Közlemény: „Emeljük fel közösen a hangunkat!”

Csepel.hu

emeljukfel

A Fővárosi Közgyűlés döntését követő napon Csepel is csatlakozott Áder János köztársasági elnök felhívásához:

„Mi már a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás negatív következményeit, és szembe kell néznünk azzal, hogy közel a pillanat, amikor a folyamatok végleg visszafordíthatatlanná válnak. Ha mi nem változtatunk, unokáinknak már nem lesz módjuk a beavatkozásra”.

A 2015 decemberében Párizsban esedékes klíma-csúcstalálkozó fontos lépés lehet az emberiséget fenyegető veszély elkerülésében. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete – Áder János köztársasági elnök úr felhívásához csatlakozva – egyhangúlag támogatja Al Gore, az Amerikai Egyesült Államok Nobel–díjjal kitüntetett volt alelnökének kezdeményezését, melynek célja, hogy  egymilliárd ember támogatásával egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozására ösztönözze a világ vezetőit. Ezt a nemes ügyet magánemberként és Csepel polgármestereként is támogatom.

Arra kérek minden csepeli polgárt, akinek fontos bolygónk klímájának és a felnövekvő nemzedékek védelme, a http://www.elobolygonk.hu honlapon leadott voksával csatlakozzon a felhíváshoz.

Mert egy ember véleménye talán soha nem jutna el a döntéshozókhoz, de egymilliárd ember véleményét a világ vezetőinek is figyelembe kell venniük.

„Emeljük fel közösen a hangunkat!

 

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Közlemény: „Emeljük fel közösen a hangunkat!”” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Nem elég baj az eljövendő lakóknak, hogy nem lesz aki eltartsa őket, miután a magyarok kipusztulnak, még a klíma is rosszra fordul? 😉

Itt lehet hozzászólni !