Szelektív hulladékgyűjtés kék és sárga fedelű kukákban

hulladek

A november 22-től 30-ig tartó európai hulladékcsökkentési hét keretében rendezték meg a házhoz menő hulladékgyűjtés bevezetéséről szóló programot a kerület iskolásainak és minden érdeklődőnek Csepelen, a polgármesteri hivatal épületében november 25-én.

A szervezést lebonyolító Polinszky Tibor, az önkormányzat megbízott főépítésze a program legfőbb céljának azt nevezte, hogy a lakosok már a házuknál szelektíven gyűjtsék a háztartásukban keletkező különféle hulladékokat.

A program részleteiről Bokor István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. projektigazgatója számolt be. Az Európai Unió anyagi támogatásával arra ösztönzik Budapest lakóit, hogy már otthonaikban szelektíven gyűjtsék, válogassák a háztartási hulladékot, szemetet. Ennek érdekében 403 ezer új tartályt helyeznek el a fővárosban és 60 darab korszerű gyűjtőjárművet állítanak forgalomba. A lakók kék, illetve sárga színű fedéllel ellátott edényeket kapnak: az előbbibe papírt, kartondobozokat; az utóbbiba ásványvizes palackokat, nejlonszatyrokat, tasakokat, fémet tehetnek. Eddig 351 ezer szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas tartályt szállítottak ki a fővárosban. Csepelen 10 ezer címre, tehát lényegében mindenkinek kiküldték az edényeket. Az érintetteknek sem a tartályokért, sem a négyhetente történő egyszeri ürítésükért nem kell fizetniük. Az új kukák mellett megmaradnak a régiek is, amelyeket az eddigi rendnek megfelelően ürítenek ki.

A budapestiek körében végzett közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy a megkérdezettek 90 százaléka kedvezően fogadta az újítást.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Szelektív hulladékgyűjtés kék és sárga fedelű kukákban” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Szelektív hulladékgyűjtés kék és sárga fedelű kukákban”
    .
    Szegény kukások!
    Kicsit kényelmetlen viselet lesz munkaruhának hulladékgyűjtéshez egy kuka, mint a Bádogember golyóálló öltönye!
    Maradjatok inkább a jól bevált narancssárga szövetnél! ))) 😀 (((

Itt lehet hozzászólni !