Nem akarták látni a szlovákok a dunaszerdahelyi filmet

MTI, Mno.hu

Az igazság, amit nem akartak látni

El sem kezdődhetett hétfőn az Országgyűlés emberi jogi bizottságának és szlovák társbizottságának együttes ülése Budapesten; a szlovák képviselők meghallva, hogy Balog Zoltán (Fidesz) egy filmet vetítene le a Dunaszerdahelyen történtekről, be sem mentek az ülésterembe.

Balog Zoltán elmondta: olyan felvételt szerettek volna bemutatni, ami teljesen egyértelművé teszi, hogy békés szurkolókra támadtak a szlovák rendőrök Dunaszerdahelyen. A felvétel bemutatását mindenáron meg akarták akadályozni – tette hozzá. A szlovák képviselők be sem mentek az ülésterembe, a szocialisták pedig nem voltak hajlandók szavazni a vetítésről.

A szlovákok távoztak, a szocialista képviselők pedig kivonultak a teremből. Szili Katalin házelnök – miután tudomást szerzett arról, mire készül a bizottság fideszes elnöke, levélben fordult a politikushoz. Ebben közölte: kifejezett kérése, hogy a kétoldalú bizottsági tárgyalás során ne kerüljön sor olyan mozzanatra, amely a két ország kapcsolatait és a szlovákiai magyarság érdekeit sérthetik.

Balog: Dunaszerdahely jelkép

Őszintén sajnálom, hogy a szlovák-magyar közös emberi jogi bizottsági ülés botrányos véget ért, mielőtt elkezdődött volna – írja Balog Zoltán közleményében. A politikus úgy látja: a legnagyobb botrány azonban az, hogy a Dunaszerdahelyen történteket a mai napig nem sikerült tisztázni. „Fontos dolog a diplomácia, de még fontosabb az igazság!” – teszi házz a képviselő. Balog nem ért egyet Szili Katalin elnök asszonnyal, aki szerint „nem itt és nem most” kellett volna felvetni a témát. „Kérdezem én: hol máshol lehet beszélni súlyos emberi jogi sérelmekről, ha nem az emberi jogi bizottságok ülésén?!” – veti fel a politikus.

Balog hozzáteszi: bár szlovák partnereink, valamint az SZDSZ és az MSZP a jelek szerint nem mutat hajlandóságot az Európában párját ritkító brutális dunaszerdahelyi rendőrattak kivizsgálására és tisztázására, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a jövőben is minden fórumot felhasznál ennek érdekében. Érdekeltek vagyunk a magyar-szlovák viszony javításában, de azt is látni kell, hogy Dunaszerdahely jelkép, a felvidéki magyar kisebbség egyre fokozódó elnyomásának jelképe – hangsúlyozza. „Ezért nem léphetünk át rajta olyan nagyvonalúsággal, ahogy Draskovics Tibor és a szocialisták teszik” – teszi hozzá.

A KDNP megdöbbent az MSZP-s bizottsági tagok viselkedésén

A Kereszténydemokrata Néppárt megdöbbentőnek tartja, hogy az MSZP még hírből sem ismeri az emberi jogokat. Azzal, hogy a szocialisták a magyar és a szlovák parlament emberi jogi bizottságainak közösen szervezett üléséről – a szlovák tagok távozása után – kivonultak, minden határon túli honfitársunknak azt üzenték: verjenek bár véresre benneteket hatósági segédlettel, mi nem szólunk értetek egy szót sem! – teszik hozzá. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a 2004. december 5-i népszavazás óta, amelyet megelőzően az MSZP miniszterelnöki segédlettel kampányolt a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen, ezen nincs mit csodálkozni – hangsúlyozza a KDNP.

A KDNP megítélése szerint a szlovák bizottsági tagok távozása bár nem elfogadható, de magyarázható: nekik nem áll érdekükben, hogy kiderüljön az igazság. Kérdés, vajon a szocialista képviselőknek ugyanez miért nem áll érdekükben?

Forrás. MTI, Mno.hu

23 hozzászólás “Nem akarták látni a szlovákok a dunaszerdahelyi filmet” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Most tettem be ezt a cikket a Dunaszerdahely honlapjára!
    Hajrá Magyarok!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Egy bejegyzés már van gyerekek! Rossz a regisztrátror?

  3. CsepeliXXI szerint:

    Nem hiába mondták az öregek:
    “Ereszd be a tótot,és kiver a házadból”.

  4. miska72 szerint:

    Nehogy a következő zavargássoknál tótokat vessen be a KÚRMÁNY!
    http://www.videoplayer.hu/videos/play/172190
    KIRÁLY!

  5. tibi riblond szerint:

    Kovács Ernő!

    Azzal ne büszkélkedj nagyon, hogy amellett a párt mellett kampányolsz állandóan, amelyik a kettős állampolgárság ellen agitált!

  6. Szilveszter szerint:

    Én már csak ilyen elvakultbértollnokagitátortalpnyaló fonákgondolkodású szockós vagyok, nézzétek el ezt nekem!
    Arra gondoltam, hogy ha úgy Budakalász magasságában megtartandó Bivalytoszod Fc – Makkoshotyka focimeccsre átjönne pár kopasz szlovák gyerek Szvatopluk hazatérését ünnepelni, valószínűleg őket is szétcsapná a rendőrség, pláne ha előtte többször is figyelmeztették volna őket, hogy tessék nem hőbörögni. Hát bizony mi sem adnánk ki a szlovák rendőrségnek az erről szóló bizonyítékokat.
    Teszemazt, ha a magyar küldöttség ment volna ki Pozsonyba tárgyalni az emberi jogokról, amolyan kerekasztal félére, és egy ottani nagyonokos akart volna filmet vetíteni arról, hogy márpedig szemét aljasok vagyunk, valószínűleg a magyar küldöttség sem ment volna be a tárgyaló terembe.
    Sebaj, a mi Fideszes barátaink ugyebizony mindent megtesznek ám a magyar-szlovák megbékélés érdekében, de hát vegyék már végre tudomásul, hogy mégiscsak ők egy szemét brigád.
    A KDNP meg hát hogyne lett volna megdöbbenve, hogy a Fideszes provokációra a szlovákok távozása után, az MSzP sem volt hajlandó degeneráltakkal tovább szóbaelegyedni. A KDNP-sek pedig csak azért voltak ott, hogy felolvassák a Bibliából azt a részt, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. De csak az után, hogy ha megütik a bal arcod, tartsd oda a jobb oldalt is. De hát ezek az MSzP-sek hírből sem ismerik sem az emberi jogokat, sem a kereszténydemokráciát! Felháborító! Pedig a KNDP csak azt akarta bemutatni a Fidesz oldalán, hogy a szlovákok idegengyűlölő, kirekesztő rasszista nép! De hogy a szlovák képviselet erre hogy nem volt kíváncs azt magam sem értem!

  7. Jeniszej szerint:

    Itt nálunk M.o.-on ilyen nem fordult elő, hogy szlovákokat vertek volna,
    ezért piszkos gondolat még a feltételezett hasonlat is.
    -Gondolom.
    Ez egy bizonyos ember csoportra jellemző gondolkodásmód!
    Lehet, hogy ezek ilyen torz gondolkodásúaknak születtek?
    Ezeken az embereken a tények sem változtatnak?
    Meggyőződésből “elvakultbértollnokagitátortalpnyalófonákgondolkodásúszockós”
    -ok
    Jó kis megbékélés a Magyart verni – koholt vádak alapján!
    Azért nem ártott volna a küldöttségnek, ha láthatják a filmet, mert otthon nekik biztosan nem vetítik le.
    Sebaj!
    Itt a Csepel.infon megnézhetik a puszta valóságot.

  8. büki szerint:

    Azt nem értem, minek ülnek le a bizottságok tárgyalni, ha a lényeges kérdéseket fel sem vetnek?
    A legkönnyebb megsértődni a dolgokkal való szembenézés helyett! Természetesen, egyes honfitársaik rettenetesen sajnálják, hogy egy “értékes” ülés félbeszakadt. Legfőképp azok bánatosak, akik imádnak a semmiről sokat és bőségesen eszmét cserélni / a szőnyeg alá seprés hívei/.

  9. munkásököl szerint:

    Kedves Szilveszter!

    1. Azok a szurkolók nem hőbörögni mentek, hanem szurkolni. A dunaszerdahelyi szektorokban NEM történt rendbontás, amíg a rendőrök nem nyomultak be. A rendbontást ők követték el. A véleménynyilvánítás szabadsága minden szurkolót megillet.
    2. A magyar rendőrök még soha nem vertek meg külföldi szurkolótábort. Akkor sem, amikor a Fradi nemzetközi kupameccseire kicsit keményebb alakulatok is érkeztek.
    3. Dunaszerdahely magyar csapat, így nincs mit csodálkozni azon, hogy magyar jelképekkel szurkolnak neki. Hasonló példák tőlünk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban is vannak: ajánlom figyelmedbe az Athletic Bilbao csapatát, melyben (minő rasszizmus!) CSAK BASZK származású játékosok játszanak, és szurkolóik baszk jelképeket viselnek, a spanyol jelképek pedig nemegyszer esnek gúny áldozatául. Hasonló példa a Celtic, mely bár Glasgowban székel, ír katolikusok alapították, színük zöld-fehér, és ír lobogókkal szurkol a zömmel brit (skót) állampolgárságú ír publikum. De említhetnék keletebbi, hozzánk közelebb álló témát: a székely hokisok szurkolótábora is magyar jelképekkel szurkol. Ez NEM OK arra, hogy a rendőrök szétcsapjanak köztük.
    4. A tót rendőrök szerintem erre izgulnak, mert egyszer a lengyel szurkolókat is el akarták náspángolni, csak ők valóban a kemény legény kategóriájába tartoztak, és úgy kipicsázták a tót yardokat a szektorukból, hogy öröm volt nézni.
    5. Szvatopluk létezése legalább annyira kérdéses, mint a magyarok sumér eredete. Több szláv(!) történész szerint is csak egy kitalált személy. Ettől függetlenül a Bivalytoszod Fc – Makkoshotyka focimeccsen is bárki éltetheti rendőrattack nélkül. Sőt – hogy a Slovan-DAC meccsel azonos szintű meccset említsek – egy Fradi-Újpest meccsen is bárki éltetheti, max. kiröhögik, vagy ha nagyon hőbörög, a két szurkolótábor bírja “jobb belátásra” az illetőt, de nem a rendőrök. Magyarországon a rendőrök csak magyar jelképeket birtokló szurkolókra támadnak.
    6. A magyar küldöttséges példád is olyan sánta, mint az a kutya, amelyiket nehezebb utolérni, mint a megélhetési szocialista kenyéradóidat. Ugyan mondj már egy példát, hogy milyen erőszakos cselekméyn ért valakit Magyarországon szlovák (vagy teszem azt román, szerb, stb.) származása miatt!!! Igazad van, mosd össze a szaros gatyát a tisztával.
    7. Szerinted melyik az a megfelelő szlovák-magyar, vagy bármilyen nemzetközi fórum, ahol be lehet mutatni ezeket a felvételeket? Nem a két ország emberi jogi ülése? Akkor mi? A pilicscsabai falunapok?
    8. “Pedig a KNDP csak azt akarta bemutatni a Fidesz oldalán, hogy a szlovákok idegengyűlölő, kirekesztő rasszista nép! De hogy a szlovák képviselet erre hogy nem volt kíváncs azt magam sem értem!”
    Na, én ugyanilyen alapon nem vagyok kíváncsi a számtalan holokauszt “dokumentumfilmre”. A különbség csak annyi, hogy én nem követtem el semmit a zsidók ellen, a tót képviselők pedig elmaszatoltak egy vizsgálatot, s ezzel legalizálták a rendőri brutalitást.
    9. Kedves Szilveszter! Kívánom a fajtádnak, hogy egyszer Titeket náspángoljon el úgy egy rakás fakabát, mint számtalan esetben a jogaikkal élő magyar embereket, pl. mint a DAC-nak szurkoló magyarokat. És ugyanannyi jogorvoslati lehetőséged legyen, mint nekik. Megérdemelnéd…

  10. Lexon szerint:

    Kedves Szilveszter!
    Apró kiegészítés: két kitalált csapatot akartál írni, de Makkoshotyka létezik…

  11. munkásököl szerint:

