Az illegális bevándorlók egyre agresszívabbak

Fidesz.hu

nsz_sajttaj

Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok nélkül, illegálisan Magyarországra érkező népvándorlók egyre agresszívabbak – jelentette ki Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján a Röszkén történtek kapcsán.

Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben. Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok nélkül, illegálisan Magyarországra érkező népvándorlók egyre agresszívabbak – jelentette ki Németh Szilárd. A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte, ezt az agresszivitást nem tudják elfogadni.

“MINDENKÉPPEN SZÜKSÉG VAN A HONVÉDSÉG IGÉNYBEVÉTELÉRE.”

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországra komoly kötelezettség hárul a schengeni határok őrzése miatt; a szerződésben egyértelműen rögzítve van, hogy hazánknak nemcsak az ország, hanem az európai határokat is meg kell védenie.

Elmondta, óriási emberáradat lepte el hazánkat, példátlan teher hárul az országra, annak valamennyi állampolgárára. Az illegális határátlépők eddigi több, mint 140 ezres számának kapcsán aláhúzta, már most túl vagyunk azon a számon, amit az év végére prognosztizáltak korábban.

Német Szilárd hangsúlyozta, az elmúlt hetek, hónapok azt is bebizonyították, hogy Brüsszel képtelen kezelni ezt a helyzetet, ezért azt csak nemzeti szinten lehet megoldani.

A politikus kitért arra is, hogy az ideiglenes műszaki határzár mellett szükség van jogi határzárra is. Aláhúzta, a jövő héten rendkívüli parlamenti ülés lesz, melyen megvitatják ezt a témakört, és rendkívüli eljárással meg is hoznák a szükséges jogszabályokat.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy mindenképpen szükség van a honvédség igénybevételére. Elmondta, erről a parlamentnek kell döntenie, ezért szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését. A politikus közölte, az ülésen olyan határozati javaslatot terjesztenek elő, mely lehetővé tenné a honvédség bevetését, és ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke arról is tájékoztatott, hogy az ülést nyilvánosnak szánják, melyre meghívják a kormány képviselőit is.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a határozati javaslat kétharmados parlamenti elfogadásához a Fidesz-KDNP-frakción kívül más képviselők támogatására is szükség lesz. Magyarország polgárai előtt világossá fog válni, hogy kik azok a parlamenti képviselők, és melyek azok a politikai erők, akik az illegálisan hazánkba érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben – fogalmazott a Fidesz képviselője.

(fidesz.hu)

 

5 hozzászólás “Az illegális bevándorlók egyre agresszívabbak” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Mi van?

  2. Letiltott szerint:

    Ezért tiltják a hozzászólásokat?

  3. genovéva szerint:

    agresszívabbak helyesen: agresszívebbek

  4. Tarjányi László szerint:

    Milyen jó hogy nem lehet kommentelni a Csepelinfón, így nincs más vélemény sem!

  5. Letiltott szerint:

    Megjelentek a kormány honlapján a menekültügyi módosítások, amelyek között van néhány meglepő is: a jövőben nemcsak a menekült-, hanem az oltalmazott státuszúak is részesülhetnek családtámogatásban. A módosítások között szerepel az is, hogy a magyar állam meghálálná a segítséget az embercsempészek leleplezésében segítő menedékkérőknek. A befogadottaknak kötelező jelleggel el kell fogadniuk a felajánlott közmunkát – ez is a tervezett változások közé tartozik.

    Az oltalmazott státuszt megszerző menedékkérők is belföldi jogállásúak lehetnek, és akár családtámogatásban is részesülhetnek – derül ki azokból a menekültügyi módosítástervezetekből, amelyeket a kormány honlapján hoztak nyilvánosságra.

    A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról ír, hogy a tervezett változások alapján a befogadott bevándorlóknak pluszjogokat szán a kormány. Például a társadalombiztosítási törvény módosításával azok a menedékkérők, akik menekültstátuszt nem, de oltalmazott státuszt kaptak, a jövőben belföldi jogállásúnak minősülnének.

    Kiterjedne rájuk a családtámogatási törvény hatálya is, tehát az oltalmazottak is kaphatnának családtámogatást.

    Ha a menekült vagy oltalmazott nincs biztosítva, a tervezet szerint a jelenleg kb. havi 7000 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot kell kifizetnie – legalábbis ha úgynevezett integrációs szerződést kötött a menekültügyi hatósággal. A kiskorú bevándorlók egészségügyi ellátása továbbra is ingyenes lenne.

    Fotó: MTI / Ujvári Sándor
    Az integrációs szerződés, amelyet a hatóság a nemzetközi védelemben részesített személlyel köt, a módosítás szerint a jövőben közokiratnak minősülne. Tehát aki hamis adatot adna meg ebben, bűncselekményt követne el.

    Azok a menedékkérők, akik segítik a hatóságokat az embercsempészek leleplezésében, humanitárius célú tartózkodási engedélyt, ellátást és támogatást kaphatnának cserébe.

    Köteleznék a befogadottakat a munkára is: jelentkezniük kellene a tervezet szerint az állami foglalkoztatási szervnél, és kötelesek lennének elfogadni a felajánlott közfoglalkoztatást.

    Új jogi kategóriát is bevezetne a módosító csomag: a “különleges eljárási igényekkel rendelkező személyek” azok körül kerülnének ki, akik egyéni körülményeik – szexuális irányultságuk, fogyatékossága, súlyos betegségük, mentális zavaruk, az általuk elszenvedett erőszak következményei – miatt csak korlátozott mértékben tudják a nekik biztosított jogokat élvezni.

Itt lehet hozzászólni !