Feltámadás

Csepel.hu

Feltámadás

„Szerelmesem így szólított meg: …Nézd, vége van a télnek,… Megjelentek a virágok a földön” (Énekek éneke 2,10-12)

A tavasz a Teremtő élménypedagógiája nekünk évről évre arról: van feltámadás.  A fagyott föld, a kopasz faágak, az elhalt rovarzümmögés minden látszat ellenére nem a végállomás.  Hitünk megingathatatlan: a soron következő tavasz csodája törvényszerű. Ép lelket nem győzhet le a téli depresszió.

Megértjük-e a tanítást, hogy nem csak a természet feltámadása törvényszerű?  Krisztust a halál nem tarthatta fogva. (ApCsel 2,24) Aki ilyen páratlan harmóniában van a Mindenség Teremtőjével és ekkora áldozattal képes megmutatni irántunk, elfajzott testvérei iránt égő szeretetét, annak győznie kellett a halálon – amint erről már a régi próféciák is világosan írnak (lásd Zsoltárok 22 és Ézsaiás 53 végkifejletét).

Ha értjük, mire tanít a tavasz, vajon betöltheti-e most is a szívünket földöntúli öröme és békéje? Túllátunk-e akár a körülöttünk tomboló tél zordságán is?

Egyéni életünk mezején igazi tavaszhírnök a legnagyobb bajban is meg nem haló remény, társadalmunkban pedig a férfi és nő életre szóló szeretetéből a jövőnk zálogaként újból kivirágzó családi közösség. Gyönyörködjünk bennük és ápoljuk őket!

Kéri Tamás

református lelkész

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !