Rekordkísérlet a Margitszigeten

Csepel.hu

Rekordkísérlet a Margitszigeten

Csepeli fiatalok is részt vettek április 25-én a Margitszigeten a Föld Napja alkalmából rendezett Guinness-rekord kísérletben. A gyönyörű időben a szigeten kikapcsolódók a virágok megcsodálása mellett több fővárosi kerület, köztük Csepel látnivalóival is megismerkedhettek.

A Fővárosi Önkormányzat és a Főkert Zrt. immár harmadik alkalommal rendezte meg egész napos környezetvédelmi rendezvényét a Margitszigeten. A rengeteg program mellett rekordkísérletben is részt lehetett venni: összesen mintegy tizenháromezer tő növényt ültettek el önkéntesek, köztük harminc csepeli fiatal a szökőkút körüli területen. A sokadalomban könnyen fel lehetett ismerni őket a csepeli címerrel díszített egyen pólójukról.

A Föld Napjára sokan érkeztek a Margitszigetre a Jedlik Ányos Gimnáziumból is. A jedlikesek egy része azonban virágültetés helyett izgalmas kísérletekkel várta az érdeklődőket Csepel sátránál. A pavilonban a kísérletek mellett megtekinthető volt egy gyönyörűen restaurált Csepel kerékpár 1948-ból, mely a Helytörténeti Gyűjteményé, és mivel friss szerzemény, máshol még nem is láthatta a nagyközönség. A Csepeli Városkép Kft. különféle játékokkal készült a kisebbeknek, a nagyobbak pedig a Csepeli Evezős Klub SE evezőpadjait próbálhatták ki. Akinek pedig a sok fényképezés közben lemerült az okostelefonja, egy szobabiciklivel generált töltővel saját erejét felhasználva tölthette újra készülékét. A kihelyezett molinókról pedig rengeteg érdekességet lehetett olvasni Csepel történetéről, az itteni kikapcsolódási lehetőségekről, a Stemmer Ferenc Fotóklub jóvoltából pedig a Kis-Duna madárvilágát ismerhették meg az érdeklődők.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !