Telt ház volt a civilek fórumán

Csepel.info

Telt ház volt kedden este a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület építész fórumán. Az előadásokon a szakembereken és a civil szervezet tagjain kívül sok érdeklődő csepeli és az önkormányzat képviselői is részt vettek – értesült a Csepel.info.

A fórumot Kalmár Zsolt nyitotta meg, majd Kanyik Csaba számolt be a civil szervezet eddigi munkájáról valamint arról, hogy 7000 aláírás gyűlt össze eddig a Kis-Duna part megvédésére. A szakmai felszólalások rövid összegzése az alábbiakban olvasható.

Zádori Attila, az Ibiza lakópart tervezője a fórumon ismételten azt hangsúlyozta, hogy a lakópark-építésre kijelölt területet az építtető cég legálisan vásárolta fel egykori tulajdonosától, a fővárosi önkormányzat fürdőkezelő cégétől. Az építész a lakóparkkal kapcsolatban azt is megjegyezte: az őáltaluk tervezett épület-komplexum még mindig aprócska az önkormányzat által szintén a parton elképzelt wellness-központjához képest.

Schneller István, Budapest korábbi főépítésze szerint külföldön az ilyen jellegű építkezések azért sikeresek, mert a lakosságot kezdettől fogva bevonják a tervezési folyamatba. A várostervezés azoknak szól, akik a városban élnek, az épületeket használják, így az önkormányzatnak most a lakók mellett kellene kiállnia – hangsúlyozta.

Bánáti Béla csepeli építész a Kis-Duna part természeti értékeit és a különleges környezet megóvását hangsúlyozta, Puhl Antal Ybl-díjas építész pedig Svájcot hozta fel példaként. Ott egy-egy ilyen tervezési folyamat évekig tart, és az egyeztetésekbe, tervezésbe mindenkit bevonnak. Itthon látszatbemutatók és látszategyeztetések folynak, még a főépítészek is mindig az aktuális politikát szolgálják. Mint mondta, nem optimista abban a tekintetben, hogy majd az önkormányzat valódi egyeztetéseket kezdeményez a lakossággal.

Skardelli György, Ybl-díjas építész a szakmaiságot emelte ki: mint mondta, az építészet közösségi művészet, míg a jelenlegi Kis-Duna parti terveket inkább építészeti bűnténynek tartja. Túl értékes terület ez ahhoz, hogy Csepel eladja. Ha az önkormányzatnak most nincs pénze a parti övezet fejlesztésére, hagyja békén, és csak akkor térjen vissza, ha a finanszírozás kérdését már önállóan meg tudja oldani – hangsúlyozta.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a civil szervezet részéről a felszólalók azt hangsúlyozták, hogy továbbra is készek elfogadni és támogatni olyan elképzeléseket, amelyek a pihenő-játszó-sportfunkció megtartása, fejlesztése mellett a jelenlegi természetes parti környezetet megkímélik.

Csepel.info

60 hozzászólás “Telt ház volt a civilek fórumán” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    “Ha az önkormányzatnak most nincs pénze a parti övezet fejlesztésére, hagyja békén, és csak akkor térjen vissza, ha a finanszírozás kérdését már önállóan meg tudja oldani – hangsúlyozta.” Én is osztom a véleményét…

  2. Szila szerint:

    Nagyon hiányoltam az önkormányzat részéről a jelenlétet, mert hozzájuk inkább lett volna kérdésem. Az építész urak korrekten, közérthetően tájékoztattak a szakmai szempontokról, de azt is megtudtuk, hogy az önkormányzatnak semmiféle koncepciója nincs sem rövid, sem hosszútávon a Kis-Dunapart fejlesztését illetően. Szó sincs infrastrukturális fejlesztésekről, a közlekedés, megközelíthetőség megoldásairól. E sok információ engem arra enged következtetni, hogy nem volt itt semmiféle szó a lakosság jólétét szolgáló fejlesztésről, csak az ÉRDEK-ről. Azt üzenem az érdekelt elvtársaknak, hogy amikor elhangzott a nevük a zsúfolásig megtelt teremben nagy felhördülés támadt. Nem vagyunk ám sem gépek, sem hülyék. Észrevesszük, ha már nem velünk, hanem ellenünk szólnak az intézkedések.
    Egy semmilyen pártos lakos.

  3. Szila szerint:

    Még egy közlemény az illetékeseknek: zsúfolásig megtelt terem altt azt kell érteni, hogy a jelenlevők egy személyben egy egész közösséget képviseltek , mint jómagam is egyszemélyben, ezalatt családokat, utcarészeket, lakóközösségeket értek. Tehát az érdeklődés a környzetünkkel kapcsolatban számottevő. Csepelen nagyon jó emberek élnek, egyszerű, dolgos, becsületes, tiszta emberek. Nem szabad eljátszani a bizalmukat és eladni egy tál lencséért.

  4. miska72 szerint:

    Hiányoltam a csepeli képviselő testületet. Valamilyen módon, ők is érintettek az ügyben? IGEN IGEN! Majd ők megnézik felvételről a Csepp TV-ben? IGEN IGEN! 🙂

  5. miska72 szerint:

    Érdekes idáig normális volt?
    Most meg zavartan viselkedik? Szerintem szinészkedik! Eljátsza a hattyú halálát!
    Ha nem normális, honnan szerzett éles gegyvert?
    Volt a fegyverre, fegyverviselési, és tartási engedélye?
    Felkészülve ment a helyszínre? IGEN!
    Előre megfontolt szándékkal vitte megával a fegyvert? IGEN!
    Ha nem így lett volna, akkor max csak egy verekedés lehetett volna, erős felindultságból.
    Tehát Ő GYILKOLNI ment oda!

