Szombattól szabad kezet kapott a robotpilóta a 4-es metrón

Index, RTL Klub

Forrás: INDEX

Forrás: INDEX

Tekintse meg a videót!

Szeptember 26-ától, szombattól már a teljes vonalon és a teljes üzemidőben járműfelügyelő nélkül, azaz a végleges üzem szerint közlekednek a szerelvények, áll a BKK közleményében. A 4-es metró vonalán 2014 márciusa óta zajlik az utasforgalmi próbaüzem. A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban közlekedtek, de mostanáig voltak járműfelügyelők a vonatokon annak érdekében, hogy probléma esetén beavatkozzanak.

A következő időszakban lesznek még olyan tesztek, melyeket utasforgalom nélkül kell elvégezniük a szakembereknek, így szeptember 27-én, október 4-én és október 11-én, azaz három egymást követő hétvégén üzemkezdettől délelőtt 10 óráig a forgalmat pótlóbuszok biztosítják majd. Tekintettel azonban arra, hogy nem történt az utasforgalmi próbaüzem során biztonságkritikus hiba és a rendelkezésre állás is folyamatosan eléri február óta a hatóság által előírt, rendkívül szigorú szintet, a járműfelügyelők mostantól az állomások forgalmi ügyeletén teljesítenek majd szolgálatot és onnan avatkoznak be, ha arra esetleg szükség van.

index.hu

Egy hozzászólás “Szombattól szabad kezet kapott a robotpilóta a 4-es metrón” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Kálvin tér:
    “A négyesmetrón valami zavar van az erőben. Mindkét irányban perceket töltenek a megállókban a szerelvények, közben időnként bevartyognak valamit az állomás hangosbemondójába, hogy zzzzzzzzbrzssss hiba miatt brzzzzssss türelmüket kérjük a vonat tovább indulásáig. Valami mást is szövegel, de senki nem érti. A Kálvinon már 7 perce állunk, az ellenkező irányba sem megy semmi.”
    .
    Ami el tud romlani az el is fog?!
    .
    http://index.hu/belfold/budapest/2015/09/28/megzavarodott_a_robotpilota_a_4-es_metron/

Itt lehet hozzászólni !