Mesék és történetek

A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adventi kiállítása a Király-Erdei-Műhelyben

Csepel.hu

Mesék és történetek

2014. december 13-án, Luca napján három óra előtt karácsonyi dalok zengtek gyermekhangon a Király-Erdei-Műhely kiállítóterében, így várták a megnyitót a Gróf Széchenyi István Kéttannyelvű és Általános Iskolában működő képzőművészeti tanszakos művészeti csoportok tanulói, akiknek a munkáiból látható most kiállítás a Kondor utca 29. szám alatt.

Az alapfokú művészeti iskola és a Király-Erdei-Műhely hosszú éves hagyománya, hogy az adventi időszakban egy-egy művészeti iskola tanár csoportjai mutatkozhatnak be a galéria falai között. Idén Jónásné Albert Erzsébet tanárnő válogathatott diákjainak korábbi és legfrissebb munkái közül.

A megnyitón Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese köszöntötte elsőként az egybegyűlteket, majd a kiállítás címéhez szorosan kapcsolódva a tanárnő mondott egy szívet melengető mesét egy tündércsengettyűről, melyhez hangtálak varázslatos hangja nyújtott hátteret. Ezek után Cserépné Varga Veronika, a Gróf Széchenyi István Kéttannyelvű és Általános Iskola intézményvezetője méltatta elismerő szavakkal kollégánk munkásságát, ezzel hivatalosan is megnyitva a kiállítást. Az esemény első részét Jónás Bence gitárjátéka zárta le.

Ezt követően a jelenlévő gyermekek és szülők, hozzátartozók nagy lelkesedéssel vették sorra a kiállítás darabjait, felidézve azokat a meséket és történeteket, amelyhez kapcsolódva születtek a legváltozatosabb technikájú munkák – papírmetszet, olajpasztell, grafika és festmény. A kötetlenebb hangulatban gyorsan fogytak a sütemények és készültek a fényképek; az alkotók izgatott büszkeségét talán csak a szülőké múlhatta felül.

A kiállítás előzetes egyeztetés után 2015. január közepéig tekinthető meg.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !