Koszorúzás a Győzelem Napján

Csepel.hu

gyozelemnapja 004

A második világháború befejezésének időpontja, május 9-e Európában a Győzelem Napja. 1945. április 25-én az amerikai és a szovjet csapatok találkoztak az Elbánál, néhány nappal később a Berlint ostromló szovjet erők elfoglalták a Reichstagot. Május 8-án a német haderő feltétel nélkül letette a fegyvert; egy nap múlva a szovjet hadsereg elérte Prágát, ezzel az európai hadszíntéren véget ért a második világháború.

A csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és dr. Szeles Gábor jegyző koszorút helyezett el a Szent Imre téri második világháborús emlékműnél. A Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő koszorúzott. Az eseményen részt vett Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő, a csepeli Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselői: Pintér József Gáborné, Bercsik Károly, Noé László, az LMP képviseletében Szabó Sándor külsős bizottsági tag, valamint a PM képviselője, Hudák János önkormányzati képviselő, akik szintén koszorúztak, majd néma főhajtással tisztelegtek a háborús hősök emléke előtt.

 

Csepel.hu

5 hozzászólás “Koszorúzás a Győzelem Napján” bejegyzésre

  1. TenkA szerint:

    Tisztelt Admin!

    Az LMP külső bizottsági tagja Tóth Sándor, nem Szabó Sándor. Szíveskedjenek javítani!

    Köszönettel,
    Tenk András

  2. Tarjányi László szerint:

    Fingot sem ér az ilyen koszorúzás, ahol nincsenek ünneplők, csak a regnáló városvezetők!
    Ezek szerint Magyarországot nem felszabadították, hanem megszállták, mert a mai országlakók nem érdemesítik az eseményt megemlékezésre!

  3. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi László!
    Ünnepelni csak a győztesnek szabad!
    Mit kellett volna ünnepelnünk?!
    Azt hogy szarrá verték a hadseregünket nemzetvezetőstől cakundpak?!

  4. nagyapó szerint:

    De Auschwitzot a szovjetek szabadították fel. Vagy nem?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. Tarjányi László szerint:

    Ezt az emlékművet sem május 8-án, sem május 9-én nem kellene megkoszorúzni!

    Majd ha a Jobbik valaha hatalomra kerül, akkor az urivi áttörés napján kell koszorúzni a második magyar hadsereg elesett hőseire, illetve a Csepelt ért amerikai szőnyegbombázások évfordulóján az áldozatok emlékére!

    Nekünk nincs mit ünnepelni azokon akik többszázezer magyar nőt meggyaláztak, illetve terrorbombázásokkal irtották a magyar polgári lakosságot!

    Ez a koszorúzás nem is balfaszság, hanem egyenesen liberális seggnyalás! Ezért nincs is ott közönség! Azok koszorúztak, akik a győztesek cselédjeinek tartják magukat! Az emelt fővel járók elkerülik az ilyen képmutató koszorúzásokat! Örülök hogy a Jobbik csepeli vezetői nem álltak be a judeo-keresztény, euro-atlanti bagázsba!

Itt lehet hozzászólni !