Döbbenetes baleset Hárosnál: „Anya, meghaltál?” (FRISSÍTVE!)

Csepel.hu

ilusztracio_baleset

Két autó száguldozott Hárosnál a Csepeli úton Szigetszentmiklós és Csepel határában december 18-án az esti órákban, amikor a szemtanúk szerint az egyik hirtelen kivágódott, és elsodort egy fiatalasszonyt és ötéves kislányát, akik az autóbuszmegállóban várakoztak. A sérülteket két mentőkocsi szállította az Országos Baleseti Intézetbe.

Az anya nyaki és fejsérüléseket szenvedett. A kislány életét az édesanyja mentette meg, mert volt annyi lélekjelenléte, hogy a feléje közeledő autó elől ellökte a gyereket az utolsó pillanatban. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata megerősítette a baleset hírét, és hamarosan bővebb tájékoztatást adnak.

Úgy tudjuk, hogy a baleset előzménye bűncselekményhez köthető. Az egymás után száguldó személygépkocsikat külföldi állampolgárok vezették, és az M0-as körgyűrűről tértek le Csepel irányába. A menekülő autót azért vette üldözőbe a másik, mert a benne ülő személyek előzőleg kirabolták őket. A hajsza a Csepeli úton folytatódott, ahol mintegy 90 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak. Szemtanúk szerint az üldözők utolérhették a menekülőket, amikor az egyik kocsi jobbra kivágódott, és kidöntötte egy ház kerítését. Az itt lévő buszmegállóban várakozott a Hároson élő Burai Beáta és ötéves kislánya, akik Csepelre akartak utazni. A balesetet okozó autók utasai elmenekültek.

„Csak arra emlékszem, hogy rohant felénk egy autó, látom a lámpái fényét, és ott áll a kislányom – mondja Burai Beáta. – Ekkor ellöktem a gyereket magamtól a mögöttünk lévő kerítés irányába, hogy semmi baja ne legyen. Utána azt éreztem, hogy oldalba kap az autó, majd lerepültem róla, és hanyatt fekszem a földön. Nem az úttesten, hanem a kerítés mellett. Ekkor a gyerekem fölém hajolt, és kérdezte: ’Anya, meghaltál?’ ’Nem, kislányom, nem haltam meg, nézd csak, semmi bajom’ – feleltem. Akkor már megálltak körülöttünk az autók és a házakból is kirohantak az emberek, hogy segítsenek. Minden nagyon gyorsan, egy-két másodperc alatt történt…”

Az édesanya fej- és arcsérülést szenvedett és károsodás érte a nyakcsigolyáját. Ha akár csak 10 centiméterrel is odébb áll, meghalhatott volna. A kislányt zúzódásokkal ápolták. Két rohammentő érkezett a helyszínre, mert az anya állapotát előbb stabilizálni kellett, ezért nem lehetett egy mentőkocsiban elszállítani őket.

„A helyszínen a rendőrök és az orvosok nagyon segítőkészek voltak. Az Országos Baleseti Intézetbe vittek, azonnal elvégeztek mindenféle vizsgálatot rajtunk. A kislányomnak szerencsére nem lettek sérülései, csak a hasát és a lábát fájlalta. Kérésemre három nap múlva kiengedtek a kórházból. A gyerekemet azonban olyan súlyos sokkhatás érte, hogy nem mer kijönni velem az útra. Amikor meglátja az utat és a buszmegállót, sír, toporzékol… Azt tanácsolták, hogy próbáljuk legyőzni a félelmét, ez segíthet. De lehet, hogy pszichológusra volna szükségünk.”

Az ORFK kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, és hamarosan bővebb információval szolgálnak az esettel kapcsolatban.

Frissítés: Az ORFK kommunikációs szolgálata tájékoztatása szerint a balesetet az okozta a Csepeli úton, hogy egy személygépkocsi meg akarta előzni az előtte haladó járművet, de rosszul mérte fel a távolságot. Ennek következtében a két autó egymásnak ütközött, majd nekicsapódtak az út bal és jobb oldala mentén álló házak kerítésének. Az egyik személygépkocsi olyan szerencsétlenül sodródott le az útról, hogy elgázolt egy buszmegállóban álló fiatalasszonyt és gyermekét. Az ORFK nem kívánta kommentálni azt a híresztelést, hogy a balesetben résztvevő járművek utasai egy bűncselekmény miatt üldözték volna egymást. A vétkes járművezető adatait felvették. Az ügyben a BRFK közlekedésrendészeti osztálya folytatja a vizsgálatot.

