Videó: Tér_Köz pályázat – javában zajlanak a fejlesztések Csepelen

Csepel.hu

blll

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata három projektre nyert el forrást a fővárosi önkormányzattól: A Ráckevei-Duna-ág csepeli partszakasz közvilágításának fejlesztésére és Csepel Városközpont integrált rehabilitációjának második ütemére (Szent Imre tér felújítása, korszerűsítése).

A munkálatok a napokban is zajlanak. A harmadik beruházás megvalósítására, a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont korszerűsítésére 2015-ben kerül sor.

Az alábbi videón Borbély Lénárd polgármester beszél a fejlesztésekről

A „TÉR_KÖZ” Fővárosi Városrehabilitációs Keretből támogatott beruházásnak köszönhetően 2015 januárjára műszakilag korszerűbbé és energiatakarékosabbá válik a csepeli polgármesteri hivatal épülete. Az utcafronti homlokzat megújul és hőszigetelést kap, megszüntetik a folyamatos beázásokat és kicserélik az elavult nyílászárókat is. A felújítási munkálatok már el is kezdődtek.

A „Csepel Városközpont integrált rehabilitációja – Csepel Polgármesteri Hivatal homlokzat felújítása” elnevezésű felújítás összesen 33.238.704 forintból valósul meg. Ennek 80%-át Budapest Főváros Önkormányzata, a fennmaradó 20%-ot pedig Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata biztosítja.

Már javában zajlik a Kis-Duna csepeli partszakaszának közvilágítás-fejlesztése. A „TÉR_KÖZ” Fővárosi Városrehabilitációs Keretből támogatott beruházásnak köszönhetően 174 db új lámpatest kerül ki a parti sétányra. A fejlesztés különlegessége, hogy az új lámpák nemcsak takarékosak, de „okosak” is: beépített érzékelővel rendelkeznek. Csökkentik a fényerőt amikor kisebb a forgalom, és jelzik, ha tüzet, vagy meghibásodást észlelnek.

Az „RSD csepeli partszakaszának közvilágítás fejlesztése” beruházás összköltsége 86.088.750 Ft, melynek 80%-át Budapest Főváros Önkormányzata, a fennmaradó 20%-ot pedig Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata biztosítja.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !