Úszás: Diákolimpia kerületi döntő

Csepel.hu

Úszás: Diákolimpia kerületi döntő

Az első és második korcsoport versenyzői január 20-án a Posztógyári uszodában mérték össze tudásukat, míg a harmadik és negyedik korcsoport küzdelmeire január 21-én a Városi Sportuszodában került sor. A benevezett versenyzők létszáma minden kategóriában meghaladta a tavalyit és a legtöbb versenyszámban 20 fő feletti volt. A futamok láttán örömmel vonhattuk le azt a következtetést, hogy kerületünk úszókultúrája sokat fejlődött és az indulók mindegyike versenyképes úszástudásról tett tanúbizonyságot.

Jenei János főszervező munkáját, Szegi Csaba vezetésével a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület versenyzői segítették. A kiélezett verseny során számos esetben szükség volt az éberségükre. Előfordult, hogy egy másodpercen belül ért célba az első négy helyezett, de arra is volt példa, hogy századmásodpercre azonos időeredmény miatt holtverseny alakult ki.

A Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület vezetőedzőjétől, Szegi Csabától megtudtuk, hogy idén a szokásosnál is nagyobb figyelemmel kísérte a versenyt. Ennek oka a Magyar Öttusa Szövetség elnökségének egy frissen elfogadott határozata az úgynevezett Oldalági Beiskolázási Pályázat. Célja a tehetségek felkutatása az esetlegesen más sportágakban jó fizikai képességekkel megalapozott fiatalok között. Ez a törekvés a versenyzők számának növelésére irányul, fő irányában a 14-18 évesek, de megfelelő feltételek fennállása esetén ettől eltérő korú versenyzők részére is nyitott a program.

Az eredmények letölthetők ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !