Miért mondanak le a csepeli gyerekek a csokiról?

Lokál

Miért mondanak le a csepeli gyerekek a csokiról

Megható felhívással fordultak társaikhoz a csepeli Mátyás Király Általános Iskola hatodikos tanulói. Az ukrajnai háború miatt szenvedő gyerekeknek szeretnének segíteni, és úgy vélik, csoki árával is lehet támogatni a kárpátaljaiakat.

– Elhatároztuk, a magunk eszközével szeretnénk segíteni a háború ártatlan áldozatain. Az „Áldozd egy/több csoki árát a kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére! – írják felhívásukban a 6. z-sek felhívásukban, melyben minden csepeli vagy akár az ország összes gyerekét arra kérik, segítsék ezt az ügyet. – Ami nekünk legfeljebb egy apró lemondás valami vágyott dologról, nekik akár a megélhetést jelentheti ezekben a nehéz időkben – írták a 12 éves gyerekek az önkormányzathoz és más iskolákhoz eljuttatott levelükben.

Borbély Lénárd Csepel polgármestere azonnal az ügy mellé állt

– Mindig is büszkén vallottam, hogy csepeli vagyok, ma azonban különösen büszke vagyok azokra a csepeli gyerekekre, akik képesek lemondani valamiről, hogy másoknak segítsenek. És büszke vagyok minden csepeli polgárra, akik templomokban, koncerteken adományoztak, és azokra is, akik képviselőként 10 millió forintot szavaztak meg kárpátaljai honfitársainknak- reagált a polgármester, aki azt is hozzátette, megköszönte a gyerekeknek, a szüleiknek és tanáraiknak, hogy olyan generációt építhetünk közösen, amelyben minden magyar felelősséget érez minden magyarért!

Ezt írták a Mátyás Királyosok

„Mi, a csepeli Mátyás Király Általános Iskola 6. z osztályos tanulói, látva és hallva a hírekben – az ukrajnai háború miatt- a Kárpátalján élő magyar gyerekek kilátástalan helyzetét és komoly megélhetési gondjukat, elhatároztuk, a magunk eszközével szeretnénk segíteni a háború ártatlan áldozatain. Az „Áldozd egy/több csoki árát a kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére!” felhívással szeretnénk minden csepeli vagy akár az ország összes gyerekét arra kérni, hogy segítsék a maguk erejével ezt az ügyet. Ami nekünk legfeljebb egy apró lemondás valami vágyott dologról, nekik akár a megélhetést jelentheti ezekben a nehéz időkben. Örülnénk, ha minél többen csatlakoznának a segítő szándékhoz, és támogatnák lehetőségük szerint ezt az ügyet.”

Forrás: Lokál

9 hozzászólás “Miért mondanak le a csepeli gyerekek a csokiról?” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Miért mondanak le a csepeli gyerekek a csokiról?”
    Csak a KDNP-s Harrach Péterre lehet hivatkozni: “Azért mondanak le a csokiról mert nem éhesek!”
    “Borbély Lénárd Csepel polgármestere azonnal az ügy mellé állt”
    Ő pedig nem szomjas?! 😀 😛

  2. admin szerint:

    Kárpátalján krízishelyzet van, nélkülöznek és éheznek az emberek. Persze ez a baloldali Grün Izidornak láthatóan nem éri el az ingerküszöbét.

  3. Grün Izidor szerint:

    admin!
    Kárpátalján háború van, és mint minden háborúban ott is éheznek az emberek, hogy a katonáknak legyen mit enniük!
    Nálunk béke van és……!

  4. Bugi szerint:

    Azt se tudod hol van Kárpátalja, te agyalágyult.

  5. Grün Izidor szerint:

    Bugi!
    Már megint szíven ütött valami Te bágyadt arcú kérődző?!
    Tipikus fityesz hozzáállás, ha nincs érv akkor mocskolódtok!
    Ahelyett, hogy elmagyaráznád, hogy hol van!
    Csókoltatnak a lembergi, uzsgorodi, mukacsevói, zsitomiri zsidó rokonaim! 😛

  6. nagyapó szerint:

    Bugi! Idióta Grün Zakarpatszka oblasztynak, azaz Kárpáton túli területnek ismeri. Kárpátalját viszont összekeveri Galiciával, ősei szülőhelyével.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. Tarjányi László szerint:

    Jól teszik a csepeli gyermekek, ha egy-egy csoki árával segítik a kárpátaljai gyermekeket!

    Porosenko/Valcmann ukrán elnök, csokimilliárdos Roshen nevű cége megvásárolta a magyar Bonbonetti csokigyárat, így aki Bonbonetti termékeket, Tibi csokit, Dunakavicsot, Francia drazsét vagy Cherry Queen konyakmeggyet vásárol, az említett urat gazdagítja! Az ezekre szánt pénzt érdemesebb a kárpátaljai gyermekekre fordítani!

  8. hajaj szerint:

    Az elnök vagyona egy év alatt, meghétszereződött

  9. Tarjányi László szerint:

    A fegyverkereskedelem a legjobb üzlet, főleg nagyban! Ezt leginkább az tudja űzni, aki a hatalmi piramis tetején áll. Csak kell hozzá találni olyan madarakat, akiknek kezébe lehet nyomni a fegyvert, és hajlandók kimenni a vágóhídra. Mert a fegyverüzlet csak úgy pörög, ha odavész a fegyver, meg persze a katona is!

Itt lehet hozzászólni !