Ismét megakadályozták a népszavazás kiírását

Csepel.info

http://csepel.info/wp-content/uploads/csepel-sc-palyak.jpg

Sokan szeretnék, ha itt nem tíz év múlva sem toronyházak állnának

Bírósági döntés ide vagy oda, a csepeli MSZP a csütörtöki önkormányzati ülésen is megakadályozta a Kis-Duna part és a Csepel SC jövőjéről valamint a csepeli kórházról szóló népszavazás kitűzését – értesült a Csepel.info.

A Fővárosi Bíróság másodfokú döntése új helyzetet teremtett a három kérdésben meghirdetett helyi népszavazással kapcsolatban. A jogerős végzés szerint egyik kérdés sem tartozik a feltenni tiltott kérdések közé, valemennyi a helyi önkormányzat képviselő-testületének hatáskörében van, illetve az azokra adott állampolgári válaszok igennel vagy nemmel egyértelműen eldönthetők – írta Németh Szilárd ellenzéki frakcióvezető az előterjesztésében.

A helyi választásról szóló jogszabályok lehetővé teszik, hogy ne csak a lakosság, de a helyi képviselő-testület is kezdeményezzen referendumot. A legdemokratikusabb döntéshozatal melletti kiállás pénzügyi megtakarítást is hoz magával, ebben az esetben ugyanis van lehetőség arra, hogy a június 7-i Európai Parlamenti Választással egy időben, költségtakarékosan rendezzük meg a helyi népszavazást. Ebben az esetben pluszköltséget gyakorlatilag csak a szavazólapok jelentenének, azaz a megtakarítás sok millió forintos nagyságrendű – hangsúlyozta Németh Szilárd Fidesz-KDNP frakcióvezető az előterjesztésében.

A helyi népszavazásról szóló kezdeményezést a csepeli MSZP frakció a kérdések bírósági megerősítése után sem engedte napirendre venni. Azaz még azt is megakadályoták az MSZP-s városvezetők, hogy arról vitázhassanak és demokratikusan dönthessenek a képviselők. Más sürgősségi előterjesztéseket ugyanők, ugyanakkor tárgyalásra alkalmasnak tartottak.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a csepeli Fidesz-KDNP frakció a témában pénteken fontos bejelentést tesz. Németh Szilárd a Széchenyi rakparton, a Képviselői Irodaházban tart délelőtt 10 órától sajtótájékoztatót.

Csepel.info

29 hozzászólás “Ismét megakadályozták a népszavazás kiírását” bejegyzésre

  1. CsepeliXXI szerint:

    Persze hogy megakadályozták,mert már el van adva.A pénz meg a zsebükben van.Mindent meg fognak tenni,hogy ne legyen semmiféle szavazás.

  2. Gigi szerint:

    Melyik pénteken? Csak nem holnap? Érdekelne a téma, de csak egy napilapos ügyeletes kaphatta meg a ma fél hét tájban postázott sajtómeghívót… Kéretik a korrektebb szervezés…

  3. Öreg halász szerint:

    Kedves Gigi,

    hiába reménykedsz. Lefogadom, hogy éppen elegen lesznek azon a sajtótájékoztatón. Ha tudod, mikor ment ki a meghívó, a korábbi hozzászólásaidat is összevetve feltételezem, hogy a Csepel újság egy gyöngytollú, szegfűhegyű szolgáját tisztelhetjük benned. Azt is tőled tudtuk meg, hogy a gyászközlemény cenzúrája után, a felháborodás következményeképpen mégis megjelenteti a lap az ellenzék közleményét is.

    Ebben az esetben viszont jó tudni, hogy a Csepel újság időben értesült.

  4. Szilveszter szerint:

    Németh Szilárd a Széchenyi rakparton, a Képviselői Irodaházban tart délelőtt 10 órától sajtótájékoztatót,amelyen bejelenti:

    Bocsássatok meg, félrevezettelek titeket! Nagy nehezen sem érek el semmit Csepelen,ezért visszavonulok a politikából! Helyem Borbély Lénárd veszi át, aki ha bár a fényképezéshez nem is ért, de a pánikkeltéshez talán igen!

    😀 nyugi!

  5. asdf szerint:

    lehet, hogy holnap már nem fogsz így mosolyogni 🙂

  6. Laja szerint:

    de az is lehet, hogy 2 év múlva meg mégannyira sem fog mosolyogni 🙂 ki tudja ezt megmondani…

  7. csollány szerint:

    Hülye lenne, amikor a következő helyi választás abszolút esélyese!
    Álmodik a nyomor, kedves kettétört karrierre ítéltetett, ma még a politikából fényesen megélő levelező társak!

  8. baniko21 szerint:

    Ezek után remélem az Mszp-s képviselőjelöltekre egyetlen jóérzésü
    csepeli nem szavaz. Packáznak a birósággal, sőt az általuk ugymond
    képviselt csepeli lakosokkal (polgárokkal.) is. Ujfajta “demokrácia”
    dívik szép hazánkban!

  9. Bubus szerint:

    A vak is látja, hogy a csepeliek meg akarják menteni a Csepel SC-t és a Kis-Duna partot, kórházra meg egészen addig szükség van, amíg meg nem épülnek az új hidak, és ez még bő húsz év.

    Vannak, akik szerint az MSZP azért akar Csepel számára elfogadhatatlan döntést hozni, mert már a befektetők részéről “zsebben vannak”. Vannak, akik úgy gondolják, hogy nincs így, mert ők maguk a befektetők. Vannak, akik úgy gondolják, hogy csak hülyék, és megint vannak, akik szerint azért teszik amit tesznek, mert csak.

    Bármi is igaz, az tény, hogy ellenünk cselekednek, és bízom benne, hogy ennek meglesz az eredménye.

  10. Hannibal szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Irigyellek, jó gyomrod van!
    Van pofátok totálisan semmibe venni az általatok állítólag képviselt emberek véleményét, szándékosan szembemenni a választók akaratával, és te ezen még viccelődsz is???

  11. Hannibal szerint:

    “Társadalmi szerződés alapján a királyokat a nép választotta meg azért,
    hogy a köz javára uralkodjanak. Ha egy király rossz uralkodó vagy zsarnok, a nép le is válthatja, vagy akár meg is
    ölheti…”
    Jean-Jacques Rousseau

  12. admin szerint:

    Kedves Hannibál, moderáltunk, de a mondanivalód lényegét reméljük, hogy meghagytuk. Kérjük, hogy egy bizonyos ponton már ne lendülj túl.

  13. Gigi szerint:

    Gyilkolászni azért már nem kéne… 🙁 De leváltani lehet, vannak rá jogok, lehetőségek. Uccu neki!

    Öreg Halász, miben reménykedem hiába? A korrektebb szervezésben? Ha erre gondoltál, igen, tényleg reménykedem egy kiegyensúlyozottabb kommunikációban. De ehhez mindkét félre szükség van.

    Azt egyébként nem tudom, hogy a Csepel újság értesült-e a sajttáj-meghívóról, jómagam – nem titkoltan újságíróként – számos címlistában szerepelek, és személyesen kaptam meg. Csak feltételezem (bár a gyakorlatból nyomósan), hogy egy hetilap, mint amilyen a CSÚ, nem tart ügyeletest este fél hétkor a szerkesztőségben, hogy a másnap reggel 10 órai sajttájra munkatársat küldhessen. De ha tévedek, az csak jó, nem? Mert akkor a CSÚ is beszámol majd a kinyilatkoztatottakról!

  14. atlétaa szerint:

    Fontos bejelentés:Hajrá Csepel.

  15. Gordon szerint:

    Igen atléta, ez is fontos, meg az is, hogy a csepeli mszp miért megy szembe a bíróság döntésével és nem mellékesen az emberek akaratával. Milyen politikai/ pénzügyi hasznot remélnek ettől? Remélnek-e egyáltalán?

  16. Ábel Attila szerint:

    Tisztelt Gigi!

    Tegnap képviselőtestületi ülésünk volt, így sajtómeghívókkal sem tudtunk úgy foglalkozni, mint egyébként. Délután négy körül ért véget az ülés, és én már akkor említettem Vida Istvánnak, hogy ma délelőtt tízkor sajtótájékoztatót tartunk.

    A Fidesz központból szintén négy óra körül kiment a meghívó. Amit tőlem kaptál, azt valóban estefelé küldtem ki a saját sajtólistámra, akkor értem ugyanis haza, hamarabb nem ment volna. Azaz a központi meghívó idejében kiment, a csepeli sajnos később, de mindenki számíthatott rá.

    Egyetlen problémánk volt, hogy a Csepp TV-től a Gergőt 25 perc alatt sem voltunk képesek beengedtetni a portán, így ő sajnos késve érkezett, de csak ezért.

    A Csepel újságtól Mucsi Ferenc jött, ezúton is köszönöm mindkettejüknek a megjelenést!

  17. asdf szerint:

    Szilveszter, hogy állsz a mosollyal? 🙂

  18. Gigi szerint:

    Kedves Attila!

    Akkor ez jól alakult, vissza is vonom a kritikát!

  19. miska72 szerint:

    Ezen már meg se lepődünk.
    Az lett volna a meglepetés, ha nem akadályozzák meg.
    Dehát gazmberek vezetik a kerületet, meg eg Szélhámos. 🙁

  20. Tamási Juli szerint:

    A vezetõi inkompetencia, akár szándékos, és rosszindulatból vagy saját nyereségvágyból ered, akár akaratlan, és tudatlanságból, alkalmatlanságból, inkompetencia marad, és egyetlen sorsa lehet: mielõbbi leváltás.
    Harcoljunk a képviselõk visszahívhatóságáért, ez minden választónak, minden civilnek joga!
    Nem hagyhatjuk, hogy disznófejû nagyurak packázzanak velünk, mert az élet túl rövid!

  21. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Szokásodhoz híven megint hazudsz mint a többi maszopos. Nem lessz ilyen bejelentés, de nagyon bízom benne ha Csepelen polgármester választás lessz és megbuktok te is el fogsz számolni a vagyonoddal. Másképp nem tudom elképzelni, hogy egy ember ennyi hazugságot és mosckot leírjon mint te, csak ha nagyon jól megfizetik.
    Ha annyira biztossak vagytok abban, hogy Csepelnek nem jó, hogy ismét legyen kórháza, sportegyesülete (vizi és szárazföldi), és a Kis-Duna parti zöldterület megtartása és szeríntetek a Csepel lakóságának többsége is tudja akkor miért akadályozzátok a népszavazást?
    Válasz:
    Mert pontossan tudjátok, hogy hazudtok és egy csomó zsebbe menő pénztől elesnétek ha népszavazás lenne. Ezt jobb helyeken a saját otthonának elárulássának nevezik és te meg a többi maszopos a szadesszal eggyütt igenis ODA SZARTOK AHONÉT ZABÁLTOK!

  22. csollány szerint:

    Ajánlom mindenkinek figyelmébe a mai Népszabadság két cikkét is. Az egyik egy listát közöl azokról a településekről, ahol ideiglenesen be kellett zárni a helyi fürdőt, vagy uszodát a magas fenntartási költségek miatt.
    A másik a teljes dunaújvárosi sportkomplexum súlyos finanszírozási gondjairól tesz említést.
    Mindezeket csak azért említem, mert a képviselő testület a Csepel SC területén uszoda építéséről határozott. A határozat hozatal óta a az ország gazdasága súlyos helyzetbe került. A leendő uszoda fenntartása az eladósodott kerület lakosaira hosszú ideig hatalmas teherként nehezedik majd. Arról nem beszélve, hogy kinek lesz pénze belépőre?
    Két dolgot javasolnék Szilárdéknak:
    1./ Tűzzék napirendre újfent az uszoda építését, a mai gazdasági helyzetre tekintettel. Abban az esetben , ha a testület elutasítja a napirendre vételt, kutassák fel, kit lehet büntetőjogilag felelőssé tenni akkor, amikor az uszoda bedöglik és fenntarthatatlan lesz, nagy összegű, tudatos, szándékos károkozásért.

    2./ Ne zavarja őket a vezetők beépített embereinek az időhúzása népszavazás ürügyén. Ha elszabotálják határidőre a kiírást, újból bírósághoz kell fordulni. Újabb sajtótájékoztatót tartani és bejelenteni az ítéletet. Amíg az idő megy, addig aligha lesz kedvük beleölni a pénzt az uszoda építésébe.