    Nem baj, írt helyette egy kitalált “államalapítót”! 🙂

  12. Szilveszter szerint:

    Kedves munkásököl!
    a számok a Te bejegyzéseid számai, nem akarom bemásolgatni.
    1.Azok a szurkolók legalább egy-másfél hete hergelték egymást az interneten, tehát nem kétséges, hogy balhéra mentek.
    2.A magyar rendőrök külföldi szurkolótábort még ugyan nem vertek meg, de ugye azért 2006 októberében kaptak külföldiek is azon a bizonyos rendőri brutalitáson? Egyet kéne mondani, mert eddig rendőri brutalitás volt a mondóka, mára már valahogy elcsendesedett ez a dolog.
    3. a Dunaszerdahely valóban magyar csapat, nem is olyan túl sok légióssal. A magyar “jelképek” között a “volt van lesz” is belefér, a történelmi magyarországgal? Én ezt máeképp látom.
    4. Hogy a tót mire izgul, vagy mire nem, azt nem tudom. Tették a dolgukat, mint 2006 ban itthon. Engem valószínűleg nem vernek meg az életben Dunaszerdahelyen focimeccsen, mert csak fékezetthabzással rajongom a fociért, oda bitos nem mennék.
    5 Szvatopluk kitalálásáról, vagy valódiságáról nem tudok mit mondani.
    6.Ne legyünk már naívak! tudjuk nagyon jól, hogy a magyarokat érik atrocitások a határainkon túl. Ez pont azt támasztja alá, hogy nem kell odamenni hőbörögni. Arról nem is beszélve, hogy azoknak a magyaroknak, akik ott laknak sem a focisok, sem a koszorúzók nem tesznek jót!
    7 Bármelyik fórum jó arra, hogy a videót bemutassák, ha az a fórum programmjában egyeztetve van. Marha nagy neveletlenség bármilyen egyeztetett programot felrúgni, és aztán még fikázni, hogy nem hajlandók eltűrni a nem egyeztetett videót. Ha ennek a tárgyalásnak a Videó része lett volna, és ez egyeztetésre is került volna, akkor le is lehetett volna játszani. Így csak egy erőszakos, és barátságtalan dolog volt.
    8. Neked nem is kell kíváncsinak lenni semmilyen holokauszt dokumentumfilmre. Nem is kényszerít Téged arra, hogy nézd meg. Nos egy emberi jogi tanácskozáson joga van a résztvevőknek nem megnézni, ami nincs egyeztetve, a KDNP nek meg nincs joga azt eröltetni, és aztán meg csudázni, hogy a másik nem akarja.

    Kedves munkásököl!
    Az utolsó pontod bemásolom:
    “9. Kedves Szilveszter! Kívánom a fajtádnak, hogy egyszer Titeket náspángoljon el úgy egy rakás fakabát, mint számtalan esetben a jogaikkal élő magyar embereket, pl. mint a DAC-nak szurkoló magyarokat. És ugyanannyi jogorvoslati lehetőséged legyen, mint nekik. Megérdemelnéd…”
    Ez azt hiszem, hogy erős egy kicsit. Az én fajtám a Te fajtád is. Ha engem veretnél a fajtámra hivatkozva, akkor Magad is veretnéd. Focidrukkolni van joga mindenkinek, a másik elveretésére hajazni azt hiszem, hogy Neked sincs.
    Ez utóbbi bejegyzés inkább Rólad árulkodik.

  13. munkásököl szerint:

    Kedves Szilveszter!

    1. Az interneten történő hergelés nem bűncselekmény, ezért senkit nem lehet rendőrökkel elveretni. Ha ez nem így lenne, akkor most minket is elverhetnének a rendőrök, mert már egy ideje “hergeljük egymást az interneten”. 🙂
    2. Azért azt, hogy külföldieknek is jutott a MAGYROKNAK szánt rendőri brutalitásból, elég meredek egy napon említeni azzal, amikor valakit azért vernek meg, mert magyar. Nálunk soha senkit nem vertek meg azért, mert külföldi.
    3. Te másképp látod, ők meg így látják. Nem vagyunk egyformák. A szólásszabadságba igenis belefér az ő véleményük is. A szólásszabadság alapjog, amit nem lehet a közlendő tartalom alapján korlátozni.
    4. Attól hogy Te nem mennél oda, az nem jelenti azt, hogy aki odamegy, az megérdemli.
    5. Tudsz nyilatkozni vagy nem Szatoplukról, az ebben a pontban foglalt állításom lényegi részében talán egyetértünk.
    6. “Teszemazt, ha a magyar küldöttség ment volna ki Pozsonyba tárgyalni az emberi jogokról, amolyan kerekasztal félére, és egy ottani nagyonokos akart volna filmet vetíteni arról, hogy márpedig szemét aljasok vagyunk, valószínűleg a magyar küldöttség sem ment volna be a tárgyaló terembe.”
    Erre írtam, hogy “Ugyan mondj már egy példát, hogy milyen erőszakos cselekméyn ért valakit Magyarországon szlovák (vagy teszem azt román, szerb, stb.) származása miatt!!!”
    Szerinted ennek van köze hőbörgéshez vagy koszorúzáshoz? De ha az általad szépen összemosott budapesti rendőri brutalitásról akarnának filmet vetíteni (ahol mint tudjuk nem szlovákokat vertek, hanem magyarokat és közéjük keveredett bármilyen embert), akkor állnék elébe. Azt ugyanis mélyen elítélem, és emiatt én is fejeket akarok!
    7. Persze, hogy barátságtalan dolog volt. Előre egyeztetett programba soha az életben nem fog bekerülni a videó, de annak nincs sajtóvisszhangja. Itt az MSZP-nek kutya kötelessége lett volna a saját nemzetét képviselő párt mellé állni. A Fico simán kiállt volna a hőbörgő Slotáért. És még valami: tudod, összeverni azokat az embereket, na az is elég barátságtalan dolog volt…
    8. Most még tényleg nem kényszerítenek, bár a csapból is az folyik. De ha elmegyek egy holokausztról szóló konferenciára, akkor ha videót akarnak vetíteni, nem vonulok ki, ha benne volt a programban, ha nem. Mert ez a téma!
    9. Tévedésben vagy: bár mindkettőnk útlevelében az szerepel, hogy magyar állampolgárok vagyunk, a Te fajtád nem az én fajtám.

    – Az én fajtám büszke magyarságára, és nem tűri az elnyomást – a Te fajtád inkább elsunnyog a fal mellett, és lesüti a szemét.
    – Az én fajtám fordított helyzetben soha nem állna egy ilyen kérdésben a tótok mellé, a Te fajtád ezt teszi. Vagyis elárulja a hazáját.
    – Az én fajtám felépít dolgokat, a Te fajtád megmagyarázza, hogy miért nem lehetett építeni, és miért kellett mégis lerombolni mindent, ami azelőtt ott volt.
    – Az én fajtám nem a szerint ismeri el mások jogát a szóláshoz, hogy az mit akar mondani. A Te fajtád cenzúrázik, elnémít mindenkit, aki neki nem tetszőt talál mondani.
    – Az én fajtámnak elvei vannak: akkor is kiáll sajátjai jogaiért, ha egyébként nem ért egyet velük. Sőt, a Te fajtád jogaiért is kiáll. A Te fajtád nem áll ki még a sajátjai jogaiért sem, ha abból nem származik közvetlen haszna.
    – Az én fajtám nem a Te fajtád. Az én fajtám IGENnel szavazott a határon túli magyarok kettős állampolgárságára: ŐK AZ ÉN FAJTÁM. A Te fajtád NEMmel szavazott, vagy nem ment el, tehát ŐK NEM A TE FAJTÁD.
    Ha pedig ők NEM A TE FAJTÁD, viszont az ÉN FAJTÁM, akkor Te nem vagy az én fajtám.
    – Te a magad fajtája vagy, nemzettudattól függetlenül, bárhol éljetek is a világon, bármi álljon is az útleveletekben.

    Azt írod: “Focidrukkolni van joga mindenkinek, a másik elveretésére hajazni azt hiszem, hogy Neked sincs.” De neked van jogod “hajazni” a DAC meccsen jelenlévő magyarok elveretésére??? Ja, hogy a Te fajtádnak hatalmában áll, tehát – a Te fajtád értelmezése szerint – emiatt joga is van hozzá?!
    Na ez árulkodik Rólad, Szilveszter!

