Fidesz: a cél a fogyasztók érdekeinek erősítése

Csepel.hu

ogy

Az Országgyűlés március 17-ei ülésén Németh Szilárd, a Fidesz vezérszónoka először a rezsicsökkentésről beszélt, emlékeztetve annak eredeti céljára, azaz hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt Európa legmagasabb gázárát fizető családok visszakapjanak valamit a tőlük “elsíbolt” pénzből, és ez sikerült is.

A politikus a törvényjavaslattal kapcsolatban kifejtette: szabályozni kell azt az esetet, ha egy társaság úgy döntene, felhagy az egyetemes szolgáltatói tevékenységgel, és jogszabályban kell rögzíteni, hogy ezt milyen körülmények között teheti meg. Biztosítani kell – folytatta -, hogy az ilyen cég által ellátott lakossági és gazdasági fogyasztók továbbra is az egyetemes szolgáltatás keretei között juthassanak garantált gázellátáshoz.
A cél tehát a lakossági és kisvállalati fogyasztók érdekeinek erősítése úgy, hogy a rezsicsökkentés, “a Fidesz-KDNP politikájának sarokköve”, fenntartható és folytatható legyen – összegezte Németh Szilárd.

 

Németh Szilárd felszólalása az Országgyűlésben

 

Tisztelt Országgyűlés!

A magyar lakossági fogyasztók és a törvényben meghatározott egyéb felhasználók, jellemzően kisvállalkozások esetében a földgázellátást úgynevezett egyetemes szolgáltatás keretében kapják.

Az egyetemes szolgáltatás a hatósági áron túl számos, a felhasználók számára előnyös feltételeket biztosít. Ilyenek pl.: a szerződéskötési kötelezettség, a kötelező ügyfélszolgálati rend és a garantált szolgáltatás szabályai. Mindezen előnyök folyamatos biztosítása érdekében — a vállalkozás szabadságára is figyelemmel — szükséges azt az esetet szabályozni, ha valamely társaság az egyetemes szolgáltatói tevékenységével fel kíván hagyni.

A jelen törvényjavaslat biztosítani kívánja, hogy az egyetemes szolgáltatói tevékenységből kilépni szándékozó gazdasági társaság által ellátott lakossági és vállalkozói fogyasztók továbbra is az egyetemes szolgáltatás keretei között jussanak garantált gázellátáshoz.

A javaslat célja tehát, hogy megvédje és erősítse a lakossági és kisvállalkozói fogyasztók érdekeit, úgy hogy a rezsicsökkentés fenntartható és folytatható legyen, s mindemellett arra kötelezze a szolgáltatókat, hogy az ellátás biztonságát magas szinten és folyamatos garantálják.

Ezért a módosító kötelezi a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt arra is, hogy a szigorú szabályok alapján visszaadott engedélyt a legalacsonyabb fogyasztói árat és ellátás-biztonsági szempontból is a legjobb ajánlatot tevő egyetemes szolgáltatónak ítélje oda.

Tisztelt Képviselőtársaim!

A Kormány tájékoztatása szerint az állami közműszolgáltatás egységes, központi irányításáért a februárban megalakult Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. lesz a felelős. Az Első Nemzeti Közműszolgáltató az állami tulajdonba került Főgáz Zrt.-n keresztül lép be a lakossági és kisvállalkozói hatósági áras kiszolgálást biztosító egyetemes gázszolgáltatói piacra. A Főgáz egyetemes szolgáltatói engedélye hazánk egész területére fog szólni, így az állami földgázszolgáltatás az egész országban elérhető lesz. Ha úgy tetszik Nyíregyházától Zalaegerszegig, Salgótarjántól Pécsig minden magyar család, minden magyar háztartás és az arra jogosult kisvállalkozó kérheti majd átjelentkezését az állami Főgázhoz.

Az ENKSZ nem nonprofit gazdasági társaság, hanem nonprofit elven működő, a közműszolgáltatói piacon részt vevő. állami tulajdonú cég lesz. Az magyar állam, mint jó tulajdonos garantálja, hogy a megtermelt nyereséget nem lehet az eddig megszokott módon kitalicskázni sem a vállalatból, sem az országból Az ily’ módon megszerzett tisztességes hasznot a rezsicsökkentés fenntartására és folytatására, illetve a szolgáltatás biztonságára és fejlesztésekre kell majd fordítani. A rezsicsökkentés folytatását – ígéretünknek megfelelően – a hatósági árak alacsonyan tartása mellett piaci eszközökkel kívánjuk biztosítani. Az állam piaci alapon versenyez majd a többi egyetemes szolgáltatóval, de a legalacsonyabb árral és a legmegbízhatóbb szolgáltatással fogja szolgálni a magyar fogyasztókat.

