Orbán Viktor: McCaint minősítik a kijelentései

mandiner.hu

Orbán Viktor: McCaint minősítik a kijelentései

Orbán Viktor szerint szélsőségesek John McCain kijelentései, amelyek a gazdájukat minősítik. Szerinte Magyarország nemzeti függetlensége áll támadás alatt. McCain republikánus szenátor kedden többek között neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt. A kormányfő beszélt a veszprémi időköziről is: szerinte a kétharmadnak már nincs jelentősége, mert az előző ciklusban mindent elintéztek.

Szélsőségesnek nevezte John McCain amerikai republikánus szenátor kijelentéseit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. McCain a budapesti nagykövet kinevezéséről tartott keddi szavazáson élesen bírálta Magyarországot és neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt. A kormányfő szerint az ominózus mondatok a gazdájukat minősítik. Orbán azt is mondta, hogy meglátása szerint Magyarország nemzeti függetlensége áll támadás alatt.

A Déli Áramlat gázvezeték meghiúsulásával kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: ez a dosszié bezárult, a magyar érdek azonban továbbra is az, hogy „legyen olyan gázvezeték, amely Magyarországra jön, és elkerüli Ukrajnát”. Mint mondta, a Nabucco, majd a Déli Áramlat meghiúsulása után most egy harmadik lehetőséget kell kidolgozni, és ennek munkálatait meg is kezdték. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett a Magyarország és Azerbajdzsán közötti stratégiai megállapodásra, amely lehetőségeket jelent Magyarországnak, és most ennek „aprópénzre váltása” a feladat.

Orbán azt nem árulta el, hogy kit indít a Fidesz a februári veszprémi időközi választáson, de azt mondta, a párt már jóváhagyta a jelöltet, akinek személyére Navracsics Tibor, a körzet korábbi parlamenti képviselője tett javaslatot. Arra a kérdésre, hogy Navracsics korábbi titkára, Ovádi Péter lesz-e a jelölt, nemmel válaszolt.

A veszprémi időközi választás tétjét firtató kérdésre hozzátette, szerinte a kétharmadnak a mostani helyzetben nincs jelentősége, nem ismer olyan problémát, amelyet 2010-2014 között ne oldottak volna meg a kétharmaddal. A legfontosabb kérdés szerinte, hogy lesz-e a veszprémieknek és a város környékén élőknek olyan parlamenti képviselőjük, aki el tud intézni nekik fontos ügyeket.

Forrás: mandiner.hu

Itt lehet hozzászólni !