Csepel valamennyi óvodája részt vett a Mikulás Kupán

Csepel.hu

Csepel valamennyi óvodája részt vett a Mikulás Kupán

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában a Mikulás Kupa elnevezésű óvodás ügyességi vetélkedő. Mint azt már megszokhattuk, az esemény nem csak a versenyzésről, hanem sokkal inkább a jó hangulatról, a szórakozásról és az ajándékokról szólt.

A rendezvény iránt egyre nagyobb az érdeklődés: idén először a kerület mind a 22 óvodája jelezte indulási szándékát és csapatával részt is vett az ünnepi sorversenyen.
A szervezők részéről Jenei János, a testnevelés munkaközösség vezetője kérte fel Borbély Lénárd polgármestert az esemény hivatalos megnyitására. A polgármester köszöntötte a közel 220 fős gyereksereget és az őket kísérő óvónőket, valamint a szülőkből, hozzátartozókból álló nézőket. Beszédében többek között arra is kitért, hogy duplán érdekeltnek érzi magát, hiszen egyik kislánya is óvodás.  A versenyzőknek sok sikert és jó játékot kívánt, majd sípszóval indította el a viadalt.


A versenykiírás szerint az óvodáknak úgy kellett hat fős csapatokat indítani, hogy abban minimum két kislány is szerepet kapjon. A három előfutam első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik jutott be a döntőbe. A 3-4. helyezettek, illetve a legjobb 5. helyezett alkotta a középdöntő mezőnyét, a többiek pedig a kisdöntőbe kerültek, tehát mindenden csapat kétszer állhatott rajthoz.

Az első versenyszám a virgácsos-váltó volt, amelyet a mikulássapka-váltó, szaloncukor- váltó, majd a fenyőfadíszítés és télapózsák-töltés követett. A versenybírói és segítői feladatokat Szeberényi Tamás és csapata, a Jedlik Ányos gimnázium tanulói tökéletesen oldották meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a címvédőként érkező Csodakút óvoda csapata léphetett ismét a dobogó legfelső fokára. A második helyezett a Repkény, a harmadik – nem sokkal lemaradva – a Hétszínvirág óvoda apróságai lettek.

Ezt követően a résztvevő csapatok közösen, egyre hangosabban énekelve próbálták a terembe csalogatni a Mikulást, aki hamarosan meg is érkezett. Ajándékot hozott minden kicsinek és nagynak, ovisnak és óvó néninek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !