Sportosztály a Széchenyiben: jó tanulók, jó sportolók

Csepel.hu

sportosztaly

Az előző évek sikereire való tekintettel a 2015/16. tanévben ismét sporttagozatos osztály indul a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskolában.  Kik jelentkezzenek?

Olyan, jelenleg 4. osztályos tanulók jelentkezését várják, akik a sportot és tanulmányaikat is komolyan veszik.   A délelőtti öt, iskolai testnevelés óra keretében sportág specifikus képzés történik, ami kellő alapot nyújt a délutáni egyesületi edzésekhez. Elsősorban a labdarúgás, kézilabda, öttusa, vívás, vízilabda és úszás iránt elhivatott fiúk és lányok jelentkezését várják, mivel az említett sportágak szakosztályaival együttműködési megállapodása van az iskolának. Azt is fontos tudni, hogy a sportiskolai képzésre felvételt nyert tanulók – a 8. évfolyam befejezése után – jó eséllyel pályázhatnak a Jedlik Ányos Gimnázium élsportolói osztályába.

Az idei év szeptemberében induló 5.-es sportosztály iránt hatalmas az érdeklődés Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a húsz fős osztályba elvárás, hogy a kiemelkedő sportteljesítmény mellett a 4,0 feletti tanulmányi átlagot is teljesítse a tanuló.  A felvételi követelményeknek megfelelő diákok bekerülését – a jelentkezési sorrend figyelembe vétele mellett – a sportágukban és tanulmányaikban hozott eredményeik fogják eldönteni. Célunk, hogy a sport a tanulmányi területen is fokozza tanulóink teljesítményét. Többéves tapasztalat és statisztikák is bizonyítják, hogy a sporttagozatos, illetve sportiskolai osztályban tanulók tanulmányi átlaga magasabb, hiányzási átlaguk pedig alacsonyabb a párhuzamos osztályok tanulóihoz képest. Elsődleges célunk, hogy tanulóink a Diákolimpia országos döntőjében Csepelt képviselve nyerjenek bajnoki címeket– mondta el Jenei János, a testnevelés munkaközösség vezetője.

A sportosztállyal kapcsolatban további információt személyesen az iskolában, vagy telefonon (1/278-0942), illetve Jenei János testnevelőnél (06-70-334-6621) kaphatnak.

 

Itt lehet hozzászólni !