Hivatalosan is elismerték: a magyarokhoz küldik a menekülteket

Origo, Magyar Idők

a magyarokhoz küldik a menekülteket

Egy nap alatt összeomlott a horvát határvédelem, most buszokkal dobják át a migránsokat Magyarországra

A horvát hatóságok elkezdték Magyarország határára szállítani a Szerbia felől érkező migránsokat – közölte a zágrábi belügyminisztérium egy név nélkül nyilatkozó illetékese az AFP francia hírügynökséggel. Az AFP forrása szerint “egyelőre” buszokkal szállítják a migránsokat a magyar határra Pélmonostorról (Beli Monastir) és a horvát–szerb határ menti Tovarnikból.

Szlovénia az Európai Unió és a schengeni rendszer szabályainak megsértésével vádolta meg pénteken Horvátországot, miután Zoran Milanovic horvát miniszterelnök kijelentette, hogy országában a továbbiakban nem tudják regisztrálni és elszállásolni az újonnan érkező menekülteket. Sefic Bostjan szlovén belügyi államtitkár elmondta, Szlovénia jelen pillanatban nem tervezi, hogy a Nyugat-Európába tartó migránsok számára “folyosót” nyit, amelyen keresztül egyszerűen áthaladhatnának az országon keresztül Ausztriába – tudatta az illetékes.

Forrás: Origo

LÁZÁR: AZ EMBERCSEMPÉSZEK LEGYŐZTÉK HORVÁTORSZÁGOT

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az embercsempészek legyőzték Horvátországot, és Magyarország számára most a magyar-horvát határ megvédése a kérdés. Lázár János pénteken, hódmezővásárhelyi fogadóórája után arról is beszélt: a migrációs hullám megállítására az lett volna a szerencsés, ha Németország, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Magyarország közösen zárta volna le határait.

A miniszter a Vásárhely24 portálnak nyilatkozva elmondta, Röszkénél úgy tűnik, átmenetileg sikerült a menekültproblémát a kerítés megépítésével megszüntetni. Hangsúlyozta, a horvát határ megvédése most a kérdés, ugyanis a szerb és a horvát hatóságok ezresével szállítják a menekülteket a horvát-magyar határ 40 kilométeres szakaszára.

A kerítés felépítése most ott is megkezdődött – emlékeztetett.

Lázár János közölte, a horvát és a szerb kormány meg sem próbálta a menekültek ellátását, az ő szolidaritásukra nem számíthat Magyarország. Hozzátette: az elmúlt napokban változni látszik az osztrák és német menekültpolitika, az ő jobb belátásukban bízhat Magyarország. Megismételve korábbi álláspontját azt mondta, a határvédelem a megoldás, Európa határain kívül kell a migránsokat összegyűjteni.

Azon országok éljenek a migránsok behívásának lehetőségével, ahol a munkaerőpiac ezt megkívánja – fejtette ki, megjegyezve: nem akarják, hogy kötelező legyen a menekültek elosztásáról szóló uniós kvóta, mivel Magyarországnak ez nem érdeke.

Lázár János azon véleményének is hangot adott, hogy a német és osztrák határellenőrzés bevezetése, esetleg annak kommunikálása hogy ott határzár létesül, visszatartó erővel bírna. Mint mondta, az lett volna a szerencsés, ha Németország, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Magyarország közösen zárta volna le határait és épített volna fizikai és jogi akadályokat.

Ez megállította volna a balkáni migrációs és embercsempész hullámot – közölte.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint egyelőre úgy tűnik, az embercsempészek Horvátországot legyőzték.

Forrás: Magyar Idők

27 hozzászólás “Hivatalosan is elismerték: a magyarokhoz küldik a menekülteket” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    A magyar rendőröknek kellett negyven horvát rendőrt lefegyverezni!

    A magyar területre belépő vonaton a migránsokat kísérték fegyveresen, előzetes egyeztetés nélkül. A határon átlépő fegyvereseket a magyar hatóságok lefegyverezték.

  2. Tarjányi László szerint:

    “Szép magyar leventék, aranyos vitézek!
    Jaj be keservesen, jaj be búsan nézlek.
    Merre, meddig mentek? Harcra? Háborúba?
    Hírvirágot szedni gyöngyös koszorúba?
    Mentek-é tatárra? mentek-é törökre,
    Nekik jóéjszakát mondani örökre?
    Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
    Szép magyar vitézek, aranyos leventék!”