  14. Szilveszter szerint:

    Kedves Munkásököl!
    Egy kicsit lendületből nyúltál mellé a dolognak, de értem a felháborodásod. Nem tudom,hogy kell-e nekünk ezt a fajtázást tovább beszéni? De ha gondolod,akkor pörögjünk egy kicsit rajta.
    Csak az nem veszi észre a magyarellenességet, és a lépten-nyomon belénkrúgást a Vajdaságban Erdélyben, és a Felvidéken,aki nem akarja. Persz itthon szó nincs arról, hogy bárkit szlováksága, vagy románsága miatt megvertek volna itthon. Az arabok az más kérdés (?) Tudjuk, látjuk, és bármennyire szeretnénk nagyon keveset tehetünk határainkon túli magyar Barátainkért. Vagy hogy megértsd: fajtánkért.
    Nos ha ostoba “fajtázós” kirohanásod arra a feltételezésre alapoztad, hogy én azon a bizonyos népszavazáson nem-mel szavaztam, akkor bajban vagy itt nyilvánosan (Komolyan, és mindíg annyira őszintén kérlek Titeket, hogy örjöngő kirohanás előtt beszéljük meg! De nem, és nem.) IGEN-nel szavaztam Kedves Barátom. Ugyanis a hülyeség akkor is a Fidesztől jött, ez bármennyire fáj! A Fidesz ugyanis telelihegte az országot azzal,hogy ez a népszavazás a hazánkon túli magyarság kettősállampolgárságát jelenti. Egy fenét! A népszavazás arról szólt, hogy a Parlament tárgyaljon a határon túli Magyarok kettősállampolgárságáról. Szóval azon a véleményen voltam, hogy tárgyaljon róla a Parlament. Az van ugyanis, hogy valószínűleg igen kevesen éltek volna a kettősállampolgársággal. Aki ott akar maradni, az nem szivatta volna magát Edrélyben azzal, hogy még jobban mondják neki, hogy menjen haza. Ő ugyanis ott született, és az a hazája. Aki meg élt volna a kettősállampolgársággal, az már rég itt volt Magyarországon feketén. Viszont érezte volna a kinti “fajtánk” hogy Velük vagyunk lélekben! Sokaknak elmondtam akkor is, hogy az erdélyi munkásoktól “már” nem kell tartani, hiszen fél Budapestet erdélyi feketemunkások építették fel, szóval aki akart az már itt volt akkor is. Melléfogtál ezzel, ha úgy gondoltad, hogy ez másképp látom Barátom.
    Azon a véleményen vagyok, hogy a határon túli magyarokat kétféleképpen tudjuk segíteni (mármint kultúrális, és mentális szinten, mert gazdaságilag segítünk, ha kell, lásd gáz a Vajdaságnak)
    1. szeretettel hívjuk, és várjuk őket látogatóba. Ilyen pl a Csángó Bál, ami nagyszerű dolog.
    2. nem megyünk ki hozzájuk “magyarkodni” meg “igazságozni”.
    Hidd el, hogy ez az ottélő magyaroknak a lehető legrosszebb. Ugyanis Dac drukker barátaid hazajönnek sajgó buksival, és nyalogatják egy cseppet a sebeiket, miközben rázzák az öklüket, hogy Magyarország nem állt ki mellettük, amikor éppen “volt, van, lesz”-eztek, no meg azt skandálták, hogy “Nincs hazátok!” (ugye ismerős strófák?)
    Még egy apróság: Nem azért csapkodták kupán őket, mert egy hétig neten hergelték egymást. Inkább hergelték volna egymást tovább itthonról.

  15. Szilveszter szerint:

    Tudom Lexon! Azt is, hogy hol van Makkoshotyka. (csak gondoltam, hogy olyan vicces neve van, hogy Bivalytoszoddal biztos nagy meccset nyomnának! 😀 )

  16. büki szerint:

    Ezek szerint azt is tudod, hogy ki az a csepeli balos vezető, aki oda kötődik
    /nem volt véletlen részedről a település említése/.

  17. Szilveszter szerint:

    Nem Büki, nem tudom! Mondd el!

  18. Bubus szerint:

    Szilveszter, ezek szerint, ha te itt hergelsz bennünket, az is rendben van, ha az utcán odajön hozzánk egy rendőr és összever?

  19. munkásököl szerint:

    Kedves Szilveszter!

    A “fajta” dologról annyit, hogy 7 megkülönböztető állításomból egyre rácuppantál, a népszavazásra. Már-már kezdtelek volna megdicsérni, hogy egy kérdésben kilógsz a fajtádból, és helyén volt az eszed. De az indoklással mindent elrontottál. Abból ugyanis az derül ki, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi a bánatra is ikszeltél igent. Ez a funkcionális analfabetizmus egyik tünete, de sajnos a választójogot ez nem befolyásolja.
    Azt írod: “Ugyanis a hülyeség akkor is a Fidesztől jött, ez bármennyire fáj! A Fidesz ugyanis telelihegte az országot azzal,hogy ez a népszavazás a hazánkon túli magyarság kettősállampolgárságát jelenti. Egy fenét! A népszavazás arról szólt, hogy a Parlament tárgyaljon a határon túli Magyarok kettősállampolgárságáról. Szóval azon a véleményen voltam, hogy tárgyaljon róla a Parlament.”
    Idézem a szóban forgó kérdést: “Akarja-e, hogy az országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19 paragrafusa szerinti “magyar igazolvánnyal” vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?” Forrás (az országot hülyeségekkel telelihegő Fidesz egyik szócsöve ;-)): http://www.otm.gov.hu.

