Bevándorlók táborait számolták fel Franciaországban

Válasz

Bevándorlók táborait számolták fel Franciaországban

Afrikai bevándorlók illegális sátortábora Észak-Párizs egyik felszíni metróvonala alatt

Három, bevándorlók lakta táborhelyet számolt fel néhány óra különbséggel a francia rendőrség Párizsban és az észak-franciaországi Calais-ban.

Az utóbbi település a La Manche-csatorna partján fekvő kikötőváros, ahol a bevándorlók a megfelelő alkalomra várnak, hogy átjuthassanak Nagy-Britanniába.

Az első akciót hajnalban indította a rendőrség a főváros északi részén egy illegális táborhelyen, ahol hónapok óta mintegy 350, elsősorban szudáni menekült vert sátrat, de vannak köztük Eritreából, Szomáliából és Egyiptomból érkezett menekültek is. Elsősorban férfiak, de gyermekes családok is éltek az elfogadhatatlan higiéniai körülmények között a La Chapelle metrómegálló környékén. A felszámolást ezért elsősorban egészségügyi és nem közbiztonsági okokra hivatkozva kezdeményezték a hatóságok.

Az emberek nyugalommal fogadták a rendőri akciót. A környéket lezárták a forgalom elől, majd tucatnyi busszal átszállították a sátorozókat egy Párizsi közeli átmeneti szálláshelyre. Az előzetes elbeszélgetések során 160-an menekültstátust kértek Franciaországban, kétszázan pedig jelezték, hogy tranzitországnak tekintik Franciaországot, ahonnan Nagy-Britanniába és a skandináv országokba szeretnének továbbmenni.

A múlt nyáron kialakult táborhely áprilisban kezdett hirtelen növekedni, amikor is az olasz partokhoz érkezett bevándorlók egy része Párizsba jött tovább. Az életkörülmények romlása azonban tarthatatlanná tette a helyzetet a város közepén, ahol a vízellátás és mellékhelyiségek hiányában járványok kezdtek terjedni a táborlakók között. A párizsi prefektúra végül a járványok kockázata miatt rendelte el a táborhely azonnali felszámolását.

Néhány órával később Calais-ban is felszámoltak két illegális sátortábort. Az egyik közvetlen La Manche-csatorna közelében volt, mintegy negyven lakóval, akik kisebb csoportokban nyugodtan hagyták el a helyszínt. A helyi hatóságok szerint a két táborban 140-en éltek.

Calais kikötővárosa évtizedek óta a szegény vagy háború sújtotta országokból – Szíriából, Afganisztánból, Szudánból és Irakból – érkezők fontos célpontja, a bevándorlók kompon vagy a csatorna alatti vasúton innen akarnak továbbutazni Nagy-Britanniába munkalehetőség reményében.

A hatóságok szerint mintegy 2500-an élnek sátrakban és különböző alkalmi táborhelyeken a környéken. Hétfőre virradó éjjel 2-300-an összeverekedtek az egyik nagy táborhelyen, 24-en megsérültek közülük, 14 embert kórházba kellett szállítani. Három nappal korábban egy férfit fegyverrel megsebesítettek, feltehetően egy embercsempésszel történt konfliktus során.

A francia közszolgálati televízió a határőrségre hivatkozva azt közölte, hogy 2015. január 1. és május 21. között a hatóságok 18 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel Nagy-Britannia felé tartó kamionokban. Ez kétszer annyi, mint 2014 azonos időszakában és négyszerese a 2013 első öt hónapjában feltartóztatott külföldieknek.

Fotó: AFP/Europress/Joel Saget

Forrás: Válasz

19 hozzászólás “Bevándorlók táborait számolták fel Franciaországban” bejegyzésre

  1. Elhallgattatni szerint:

    Küldik ide őket, a “kormány” nem tesz ellene.

  2. 2084 szerint:

    Már nem azért, de pont hogy a kormány próbál megtenni mindent a nemzetközi nyomás ellenére is, annak érdekében, hogy az ország ne egy francia külváros szintjére csússzon le!

  3. Grün Izidor szerint:

    “Mindenki menjen vissza oda ahonnan jött!
    Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: lehet viccelődni a nemzeti konzultációs plakátokon, a kormány akkor is komolyan gondolja az ezeken megfogalmazott üzeneteket.”
    .
    Lézerkém, Te is menj vissza oda ahonnan világra jöttél! 😛 😀

  4. Grün Izidor szerint:

    Orbán valószínűleg végleg meghülyült
    “Most azt kérik számon, miért nem amellett érvelünk a kérdőívekben, hogy szeretni kell a bevándorlókat. Aztán miért is kellene, mikor az emberek inkább veszélyként és fenyegetésként élik meg?” – kérdezte. ”
    .
    Még vissza sem küldtem a zinzultációs levelet, de a Vezír már tudja, hogy veszélyként és fenyegetésként élem meg a bevándorlást?!
    Tényleg ne menj a napra fedetlen fővel! 😀

  5. felix szerint:

    Nem hülye a vezér.
    Pontosan tudja, hogy a gyűlölet keltés növeli e népszerűségét.
    Ezt gyakorolja már, vagy 13 éve.

  6. felix szerint:

    növeli a

  7. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Talán már ez is annak számít?!
    “Intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórház építését tervezi Erdélyben a magyar kormány Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint. Erre azért van szükség, mert a romániai magyarok sokszor a magyar egészségügyi ellátást veszik igénybe a román helyett, azért is, mert Romániában alig van már magyar orvos és ápoló, ezért a határon túliak alig tudják megértetni a panaszaikat”– mondta el a Magyar Nemzetnek.
    .
    Azért előtte menjen ki Vezírünk a János kórházba és szagoljon be a hat napja hűtés nélkül lévő hullaházba, majd utána mondja, hogy kell az a kórház Erdélybe!

  8. ebihal szerint:

    Hülye vagy királyerdei!

  9. felix szerint:

    Nálam az admin törölni szokta ezeket, nem vagyunk link gyűjtemény felkiáltással.

  10. királyerdei szerint:

    Itt vannak az “éhes prolik”:

  11. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Királyerdei bácsi minek számít vajon?!
    hazatántorgottnak vagy megélhetési bevándorlónak?! 😛 😀

  12. nagyapó szerint:

    Olvasva királyerdei írásait, nem valószínű, hogy pólisi bevándorló lenne.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. fghfjhgkjhk szerint:

    A fotó, mint illusztráció? Kb. 2 hetes történet, de jó hangulatkeltés. Van végre új ellenség.

  14. Tóth Kati szerint:

    Egy ilyen sátortábor jól mutatna a szemlő hegyi villa szomszédságában,Fletó úgyis nagy befogadó,az a lényeg neki,hogy magyar ne legyen köztük és már jöhetnek is!De hozzá!!!

  15. nagyapó szerint:

    “Mivel egy illegális bevándorló napi ellátása 4300 Ft-ba kerül, ez sok, ezért a maffiabal törvényjavaslatot terjeszt be a nyugdíjak, közalkalmazotti bérek 10 %-os csökkentésére, a GYED extra eltörlésére!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !