Orbán Viktor: Európának esélye van rá, hogy újra sikeres legyen

Hirado.hu

Orbán Viktor: Európának esélye van rá, hogy újra sikeres legyen

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európának megvan az esélye arra, hogy a következő öt évre megválasztott vezetéssel olyan politikát indítson meg, amellyel ismét tartósan sikeressé válhat a kontinens. A kormányfő Szöulban, a magyar tanszéket is működtető Hankuk Egyetemen tartott előadást Európa helyzetéről, jövőjéről, valamint a geopolitikai kihívásokról Magyarország és Európa egy változó világban címmel.

Szavai szerint az elkövetkező öt évre megválasztott és már hivatalba lépett európai vezetéssel a kontinensnek esélye van arra, hogy visszaszerezze versenyképességét, gazdasági növekedését és helyét a világgazdaságban.


Az Európa előtt álló geopolitikai kihívásokról szólva Orbán Viktor hangsúlyozta: ezekre higgadt, nyugodt választ kell adni. Kitért az ukrán válságra, amellyel kapcsolatban megismételte: “hisszük, kell lennie valaminek Oroszország és Magyarország között”, ez pedig a szuverén Ukrajna. Kérdésre érintette a bevándorlás ügyét is, amelyet újfent bírált, meggyőződése ugyanis, hogy az európai demográfiai problémát – ami “tiltott témának” számít a “politikai korrektség” európai filozófiája szerint – jó családpolitikával kell orvosolni, nem pedig bevándorlással.

Dél-koreai hivatalos látogatásának fontosságát kiemelve a miniszterelnök megjegyezte, hogy öt miniszter és több mint száz üzletember jött vele Budapestről Szöulba annak érdekében, hogy még magasabb szintre emeljék a magyar-dél-koreai kapcsolatokat. Hallgatósága előtt kormányát patrióta kabinetként jellemezte, amely – sorolta – keresztény, nemzeti, demokratikus, és a munkaalapú társadalom kialakítására törekszik. Beszélt arról is, hogy 2010 óta újjászervezték a gazdaságot, az eredmények között említve, hogy ma már 4,1 millió adófizető van Magyarországon, ám a cél, hogy legalább 5 millió legyen.

Orbán Viktor egyúttal a résztvevők figyelmébe ajánlotta – a német gazdasághoz erősen kapcsolódó – Közép-Európát mint az elkövetkező nyolc-tíz évben az Európai Unió növekedési motorját.

A Hankuk idegennyelvi egyetemen több mint száz érdeklődő – köztük hallgatók, oktatók és diplomaták – előtt tartott angol nyelvű, a kérdésekkel együtt mintegy negyvenperces előadást meghallgatták az intézmény magyar szakos diákjai is, akik közel többen magyar népviseletbe öltöztek, és magyarul üdvözölték a kormányfőt. A rendezvényen magyar részről jelen volt mások mellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Az egyetemi előadás után Orbán Viktor lerótta kegyeletét a szöuli nemzeti temetőben, a háborús hősök síremlékénél. Látogatása második napján, pénteken Orbán Viktort fogadja Pak Gun Hje dél-koreai elnök, majd a magyar kormányfő részt vesz a dél-koreai-magyar üzleti fórumon.

Forrás: Hirado.hu

10 hozzászólás “Orbán Viktor: Európának esélye van rá, hogy újra sikeres legyen” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Orbán Viktor: Európának esélye van rá, hogy újra sikeres legyen”
    Addig oké!
    De velünk mi lesz Vezírem?! Mi meg a zoroszoké?! 😛 😀

  2. nagyapó szerint:

    A jövőben legalább négy évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az Európai Unió más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz – mondta pénteken a brit miniszterelnök.
    Ajvé.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Pontosabban:
    “A pénteken ismertetett szigorítási tervek között szerepel”
    Ha elfogadja a parlament alsó felső háza és az Európa tanács is!
    Ha ha ha csupa ha! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/gazdasag/20141128_Itt_a_bejelentes_a_magyar_allaskeresoket

  4. felix szerint:

    grün.
    Megszokta az öreg, hogy amit őfelsége kitalál, az már tuti.

  5. grün szerint:

    felix!
    Majd erre is rácsap mint a gyöngytyutyu a gilinyóra!
    Azé nem semmi napi 5000 azaz ötezer forintot kőteni egy híd kivilágítására!
    Kicit occónak tűnik, még kínai LED-ekkel is! 😀 😛
    ,
    “Új közvilágítást kapott a Rákóczi híd, a próbaüzem alatt, pénteken fotózták le az új LED-es fényeket, amelynél a világítás beépített teljesítménye felére csökken, és az éves áramdíj a korábbi 4 millió helyett 1,8 millió forint lesz.”
    .
    http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20141128_Itt_a_Rakoczi_hid_uj_vilagitasa__on_latj

  6. felix szerint:

    grün!
    Az átalakítás költségét természetesen nem számítjuk sehova.
    Egyébként jó megoldás, de mi van a tükrökkel?

  7. Gordon szerint:

    Szerintem meg Gyurcsány nem volt még soha ennyire elszigetelt. A csak nevében demokratikus szemkilövető ellenzék (népnyelven: maffiabaloldal) egyre több töredékpártra oszlik.
    Gyerünk elvtársak, jó lesz ez így 2018-ra.
    Rajtatok már a Jobbik sem segíthet (pedig ha jól megfizetitek, akkor nyitott lehetne rá).

  8. grün szerint:

    felix!
    Ez még nem is a végleges változat! 😛 😀
    “A próbaüzem után eltávolítják az ideiglenes világítást, és annak helyére felkerül a pilonokat felfelé megvilágító díszvilágítás. Ezzel befejeződik a legkorszerűbb technológiát alkalmazó rekonstrukció, amelynek eredményeképpen alig 80 millió forintból teljes mértékben megújul a híd világítása – olvasható a hivatal kommunikációs igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közleményben.”
    .
    Hogy mi lesz a tükrök sorsa,!
    Lekenik kályhaezüsttel és még a kormány visszapillantónak használja!
    .
    http://mno.hu/kek_hirek/szazezer-oraig-birja-majd-a-rakoczi-hid-uj-vilagitasa-1260698

  9. grün szerint:

    “Magyarország azon négy uniós tagország (Lettország, Dánia, Ausztria) közé tartozik, ahol 2011-től évről-évre folyamatosan csökken az államadósság, a magyar gazdaság teljesítményét a nemzetközi befektetők és hitelminősítő intézetek is elismerik.”
    .
    A statisztika kellő számú és megfelelő helyről vett adattal mindent, sőt annak a zellenkezőjét is képes bizonyítani! 😛 😀
    .
    http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/magyarorszag-egyike-a-negy-unios-tagorszagnak-ahol-folyamatosan-csokken-az-allamadossag

Itt lehet hozzászólni !