„Nemcsak a húszéveseké a világ”

Csepel.hu

„Nemcsak a húszéveseké a világ”

Első alkalommal rendeztek március elsején nyugdíjas táncversenyt Csepelen. A Radnóti Miklós Művelődési Házban tartott rendezvény kiemelkedően sikeres volt, vidám hangulatban, huszonegy páros részvételével, telt házzal zajlott le.

A versenyen jelen volt Borbély Lénárd polgármester is, aki megnyitó beszédében úgy fogalmazott: „Kerületünkben több mint tizennyolcezer nyugdíjas él, ezért a gyermekes családok mellett ők is kiemelt figyelmet érdemelnek, tekintettel a több évtizedes termelő munkára, amit többnyire a Csepeli Gyárban végeztek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megrendezésre kerülhetett ez a nagyszabású rendezvény.”

Vida István, a szervező Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója pedig hozzátette: „Nagyon örömteli, hogy ennyien eljöttek, jövőre talán már az ÁMK sportcsarnokában kell megszerveznünk a táncversenyt. Reméljük, hagyományt fogunk vele teremteni!”

A délután hangulatát Karda Bea fellépése alapozta meg, aki jól ismert slágerek eléneklésével pillanatok alatt vidámságot hozott a közönség és a versenyzők soraiba. A megmérettetésen huszonegy szépkorú pár indult, volt közöttük, aki már a nyolcvanadik életévét is betöltötte. Mivel a verseny kétfordulós volt, minden fellépő kétszer kapott lehetőséget a színpadra lépésre. A párok között voltak olyanok, akik a tavaly átadott nyugdíjas klubban kezdtek táncolni, és teljesen amatőrként – ahogy Vida István is fogalmazott – saját magukat is legyőzve léptek a színpadra, de voltak olyanok is, akik fiatalabb koruk óta tapasztalt táncosok.

Bármilyen műfajjal a színpadra lehetett lépni, a klasszikus bécsi keringőtől a latin táncokon keresztül egészen a rockyig a legváltozatosabb stílusú táncokkal találkozhatott a közönség. Érdemes volt végig figyelni, hiszen a nézők tábora képezte a zsűrit.

Az első helyezett páros a közönség szavazatai alapján Tóth Gyula és Tóth Gyuláné lettek. A díjakat és az ajándékokat Pintér Józsefné családügyi tanácsnok és Noé László idősügyi tanácsnok osztotta ki.

Forrás: Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !