Háromnapos gyász Németországban

Hirado.hu

Háromnapos gyász Németországban

A törvényhozás alsóháza, a Bundestag szerdai ülésén is megemlékeznek az áldozatokról. A Bundestag tagjait “mélyen megrázta” a Germanwings légitársaság barcelonai-düsseldorfi járatának katasztrófája, amely “a német repülés történetének egyik legnagyobb szerencsétlensége” – közölte Norbert Lammert, a Bundestag elnöke. A parlamenti képviselők “együtt gyászolnak az áldozatok hozzátartozóival és barátaival” – tette hozzá.

A Germanwings-járat fedélzetén 150 ember – köztük 67 német állampolgár – tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt lezuhant Franciaország déli részén az Alpok felett.

A gépen volt az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Haltern gimnáziumának 16 tanulója és két tanár is, akik egy iskolai csereprogramról indultak haza. Szerdán a gimnáziumban elmaradnak az órák, a diákoknak és tanároknak pszichológusok, lelki gondozók próbálnak segíteni a katasztrófa feldolgozásában. Helyszíni beszámolók szerint az épület bejáratánál rengeteg virágot, mécsest és üzeneteket, feliratokat helyeztek el. “Tegnap még sokan voltunk. Ma egyedül vagyunk” – áll az egyik transzparensen.

Forrás: Hirado.hu

10 hozzászólás “Háromnapos gyász Németországban” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Egy német repülésügyi szakértő nyilatkozta a baleset lehetséges okáról:

    “A következő forgatókönyv (is) lehetett: a hajtómű leállt, a pilóták a repülőt átállították, hogy csökkenjen a magassága — eközben azonban a meghibásodott hajtóműből mérgező gázok szivárogtak a gépbe, ami keveredett a pilótafülke levegőjével. Ez váltotta ki, hogy a pilóták és az utasok elvesztették az eszméletüket. Hasonló eset már történt a Germanwings-szel egy kölni járattal néhány évvel ezelőtt. A pilóták akkor utólag elmondták, hogy rövid ideig cselekvőképtelenek voltak, de szerencséjükre még magukra tudták venni az oxigénmaszkot, és a gépet épségben letették a földre”

    Möglich ist also folgendes Szenario: Das Triebwerk fiel aus, die Piloten stellten auf Sinkflug um – und zeitgleich gelangten durch das kaputte Triebwerk giftige Dämpfe in die Maschine, die die Kabinenluft kontaminierten. Mit der Folge, dass Piloten und Passagiere bewusstlos wurden. Einen ähnlichen Fall gab es bereits bei einem Landeanflug einer Germanwings-Maschine in Köln vor einigen Jahren. Da hatten die Piloten hinterher erklärt, dass sie kurzzeitig handlungsunfähig waren, zum Glück aber noch ihre Masken aufsetzen und das Flugzeug landen konnten.

  2. Grün Rikárdó szerint:

    szigetország!
    Ha már találgatunk!
    Nekem a zukrán szeperatisták is nagyon gyanúsak!

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Igen ez igaz ne találgassunk mindenféle rémhíreketi. Viszont én is olvastam ma reggel, hogy a fekete dobozok lehallgatásánál jöttek rá a vizsgálatot végzők, és ezt a Németoban élő rokonom is megerősítette ma reggel és itt is megjelent az egyik hirbloggban, hogy az egyik pilóta elhagyta valami okból a vezető fülkét és csak az egyik volt bent, mikor vissza akart menni nem nyilt ki az ajtó és hiába kopogtatott, választ sem kapott.

  4. Grün Rikárdó szerint:

    Anikó (Krizantém utcából)!
    Naná hogy hiába kopogott!
    Még az orvosnál is ki van írva:
    Kérjük kopogtatással ne zavarja a munkánkat!

  5. nagyapó szerint:

    160 halott! Charlie elemében van!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. Grün Rikárdó szerint:

    Öreg Pöcs!
    Ne igyál többet!
    144 utas és 6 főnyi személyzet az 160?!
    Már rátetted az ÁFÁ-t?!

  7. felix szerint:

    Á, csak keveselte.

  8. nagyapó szerint:

    Igaz. 150 halottnál lehet poénkodni!????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. Grün Rikárdó szerint:

    Vén F@ß!
    Itt a poénkodás a Te hülyeségednek szólt! 😛 😀

  10. felix szerint:

    Grün Rikárdó!
    Ne bántsd.
    Öregszik a vén pöcs.
    Addig csak a szöveggel volt baja, most már a számokkal is.

Itt lehet hozzászólni !