    Arany János, Toldi, Első ének/6

    ÉN IS MENNÉK, 80%-os ROKKANTAN IS, HAZÁT VÉDENI! UTÓVÉDNEK MÉG JÓ LENNÉK, EGY LÖVÉSZTEKNŐ MEG EGY JÓ GÉPPUSKA, MINDHALÁLIG! ELFUTNI ÚGYSEM TUDNÉK!
    Örökké éljen a magyar nemzet!

    https://kur uc.info/r/4/148507/
    186 hozzászólás

    Gonda István • 8 órája

    A legutóbbi horvát miniszterelnöki mondatok annyira új és drámai helyzetet teremtenek a magyar-horvát határnál, hogy ha a Jobbiknak egy kis esze van, ezt azonnal kihasználja. Országos mozgósítást rendel el, és minél több embert eljuttat a határhoz, hogy az emberek a testükkel védjék a Hazát. Most lehet megnyerni a 2018-as választásokat! Aki ezt elszalasztja, oda a hitelessége.

  3. Tarjányi László szerint:

    A hála nem politikai kategória! Ennyit ér a horvátok “barátsága”!

    https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2544/2407/original.jpg

  4. Tarjányi László szerint:

    A horvát belügyminiszter azt HAZUDTA, hogy a vonat a migránsokkal és a horvát rendőrökkel előzetes egyeztetéssel lépett magyar területre. Továbbá hogy a LEFEGYVEREZETT 40 RENDŐRNÉL NEM VOLT FEGYVER! A magyar kormányszóvivő az idegen fegyveresek magyar területre lépését az utóbbi évtizedek legsúlyosabb határincidensének nevezte.

    A magyar határtól 15 km-re levő Veresmarton a migránsok kérdezték a horvát rendőröket, merre vezet az út Szlovéniába, azok egyöntetűen a magyar határ irányába mutattak!
    Az esetről beszámoló Andocsi János, a Horvátországi Magyarok Szövetségének alelnöke a migránsokat magyarul igazította útba Szlovéniába. Azonban a rendőrök továbbra is próbálták a magyar határ irányába téríteni őket, végül a katolikus templomnál sikerült őket eltéríteniük.

    Magyarok ne költsétek a pénzeteket jövőre a horvát tengerparton! Az Adrián minden második vendég magyar, elfogadják a pénzünket közben meg utálnak bennünket!

    “Nem volt sem őrizetbe vétel, sem lefegyverzés. A két ország rendőrsége előzőleg megállapodott egymással a kíséretről” – mondta Jelena Bikic rendőrségi szóvivő a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

    Az este 36 rendőr visszatért Horvátországba – tette hozzá. Ezután Ranko Ostojic horvát belügyminiszter közleményt adott ki, miszerint: “Egyes médiumok arról tettek jelentést, hogy horvát rendőröket őrizetbe vettek Magyarországon. A horvát belügyminisztérium tájékoztatja a lakosságot, hogy téves ez az értesülés.” A Jutarnji List című horvát lapnak nyilatkozva a miniszter azt mondta: a rendőrök Magyarországgal egyetértésben a rend fenntartása érdekében kísérték a migránsokat, de Magyarország nyilvánvalóan úgy döntött, hogy “meghamisítja és kiforgatja” ennek e megállapodásnak az értelmét. Kovács Zoltán, a magyar kormány szóvivője előzőleg a baranyai Beremenden tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: amellett, hogy mintegy ezer illegális migráns érkezett pénteken vonaton Horvátországból Magyarországra, egy nagyon súlyos határincidens is történt: a migránsok kíséretében értesítés nélkül negyven horvát rendőr is Magyarbólyba érkezett, az eset határsértés és több bűncselekmény gyanúját is felveti.

    Megjegyezte, hogy az ügyben vizsgálat indult, a szerelvény vezetőjét őrizetbe vették, a magyar rendőrök a horvát kollégáikkal szemben is intézkedtek. Ugyancsak a sajtótájékoztatón Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: példátlan, hogy mintegy ezer migráns vasúton, felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében, bejelentés nélkül érkezzen Magyarországra. Hangsúlyozta: a mozdonyvezető őrizetbe vétele mellett lefoglalták a vonatot, a negyven horvát rendőrt pedig lefegyverezték. (MTI)”

  5. Grün Izidor szerint:

    Hála?!
    Lepengették vajon a tízezer munkásőr géppisztoly és az egymillió lőszer hátralékát?!
    Persze helyette adtak egy vonatot vezetőstül a felcsúti kis vonathoz! 😀 😛
    .
    “Bakondi György példátlan határsértésnek nevezte a történteket, amely után a mozdonyvezetőt őrizetbe vették, a rendőröket lefegyverezték, a vonatot lefoglalták”
    .
    http://index.hu/video/2015/09/18/orak_alatt_szalltak_at_a_horvat_vonatrol_a_magyarra_nezze_meg_masfel_percben/

  6. felix szerint:

    Javaslom a kormánynak, hogy a következő vonatnál ne zöldre állítsák a szemafort. A végén még azt hihetné valaki, hogy mégis volt valami egyeztetés.

  7. Tarjányi László szerint:

    Nem tízezer munkásőrgéppisztoly (PPS), hanem harmincnégyezer AK-47-es. Horvátország több mint nyolcszáz évig a Magyar Szent Korona oltalma alatt húzódott meg. A legújabb államiságát is nekünk köszönheti, amikor fegyverszállítással segítettük meg a Jugoszláviától történt elszakadási háborújában. Magyarország nélkül Horvátország a múltban és a jelenben sem létezne/létezett volna!

  8. Grün Izidor szerint:

    “Az első szabadon választott kormány tagjai még idegenvezetők kíséretében jártak-keltek a Parlamentben, amikor 1990 őszén kitört a Kalasnyikov-botrány. Kiderült: a magyar diplomácia válságövezetbe engedélyezte tízezer Kalasnyikov típusú géppisztoly, illetve 1,8 millió darab lőszer szállítását.”
    .
    Mennyi az annyi?! 😛
    .
    http://magyarnarancs.hu/belpol/jelentes_a_kalasnyikovokrol_sok_mareknyi_dollarert-61968

  9. Vazul néni szerint szerint:

    a szemafor piros volt ,felix

  10. felix szerint:

    Vazul néni!
    KI látta?
    Valaki felvetette a neten a szemafort, amelyről addig egy szó sem esett, és mit ad Isten megjelent a kommunikációban, hogy az piros volt.
    Szerintem nincs olyan mozdonyvezető aki szándékosan tilosba visz 1000 embert.
    Csak Orbán képes arra, hogy olyan helyre engedje az övéit, ahol a, jelenlegi kormányszóvivő szerint még a sajtó képviselőinek sincs keresni valója.
    Emlékszel rá?

  11. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Kb. 3:45-nél ott a szemafor, Magyarbóly bejárati jelzője!
    Vazul néni hátulról látta, hogy piros volt! 😛 😀
    https://youtu.be/M7kGns_9fEw

  12. Tarjányi László szerint:

    http://www.vasutallomasok.hu/terk/varm/baranya.jpg

    Felix, Magyarbóly az utolsó vasútállomás a magyar oldalról a Villány-Magyarbóly-Pélmonostor-Eszék vasútvonalon! Tehát a horvátok pontosan tudhatták, van-e mozgó szerelvény Horvátország irányába, így nyugodtan bevihették a vonatukat Magyarbóly vasútállomásra tilos jelzés ellenére!

    Hülyeséget tetszett írni! Ennyit a liboldók tárgyilagosságáról!

  13. Tarjányi László szerint:

    http://www2.chem.elte.hu/gigant_club/jelzes/fenyjelzo.html

    Grün, azt hiszed hogy értesz valamihez, pedig csak egy nyugdíjas tanár vagy!

    A vasúti térközjelzők típusát az árbocon az alattuk levő színes sáv határozza meg! AZ ITT A KÉPEN NEM LÁTSZIK! A FELSŐ JELZŐLÁMPATEST SZINTÉN NEM LÁTSZIK, PEDIG AZ IS VAN!
    Az árbocon az alsó lámpatest alatt nincs hívójelző lámpa.

    Az alsó lámpatesten az alsó lámpa sárgán világít, a felső sötét. ENNYI LÁTSZIK!

    Amennyiben az árbocon ISMÉTLŐJELZŐ (sárga sáv az oszlopon) van, akkor ez a jelzés a 14. ábra szerinti “A főjelzőn megállj jelzés van.” lehet!

    A főjelző jelzései az elhaladó vonat engedélyezett sebességét jelzik a következő jelzőárbocig. Ez a képen látható árbocnál nem értékelhető, mert nem látszik sem a felső lámpatest, sem az alsó színes sáv! VISZONT NINCS HÍVÓJELZŐ LÁMPA AZ ALSÓ LÁMPATEST ALATT, ÍGY AZ ÁRBOC BEJÁRATI JELZŐ NEM LEHET, CSAK ISMÉTLŐJELZŐ VAGY ÖNÁLLÓ TÉRKÖZJELZŐ. Ismétlőjelző esetén az előző bekezdés érvényes. Önálló térközjelző a vasútvonal kinti szakaszain van, a haladási sebességet, beleértve a 0-át (megállj) is jelzi.

    Ergo, Grün maradjon a kaptafánál, pontosabban a katedránál!

  14. felix szerint:

    Nem tudom, hogy meddig látnak a horvátok, de Villányból és érkezhetett volna bármi.
    Nem vagyok vasutas, de szerintem nem egyszerű egy szerelvény csak úgy küldözgetni országhatáron keresztül különböző műszaki berendezéseken át.
    Azt sem tudom és gondolom, hogy te sem, hogy tiloson való áthaladás esetén van e fékező védelem.
    Az utolsó általam ismert esetnél volt és ezért nem történt tragédia. A szembe menő vonatok nem ütköztek össze.

  15. Tarjányi László szerint:

    Grün videóját állítsd meg 3:45-nél úgy hogy a jelzőárboc a baloldalon legyen! Pontosan látni lehet a jelzést! A vonat Pélmonostor felől lépett be magyar területre, a villányi vonalszakasz a magyarbólyi állomás másik végén van. Normál esetben minden bejáratjelző tilosat jelez mindig, kivéve ha vonatot várnak! Magyarbólyi vasútállomás személyforgalmat is fogad, minimum kettő párhuzamos vágány kell hogy legyen! Egyébként az ennél kisebb állomásokon is van kettő vágány, hogy a szembemenő vonatok kerülni tudják egymást! Ugyanis csak a vasúti fővonalakon van két vágány, a mellékvonalakon egy vágány van, kitérőkkel!

    Ahogy írtam, Magyarbóly az utolsó állomás a vonalon Magyarország felől, tehát a Pélmonostor felől jövő vonat 14. ábra szerinti ismétlőjelző állásnál (Főjelzőn megállj jelzés van) ütközési veszély nélkül továbbhaladhatott, hiszen a főjelzőig meg tudott volna állni! Nyilvánvaló hogy Magyarbólyból Horvátország irányába kilépő vonatról meg tudtak volna a horvát vasutasok!

    Felix, Grün VASÚT-TUDOMÁNYBÓL EGYES! 😀

  16. felix szerint:

    Annál a szemafornál már magyar rendőri kísérettel jött a vonat.
    A hatától ők /is/ kísérték, ami azt is jelenti, hogy a határnál már le kellett volna “fegyverezni a horvát rendőröket.

  17. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi László!
    Köszönöm, hogy teljesen feleslegesen kivesézted a témát, de már nem szeretnék sínbohóc lenni!
    De igazán élmény volt! 😀

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    Na és az érettségi?

  19. Grün Izidor szerint:

    felix!
    “Annál a szemafornál már magyar rendőri kísérettel jött a vonat.”
    3:35-nél a rendőr telefonon jelenti:
    “Fent vagyunk a vonaton, a mozdonyon, jelentem, a horvát parancsnok mellett állok….!” 😀

  20. ebihal szerint:

    A ma reggeli híradó már arról számolt be, hogy magyar rendőrök szálltak fel a határnál,
    a videó szerint a rendőr jelentést tett a felettesének. Egyébként a vörös jelzésen csak a
    központ segítségével tud áthaladni a szerelvény, mivel a mozdonyon lévő érzékelő le-
    állítja a vonatot. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy pártunk és kormányunk miképp
    mászik ki a szarból.