    Törvényt alkosson az itt leírt feltételekkel, vagy tárgyaljon róla… érzed a különbséget??? Szóval akkor Veled szemben mégiscsak a Fidesznek, vagy inkább a MVSZ-nek volt igaza.

    Van tehát még egy különbség a fajtánk közt, úgy látom: az én fajtám tud értelmezni egy összetett mondatból álló kérdést, a Tiéd meg – úgy látszik – nem.

    A lényegi kérdést pedig kikerülted: “Az én fajtámnak elvei vannak: akkor is kiáll sajátjai jogaiért, ha egyébként nem ért egyet velük. Sőt, a Te fajtád jogaiért is kiáll.”

    Érted “Barátom” (ha már így összehaverkodtunk)?
    Ne a DAC-meccsen jelenlévők mondandójának tartalmába köss bele, mert az teljesen más téma. TARTALOMTÓL FÜGGETLENÜL van joga mindenkinek a szólásszabadsához! Nem lehet érte agyba-főbe verni. Érted?! Ha szerinted mégis, akkor Te nem vagy demokrata! Ilyet ugyanis csak diktatúrákban szabad csinálni.
    Ha úgy tetszik ez egy liberális alaptézis! Tudod, liberális. Van egy ezt a szót megbecstelenítő pártocska, aki a hátatokon szokott bemasírozni a Parlamentbe. Ők érdekes módon épp csak akkor nem emelnek szót mások jogaiért, ha azt nem a többségi magyar társadalom ELLEN kell képviselni.

    Fideszezéseddel pedig épp Te futottál lyukra. Mint egy másik hírnél írtam, a jelenlegi parlamenti pártok közül egyikre sem adnám nyugodt szívvel a szavazatomat. Az én véleményem nem változik a szerint, hogy mit mond a TV-ben a “patás”.

    Visszatérve a ketős állampolgárságra: rosszul látod, sokan kérték volna. Nem azért, hogy ide jöjjenek. Akik ide akartak jönni, azok már megtették. Épp az lett volna a lényeg, hogy e nélkül is megillesse őket a minden magyar állampolgárnak jáló védelem a magyar állam részéről. Ez a jogi része. A másik az érzelmi. Hogy egy moldvai csángó srácot idézzek, akivel pár éve nyáron beszélgettem Moldvában: “ők igazán nem akartak senkinek a nyugdíjából elvenni, szégyellik is, hogy ilyesmit állított róluk a magyar sajtó (pontosabban persze a fajtád által cenzúrázott sajtó). Nekik érzelmileg esett volna jól, hogy a mindennapi küzdelmeik közepette valaki ott a messzi Budapesten hivatalosan is számításba veszi őket, mint testvéreket. Az útlevél illetékét meg ők is megfizették volna, mégha többet is kell érte dolgozni.” Ennyiről szólt a népszavazás. Aki – mégha számára érthetetlen kérdésre válaszolva igent ikszelt is – ezek után védi a nemzetáruló kormánypártokat, na az a Te fajtád…

    Csak annyit mondok: gerinc. Ha észreveszed, hogy lépten-nyomon belénk rúgnak, akkor miért tűröd? Az én fajtám nem tűri. Mert NEM MEGALKUVÓ.

  20. munkásököl szerint:

    Ja, még valami: a Kárpátalján élő magyaroknak pedig az EU-ba történő szabad belépés jogát jelentette volna. Persze, kemény diplomáciai küzdelem kellett volna hozzá, hogy az ukránok is partnerré váljanak a kettős állampolgárság intézményében, mivel az ukrán állam területén élő igen jelentős orosz ajkú közösségnek (vagyis a fél országnak) ez komoly muníció lett volna az elszakadáshoz. Íme, itt egy potenciális befolyásos szövetséges jelölt Kárpátalja autonómiájához, az ukránok szemében rosszabb verzió szerint pedig függetlenségéhez. Oroszország. Látod, pl. ilyenekről kellett volna tárgyalni a gázcsapot tekergető Putyinnal akkortájt. Persze ehhez Feri nem elég fajsúlyos figura, mert ez nehéz meccs, és nem olyan könnyű sikerre vinni, mint Budai Bernadett vetődésének kivédését.

