Eszem-iszom, kolbászkészítő verseny, garantált szórakozás a 4. Csepeli Disznótoron

Csepel.hu

Eszem-iszom, kolbászkészítő verseny, garantált szórakozás a 4. Csepeli Disznótoron

145 kilogrammos magyar hússertést dolgoztak fel a böllérek a Sport- Szabadidő és Rendezvényközpontban rendezett 4. Csepeli Disznótoron január 24-én. A hagyományőrző disznóvágáson idén első alkalommal a kolbászkészítő versenyen kilenc csapat indult.

A kerületi önkormányzat támogatta egész napos rendezvényre látogatóknak a szervező Csepeli Városkép Kft. munkatársai a belépőjegyért kívánság szerint forralt bort vagy teát kínáltak.

Az rendezvényközpont udvarán a sertés régimódi pörzsölését és bontását Rácz Túrkevei Lajos mesterszakács ismertette az érdeklődőknek, majd reggelire hagymás vér és utána orjaleves, sült tarja, toroskáposzta, töpörtyű, kolbász, valamint hurka készült a jószágból. A vendégek bőséges ellátásáért talpaló kisújszállási Horváth Kert Vendéglő kiszolgálóinak elmondása szerint a májas hurka fogyott el a leghamarabb, de a sült kolbásznak is változatlanul megmaradt közkedvelt keletje.

A Folly Arborétum és Borászat támogatta kolbászkészítő versenyre Fábiánsebestyénről és Szabadbattyánról is érkeztek vállalkozó szellemű csapatok. A helybeliekkel tipikus magyarosan jókedvű hangulatban versengtek egymással a 3-5 fős csoportok, amelynek lelkes tagjai öt kilogramm kolbászhúsból készítették el a sütnivalót. A versenyző csapatoknak maximum két óra alatt egy 20 centiméteres kolbászt kellett leadniuk zsűrizésre. A Rácz Túrkevei Lajos vezette és a sorsolás által a csoporttagokból álló bírálók nem csapatnév alapján, hanem kódszám szerint értékelték a sültkolbászokat. Elsősorban a készítés folyamatát és a nyers kolbász állagát minősítették, majd a megsütött termék íze döntött. Harmadik helyezett lett a Gazdakolbász csapat, második az Anonim röfik, míg az első dobogós helyen a Boko Pana csoport végzett. Mindhárom díjazottnak a versenytámogató badacsonyörsi borászat borválogatást és füstölt termékeket ajánlott fel.

A disznótor változatos vigadalmi programjai a hatalmas fűtött sátorban teltek. A gyerekeknek Róka Szabolcs mondott székely mesét, majd Gólyalábas Betyárok lepték meg a kicsiket és nagyokat. Délben a „Jó ebédhez szól a nóta” című műsorban közreműködött a Csepeli Virtuózok Suki András prímás vezetésével, majd Szeredi Krisztina énekművész, valamint a Csepeli Nóta és Népdalkör szórakoztatta a közönséget. Ezt követően a Brass Show zenekar lépett színpadra jelmezes produkciókkal, rockzenei feldolgozással, örökzöld slágerekkel, mesedalokkal és hölgyeknek szóló szerenáddal.

Végül a mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus Énekegyüttes saját szerzeményű bordalait szenzációsan adta elő. Magyarország egyik legnépszerűbb és legkedveltebb acapella együttesének tagjai magas színvonalú és professzionális előadásmódjukat humorral fűszerezték.

Egész nap folyamatosan tartottak kézműves foglalkozást a gyerekeknek a Királyerdei Művelődési Ház és a Radnóti Miklós Művelődési Ház munkatársai. A disznóságok kedvelőinek a különböző húskészítmények, füstölt termékek megvásárlása mellett kürtöskalács, farsangi fánk és sokféle édesség is kapható volt a régi idők hangulatát felidéző eszem-iszom disznótoron.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Eszem-iszom, kolbászkészítő verseny, garantált szórakozás a 4. Csepeli Disznótoron” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Nagyon gyenge rendezvény volt mondhatom, pár lézengő látogatóval. Erre kár volt pénzt kiadni! 🙂

Itt lehet hozzászólni !