Apák Napja Csepelen

Csepel.hu

apaknapja2

Az Egy szelet Csepel rendezvénysorozat  Apák Napi eseményén – ilyet először rendeztek a kerületben – vehetett részt az, aki szombaton kilátogatott a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házhoz. Az önkormányzat rendezvényén a szervező  Csepeli Városkép Kft. egész napos programokkal várta nemcsak az édesapákat, hanem a család minden tagját. A színpadon egymást érték az előadások, koncertek, táncbemutatók: volt capoeira-bemutató (akrobatikus elemekkel tűzdelt brazil harcművészet), zumba Vágási Szilvivel, játékos-interaktív koncert a Rutkai Bori Bandával, majd Róka Szabolcs mesés-zenés előadása bűvölte el a legkisebbeket. Délután a csepeli Dance Express Tánciskola növendékei tartottak bemutatót, majd a Cherwood zenekar adott  koncertet.  A napot Szabó Eszter és Kontor Tamás, a Megasztárból megismert énekesek fellépése zárta.

GALÉRIA

A gazdag programkínálatnak köszönhetően minden korosztály megtalálta a kedvére való elfoglaltságot.  Az ügyességi játékok, a kézműves-foglalkozások tartalmas szórakozást nyújtottak gyermeknek és szülőnek egyaránt. Nagy sikert aratott a hüllősimogató, ahol egy másfél méteres boát lehetett testközelből megcsodálni és megérinteni. Sok gyermek próbálta ki azt is, milyen érzés egy póniló nyergében ülni. A „Kockalandorok” sátránál is nagy volt a nyüzsgés: itt táblás társasjátékokkal lehetett játszani. Több program is a múltidézés jegyében zajlott: a kerthelyiségben veteránautókkal lehetett ismerkedni, az egyik sátornál pedig nagyszüleink, dédszüleink ruháit lehetett felpróbálni. A rendezvényre kilátogató felnőttek díjmentes egészségügyi szűrővizsgálaton is részt vehettek, ahol vérnyomást, testzsírtömeget, és vércukorszintet mértek.

A nap fő attrakciója a „Csepel legügyesebb apukája” elnevezésű vetélkedő volt. A versenyre benevezett apukáknak először egy-egy tál összeöntött lencsét és rizst kellett szétválogatniuk. A leggyorsabb három játékos ezután krumplihámozásban, ugrálókötelezésben, játékbaba-öltöztetésben, gyermekdaléneklésben  és nyakkendőkötésben mérte össze tudását. A győztes  Holba Zoltán lett, aki így elnyerte a Csepel legügyesebb apukája megtisztelő címet. „15 éve lakom Csepelen, a versenyen három fiúgyermekem szurkolt nekem. A legnehezebb feladat a lencseválogatás, és az éneklés volt, viszont az ugrálókötelezés könnyen ment, mert sokáig élsportoló voltam, atletizáltam. Örülök, hogy ilyen sok családi program van Csepelen. Első hallásra meglepő volt az apák napi rendezvény, de nagyon jól esik, hogy a kerület az apákra is gondol.”  (A verseny díjazottjainak ajándékát a Rizmajer Sörfözde és a SKYWARD Zrt. – Skyward, a mobil szélcsatorna, www.skyward.hu – ajánlotta fel.)
A Csepeli Városkép Kft. a rendezvény előtti hetekben „Az én apukám” címmel rajzpályázatot hirdetett: a felhívásra 59 db rajz érkezett be. A díjazottaknak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere adta át az ajándékokat. III. helyezett: Hódi Levente, 6 éves, II. helyezett: Vass Rebeka, 11 éves, I. helyezett Dankó Inez, 8 éves lett, különdíjban Kékesi Alexandra, 9 éves kislány részesült.  Nemcsak a győztesek, hanem minden gyermek, aki benevezett a versenyre, ajándékot vehetett át a helyszínen. Akik nem tudtak részt venni az eseményen, azok hétfőtől a Csepeli Városkép irodájában (1215, Budapest, Csete Balázs utca 15.) vehetik át a nyereményüket.
Megkérdeztük a nyertest, Dankó Inezt, a Szárcsa Általános Iskola tanulóját, milyen rajzzal pályázott. „Egy papírlapra nyolc kis képet rajzoltam. Mindegyik képen azt rajzoltam le, hogy apukám éppen mit csinál. Az egyik képen autót szerel, a másikon motorozik velem, utána iskolába visz, íjászkodik, elaltatja a kistesómat, és még dolgozni is van ideje. Azt is lerajzoltam, hogy szeret minket. Ezt úgy ábrázoltam, hogy előbb lerajzoltam magamat, anyukámat, és a kistestvéremet, majd apukámat, aki átkarolja a családját.”

Borbély Lénárd kérdésünkre elmondta, az Apák Napját az önkormányzat hagyományteremtő céllal rendezte meg. „A rendezvény teljesen beleillik abba a képbe, amit az önkormányzatiságról gondolok. Olyan önkormányzatot szeretnék vezetni, ahol – amellett, hogy minden csepeliért dolgozunk -, kiemelten foglalkozunk a családokkal, a gyermekekkel és az idősekkel. Reményeim szerint azzal, hogy az apákat is megünnepeljük, hagyományt teremtünk Csepelen, hiszen ők is ugyanolyan fontosak egy családban, mint az édesanyák. Örömmel láttam, hogy ezt a rendezvényt szívesen fogadták a helyiek” – tette hozzá a polgármester.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !