Csepeli nyugdíjasok a Dunán – negyedszer

Csepel.hu

hajokir8

Immár negyedik alkalommal futott ki az Erzsébet híd pesti oldaláról a Zsófia főhercegné nevét viselő hajó, fedélzetén mintegy háromszáz csepeli nyugdíjassal. A rendezvényhajó ezúttal a résztvevők legnagyobb örömére az esti órákban indult városnéző körre, akik így fényárban úszva csodálhatták meg Európa legszebb panorámával rendelkező városát. A szervező Csepeli Városkép Kft. gondoskodott a fergeteges hangulatról, de a rendezvény sikerét a kellemes késő nyári időjárás is elősegítette.

GALÉRIA

A háromórás kiránduláson a hajó a Hajógyári-sziget és a Rákóczi híd közötti távolságot tette meg. Mindenki megtalálhatta a számítását az est során: a mulatni, táncolni vágyók a fedélközben hangulatos élőzenére rophatták, a nyitott, emeleti szinten a csendesen beszélgetők érezhették igazán jól magukat, de a kirándulás alatt spontán népdalkör is alakult a hajón.

Kérdésünkre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a hajókirándulás ötletgazdája elmondta, hogy rendkívül örül a rendezvény sikerének. „Sokan jönnek el hozzám megköszönni, hogy eljöhetnek erre a kirándulásra, különösen olyanok, akiknek eddig még nem volt lehetőségük hasonló dunai kirándulásra. Úgy gondolom, hogy ennek nagyon fontos közösségépítő ereje van.”

A hajón a polgármester mellett jelen volt Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Morovik Attila alpolgármester, valamint Czibulyáné Szonday Szilvia civil- és Pintér József Gáborné családügyi tanácsnokok. A kiránduláson részt vevők többségét a tavaly létrejött Nyugdíjas Klub tagsága tette ki, de sokan eljöttek a csepeli Olajág Otthonból és a Fogyatékosokat Támogató Szolgálattól is.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Csepeli nyugdíjasok a Dunán – negyedszer” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Folytatódik a közpénzes nyuggervásár, ez nagyon megy a polgármesternek! 🙂

  2. Külüs Mária szerint:

    Köszönjük a város vezetésének, ezt a csodálatos lehetőséget, a gyönyörű fővárosunk megtekintését, a hajóról, és főleg azt is, hogy odafigyelnek az idősebb korosztályra is!

  3. Köszönetet mondok mindenkinek akik lehetővé tették ezt a hajókirándulást,szeptember 18.án este a Dunán.Csepel polgármesterének Borbély Lénárdnak, valamint a városkép dolgozóinak akik megszervezték és nagyon sok szeretettel és odafigyeléssel halmoztak el bennünket. Külün kiemelném Zubornét Mónikát akinek mindenkihez volt egykedves szava és ugrott ha valakinek segítségre volt szüksége.Biztos a többi kísérő is ilyen volt, csak én őt láttam. Nagyon jól éreztük magunkat. További jó egészséget kívánok mindenkinek

Itt lehet hozzászólni !