Csepel.hu

13 hozzászólás “Döbbenetes baleset Hárosnál: „Anya, meghaltál?” (FRISSÍTVE!)” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    “trafik”.
    Bűnmegelőzést nem szolgálnak. A gyorshajtó tovább közlekedhet.

  2. felix szerint:

    Ez valóban döbbenetes.

  3. Pákozdi József szerint:

    „Miközben mindenki a keresztényi szeretetet ünnepli karácsonykor, egy balesetet szenvedett, súlyos sokkot kapott hárosi csepeli kislány sorsa hidegen hagyja az önkormányzatot. Sem segítséget, sem kedves szót nem kapott azoktól, akiknek hivatalból is kötelességük lenne a segítségnyújtás. Hárosnak ráadásul még tanácsnoka is van, de az sem látogatta meg a sokkos kislányt és édesanyját”.

  4. felix szerint:

    Tetszett volna közvetlenül a választások előtt balesetet szenvedni.
    Akkor lett volna minden.

  5. Tarjányi László szerint:

    Eszembe jutott egy vicc:
    A választások előtt Orbán járta az egész országot, az egyik faluban meglátott egy kislányt, aki az utca porában ülve kiscicákat rakosgatott.
    – Ez egy fideszes kiscica! – félrerakta, a következőnél – ez is egy fideszes kiscica! – sőt a harmadiknál is – ez is egy fideszes kiscica! Orbán szeme könybelábbadt, majdnem megsimogatta a kislány buksiját.
    Egy hét múlva megint arra járt, a kislány megint rakosgatta a kiscicákat, de most mindegyik jobbikos volt. Erre Orbán ráförmedt – te kislány, ezek a cicák a múlt héten még fideszesek voltak! Igen, felelte a kislány, de azóta kinyílt a szemük!!!

  6. Tarjányi László szerint:

    A balesetet szenvedettek ezek szerint nem a kisebbséghez tartozóak, mert akkor már meglátogatta volna őket a köztársasági elnök! 😉

  7. jóérzés szerint:

    Normális, átlagos családról van szó, csak elég szegénységben élnek. Erre rájött még nekik a baleset.

    De akik segíthetnének nekik, azok hallgatnak… Köszönet Pákozdi úrnak, hogy nem hagyta őket cserben!

  8. hárosi szerint:

    Ismerem őket aranyos kislányuk van.

    Azt hittük hogy a képviselőnk vagy valaki az önkormányzattól a szociális ügyek felelőse idejön, de a kisujjukat sem mozditották. Nem baj, majd holnap szenteste ezek mennek éjféli misére ájtatatoskodni mert elönti őket a szeretet. Szégyen rájuk.

  9. felix szerint:

    Mondom!
    Rosszkor történt a baleset. Máskor még biciklit is kaphattak volna.
    Ezt most nem humornak szántam, ilyen képmutató a világunk.

  10. nagyapó szerint:

    “Még szerencse, hogy Pákozdi József, Tarjányi László, no meg hárosi mélyen a zsebükbe nyúltak, sőt még a Jobbik is segített”
    Szép a csöpögős, kenetteljes szöveg, de egyszerűbb a hivatalhoz fordulni!
    Azonban meg kell várni a vizsgálat végét és a biztosító lépését.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. Pákozdi József szerint:

    Kedves nagyapó!

    Én Dec.23-án, meglátogattam ezt a családot és kérésükre fénykép is készült arról az pillanatról,hogy mennyire örült a kislány az ajándéknak amit vittem neki. De nem hiszem,hogy ezzel a fényképpel kérkedni kellett volna!

  12. nagyapó szerint:

    Pákozdi József! Elhiszem, sőt tudom, hogy segített/ek, de továbbra is az a véleményem, hogy a hivatalos út ad lehetőséget több segítségre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. Pákozdi József szerint:

    És mit segített a családsegítő.

Itt lehet hozzászólni !