Zöld jelzés a családi csődvédelemnek

Napi Gazdaság

Zöld jelzés a családi csődvédelemnek

Az országgyűlés elfogadta a családi csődvédelemről szóló kereszténydemokrata törvénytervezetet, a többség pedig megszavazta az Altus-ügyben felvetődő burkolt pártfinanszírozással kapcsolatos határozati javaslatot. A parlament kétharmada támogatta a 3-as metró rekonstrukciójával kapcsolatos törvénymódosítást.

Kétharmados támogatással fogadta el a parlament a családi csődvédelemről szóló KDNP-s javaslatot, a baloldal tartózkodott. Harrach Péter frakcióvezető elmondta: A törvény mentőövet nyújt a bajba jutott családoknak és helyreállítja fizetőképességüket. A pénzintézeteknek, hitelezőknek az ötéves folyamat végén – meghatározott feltételek teljesülése esetén – elengedéssel kell számolniuk. Az elengedés a jelzáloghitel kivételével elérheti a 60 százalékot is – jelezte Harrach Péter. Hozzáfűzte: Az adósok öt év alatt – akár életformaváltással – helyzetbe tudják hozni magukat, talpra tudnak állni és újra tudják kezdeni életüket.

Az Országgyűlés – 120 igen szavazattal, 37 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett – elfogadta a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló határozati javaslatot, amelyet fideszes képviselők terjesztettek a parlament elé, hogy megvizsgáltassák a kormánnyal: felfüggeszthető-e a Demokratikus Koalíció állami támogatása. A határozat szerint az Altus uniós megbízása „sérti a politikai pártok közötti esélyegyenlőséget, megkérdőjelezi az ellenőrzés objektivitását, alkalmas az Európai Unió tekintélyének és az európai polgárok uniós intézményekbe vetett bizalmának aláásására”.

A Fidesz javaslatára törvénymódosítást fogadott el a Ház a 3-as metró rekonstrukciójával és a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének kialakításával összefüggő feladatok és eljárások felgyorsítására.
Megszavazták a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény és a kisajátításról szóló törvény módosítását is, majd a kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról szóló országgyűlési határozatot. A parlament arról is döntött, hogy a nyáron megszűnik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, az átalakuló rendszerben a végrehajtóknak jogi végzettséggel kell rendelkezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű.

Az elektronikus panasztételre is lehetőséget ad, és az elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez kapcsolódóan az adatkezelés szabályait is pontosítja a személyszállításról szóló jogszabály módosítása, amelyet szintén elfogadott a Ház. Biztonsági okokból lehetőség lesz arra, hogy a jegy- és bérletértékesítő gépek képet és hangot is rögzítsenek.

Forrás: Napi Gazdaság

4 hozzászólás “Zöld jelzés a családi csődvédelemnek” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Az baloldal tartózkodott a családok védelme érdekében alkotott, a családi csődvédelemről szóló törvény szavazáskor. Ez az igazi baloldaliság! Irány a 6 %!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Felületesen olvasol szokás szerint!
    Semmiféle törvényt nem fogadtak el, néhány javaslaton kívül! 😀

  3. ebihal szerint:

    vén barom!
    Látta az értékhatárokat? A 2-60 millió megint nem éppen a legszegényebbek területe!
    A 60% elengedése, egyenesen felhívás keringőre!

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Azért nem kellene ennyire fokozni a kompetitív versenyt.

Itt lehet hozzászólni !