Versenyképes és minőségi oktatásra van szükség – csepeli pedagógusokat díjaztak

Kormány.hu

brunszvikdij2[1]

Brunszvik Teréz-díj

Azt várjuk el magunktól, hogy a magyar oktatás versenyképes és minőségi legyen, és a hazaszeretetre neveljen – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepi beszédében Budapesten, 2015. június 4-én. Beszédében Balog Zoltán elmondta, hogy a szülők, a közvélemény és a diákok is egyre többet várnak a magyar oktatástól. Többet, mert kiművelt emberfő nélkül egy ország nem tud sikeres lenni, és mert azok maradnak talpon, akiknél az oktatás és a nevelés középpontban van. A tárcavezető kifejtette: a kormányzat azt várja önmagától, hogy a magyar oktatás versenyképes legyen, minőségi és a hazaszeretetre neveljen. Mindennek eléréséhez szükséges a szakmai kontroll, a hatékony oktatásszervezés és az, hogy minél korábban el kell kezdeni az oktatást és a nevelést.

 Az emberi erőforrások minisztere szerint a pedagógusi hivatásnak egyre inkább presztízse van újra, amely a kormány intézkedéseinek is köszönhető. Az eseményen köszöntötte a díjazottakat Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, de jelen volt Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is. A kitüntetések között csepeli pedagógusokat is díjaztak:

Kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként Eötvös József-díjban részesült:

  • Pomothy Györgyné, a Budapest XXI. Kerületi Népművészeti-kézműves és Szivárvány Óvodák óvodavezetője.

Kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, valamint az óvodapedagógus képzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjbanrészesült:

  • Horváthné Nemes Eszter, a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Játéksziget Óvoda óvodapedagógusa,gyermekvédelmi felelőse.

A gyermekek harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át végzett kiemelkedő pedagógiai munkája elismeréseként Németh László-díjbanrészesült:

  • Szrjeborni Ervinné, a Budapest XXI. Kerületi Katona József Általános Iskola tanítója,
  • Ifju Piroska Katalin, a Budapest XXI. Kerületi Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola gyógypedagógusa,
  • Elekes Mária, a Budapest XXI. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola intézményvezető-helyettese,
  • Jenei János, a Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola testnevelő tanára, iskolai és kerületi munkaközösség-vezetője,
  • Mikus Judit, a Budapest XXI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezetője,
  • Vargáné Pethő Klára, a Budapest XXI. Kerületi Katona József Általános Iskola tanítója,

 

 

2 hozzászólás “Versenyképes és minőségi oktatásra van szükség – csepeli pedagógusokat díjaztak” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Azt várjuk el magunktól, hogy a magyar oktatás versenyképes és minőségi legyen, és a hazaszeretetre neveljen – jelentette ki Balog Zoltán”
    .
    Jó, jó de mikor kezditek Tiszteletes úr?! 😛

  2. DE szerint:

    Gratulálok a díjazottaknak!

Itt lehet hozzászólni !