Csepeli orvos az év legjobbjai között

Csepel.hu

Csepeli orvos az év legjobbjai között

Dr. Oláh Ilona, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat háziorvosa és diabetológusa kapta az év orvosának alapellátás szakmában járó Astellas-díjat. A doktornő közkedvelt Csepelen, hiszen nyolcszáz olyan betege van, aki területileg nem hozzá tartozik, mégis őt választotta.

Az Astellas-díjat évente hat kategóriában osztják ki. Komoly szakmai elismerésnek számít, hiszen a zsűriben tíz, a magyar orvostársadalom által elismert szakember foglal helyet. A jelölteket a beérkező ajánlások és leírás alapján bírálják el, de a betegektől is kérnek véleményeket – így a díj nem csupán szakmai, hanem emberi szempontból is elismerésnek számít.

Minden évben több száz jelölt van a különböző kategóriákban. Dr. Oláh Ilonát a 2013-as győztes terjesztette fel a díjra, de ajánlói között volt Borbély Lénárd polgármester is.

„Nagyon sokat számított a polgármester úr ajánlása, de sokat nyomott a latban az a három beteg, akinek a véleményét kikérte a szakmai zsűri” – mondta el a díjazott. „Az egyik beteg családjának négy generációja, összesen kilenc ember tartozik hozzám, mint háziorvoshoz.” Egy másik család nagyon pozitív történetet írt az ajánlásba: a doktornő ügyes szervezésének köszönhetően a beteg nagyon gyorsan részesült a szükséges vizsgálatokban, így diagnosztizáltak nála egy nagyon súlyos szívbetegséget. Ennek köszönhetően részesült életmentő műtétben.

A díj elbírálásához készült méltatásából kiderül, hogy Csepelen immár 28 éve dolgozik háziorvosként, magas színvonalú szűrészi-gondozási tevékenységet folytat. A doktornő szakmai tevékenységébe tartozik, hogy a Magyar Diabetes Társaság Háziorvos munkacsoportjának elnöke, számos konferencia szervezője és előadója. 2011-ben a csepeli önkormányzat Csepel Szolgálatáért díjjal ismerte el több évtizedes munkáját.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !