Rossz hír a szabálytalankodóknak: napokon belül jönnek a mindent látó traffipaxok

Inforadio.hu, Csepel.info

Az InfoRádió úgy tudja, hogy már tesztelik a rendőrök az új sebességmérőket. A traffipaxok várhatóan már januárban kikerülnek az utakra. Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják. 

Tavaly májusban két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság traffipaxtenderét. A rendőrség 160 sebességmérő berendezést vásárolt. Ezek mobil eszközök de a rendőrség több száz fix telepítésű eszköz beszerzését is tervezi. A Csepel.info utánajárt: a rendőrség még nem tette közzé a januári sebesség-ellenőrzések nyilvános időpontjait. Amint ez ismertté válik, azt mi is közölni fogjuk, de addig és az után is számíthatunk az előre nem bejelentett traffipaxokra.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az új mérők várhatóan már ebben a hónapban kikerülnek ki az utakra. Decemberben ugyanis még tesztelték a rendőrök az új traffipaxokat. Úgy tudjuk, hogy a mérők hitelesítése már megtörtént. 

Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják majd. Erről még tavaly májusban beszélt az InfoRádiónak Óberling József az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője

A “mindent látó” sebességmérőket, hivatalos nevükön változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pontokat 720 millió forintért vásárolta a rendőrség. 2013-ban arról írtak a lapok, hogy a kormány 12,5 milliárd forintot költ sebességmérő eszközök beszerzésére, amelyet az európai unió is támogat.

Forrás: Inforadio.hu

4 hozzászólás “Rossz hír a szabálytalankodóknak: napokon belül jönnek a mindent látó traffipaxok” bejegyzésre

  1. Grün Rikárdó szerint:

    Egy kattentással drogtesztet és DNS mintavételt, valamint egy teljes körű nemzetbiztonsági átvilágítást is elvégez?! 😛 😀
    Kíváncsian várom már azt a Rendőrségi szerkezetet amitől a bűnözők rettegnek! 😛

  2. elhallgattatni szerint:

    Képes a rendszer (a pénzbehajtáson kívül) arra, hogy valós idejű adatellenőrzéssel, kiszűrje a lopott járműveket?

  3. Grün Rikárdó szerint:

    elhallgattatni!
    Pénzbehajtásra nem alkalmas a traffi!
    Arra egy külön hivatal van!
    Ha fel van szerelve rendszám leolvasóval és telemetrikusan összekötve a központi gépjármű nyilvántartó adatbázisával, akkor a rendszám alapján a gyanús vagy körözött autókat felismeri!
    Pl. egy AAA-666-os frsz. csak egy piros Suzukin lehet hivatalosan, ha zöldön van akkor bukta!
    Innen már csak kikapják és jön a tételes vizsgálat! 😛 😀

  4. nagyapó szerint:

    Jó lenne, ha a rendőrség az olcsóbb fix telepítésű traffipaxokból telepítene egyet a Weiss útra, valamint időnként ellenőrizné a 30-as táblával védett övezeteket.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !