Továbbra is pártfüggetlen a Kis-Dunapartért Egyesület

Csepel.info, Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület

Kis-Duna part

Minden híreszteléssel ellentétben továbbra is pártoktól függetlenül működik a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület – értesítette a Csepel.info-t az egyesület elnöksége.

A civil szervezetet nem egyszer próbálták már összemosni pártokkal, de olyan példa is akadt, hogy az egyik párt a sajátjai között mutatta be az egyesület rendezvényeit. Az alábbiakban az civilek közleményét olvashatják.

Közlemény

Közhasznú civil szervezetünk 2007-ben az alábbi célok megvalósítása érdekében alakult.

Elsődleges célunk, hogy a Ráckevei–Soroksári Duna csepeli partszakasza, (a Duna és a közút közötti területrész) a Gubacsi hídtól délre zöldterület maradjon, közcélú tevékenységeket szolgáljon, a terület alkalmas maradjon sportolásra, kikapcsolódásra és bárki számára elérhető legyen.

Ennek érdekében ellenzünk minden olyan kezdeményezést, mely a területet magánkézbe adja, minden olyan beruházást, melynek keretében a területet, vagy annak akár részeit, e célokkal nem összeegyeztethető módon kívánják felhasználni.

Fentieken túl célunk a területen a sport és rekreációs tevékenységek végzésére, gyermektáborozásra alkalmas zöldterületek megtartása és környezettudatos fejlesztése, illetve kialakítása.

Távlati célunk a Duna vízminőségének javítása, hogy akár szabadvízi fürdésre is alkalmas legyen, ahogy nagyapáink idejében is volt.

Mivel az utóbbi időben a média pártokkal összefüggésben említi szervezetünket valamint különböző pártok hirdetik rendezvényeinket, az elnökség döntése értelmében a követező közleményt tesszük közzé.
Szervezetünk az alábbiakban kijelenti, hogy közhasznú szervezetként eddig, és ezután is pártpolitikától független egyesületként kívánja végezni tevékenységét a fent említett célok megvalósítása érdekében.
Kérjük a pártokat tartsák tiszteletben politikától független civil szervezetünk döntését!

Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület elnöksége

6 hozzászólás “Továbbra is pártfüggetlen a Kis-Dunapartért Egyesület” bejegyzésre

  1. Tamási Juli szerint:

    Az igazság az, hogy a kedves csepeli vezetõk már akkor elhatározták, hogy “rettenetes” szélsõjobbosak vagyunk, amikor mélységes felháborodásunknak adtunk hangot azon a képviselõtestületi ülésen, ahol úgy packáztak velünk, ahogy azt kádári zsigereikkel megszokták, hogy lehet az õket megválasztó civilekkel.( Egész nap hagyták, hogy ott üljünk, és többször elodázták a mi témánk megvitatását, míg a végén az ebédszünetrõl visszatérõ jókedvû kis csapat – zanatinnkal az élén – gúnyosan új beadványban elhalaszotta ennek az ügynek a tárgyalását.
    De hát minden rosszban van valami jó is, hiszen közvetetten ez a konkrét képviselõtestületi ülés vezetett oda, hogy széles lakossági összefogással elõször tüntetést, majd civil egyesületet szerveztünk.
    Ami, hál’istennek, azóta is aktívan és sikeresen mûködik.
    Mindent bele!
    Éljen a civil összefogás!

  2. miska72 szerint:

    Szervezetünk működése nem pártbeállítottságtól függ, hanem lakóhelyünk természeti értékeink megvédésén. Szervezetünk bárkivel együttműködik, akinek fontosak természeti értékeink. Mi nem tehetünk róla, hogy Önkormányzatunk vezetésének a természeti értékek nem fontosak, és nem veszik figyelembe a lakosság véleményét.

  3. Gigi szerint:

    Tetszik az illusztráció! 🙂 Amolyan tavaszias… Jó lenne már…! 🙂

  4. panelproli szerint:

    Kedves Juli! az emlékeimben kb 5 évvel ezelőtti RSD iszapkotrás van, amikor az iszapot term,védelmi területre védett állatokra rakták.most pedig újra akarják a szocik kotratni? Van -a régi kotrásról- vmi anyagotok? Nem kell ilyen gyakran meder kotrást tartani!!

  5. Matyi szerint:

    Csak gratulálok a civil szervezet munkájához!!!!!!!!!
    hajrá Kis-Dunapartért egyesület!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !