Dokumentumfilm a csepeli kettős gyilkosságról: díszbemutató április 27-én

Csepel.hu

urania

Április 27-én este 7 órakor vetítik le a közönségnek első ízben „A csepeli kettős gyilkosság – hatalmat mindenáron” című dokumentumfilmet az Uránia Filmszínházban. Az alkotás a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én történt kettős gyilkosság eseményeit dolgozza fel az egykori híradások, bírósági bizonyítékok, archív felvételek, a tragédia perceit rögzítő páratan hanganyag alapján, valamint rekonstruált jeleneteken, színészek alakításával mutatják be a sorsdöntő mozzanatokat. A film legfontosabb jeleneteit az eredeti helyszíneken, Csepelen forgatták.

A dokumentumfilmet egy évvel ezelőtt kezdték el forgatni, amikor kiválasztották azt a négy színészt, akik a két áldozatot, Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt, valamint a gyilkosságért életfogytiglani fegyházbüntetésre elítélt Kun Tamás gondnokot és Deme Gábor igazgatót megszemélyesítik. A gyilkosság fél óráját rekonstruáló felvételeket a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetésének köszönhetően az eredeti helyszínen vették fel. Képsorok láthatóak a Fővárosi Törvényszékről is, ahol annak idején a maratoni hosszúságú tárgyalásokat tartották. A filmben hozzátartozók, barátok, az ügyben érintett szakértők, jogászok szólalnak meg. Érdekesség, hogy nyilatkozott az egyik tettes családja is.

A dokumentumfilm végigköveti a két áldozat és a két gyilkos előéletét, bemutatja a tragédia pillanatait, és arra keresi a választ, hogy milyen emberi motivációk indíthatták a tetteseket cselekedetük elkövetésére. Mint ismert, a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló módon a gyilkosság mozzanatairól diktafonos hangfelvétel készült, amely döntő bizonyítékul szolgált a bűncselekményt elkövetők elítélésében. A dokumentumfilmet Csarnai Attila újságíróként és Géczy Dávid filmrendezőként rendezte, az alkotás producere Skrabski Fruzsina.

Csepel.hu

12 hozzászólás “Dokumentumfilm a csepeli kettős gyilkosságról: díszbemutató április 27-én” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    A díszbemutató díszvendégei lesznek a jelenleg jogerős büntetésüket töltő elkövető díszmadarak, akik nélkül ez a film nem jöhetett volna létre!
    A filmben történteknek a valósággal véletlen egybeesése ne zavarjon senkit!
    Most lehet a Grünt hülyézni!

  2. felix szerint:

    Már a cím is sokat ígérő

  3. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Az ilyen szenzációt hajhászó címek nyomják le a bulvár szintjére a komoly dolgokat is!

  4. felix szerint:

    Amire elkészült ez a /politikai/ dokumentum film, más lett a főellenség.
    Szóval felmerül a kérdés, hogy kinek éri meg a “hatalom mindenáron”.

  5. nagyapó szerint:

    Az Uránia Filmszínház páholyai a bűnözők párttársainak fenntartva!!!!!!
    Tényleg Deme és Kun (a Tamás, nem a Béla) még MSZP tag???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Egy gyilkosság még nem akadály, hogy valaki valamilyen pártnak a tagja legyen!
    A Kun is MSZP tag volt?!
    Asszittem mint független szerepel a történetben! 😛 😀

  7. nagyapó szerint:

    Charlie! Szóval nyugodtan lehet írni, hogy Deme elvtárs? Még mindig?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Grün Izidor szerint:

    Öreg komcsi!
    Felőlem nyugodtan írhatod, hogy elvtárs! Akár nevezheted zsiványnak is!
    Egyéni megítélésed dolga! 😀

  9. Tarjányi László szerint:

    „A csepeli kettős gyilkosság – hatalmat mindenáron”

    A gyilkos és tettestársa anyagi okok és pozícióféltés miatt követték el ezt a szörnyű gyilkosságot, tettükért bűnhődnek most és még sokáig!

    A “hatalmat mindenáron” megfogalmazást öngólként azok követték el saját maguk ellen, akik sok év óta ebből csinálnak maguknak politikai hasznot! Lelkük rajta!

    A díszbemutató helyett vinnének egy pár szál virágot az áldozatok sírjára, azzal többet használnának maguknak, a hátramaradottaknak és Csepel egész közösségének! Tessenek már végre békén hagyni az özvegyet és a leányt, s nem sérteni őket a politikai szenzációhajhászással! Nyugodjanak békében a holtak! Ők senkit sem bántottak!

  10. atyavilág szerint:

    Tarjányi te már láttad mi van a filmben benne? Papp Lacinak nincsen özvegye és lánya, ne beszélj hülyeséget.

  11. Tarjányi László szerint:

    Természetesen Takács József özvegyére és leányára gondoltam. Attól hogy Papp Lászlónak nem volt felesége és leánya, őt sem kellene a Fidesznek politikai célra használnia évek óta!

Itt lehet hozzászólni !