Árváknak gyűjtöttek Nagyszalontán, Csepel testvérvárosában

Hirado.hu

Árváknak gyűjtöttek Nagyszalontán, Csepel testvérvárosában

Több mint 8 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze Böjte Csaba árváinak a nagyszalontai jótékonysági esten. A városban 11. éve gyűjtenek a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak. Az idei rendezvényen a nagyszalontaiak mellett a helyi cégek és vállalkozók adakoztak a gyermekotthon működtetésére. Az esemény díszvendége volt Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd, Csepel – Nagyszalonta testvérvárosának – polgármestere.

Vasárnap már csak a kerítés és néhány antenna emlékeztet arra, hogy a Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ helyén valamikor kaszárnyák voltak. Az épületet tíz éve kapta meg Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítványa a nagyszalontai önkormányzattól. Most 110 gyermeket nevelnek ott, akik épp karácsonyra készülnek.


Az adventi jótékonysági esten Böjte Csaba ferences szerzetes úgy fogalmazott: az emberek többsége elégedetlen, mert hiányzik a szeretet és a harmónia az életükből, ezért örömöt, szeretet, békét kívánt az erdélyi magyarok karácsonyfája alá.

„Az ember kimegy, és találkozik egy szegény rosszkedvű emberrel. Mondom neki, nem iszol meg egy kávét velem? Nem arra vár feltétlenül, hogy nem tudom, mekkora adományt adjak, úgysincs annyi pénzem. De ha le tudok vele ülni, meghallgatom a panaszát, és mint emberre ránézek, azt látom a legkoldusabb is egy kicsit kivirágzik” – mondta Böjte Csaba.

Az árvák támogatásához az önkormányzat is hozzájárul.

„Megoldottuk a mintegy hat háznak a csatornázását önkormányzati pénzekből, melyet mi kellett előteremtsünk, és megkerestük a törvény kiskapuját, hogy hogyan lehet ezt-azt alapítványt támogatni” – mutatott rá Török László, Nagyszalonta polgármestere.

A jótékonysági esten helyi cégek, vállalkozók és nagyszalontaiak adományoztak a gyermekotthon fenntartására és működtetésére.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !