Valós az ISIS haditerve Európa ellen

Napi Gazdaság

Valós az ISIS haditerve Európa ellen

Valós volt a szándék, és már zajlik is az Iszlám Állam (ISIS) Európa megszállására vonatkozó forgatókönyve, amelyről február végén számolt be a nemzetközi sajtó – egyöntetűen így nyilatkoztak a Napi Gazdaságnak a szakértők.

Valós volt a szándék, és már zajlik is az Iszlám Állam (ISIS) Európa megszállására vonatkozó forgatókönyve, amelyről február végén számolt be a nemzetközi sajtó – egyöntetűen így nyilatkoztak a Napi Gazdaságnak a szakértők. Egy brit terroristaellenes csoport jelentésére hivatkozva február végén többek között francia Le Figaro is beszámolt arról: az ISIS azt tervezi, hogy Szíriából és Irakból toborzott fegyveresekkel elárasztja a Kadhafi megbuktatása után káoszba fulladt Líbiát, ahonnan menekültnek álcázott harcosokat küld a Földközi-tengeren keresztül Dél-Európába azért, hogy a kontinens városaiban ámokfutásokat rendezzenek. Azóta felvetődött, hogy a terrorszervezet megváltoztatja a stratégiáját, és szárazföldi útvonalat választ céljai megvalósításához.

– Mindenképpen valós az ISIS ezen szándéka – jelentette ki a Napi Gazdaságnak Prantner Zoltán biztonságpolitikai szakértő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorszervezet soraiban rendkívül sokan képviseltetik magukat külföldi önkéntesek, akik sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint akár egy Európába küldött iraki vagy szíriai, hiszen ők abba a közegükbe fognak visszatérni, ahol felnőttek. – Ismerik a viszonyokat, ismerik az eljárásmódokat, vannak kapcsolataik, sokkal könnyebben tudnak elrejtőzni, mozogni, illetve cselekedni, ha éppen arra kapnak utasítást – mondta Prantner Zoltán. A szakértő ugyanakkor megkérdőjelezte a veszélyes földközi-tengeri útvonal használatát, szerinte a szárazföldi verzió erre sokkal alkalmasabb. Hangsúlyozta, a statisztikák most azt mutatják, hogy míg 40 ezer fölött jár a tengeren keresztül az olasz partoknál kikötő illegális bevándorlók száma, a szárazföldön, Magyarországon keresztül Európába érkezőké már meghaladta az ötvenezret is. Prantner Zoltán szerint azt nem lehet tudni, hogy a mostani menekültek közül hányan lehetnek az ISIS emberei.

Földi László szerint a februári sajtóhírekben közöltek már nem csupán egy szándék, hanem egy megvalósult, jelenleg is zajló cselekmény, a jelenlegi népvándorlás nem célországokról, hanem Európa megszállásáról szól. Az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az ISIS módszerei árnyaltabbak lettek, a menekültek között nemcsak kiképzett emberek érkeznek Európába, hanem toborzók is. Nekik nem a végrehajtás a feladatuk, hanem azoknak a csoportoknak a megkeresése, akikről korábbi információjuk van. Ők itt élnek Európában, olyan, az iszlámmal szimpatizáló korábbi bevándorlók leszármazottai, akik esetleg a sikertelen asszimiláció miatt frusztráltak, így szimpatizánssá válhatnak, mobilizálhatók, és akár konkrét cselekményeket is végrehajthatnak – mutatott rá Földi László. A volt műveleti igazgató szintén kiemelte, hogy 25 millió muzulmán él Európában, ami abból szempontból riasztó, hogy az ISIS vezérkarát és kiképzett tisztjeit leszámítva az utánpótlását az európai állampolgárokból biztosítja, tölti fel. – Európa ezért is stratégiai célpont az ISIS-nek – jelentette ki Földi.

Összefogás a terroristák kiszűréséért

Német és osztrák szakértők is segítik az illegális migrációs folyamat megállítását a szerb–macedón határon a szerb és a magyar rendőrök mellett, valamint a négy ország közös adatbázist készít a migránsokról – erről állapodott meg a szerb, a magyar, a német és az osztrák rendőrség vezetője tegnap Belgrádban. A szakemberek felmérik, hogy milyen eszközökre, valamint mekkora emberállományra van szükség az illegális határátlépések megfékezése érdekében. Milorad Veljovics, a szerbiai rendőrség igazgatója bejelentette: az adatbázis azért kell, mert sokan dokumentumok nélkül érkeznek, így nehéz őket azonosítani. – Megjelenhetnek olyan személyek is, akiknek mások a céljai. Az adatbázis néhány napon belül kész, így kiszűrhetők lesznek a lehetséges terrorakciók lehetséges elkövetői. Hozzátette, Szerbia a terrorcselekmények kivédése szempontjából biztonságos országnak számít, mindent megtesznek a merényletek megelőzése érdekében.

Forrás: Napi Gazdaság

20 hozzászólás “Valós az ISIS haditerve Európa ellen” bejegyzésre

  1. Miska72 szerint:

    A KERÍTÉSBE REMÉLEM ÁRAM IS LESZ 1000 VOLT!