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim!

A Fidesz-KDNP politikájának sarokköve a rezsicsökkentés, a magyar családok szociális biztonságának, a hazai vállalkozók versenyelőnyének, Magyarország gazdasági szuverenitásának biztosítása. Ezért a Fidesz-KDNP minden külső és belső támadással szemben, a 2,5 millió magyar ember aláírásának, támogatásának, kérésének megfelelően megvédi, és hosszú távon fenntarthatóvá teszi rezsicsökkentést.

Az előttünk fekvő törvényjavaslat ezt a célt szolgálja. Kérem ezért Önöket, hogy az abban foglaltakat szavazatukkal is támogatni szíveskedjenek!

24 hozzászólás “Fidesz: a cél a fogyasztók érdekeinek erősítése” bejegyzésre

  1. Grün Rikárdó szerint:

    Leállt a kéményseprés, a szemétszállítás a rezsicsökkentés veszteségei miatt!
    .
    De azért Hajrá Rezsigladiátor és kormány!
    Csak így tovább a bukás felé! 😛
    .
    http://greenfo.hu/hirek/2015/01/18/ujabb-rezsicsokkentesi-aknak

  2. nagyapó szerint:

    Vén troll nyugalom. A zújság szokása szerint riogat. A lakosság nem fog többet fizetni, mert a feladatot átveszi a katasztrófavédelem, a cégtulajdonosok meg mennek cukrászdát nyitni Bécsbe.
    A kisvállalkozók versenyképessége viszont növekedni fog az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. által.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Tarjányi László szerint:

    Még mindig elég jól megéltek az én 2002-es gázár-kampányötletemből! Ha nem lettetek volna gyávák azt rögtön végrehajtani, akkor nem lett volna sem Medgyessy-, sem Gyurcsány-, sem Bajnai-kormány! Magyarország államadóssága a 2002-es 60%-ról nem nőtt volna 80%-ra. Nem lett volna devizakölcsönös eladósodás sem!

    Ahogy sokszor megírtam, ahogy nincsen ingyenebéd, úgy ingyentanács sincsen! A Fidesznek nem volt módja az elmúlt 13 év (sic!) alatt, hogy kézzel foghatóan kinyilvánítsa a háláját!
    Sebaj, azért az árát meg fogjátok fizetni, azzal hogy 2018-ban elvesztítek a kormányzás lehetőségét! A sóherság sohasem kifizetődő, főleg ha egyesek ezért kerülnek majd a történelem politikai szemétdombjára!

    A Jobbik a Fidesz sarkában

    De tényleg. Minden ötödik magyar jobbikos, a két nagy párt között a teljes népesség körében mindössze három százalék a különbség, vagyis hibahatáron belül állnak.

    A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerűsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérő Jobbik tovább erősödött – tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzéséből, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez. A kormánypárt februárban is, márciusban is 21 százalékon állt a teljes népesség körében, a Jobbik eközben 16-ról 18 százalékra bővítette táborát. Az MSZP hívei egy hónapja 11, most 12 százaléknyian voltak.

  4. nagyapó szerint:

    Igen, a Jobbik népszerűsége a harminc évnél fiatalabb korosztály, az alacsony iskolázottságúak és a munkanélküliek között szembetűnő!
    Hm. Ok a büszkeségre?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. Tarjányi László szerint:

    Igen az! A ÉN NÉPEMBE BELETARTOZNAK A FIATALOK, AZ ALACSONY ISKOLÁZOTTSÁGÚAK ÉS A MUNKANÉLKÜLIEK IS! Örökké éljen a magyar nemzet!

  6. kerdezo szerint:

    Nem vagyok fiatal, diplomám van, és munkahelyem is.
    És Jobbikra szavaztam már az előző országgyűlési választáson is.
    Nincs kérdésem.

  7. felix szerint:

    Baromira nem csipem a jobbikot, de azt meg kell állapítanom, hogy az iskolázottak jól elbaszták minden oldalon.
    Vagy összefognak, vagy mindenki kap a pofájára a csürhétől.
    Azok közül is sokan akik az iskolázottságuk ellenére is rájuk szavaztak.
    Nem lesz idő felmutatni a pártagkönyvet, ha összeakadsz a hatalmát érző csőcselékkel.

