Tovább csökkent a munkanélküliség

Mno

A július–szeptemberi 7,4 százalékról 7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta augusztus–októberben, így a 15–74 éves korosztályban 319 ezer munkanélküli volt, 114 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak száma 4 millió 184 ezerre nőtt.

Az előző év azonos időszakához képest jelentősen, 2,7 százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta augusztus–októberben. A munkanélküliek fele egy éve vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama pedig több mint másfél év, mintegy 19 hónap volt a KSH adatai szerint.

A 15–74 éves korosztályban a férfiak közül 164 ezren voltak munkanélküliek augusztus–októberben, 71 ezerrel kevesebben, mint egy évvel ezelőtt. Munkanélküliségi rátájuk 3,1 százalékponttal, 6,7 százalékra csökkent. A munkanélküli nők 156 ezres létszáma 43 ezerrel alacsonyabb volt az előző év azonos időszakában mértnél, munkanélküliségi rátájuk 2,2 százalékponttal 7,6 százalékra csökkent.

A munkanélküliek mintegy ötöde a munkaerőpiacon csak kis számban jelenlévő 15–24 éves korosztályból került ki, ezen korcsoport 19,5 százalékos munkanélküliségi rátája 7,3 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt. A 25–54 évesek, vagyis az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 2,5 százalékponttal, 6,2 százalékra, az 55–64 éveseké 1,8 százalékponttal, 5,9 százalékra csökkent.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adminisztratív adatai szerint 2014. október végén 395 200 nyilvántartott álláskereső volt, ami több mint 19 százalékos mérséklődés 2013 októberéhez képest.

192 ezerrel többen dolgoztak

A KSH azt is közölte, hogy augusztus–októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.

A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 62,9 százalékra emelkedett, ami 3,6 százalékponttal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Forrás: Mno

6 hozzászólás “Tovább csökkent a munkanélküliség” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Ez mind semmi, de mit böfög Kórozs et?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. nagyapó szerint:

    “Magyarország példát mutat az EU-nak. Az EU kimondta: csökkenő munkanélküliség, növekvő ipari termelés.
    .
    .
    Magyarország példát mutat az EU-nak
    Az EU kimondta: csökkenő munkanélküliség, növekvő ipari termelés
    Az EP mai jelentésével elismerte, hogy a Magyarországon alkalmazott “unorthodox” gazdaságpolitika lehet a sikeres út a foglalkoztatás növelésében.(EPP-HungarianPress)”

    Ez a kormány valamit tud.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. ebihal szerint:

    Ha-ha-ha!!!

  4. grün szerint:

    “Fájhat a feje a kormánynak, ha jövőre minden erejével meg akar felelni a saját maga és az EU által előírt költségvetési szabályoknak. ”

    Vigyázat, ijesztő számok jönnek! 😛
    .
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/ettol_retteg_igazan_az_orban-kormany.206998.html

  5. hajaj szerint:

    Nem kell előre viharfelhőket vizionálni. Különben is nem egy betoji kormány a ME-el az élen.
    Sok kérdést már megoldottunk,
    Nem volt soha ilyen jó dolgunk,

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    hajaj! Ön melyik országból írogat?

    Jut eszembe:

    “Az elmúlt időszakban sok kéményseprőt bocsátottak el és december közepén a még megmaradt, de már felmondás hatálya alatt álló szakemberállománynak is megkezdődik a munkavégzés alóli felmentése.”
    http://radioeger.hu/hir.php?htip=helyi&hirid=2064

Itt lehet hozzászólni !