  2. Grün Izidor szerint:

    Miska72!
    Méghozzá takarékosságból rezsicsökkentett áram!
    Hála pártunknak és hombárfejű rezsibiztosunknak! 😛 😀
    .
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/870/8709/87095/8709591_720f9e99e53f9f4b7415bcb81e3bc765_wm.jpg

  3. herbálos jóco szerint:

    gyeretek kocsogok meg ismeritek a romak haragja utol er szet baszuk a fejeteket ti arab csicskak mit kepzeltek mi romak vagyun k nem felun semkitol se

  4. nagyapó szerint:

    A szoclib maffiabal tárt karokkal várja a “szegény” arab menekülteket!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. ebihal szerint:

    Lehet, hogy azok jobbak magánál?

  6. felix szerint:

    Vén pöcs.
    Te még magadat is gyűlölöd, ezért járatod le mindig.

  7. Qvik szerint:

    Ki ad nekik sok ezer eurót, dollárt ?
    Akinek van sok ezrje, oldja meg az életét az első biztonságos országban
    (pl. Törökországban)
    A bekísért “bevándorló” család csecsemőjének pelenkájában a rendőrök több ezer eurót találtak. Biztosan most szarta.
    A rendőr minek kutakodik ?

  8. Tarjányi László szerint:

    Szépen alakul a Párizsi Arab Kalifátus, meg a Kölni Török Kalifátus! A feketék meg valamiért Nagy-Britanniába kívánkoznak! Kelet-Európa megmarad fehérnek, ha Putyin cár is úgy gondolja! Mi a francnak kellett megverni a mórokat Poitiers-nél, akkor ugyanez ezerkétszáz évvel hamarabb is megtörténhetett volna!

  9. Tarjányi László szerint:

    Az ISIS egy izraeli-amerikai disznóság Európa elpusztítására! Honnan van azoknak pénzük fegyverre, vadonatúj Toyota gépkocsikra? Nem kellene vizsgálni, kik rendelték ezeket az autókat, s milyen úton kapták meg azokat? Vagy a Hatodik Amerikai Flotta biztosítja a zavartalan szállítást meg a kirakodást “baráti kikötőben”???

    Ki ellenőrzi a Magyarországra naponta, iratok nélkül bejövő ezer migránst? Mennyi közötte az ISIS katonája? A hajókon is csupa fiatal férfi utazott Olaszországba, mind éppen katonakorú!

    Az itteni liberálisok miért is támogatják annyira a “menekülteket”? Ezt a parancsot kapták Jeruzsálemből? Most fizet meg Európa a holokausztért, miután már a pénzét odaadta a nagy nemzetközi zsidó bankoknak?

  10. Qvik szerint:

    Tarjányi Úrnak ! és minden gondolkodó SORSTÁRSAMNAK !
    A hófehér Izrael éa a még hófehérebb USA szándékosan rombolta le az észak-afrikai gátakat, hogy Európára szabadíthassa a sáskahadat. Jól kitömve a katonák zsebét rengeteg pénzzel.
    Ha majd elegen lesznek Európában, megindul az általános támadás. Európának védekezni kellene, ha tudna.
    Ez egy összeesküvés-elmélet ?
    NEM, VALÓDI ÖSSZEESKÜVÉS !

  11. felix szerint:

    Olvasgass! Rád fér.

  12. kkk szerint:

    sok az arab kevés a náci
    gyere vissza hitler bácsi

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mindenkinek:

    Niall Ferguson CIVILIZÁCIÓ

    A Nyugat és a többiek

    -A világ háborúja
    A gyűlölet évszázadának története

    -A pénz felemelkedése
    A világ pénzügyi történelme

  14. Pákozdi József szerint:

    „Nem véletlenül mondta a líbiai diktátor, Kadhafi utolsó napjaiban, hogy az Iszlám a szülőszobák által, fegyverek nélkül is birtokba fogja venni Európát.

  15. Tarjányi László szerint:

    Még mindig jobb muszlim hitre térni, mint zsidó hitre! 😉

  16. felix szerint:

    Amekkora magyar vagy, neked egy pillanat műve lesz.

  17. érdekes szerint:

    Olvasva a véleményeket, te már lázban éghetsz a vasárnapi attrakciód miatt. készülődj, hogy megtehesd amit tőled elvárnak.

  18. ebihal szerint:

    Ez az új neved?

  19. Doki szerint:

    ,,Még mindig jobb muszlim hitre térni” – írja Tarjányi László. Nem meglepő ez a kijelentés, hiszen a Jobbik egy iszlám imádó, álkeresztény párt. Vona Gábor is megmondta, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye…
    Nem értem egyébként Tarjányi Lászlót, hiszen MIÉP-es volt és Csurka István mindig fontosnak tartotta a jó kapcsolatok ápolását a történelmi keresztény egyházakkal.

  20. kispajtás szerint:

    A brit nők harca a terrorizmus ellen http://kromek.hu/?p=20426

    Remélem, a magyar lányok is követik a példájukat és hasolóképpen demonstrálnak! 🙂

Itt lehet hozzászólni !