  8. Tarjányi László szerint:

    A csecsemők született jobbikosok, mert harmincalattiak, mert aluliskolázottak és mert munkanélküliek! 😀

    Én sokat tettem a “sárkányfog-vetemény” ifjúság kialakulásáért. Régi “motoros” vagyok a jobboldalon, én csináltam először 1995-ben TRIANON zászlót, amivel be is kerültem a Népszabadság 1995. márc. 19-i számának 2-dik oldalára, “a szélsőségesek a Bazilikánál a magyar-szlovák alapszerződés ellen tüntettek”. Egyedül vagyok a képen, tehát én szélsőséges vagyok.
    1998-ban a MIÉP képviselőjelöltje voltam a 31. VK-ben, eredményemmel én is hozzájárultam a nemzeti radikális párt parlamentbe kerüléséhez.

    2002. április 9-én Orbán az én gondolatomat adta elő a TF-en este 19 órakor, amit aznap 15:55-kor én küldtem el a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára, azaz a nevezetes gázár-kampányötletemet. A Szellem kiszabadult, sem Orbán, sem a Fidesz nem tudta mi van a palackban. Abban bizony egy mém lapult, az én gondolatom Magyarország jövőjéről. Azt többé senki nem tudja visszaparancsolni a palackba! Nem, mert rohamosan szaporodni kezdett, s mert olyan éltető erő van benne, amely nem fideszes észtől származik!

    Csepel sem többé az, ami volt 2000. nov. 7-én (sic!), az MSZP-Fidesz összeborulás estéjén, azaz a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megszavazásakor. Nem olyan, mert 2003. már. 13-án a szerződést megfúrtam a Városfejlesztési Bizottság ülésén elmondott mémemmel. Az Orosz-Tóth tandemnek volt annyi esze, hogy engedjen a tanácsomnak, s így Csepel 3.8 Milliárdot megspórolt abból a 4 Milliárdból, ami a Wallisnak járt volna a Fadesa által kifizetett 11.3 Milliárdból.

  9. felix szerint:

    Most látom, hogy kivel vitáztam eddig.
    Egy beteg mémmel.
    Ennek vége.
    Nem vagyok terapeuta.

  10. Tarjányi László szerint:

    Agyő kedves Felix! Kibirjuk valahogy nélküled a csepelinfón! 😀

  11. felix szerint:

    Egy új infó:
    Tarjányi László már a Csepel Infóval egyenlő-
    🙂 🙂 🙂

  12. Hófarkas szerint:

    Ne féljetek már olyan nagyon! A Jobbik soha nem nyerhet választást, nem is beszélve a kormányzásról. Ha túlságosan sok szavazatot kapnának, majd lép a hatalom. Úgy járnak majd, mint Haider vagy mások. Elteszik őket az útból.

  13. joságos szerint:

    Azt hiszem Tarjányi László /alias Vátesz/ a nemzet megmentőjének gondolja magát. Oda kell rá figyelni mert Adolf Hitler is így kezdte!

  14. felix szerint:

    Neki mémje van, de nem szedi rendesen a gyógyszerét.
    Így sajnos menthetetlen.

  15. Tarjányi László szerint:

    A Jobbikot szeretni nem kell félnetek jó lesz! 😀

  16. joságos szerint:

    Mért kéne félni?

  17. Tarjányi László szerint:

    Kell vagy nem kell, Ön dönt hová teszi a vesszőt! 😉

  18. Grün Rikárdó szerint:

    Tarjányi!
    És az “X”-et?!
    Bízok az emberek józanságában! 😀

  19. Tarjányi László szerint:

    Ne bízz! Akik 2002-ben az MSZP-re, 2010-ben a Fideszre szavaztak, azok nem fognak tétovázni 2018-ban a Jobbikra szavazni! 8 év után csak van joguk a váltásra, miért kellene a 25 év alatt, akkorra 28 év alatt, leszerepelt pártokra szavazniuk!
    Én azon sem csodálkoznék, ha visszajönne az egypártrendszer! Az emberek annyira elhajtanák a rendszerváltó pártokat, hogy egyik sem jutna be a parlamentbe!
    A magyar ember jobboldali, a többi meg csak állampolgár!

  20. Tarjányi László szerint:

    Folytatódhat a Jobbik erősödése, de ez egy régi folyamat – ezt Magyar Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

    A volt SZDSZ-es képviselő szerint a Fidesz egyesítette a szociális és a nemzeti populizmust. A volt szabaddemokrata politikus elmondta: a rendszerváltás vesztesei számára nem tudott válaszokat adni a baloldal, számukra kínált demagóg válaszokat a Fidesz, hozzájuk csapódtak ezek az emberek, de most már elkezdtek átszivárogni a szélsőjobbhoz. Hozzátette: a Fidesz ideológiai szélsőjobboldali paneleket alkalmaz, de nem ez vezérli őket. Amikor a Fidesz megroppan a korrupciós esetek súlya alatt, akkor a szavazói közül az eszmék igaz képviselői megtalálják a szélsőjobbot – fogalmazott. Magyar Bálint kijelentette: a Fidesz a rákfenéje ennek a rendszernek. A volt SZDSZ-es politikus hangsúlyozta: a Jobbik abból nyer, hogy a kormánypárt veszteségei náluk csapódnak meg. A volt szabaddemokrata képviselő szerint a baloldali pártokat olyan terhek nyomják, amelyekből nem nagyon lehet kiszállni. Hozzátette: nem tudják megmutatni magukat, de nincs is nagyon mit megmutatni.
    Hunhír.info

  21. felix szerint:

    Érdemes rákeresni.
    Százmilliókat játszanak át egy Fidesz-kegyencnek csak úgy a mi zsebünkből

  22. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Csak nem te akarod eldönteni, hogy ki a magyar? Te alapvetően nem jobboldali vagy,
    hanem beteg!

  23. Tarjányi László szerint:

    Beteg az aki homokba dugja a fejét! Nem én találtam ki, hogy a magyar alapvetően jobboldali! Egyébként meg menj már vissza a történelembe, a feudalizmusban nem volt munkásosztály, így baloldal sem volt. A feudalizmus egy zárt társadalmi rendszer, mindenkinek meg van születésénél fogva a helye, alapvetően a társadalmi helyzetbeli felemelkedés is tervezett és szándékolt. A tehetséges szegény gyermekeket a társadalom magasabb helyzetű tagjai (egyházak, földesurak, király) felkarolják és kitanítatják. Nem emberbarátságból, hanem mert szükség van a felsőbb osztályok utánpótlására. Jellemzően a helyük is megvan, ahol az iskolák elvégzése után dolgozni, alkotni, vezetni fognak. A feudalizmusban nincs munkanélküliség! Iparral a céhek foglalkoznak, amelyek önszabályozóak, annyi tagot vesznek fel, amennyi munkájára az adott településnek szüksége van.

    Munkások akkor lesznek, amikor engedélyezik a gyáripart, azaz nemcsak céhek végezhetnek termékelőállítást, szolgáltatást. A tőkés, jellemzően zsidó, nem szakembereket alkalmaz, hanem olyanokat akik csak egy részfolyamatra vannak betanítva, s ezt olcsóbban végzik mint a céhek sokoldalúan képzett mesterei. Így lesz versenyképes a hagyományos céhes iparral, az olcsó munkaerő a tőkés számára nagyobb hasznot jelent, amit visszaforgatva előbb-utóbb tönkreteszi a céheket. Utánna már csak gyáripar lesz, azaz tőkések és tőlük százszázalékosan függő, kiszolgáltatott munkásosztály, proletariátus! Ergo, zsidó tőkés és a proletariátus összetartozó fogalmak. Ezt csak a Mussolini-féle korporációs rendszer és a Hitler-féle állam mint tőkés tulajdonos által foglalkoztatott német munkásság volt képes megtörni. Ezt nem tűrhette el a nemzetközi tőke, ezért lett a II-dik világháború.

    A szovjet illetve keleteurópai szocializmus is lényegében államkapitalizmus volt, az állam mint tőkés foglalkoztatta a dolgozókat, s igyekezett egyensúlyban tartani a tőke és munka közötti ellentétet.

    Ahogy az alapkérdésnél kifejtettem, a bal és jobboldal a magyarság számára lényegében nem is létezik, mert amikor a pártrendszer Magyarországon megjelent, sem tőkés, sem munkásosztály nem létezett! Az első két párt a határozati és felírati párt volt, azaz hogy a magyar országgyűlés felíratokkal forduljon a Habsburg-uralkodóhoz vagy előbb határozzon s csak szentesítesse a meghozott törvényt az uralkodóval.
    A mai helyzet is ezt tükrözi, itt a zsidókat leszámítva senki sem törekszik besorolódni jobb és baloldalba. Innen van az hogy a jobboldal kisemberpárti, a baloldal meg nagytőkéspárti.

  24. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Van még mit tanulnod! Mondtam, hogy beteg vagy!

Itt lehet hozzászólni !