Hetvenmillióból újítják fel a Petz Ferenc utca környékét – Elkezdődtek a munkálatok

Csepel.hu

70 006

Júliustól felújítják a Petz Ferenc utcai játszótér és park területét, valamint a felújított panelházak közötti útburkolat is elkészül. Mindez annak köszönhető, hogy a Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja elnevezésű, KMOP-5.1.1/B-12-k-2012-0004 számú projekt keretében sikerült megtakarítani több mint 70 millió forintot. A munkálatokat az ősszel befejezik.

Már tavaly augusztusban látható volt, hogy a déli lakóközpont rehabilitációja és az ehhez kapcsolódó Szent Imre téri felújítása során megtakarítás érhető el, ezért az önkormányzat és a Csepeli Városgazda Zrt. a környéken élőknek fórumot rendezett. A lakosok több észrevételt tettek, ezek többségét a tervező beleépítette a dokumentációba a kiviteli tervek elkészítésekor.

A tervezési helyszínek kiválasztásánál be kellett tartani azt az előírást, hogy a megújítandó terület az akcióterületen belül, azaz a Vermes Miklós utca – Kossuth Lajos utca – Karácsony Sándor utca – II. Rákóczi Ferenc út által határolt városrészben legyen.

Milyen változások lesznek?

Konkrétan a következőket valósítják meg. A területen csak három fát kell kivágni, a többiek egészségesek. A játszótér kibővül, így két fát átültetnek innen a park területére. A játszótéren a régi játékok egy részét elbontják, helyette uniós szabvány szerinti játékszereket helyeznek el. A régi játékokat lefestik, felújítják és antigraffiti bevonatot kapnak a rongálások megelőzésére érdekében. A parkolókban a gazzal benőtt gyeprácsot visszabontják és kavicsszórás után újra elhelyezik, a hiányzó, törött elemeket pótolják. A szabályosabb és helytakarékosabb parkolás érdekében a parkolóhelyeket újra kiosztják. A park teljes területén új gyepet és cserjéket ültetnek. A házak közötti területen az aszfaltburkolatot néhol felmarják a csapadékvíz elvezetése miatt, és térburkolatot fektetnek le.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !