Miért nem kell harminc millió?

Izzanak az indulatok a Csepeli Munkásotthon támogatása miatt

Csepel.info

Továbbra is élénk vita folyik amiatt, hogy a csepeli önkormányzat harminc millió forinttal támogatja a Csepeli Munkásotthont. A támogatásról szóló előterjesztést csak a Fidesz-KDNP frakció szavazta meg egyöntetűen.

Bár a Csepeli Munkásotthon többször is felkínálta az önkormányzatnak, hogy ellenőrizhetővé teszik a működésüket, négy évig mégis csak meddő vita folyt ennek kivitelezéséről. Most, hogy látszólag minden rendbe jött,  és a pénz is megérkezhetne, többeknek úgy tűnik éppen ettől gurult el a gyógyszerük – értesült a Csepel.info. 

Takács Mónika MSZP-s képviselőnő – aki maga is a Munkásotthonban dolgozik – Facebook-oldalán bizonygatta, hogy véleménye szerint mekkora mértékű átláthatóságot kellene adnia az önkormányzatnak. A politikus asszony annyira belemelegedett a vitába, hogy a szavazásnál elfelejtette közölni érintettségét. Önkormányzati képviselőként ugyanis az önkormányzat érdekeit kellett volna figyelembe vennie, a Munkásotthon pénzügyi vezetőjeként viszont éppen az önkormányzat ellenőrzési jogkörének csorbításáért szólalt fel. A politikus végül nemmel szavazott ara a 30 millió forintos támogatásra, amelyet korábban maga is követelt a Munkásotthonnak – saját munkahelyének. Takács Mónika érveit az ellenőrizhetőség mértékéről itt olvashatják el.

Szintén a támogatás fejében kért átláthatóság ellen szólalt fel Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért politikusa. A politikus szerint az önkormányzat más alapítványtól nem követelt meg akkora ellenőrizhetőséget, mint a balliberális pártokhoz kötődő Munkásotthon esetében. Bár más alapítványoknak nem is ad az önkormányzat ilyen nagyságrendű támogatást, a politikus szerint a nagyobb összeg ellenére sem lenne szabad jobban ellenőrizni a közpénz elköltését, mint a kisebb támogatások esetében. Hudák János véleményét teljes egészében itt olvashatják el.

A vádakra Ábel Attila alpolgármester levélben válaszolt, melyet az alábbiakban olvashatnak. Információink szerint a Csepeli Munkásotthon még nem jelentkezett a támogatásért.

Csepel.info

Miért nem kell harminc millió?

Harminc millió forint támogatást szavazott meg a Csepeli Munkásotthonnak a csepeli önkormányzat. Nem volt könnyű. A balliberális pártok politikusai ugyanis hisztérikusan küzdöttek az előterjesztés ellen. Egy képviselőjük, a Munkásotthonban dolgozó Takács Mónika dühében még a harmincmilliós támogatást is leszavazta. Ahelyett, hogy érintettként legalább bejelentette volna érintettségét és tartózkodott volna a szavazástól. Elképesztő: ő maga hónapokig követelte a támogatást, azt állította, hogy megfelelnek az elvárásoknak, aztán ellene szavazott! A bajuk a következő. Most be kellene bizonyítaniuk, amit négy éve állítanak, most meg kellene tenniük, amit négy éve ígérnek – pedig cserében megkapnák, amit négy éve kérnek. 

Emlékszem, hogy 2010 októbere előtt micsoda felháborodás és dühkitörések voltak az MSZP részéről minden alkalommal, amikor a Fidesz az önkormányzat vagy a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) átláthatóságát követelte, és szerződéseket próbáltunk kikérni a működésről. Akkoriban még elképzelhetetlen volt az a mai gyakorlat, hogy a vagyonnyilatkozatoktól a szerződésekig minden automatikusan kikerül az önkormányzat honlapjára. Ami ma az üvegzseb alapján mindenki számára elérhető és lemásolható az önkormányzat honlapjáról, arra akkoriban több hetes vagy több hónapos várakoztatás, visszautasítás után, nem egyszer titokszobákban engedtek csak ránézni. Végül az önkormányzati győzelem után kiderült, hogy az állítólag oly nagyon tisztességes, de eltitkolt szerződések gigantikus elvtársi mutyivilágot rejtettek. A korrupció-gyanús megállapodások megszüntetésével és a működtetés pénzügyi rendbetételével azóta is évi kétmilliárd forintot tud megtakarítani az önkormányzat. Több mint négymilliárd forintnyi folyószámlahitelt és egyéb adósságot tudtunk így visszafizetni az elmúlt években, nem is beszélve arról, hogy évtizedekig halogatott fejlesztések indulhattak el közben.

Ezért volt déjà vu érzésem a Csepeli Munkásotthon támogatásának előterjesztésénél. A balliberális pártokhoz közel álló intézmény ugyanis évek óta váltig azt állítja, hogy náluk minden rendben van a működtetésben, és ezt hajlandók is bizonyítani. De nem bizonyították. Ők nem kötődnek a balliberális pártokhoz, fatális véletlen, hogy az ott dolgozók vagy azok rokonsága közül többen ezekben a pártokban politizálnak – állították. Csak nem bizonyították. Azt is állították, hogy szintén fatális véletlen, hogy a közpénzből működő intézményben talált otthonra az MSZP pártlapja, melyben rendszeresen jelentettek meg hirdetéseket. Sőt, állításuk szerint az a legfatálisabb fatális véletlen, hogy az MSZP-s pártlapban hirdettek, hiszen valójában nem is hirdettek, “csak úgy látszik”, mintha hirdettek volna. Bizonygatták, hogy minderről a számlákat is bemutatják. (Sajnos nem mutattak be semmit.) Az pedig szerintük már végképp csak egy fatális véletlen lehet, hogy Németh Szilárdot az IP-cím szerint a Munkásotthonból vádolta meg egy fórumozó azzal, hogy élve akarta elégetni a 13 hónapos kislányát, később pedig gyaníthatóan ugyanez a személy fenyegetett meg engem azzal, hogy élve eltemetve fog meggyilkolni. Hát igen, az ilyen gyilkos hajlam aztán biztosan nem jellemző a baloldaliakra, főként Csepelen nem (ahol a párt Deme Gábort is kinevelte).

Ők minden számlát megmutatnak, nyitva áll az ajtó a kuratórium  előtt is – bizonygatta a Munkásotthon. Takács Mónika MSZP-s képviselő asszony – aki tök véletlenül maga is a Munkásotthonban dolgozik -, még a testületi ülésen is hangsúlyozta, hogy minden számlát hajlandók megmutatni, mert nincs takargatni valójuk. Bár erkölcsileg teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy az ott dolgozó politikus részt vett a szavazásban, sokat mutat, hogy a politikus asszony hogyan szavazott: nem támogatta a Munkásotthon harminc millió forintos támogatását. A feltételek között ugyanis az szerepelt, hogy az önkormányzat elfogadja a felajánlást arra, hogy ellenőrizheti a Munkásotthon működtetését. Végül érdemes felidézni Hudák János PM-es politikus legutóbbi véleményét. Szerinte ugyanis azzal, hogy az önkormányzat harminc millió forintot ad a Csepeli Munkásotthonnak, és mindezért cserében pusztán elfogadja az ennek fejében felajánlott ellenőrzési jogköröket, az önkormányzat valójában megzsarolta az intézményt.

Gratulálok! Az üvegzseb, a közpénzzel való elszámolás tehát rossz dolog, amennyiben a közpénzt a balliberális pártokhoz közel állók kapják. Szerintük csak a nem baloldaliaknak kell elszámolniuk. Helyben vagyunk: ez a valódi véleményük. Ez az egyetlen magyarázat létezik arra, hogy miért nem támogatták azt az előterjesztést, amelyet négy éven keresztül követeltek.

Ábel Attila

58 hozzászólás “Miért nem kell harminc millió?” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Bizonyítottak azzal, hogy önkormányzati pénz nélkül is működik az intézmény! Az meg végképp vicces, hogy azon vagytok felakadva, hogy kik dolgoznak a Munkásotthonban, amikor sorra dugjátok be a saját embereiteket az önkormányzatba meg az önkormányzati cégekbe, kirúgva azokat akik véletlen nem a szátok íze szerint dolgoznak.

  2. nagyapó szerint:

    repetitio est mater studiorum (ismétlés a tudás anyja)
    nagyapó szerint:
    2015. január 31., szombat – 15:53
    Néhány alapkérdést érdemes tisztázni:
    – Kié a Munkásotthon, a csepelieké, vagy egy szűk csoporté?
    – Ki képviseli a csepelieket, a választott Önkormányzat, vagy egy párt?
    – Miért gond, ha az Önkormányzat figyelemmel akarja kísérni az adózók pénzének elköltését?
    – Miért gond a csepeli maffiabalnak a 30 mFt juttatás, ha a Munkásotthon vezetősége hajlandó a szerződés aláírására?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Balos szerint:

    Korábban is közpénzből működtek, az átláthatóság biztosítása tehát aligha abszurd kérés. Mind tudjuk, hogy miért megy valójában a hajcihő. A Munkásotthon nem akarja, hogy bárki belelásson a működésbe, akkor ugyanis gyanítom rohadt nagy botrány lesz megint.

  4. Tarjányi László szerint:

    Az MSZP is mindenhová betette az embereit, telerakta igazgatókkal a Csevakot, holott a munkát meg kiadta a haver mszp-s vállalkozóknak. Anno, a Városfejlesztési Bizottságban nekem kellett rendre utasítanom Szenteczkyt, akit Endrődi küldött oda mindenféle pozíció, beosztás nélkül, “tanácsadóként” magát helyettesíteni, mire én kiosztottam, hogy formális felelősség és hatáskör nélkül ne ossza ott az észt!

    A Munkásotthon meg működjön önkormányzati támogatás nélkül, ha nem akar elszámolni a támogatással! Legfeljebb kevesebb jut a munkavállalók, így Takács Mónika fizetésére is.

  5. csepeliblogos szerint:

    Jól emlékszem, hogy a Fidesznek ötszörös áron akarták bérbe adni a termet-mint az MSZP-nek?

  6. Grün Rikárdó szerint:

    “Miért nem kell harminc millió?”
    .
    CSAK! 😛

  7. Balos szerint:

    Ha jól emlékszem 2010 előtt évi 17 millió forintot kapott a Munkásotthon. Most éppen az történik, hogy legitimálják a Munkásotthon eddigi mellőzését. Takács Mónika szénné égette magát, a Munkásotthonnak meg nem kell harmincmillió forint, csak mert el kellene vele számolni. Ezt lehet magyarázgatni, csak az hiteltelen. Ráadásul minden csepeli tudja, hogy a Munkásotthon valóban egy szoci pártfunkcionárius fészek. Nagy Jóska, Avarkeszi, Takács Mónika, és a többiek…

  8. Tarjányi László szerint:

    Tudomásom szerint Nagy József már egy vagy két éve nincs ott, nem kellene köpködni őt! Egyébként meg ő nem volt párttag, hanem egy régi öreg a táncegyüttesből, aki elkötelezett a magyar kultúra és a magyar tánc mellett. Azt bíráljátok, aki ott most a passzátszelet fújja!

  9. Grün Rikárdó szerint:

    Balos!
    Engedjék már meg, hogy kiktől és milyen feltételekkel fogadnak el pénzt!
    Ne legyen már erőszak a disznótor! 😛

  10. felix szerint:

    Balos!
    Minek erőszakolod a komcsikra az adófizetők pénzét.
    Az a csepelieké. Nem jobb ha az önkori számol el vele a csepelieknek?

  11. Balos szerint:

    Nagy még most is ott van tudtommal. És szerintem ott kezdődik a baloldali megújulás, hogy “ne lopj”. Addig, amíg a baloldali politikusokról azt mondják, hogy többet lopnak mint a fideszesek, addig semmi sem lesz. És mondja bárki, hogy nem így van, de a Munkásotthon elzárkózása az “üvegzsebtől” nem jó jel. Ha harmincmillió forintért sem hajlandók elszámolni a közpénzzel, az nagyon büdös.

  12. Tarjányi László szerint:

    Balos, csak meg kellene nézni a Munkásotthon honlapját! Nem szégyenled magad besározni egy ember becsületét?! Nagy József évek óta nincs ott, vagy elküldték, vagy nyugdíjazták, kérdezd meg tőle, ne felejts el bocsánatot kérni!

    http://www.csepelimunkasotthon.hu/index_main.html
    Igazgató Darvasi Ilona 06-1-276-7733 /26 mellék
    Igazgató helyettes, gazdasági vezető Takács Mónika 06-1-276-7733 /24 mellék
    Közművelődési csoportvezető Bodó József 06-1-276-7733 /19 mellék
    Műszaki vezető Batta Gábor 06-1-276-7733 /40 mellék
    Irodavezető, gyermek színházi referens Dankánics-Fülöp Ágnes 06-1-276-7733 /26 mellék
    Galéria 21, sajtó Szegedi Péter 06-1-276-7733 /49 mellék
    Információ, közönségszervezés Jancsó Erika 06-1-276-7733
    Információ, közönségszervezés Kovács Józsefné 06-1-276-7733
    Könyvtár Szalainé Kolláth Ilona 06-1-276-7733 /41 mellék
    Könyvtár Tóthné Baditz Apollónia 06-1-276-7733 /41 mellék
    Jegypénztár 06-1-276-7733 /34 mellék
    Színpadmester Botmenegy Ferenc
    Karbantartó Németh Ferenc 06-1-276-7733 /22 mellék
    Gazdasági ügyintéző Dézsán Mariann 06-1-276-7733 /24 mellék

  13. Balos szerint:

    Téged átvertek Tarjányi. Egyrészt én nem vádoltam a Nagy Jóskát semmivel. Másrészt ő most ugyanolyan meghatározó ember, mint volt. Harmadrészt vádolni akkor lehet bárkit bármivel, ha vannak adatok, számlák. Itt nincs semmi. Még harmincmillió forintért sincs nyilvánosság.

  14. János szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!

    Önök beszélnek Takács Mónika érintettségéről, hát írja már le nékem, hogy akkor amikor a képviselők szavaznak saját fizetésükről, meg költségtérítésről akkor miért nem mondott Ön nemet saját érintettsége miatt? Takács Mónika nem szavazta meg munkahelyének járó 30 millió forintot. Ezt a mai politikai ‘elit’ nem is értheti meg. Nekik természetes, hogy rokonnak, barátnak saját cégeiknek adják a támogatásokat, trafikokat. Ők nem mondanak nemet. Hát akkor miért. Talán azért mert Nagy József, Darvasi Ilona után nem szívesen látna párkatonákat egy művelődési házba. Igen mert Ön mit adott Csepelnek? És mit adott Nagy József? Én láttam Nagy József Urat elérzékenyülve magyar nótát, néptáncot felkonferálni. Mert Ő tényleg népművelő. És akkor Önök úgy képzelik, hogy 30 millió forintért bevásárolják magukat egy művelődési házba? Hát rakja már magát Nagy József mellé /népművelő, Csepel díszpolgára/ vagy Ön /népbutító, Csepel szégyene/ vagy Darvasi Ilona /elismert színigazgató/ mellé Németh Szilárdot /bukott politikus/. Próbálhatják a különbséget 30 millióval vagy akár 100-is elfedni, de esélyük sincs. Hát ezért nem szavazta meg a júdáspénzt Takács Mónika. A mai politikai elit tanulhatna tőle! Több Takács Mónikát a közéletbe és kevesebb gyűlöletkeltő Ábel Attilát!

  15. Tarjányi László szerint:

    Balos írta: “Ráadásul minden csepeli tudja, hogy a Munkásotthon valóban egy szoci pártfunkcionárius fészek. Nagy Jóska, Avarkeszi, Takács Mónika, és a többiek… ”

    Engem nem vertek át, egyszerűen ismerem Nagy Józsefet, s volt miépes létemre megvédem a becsületét, mert ő egy tiszta ember!

  16. Ábel Attila szerint:

    Legalább egy percre gondolkozhatna János. Ha az önkormányzati képviselők érintettség okán nem szavazhatnának önkormányzati ügyekben, akkor értelmetlen lenne az önkormányzatiság. Takács Mónika azért volt érintett és elfogult, mert önkormányzati képviselőként az önkormányzat és a csepeliek érdekeit kellett volna képviselnie. Csepel és a csepeliek érdeke pedig egyértelműen az, hogy a Munkásotthon kapjon támogatást, és a közpénz átláthatóan, ellenőrizhetően legyen elköltve. Takács Mónika mindkettőt leszavazta.

    Az meg szerintem már végképp abszurd állítás kedves János, hogy a Munkásotthonban dolgozó, azt vezető vagy “ellenőrző” MSZP-s és DK-s politikusok, párttagok mind pártfüggetlenek, az önkormányzat által javasolt nem párttagok pedig – mint például Vida István – meg pártkatonák. Tehát Ön szerint aki pártkatona, az pártfüggetlen, aki meg nem pártkatona, az pártkatona? Ne viccelődjön már! Németh Szilárd itt kivétel, hiszen fideszes, na de az önkormányzatot is ő tudta megtisztítani a korrupciótól, így a közpénz szempontjából igen-igen áldásos a jelenléte. Ha nem talál semmilyen visszás ügyet, kifizetést, mert nincs, akkor mi a gond?

    A gyűlöletkeltésről annyit, hogy Ön sértegetett engem, Nagy József elérzékenyüléséről annyit, hogy a téma szempontjából lényegtelen, Németh Szilárd “bukásáról” meg annyit, hogy egy 0,6%-os vereség nem bukás. Ráadásul ez egy Fidesz szempontjából biztos bukó körzetben volt, olyan helyzetben, ahol pártokra szavaztak. Németh Szilárd munkájára ősszel szavaztak a csepeliek: 14 körzetből 10 helyen nyert a Fidesz, a polgármester-jelölt meg bucira verte a baloldal jelöltjét. Az ország egyik legbaloldalibb településén ugyanis úgy kikapott a baloldal, hogy csak úgy sistergett. Horváth Gyulára arányaiban kevesebben szavaztak, mint 2010-ben Szenteczky Jánosra, márpedig a polgármesteri szavazás most a választási program mellett nem kis részben Németh Szilárd munkájáról is szólt.

  17. nagyapó szerint:

    A CSEPELI MUNKÁSOTTHON KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY (2014)
    Elnök: Nagy József
    Tagok:Bellon Sarolta
    Kosik György
    Sára Ernő
    Dr.Kiss B. Mihály

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  18. felix szerint:

    http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202014.04/Kuratorium.pdf
    Különös tekintettel arra,hogy ki őrködik a törvényes működés felett.
    A több9 csak üres duma és felesleges próbálkozás az önkori részéről.

  19. helyi szerint:

    Micsoda??? Vida István nem pártkatona ? 🙂 Nem is, csak egy tipikus végrehajtó! Nah ez a legjobb vicc ma este! Volt ő már vörös és most narancsos érdekember kedves Ábel úr! A legnagyobb felelőtlenség arra az emberre bízni ezt a feladatot, aki egy szélkakasnak is jó például szolgálna! 🙂 Ámen!

  20. Balos szerint:

    Vida Istvánt Tóth Mihály nevezte ki annak idején, és 16 évet végig dolgozott Tóth idejében. Pártkatonának nevezni vicces lenne.

  21. Grün Rikárdó szerint:

    helyi!
    Ne erőlködj vele! Látod, hogy nem érti! 😀

  22. Tarjányi László szerint:

    Balos nyilván azért balos, mert Tóth Mihály 16 éve alatt is az volt! Most meg narancsos! Őt is vicces lenne pártkatonának nevezni! Most meg főleg, hogy szinte kivesztek a kommentelők a csepelinfóról! 😀

    Apropó, hová lett Gordon, Doki meg a többi, Manituról nem is beszélve? Talán ők is Mezőkövesden vannak?

  23. felix szerint:

    Vége a választásoknak, kivesztek.

  24. csepeliblogos szerint:

    Tarjányi
    Nagy Józsefnek tényleg nincs szerepe-ő csak a kuratórium elnöke:)

  25. Értetlen szerint:

    Az önkori ellenőrzési vagy irányítási jogokat akar? 3 fő kuratóriumi tag az 5-ből és 2 fő fb tag a 3-ból. Ripsz-ropsz átkerülhet a Motthon Önk-i fenntartásba: így könnyű több százmilliós vagyongyarapodást kimutatni az Önk. könyvelésében.

  26. Ábel Attila szerint:

    Nagy Józsefet “pártfüggetlen MSZP-s” képviselőnek nevezték a támogatás vitáján. Mondtam, hogy akkor én is pártfüggetlen Fidesz elnök vagyok. Végül is miért ne… 😀

    Tényleg csak a tények kedvéért: a megajánlott támogatás csaknem a duplája annak, amit korábban kaptak, és éveken keresztül hallgattuk – még a vitán is – hogy nincsenek titkaik. Ehhez képest a gazdasági vezető – szintén “pártfüggetlen MSZP-s képviselő” – egyenesen nemmel szavazott a támogatásra. Szerintem ez a cselekedet mindennél többet mond.

  27. ebihal szerint:

    Ábel Attila!
    Az utolsó bekezdésed próbáld már meg kifejteni! Miért kellene titkaiknak lenni ahhoz,
    hogy nemmel szavazzanak? Nem lehetséges-e, hogy a gazdasági vezető csak a józan
    paraszti észre hallgatott, mondván ahova ti beteszitek a lábatokat, ott …..? S végül,
    miről regél ez a cselekedet?

  28. Ábel Attila szerint:

    Ahová betesszük a lábunkat, ott bűncselekményeket találunk, ezt akarod kérdezni? Ahová eddig betettük a lábunkat, ott szocik voltak, és valóban találtunk bűncselekményeket. De ez nem bennünket minősít, hanem az elődeinket.

    Amennyiben a Munkásotthonban minden rendben van – ahogy állítják – akkor ott bűncselekményeket, pénzügyi visszaéléseket sem találhatnánk ugyebár. A Munkásotthon eddig állította, hogy hajlandó átláthatóvá és ellenőrizhetővé tenni a működését az önkormányzat számára. Akkor ugye nincs más hátra, mint előre. Illetve normális ember így gondolná. Mert megtörtént: éppen az MSZP-s gazdasági vezető szavazott nemmel az “üvegzsebre”.

  29. Grün Rikárdó szerint:

    ebihal!
    Akartad kérdezni…..?!
    Freud hanyatt vetné magát az Ábel Attila első ráérzésére, kérdés nélkül is:
    .
    “Ahová betesszük a lábunkat, ott bűncselekményeket találunk, ezt akarod kérdezni?” 😛

  30. ebihal szerint:

    Ábel Attila!
    Úgy látom önismereti, és önértékelési gondjaid vannak. Az, hogy mi bűncselekmény
    egyenlőre még nem ti mondjátok meg, bármennyire is szeretnétek! DE, ha van titkuk,
    ha nincs, joguk van nemet mondani! Az egy másik kérdés, hogy akarsz ebből egy kis
    szar kenést kreálni. Mindamellett a józan paraszti észt és a ti szerepeteket nem biztos,
    hogy ugyanazon a szinten mérik!

  31. ebihal szerint:

    Grün!
    Mitől van az, hogy ezeknek a szépfiúknak így jár az agya?

  32. felix szerint:

    Nagyon konok ez az önkormányzat.
    Szinte rá akarja kényszeríteni a pénzét egy alapítványra, annak ellenére, hogy az nem kér belőlük.
    A “farkas ” szeretné legalább a mellső lábát bedugni az ajtón?

  33. Grün Rikárdó szerint:

    ebihal!
    Csak a “Ki mint él, úgy ítél!” lehet az oka, hogy a bűn jut elsőre a zeszükbe! 😛

  34. Balos szerint:

    Ebihal, tudtommal a Munkásotthon kért pénzt és szintén ők mondták évekig, hogy nincs takargatnivalójuk.

  35. felix szerint:

    Ahogy az önkori betenné a lábát, mindent feltúrna és ellehetetlenítené az érdemi munkát.
    Belekötne még az élő fába is.
    Aztán vagy talál valamit vagy nem.
    Nekik mind a két verzió megfelelne.

  36. nagyapó szerint:

    Gyönyörű vita van. A Önkori hajlandó 30 milliót adni, a szocik ezt nem akarják. Értem “védik a baloldali értékeket”, de egyikük sem kíváncsi a Munkásotthon vezetőségének, kuratóriumának véleményére???????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  37. felix szerint:

    Szemétláda!
    Add elő.

  38. ebihal szerint:

    Balos!
    Azért kíváncsi lennék arra a bejátszásra, amikor a Mottthon kért pénzt! Az érem
    xedik oldala pedig az, hogy ebben az esetben az önkori simán be akarja vásárolni
    magát, hogy aztán utána azt csináljon, amit akar!

  39. szevenszi szerint:

    Nem értem ezt az egész vircsaftot.
    Sára Ernő A Fidesz delegáltja a kuratóriumban. ( Ez nem sértés Sára úr felé, ez tény). Gondolom Sára úr tisztességesen látta el a feladatait, megfelelően jelentett az önkormányzat felé a működésről és a gazdálkodásról. Gondolom ezt azért is mert eddig nem akarta senki leváltani.
    Tehát e szerint az ellenőrzés és az átláthatóság az önkormányzat részére fideszes szálon is biztosítva volt eddig.
    Akkor mi ez a hajcihő a 30 milla és az átláthatóság és pénzügyi ellenőrzés körül?
    Színjáték, pusztán fideszes pártpolitikai machináció, melyben Ábel úr nyakig benne van.
    Persze csak végrehajtóként. Többre nem futja neki.

  40. Ábel Attila szerint:

    Soha nem delegált a Fidesz senkit sem a kuratóriumba. De ha igen, várom a bizonyítékot. Szevenszi, te még itt igazat nem írtál.

  41. felix szerint:

    Ráadásul bírósági “felügyelet” mellett.

  42. nagyapó szerint:

    Eetásak! Ne legyenek annyira hülyék, hogy elhiszik, hogy 3-4 fizetett komcsi képviseli Csepelt és nem a választásokon megbízott önkormányzat. Az Önkormányzat képviseli Csepelt, igen, ők tárgyalnak a Munkásotthon vezetésével, a tőkepárti szocik pedig a taccsvonalon kívülről kiabálnak.
    Eetásak! Pofa súlyba!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  43. helyi szerint:

    Talán Ernő bátyánk sem véletlenül készítget címereket, amit a fidesz.hu-n is reklámoznak, nem?
    http://www.fidesz.hu/hirek/2012-04-03/uj-cimere-van-jozsefvarosnak/

  44. helyi szerint:

    Nagyapó vegye fel a hálósipkát és mars aludni! 🙂 Az ágytálat ne felejtse el maga mellé tenni, mert még nedves lesz a narancssárga lepedő és baj lesz! 🙂

  45. Ábel Attila szerint:

    Helyi, akkor Zanati Béla, akit a fideszes önkormányzat tüntetett ki, szintén fideszes. De sorolhatnék még, akár díszpolgárokat is. A hülyeség nagy úr. De várom a bizonyítékot, hogy igazi fideszesek lennének a Munkásotthonban, a Fidesz megbízásából. Lehet a dokumentumot belinkelni. Nem megy mi, mert hazudtok! 😀

    De ha tényleg így volna, akkor miért is akarunk oda bekerülni? Nem érzitek, hogy még a kínos magyarázataitok is túlságosan kínosak?

  46. nagyapó szerint:

    helyi proli! Próbálja meg elérni 1/2eszű1/2x szintjét! Igaz, még tanulnia kell, de hátha sikerül, bár az is az ebihal segge alatt van. Ez a csepeli proli értelmiség.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  47. felix szerint:

    Látom szemétláda, hogy te már feladtad a küzdelmet azért, hogy elérj a szintünkre.
    Az viszont szép tőled, hogy másokat erre biztatsz.
    Nem mindenki maradhat olyan ostoba mint te.
    Igyál még egy pohárral, hátha megbékélsz magaddal.

  48. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó megint röfög.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  49. felix szerint:

    Jó reggelt neked is.
    Kapj be egy pohárral.

  50. János szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!

    Egy önkormányzati vezetőtől azt várjuk, hogy ha tud valamit akkor az illetékes hatóságoknál tegyen feljelentést. Ha sejt valamit akkor ne nyilvánosan rágalmazzon embereket, hiszen ez ilyen formában bűncselekmény és főleg tisztelje meg a nőket azzal, hogy nyilvános nem kelti rossz hírüket. Úriember így nem viselkedik.

  51. Grün Rikárdó szerint:

    János!
    “Úriember így nem viselkedik.”
    Ő így viselkedik, sosem volt úriember! 😛 😀

  52. Ábel Attila szerint:

    János, miről beszél, miről ír? A Munkásotthon gazdálkodását nem ismerjük, mert nem engednek rá bepillantást. Ugyanaz történik, mint 2010 októbere előtt az önkormányzatban, ahol akkor még szintén nem működött az üvegzseb, nem tették közzé a szerződéseket, vagyonnyilatkozatokat stb. A megállapodás arról szól, hogy az önkormányzat a korábbi támogatás csaknem dupláját adja oda a Munkásotthonnak, amely cserében biztosítja az üvegzsebet, a közpénzek elköltésének ellenőrizhetőségét. Ezért volt erkölcsileg védhetetlen a témában Takács Mónika is, hiszen MSZP-s képviselőként, a Munkásotthon gazdasági vezetőjeként nem jelentette be érintettségét, majd a támogatás ellen szavazott.

  53. János szerint:

    Ábel Attila!

    Az önkormányzaton nem nyomozó hatóság, és nem is bíróság. Kérem tisztelje meg a választópolgárokat, hogy képviselőhöz méltóan jogkövető magatartást mutat, és az illetékes hatóságokra bízza a Munkásotthon elszámoltatását, ami egyébként az utóbbi 25 évben számtalanszor megtörtént. Legyen úriember! És kérem a legközelebbi képviselői fizetés vagy költségtérítés emelésnél maradjon távol a szavazástól érintettség miatt.

  54. Ábel Attila szerint:

    János, az önkormányzat soha nem volt nyomozó hatóság, most is pénzt adna a Munkásotthonnak. Harmincmillió forintot. Ennyi. Cserébe senki nem kér mást, mint amit a Munkásotthon korábban ígért: üvegzsebet.

  55. csepeliblogos szerint:

    Kedves János!

    Az utóbbi 25 évben számtalanszor megtörtént az elszámoltatás-ez rendben van.Akkor miért ne történhetne meg most is?

  56. felix szerint:

    Enged be a …. a házadba és…………..

Itt lehet hozzászólni !