    Hajrá, Csepel!

  23. csepeliiszap szerint:

    Kedves Tamási Juli!

    Az inkompetencia jelentheti az illetékesség hiányát, vagy – a szakszerűtlenséget, szakmai hozzánemértést. A szövegkörnyezetből nyilvánvaló az utóbbira való utalásod. Csakhogy mindenki számára érthető és nem félreérthető legyen a kommented.
    Remélem, nem veszed rossznéven a kiegészítést!
    Üdv,

  24. LB szerint:

    A heti CsÚ-ban nem csak a horgész egyesületről van szó, hanem a kis-dunaparti civil egyesületről által szervezett fórumról is.
    Ott olvasható:

    Adu ász – avagy: megoldódhat a lakópark ügye?!

    Az este során olyan információ látott napvilágot, amely akár egy csapásra megoldhatja a Kis-Duna partjára tervezett lakópark sorsát. Kalmár Zsolt alelnöktõl megtudtuk:
    a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület vezetõsége – nem utolsó sorban a januárban általuk rendezett Építészfórum folyományaként
    – tárgyalt az Ibiza Kft.-vel, amely nem zárkózott el az egyesület azon javaslata elõl, hogy megfelelõ csereingatlan esetén elálljon a vízpartra
    tervezett lakópark felépítésétõl!
    A felek február végén újra találkoznak, s az akkor véglegesítendõ közös állásponttal keresik majd meg a csepeli önkormányzatot, illetve a képviselõ-testületet.

    Van egy olyan érzésem, hogy az Ibiza már tudja, hogy nem fog a Kis-Dunaparton építkezni és keresi a kiutat, hogy a pénzénél maradjon. 🙂
    A kérdés az, hogy az önkormányzat mit kínálhat nekik cserébe?!

  25. Gigi szerint:

    No, ez elég jól hangzik… hát még ha megvalósul! Ám a Kis-Duna-parton a wellness projekt is nagy falat – azt vajon meg lehet futamítani? Mit gondoltok?

  26. miska72 szerint:

    Gigi igyekszünk. 🙂

  27. matyi szerint:

    Demagógia a végtelenségig! A kukákából kivett újság, mire a szomszédom felhívta figyelmem olvassam el, mivel ezen a gyűlésen lent volt és jót nevetett ezzen a cikken. Mindenki tudja, hogy a fővároshoz tarozik, csatorna, útburkolat építése (de csepeli önkormányzatnak tenni kéne valamit!!!!) Mivel demokrácia van egy lakossági gyűlésen mindenki elmonhatya a véleményét: Hallottam a hölgy mit mondot, mivel az első hozzászólása volt. Ismerjük mivel Csepelen él már 60 éve és valamit már letett csepelért. Szomorú aki ezt az írást eljutatta a csepel mellékletnek, csak a hölgy beszólása ragadta meg a figyelmét? Nem az, hogy hogyan kéne szépen és lassan működnie egy városnak. Biztos, hogy nem Mórahalom fejlödéséről fejlesztéséről figyelte az előadást és nem Nógrádi Zoltán polgármester, országgyülési képviselő előadását javaslatait figyelte. Én mint politika mentes és minden egyesülettől elhatárolodva csak dicsérni tudom a Civil Szervezet munkáját. Nagyon sajnálom, hogy csepelen amit szűlővárosomnak tekintek, ilyen gyűléseken megjelennek olyan emberek akiket nem csak csepel fejlődése érdekel, hanem három mondat ami megragad a fejében. Ezeknek lelke rajta. Ahogy az újság írta. Köszönöm szépen. HAJRÁ CSEPEL!!!!!!!!!!!!!!

  28. Tamási Juli szerint:

    @csepeliiszap:
    Egyáltalán nem vettem rossz néven, örülök, hogy aktívan folyik az élet a csepel.infon 🙂

  29. Matyi szerint:

    Mi lesz veled Kis-Duna part? A fenti címmel tart fórumot a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület március 10-én, 18 órakor.
    http://csepel.info/?p=4279

Itt lehet hozzászólni !