  21. ebihal szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Már nem csak diplomára fáj a fogad?

  22. Tarjányi László szerint:

    Ebihal is feleslegesen kombinál, mint zsidó az üres vegyesboltban! A vita Grün videójáról folyt, amely 3.45-nél a 9. ábra szerinti sárga jelzést mutatta! A videón lévő árboc ismétlőjelző vagy önálló térközjelző (nincs rajtuk hívófényjelző), így semmi esetre sincs közük, ahhoz hogy mit jelezhetett Magyarbóly bejárati jelzője! Logikusan meg miért telefonált volna a magyar rendőr, ha már ott lettek volna a magyarbólyi állomásnál?

    Vörös jelzés a ti fejetekben van, minden ürügyet megragadtok, hogy köpködhessétek a kormányt!

  23. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Mint írtam, a reggeli híradóban bemutatott videón /ami egyébként ugyanez/ egyértelműen
    hallható, hogy a rendőr jelent. Ha szerinted 3.45-kor tilos jelzésen megy a vonat, akkor
    3.57-kor miért is tiszteleg neki a Magyarbóly feliratú bakterházból a vasutas?
    Nagyon úgy néz ki, hogy jelenleg te kombinálsz, de szoktál te ilyet tenni.

  24. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi László!
    Kicsit elgaloppírozod magad!
    A vita itt azon volt, hogy láthatta-e Vazul néni hátulról, hogy pirosat mutat a szemafor?!
    Elég lett volna annyit írnod, hogy NEM!
    Erre kijött belőled a szakbarbár és tartottál vasúti biztosító témakörben egy diplomavédést! 😀 😛

  25. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Még valami! Ha megnézed 3:25-nél a jelzés képét, akkor láthatod, hogy azon kettő darab sárga fény világít. Ebben az esetben, mivel két fény világít, a vonat a jelzőhöz legfeljebb 40 km/h sebességgel érkezhet, és csak az azt követő jelzőn várható megállj jelzés. Ez ugyan az a jelző, amit 3:45-nél is mutatnak. Igaz, hogy nem látható a jelző felső két fénye, de ez biztos nem változott, amíg a vonat elért odáig, hacsak nem kényszeroldást hajtottak végre, amire elég kevés esély van (és természetesen a váltókezelő sem álldogált volna ebben az esetben az ablakában, nyugodtan). Ezenfelül, 3:46-nál látható, hogy igenis VAN hívójelző (az a kiálló kis izé ott a négy lámpa alatt). A videón valóban nem látszik jól 3:25-nél a jelzőárbóc, de, mint a mondás is tartja: a Google a barátod! 😀 (https://www.google.hu/maps/@45.8285758,18.5020609,3a,19.3y,307.2h,85.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1szO6ZTgBf2TuyWcCER5A8Dw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1) Itt látható, hogy az árbóc, az bizony vörös-fehér-vörös csíkozású, tehát főjelző. (ergo se nem térközjelző, se nem ismétlőjelző)

  26. Tarjányi László szerint:

    Ebihal! Megállítottam a videót 3.25-nél, s kinagyítottam. Valóban a jelzés két sárga. Viszont nézzél már tovább a sínen, a fákon túlra! Frankón ott áll egy vonat szemben, a mozdony ebbe az irányba néz és a reflektorai világítnak! További jó szórakozást kívánok, én a videón a Grün által megadott 3.45-ös képet vizsgáltam, mert azon vitatkoztak Vazul nénivel, hogy pirosat mutat-e a szemafor! Grün azt állította hogy az adott helyen hátulról látható a szemafor! Erre írtam a sárgát, mert én azt láttam! Felix meg zöldet írt, holott Grün később linkelte a videót! Mindenki mehet bakternak, beleértve engem is!

    Amúgy meg nincsen olyan szólás, hogy kombinál mint keresztény az üres boltban! 😀

  27. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    A jelzés azt is jelenti, hogy a tovább haladás kitérővel történik, azért láthatod a
    szemben lévő mozdony fényeit. A film végén ezért látszik egymás mellett a két
    szerelvény, ott szállnak át a migránsok.
    Semmi olyat nem állítottam, hogy te üres boltban kombinálsz! Eddigi írásaid alapján
    nem kell neked ahhoz bolt!

Itt lehet hozzászólni !