    (Tényleg: miért nem a lapátfülű Daróczi állt ott, ha egyszer Bernike influenzás volt? Mondjuk az ő ölelgetésével nyilván kevesebb szavazatot lehet bezsebelni. Pedig milyenromanikus lett volna… :-D)

  21. Szilveszter szerint:

    “Lapátfülű” Daróczi szabin volt, és nem a Balatonnál. Messze volt, de hazahívták, mostmár gyönyörködhetsz benne.
    Azért nem akadtam meg azon a bizonyos 7 különböző pontodon, mert kiderült, hogy a törvényalkotás folyamatába még nem merültél bele annyira, hogy értsd. Nos nem úgy működik, hogy asztalra csap Viktor, és ami papír az asztalon marad a nagy szélben, abból törvény lesz. A referendum az egyik alternatívája annak, hogy valami Parlament elé kerüljön. (ez az apró bökkenő a mostani “nép akarat” aláírásokkal is a Parlament feloszlatásával kapcsolatban)
    ebbe pillants bele, hogy átláthatóbb legyen:
    http://www.parlament.hu/fotitkar/tvalk/torvenyalkotas.jpg
    A másik, ami miatt nem akadtam el a dolgaidon, az a “fajtázás”. Nos úgy vélem, hogy jeleztem, hogy a “fajtázás” kissé alantas dolog, de Neked ez nem számít. Hisezem azt, hogy erről nem kell messzemenő következtetéseket levonnom a hovatartozásod felől.
    Segítség gyanánt a wikipédiáról, hogy közelebb legyünk:
    “A fajta (latinul: varietas vagy cultivar) az élővilágban az egyes fajok háziasított (domesztikált) állományain belül elkülönülő populáció. A fajtán belül az egyedek tulajdonságai viszonylag homogének, és a többi fajtától eltérőek. E tulajdonságokat a tenyésztők mesterséges szelekcióval (nemesítéssel) hozták létre és tartják fent. Például a kutya és a közönséges farkas egyazon faj háziasított és vadon élő állományai, de a kutyán belül számos fajta ismert, mint például puli, magyar vizsla, komondor stb.

    Biológiai értelemben tehát az emberi fajon belül nincsenek fajták.

    A fajta nem azonos a faj fogalmával.

    Szóval az emberek között nem beszélünk “fajtákról” épp ezért bízom abban, hogy amikor Veled váltok néhány gondolatot, akkor valami mutáns jószággal beszélek, aki valami neonlila löttyöt iszogat közben! 😀

  22. munkásököl szerint:

    Elpoénkodhatod a dolgot, attól még a tartalom nem változik. Te is tudod, hogy nem genetikai fajtáról beszéltem.

    Képzeld, képben vagyok a törvényalkotást illetően. Persze, a törvényalkotáshoz először Parlament elé kell kerülnie a kérdésnek. Viszont ha eredményes lett volna a referendum, akkor a Parlament nem tehette volna meg, hogy napirendre veszi a témát, majd azt mondja, hogy megárgyaltuk, de elutasítjuk: nem alkotunk róla törvényt. Köteles lett volna olyan törvényt alkotni, melynek alapján minimum a kérdésben foglalt feltételeknek megfelelő magyarok megkaphatták volna az állampolgárságot. Ezen kívül további lehetőségeket is teremthetett volna erre a törvény, de ezeket minimum biztosítania kellett volna. Ez kötelezettség, nem jog, tehát nem igazán ugyanaz, mint amit Te írsz.

    Persze meggyőződésem, hogy az elvtársak elszabotálták volna a dolgot. Húzták volna az időt, minden héten újabb és újabb módosító indítványokat adtak volna be, stb. De ezt Neked aligha kell ecsetelnem, gondolom ennek a folyamatáról is van egy-két folyamatábrád egy piros dossziéban. 😉

  23. […] Nem akarták látni a szlovákok a dunaszerdahelyi filmet […]

Itt lehet hozzászólni !