  6. Politikamentesen szerint:

    miska72!
    Ha körbenéztél volna alaposabban, feltűnhetett volna több MSZP-s, SZDSZ-es képviselő is a FIDESZ-eseken kívül. Ott volt egyébként a csepeli főépítész is, csak kussolt.
    Biztos, hogy beszámoltak már a pártvezetésüknek az elhangzottakról,s arról, hogy hányan és kik voltak jelen.
    Szerintem 130-140 fő lehetett jelen a hallgatóság soraiban, ami azért is szép, mert ezek a személyek önként jöttek, s nem pártkatonák voltak.

  7. Lexon szerint:

    “Schneller István, Budapest korábbi főépítésze szerint külföldön az ilyen jellegű építkezések azért sikeresek, mert a lakosságot kezdettől fogva bevonják a tervezési folyamatba. ”
    Hát persze. Amíg ô volt a fôépítész, egészen más véleményt képviselt. Erre mondják, hogy bort iszik, vizet prédikál… Most, hogy már nem ô a fôépítész, eszébe jutott, hogy mit is kéne csinálni. Gratulálok, egyenes jellem.

  8. Lexon szerint:

    miska72: ki ment oda gyilkolni? Melyik építész?

    muhaha

  9. miska72 szerint:

    Politikamentesen láttam mögöttem ált.

  10. miska72 szerint:

    Lexon láttam hogy ELQRTAM. Nem ide akartam cikkezni, csak több szálon ténykedek, és elvesztettem a fonalat. 🙂

  11. hehehehe szerint:

    Csepeliek: el kell szakadjunk Budapesttől, mert csak egy páriahkerültként vagyunk kezelve.
    Mi épült itt 89óta? A pláza oszt jónapot…az meg úgy kellett nekünk, mitn a falat kenyér.

    Mindenki itt akar az m0-ról bejönni Bp-re, a Rákóczi nappal járhatatlan, a temető és a tejút között az átkelés nagyobb kockázattal jár, mint a gázai övezetben való lét.

    Ígértek nekünk egy gerincutat 93ban, hogy 96-ra kész lesz. Hol van?
    Mikor elhalasztották, ígértek helyette átmenetileg egy tehermentesítő utat. 2009 van, HOL VAN?
    Történt valami? Csak annyi, hogy manapság már a tehermentesítő/elkerülő utat hazudják gerincútnak, és mi meg elfogadjuk ezt, mert mi is annak hívjuk.

    Az eredetileg megígért gerincút tervbe sincs véve.
    Az elkerülő út pedig NEM gerincút, tehát ne is hívjuk annak!

    El kell kezdeni az aláírásokat gyűjteni egy népszavazásra, hogy Csepel önálló megyei jogú város legyen.
    Ha a szigtcsúcsot és a dűlőket is végre beépítenék (normális területrendezés után), akkor 150-200ezresre duzzadt lakossággal, a 3. 4. legnagyobb város lennénk.

    Hihetetlen potenciál lenne egy önálló városi lét egy EU tag fővárosával egybeépülve.
    Csak arra gondoljatok, hogy mennyi EU-s forrásra pályázhatnánk ekkora városként, és nem az üllői meg a váci útat újítanák fel a pénzünkből, míg a 11 milliárdunkat eltűntetik…

  12. Lexon szerint:

    “Csepel önálló megyei jogú város” – nooormális, Margit?!

    😀

  13. munkásököl szerint:

    Szerintem nem egyből elvetendő az elképzelés. Akkor a pl. IX-ből sem lehetne Csepelre költöztetni a kisebbséget, hiszen másik településre nem lehet! Ráadásul a budapesti “kétszintű” önkormányzat következtében a döntéshozatal katasztrofális. Más kérdés, hogy akár Bp., akár nem, csak elkötelezett lokálpatrióta vezetéssel lehet fejlődni, anélkül tök mindegy, tartozhatunk akár Moldáviához is. Ha viszont az meglenne, akkor tényleg több lehetőség lenne külön városként fejlődni. Az ideális azonban az lenne, ha az egész nyomorult budapesti önkormányzati rendszert átalakítanák. Persze először ébresztőt kell fújni végre, és a Demszky és Tóth Misi féléken kellene már túllépni.

  14. hehehehe szerint:

    mi nem tetszik te lexon nevű csíra?
    szerinted ha csepel önállóvá válna, akkor milyen státuszt kapna te állat? nagyközség?
    Az ország 3., 4. legnagyobb városaként tök egyértelmű, hogy Megyei jogú város lenne…
    Erről volt szó 93-ban is, de gondolom te akkor még a bölcsiben toltad a csattogó falepkét….

  15. hehehehe szerint:

    munkásököl – önállósodjunk, aztán le van szarva, hogy Bp hogy fuldoklik a saját szarában…

    Látod, tapolcán is bevált, meg berentén is.

    “1999-ben Berente Kazincbarcikáról leválva az ország egyik leggazdagabb községévé alakult a nagyüzemtől származó bevételeknek köszönhetően.”

    óriási minőségi ugrást jelentene az önállósodás. az erőmű és a többi üzem adója, az SZJA helyben maradó része, valamint a 3.-4. legnagyobb városnak járó állami pénzek hihetetlen potenciált jelentenének.

    a Lexon féle hülyékkel meg nem kell foglalkozni..

    “A megyei jogú város olyan város Magyarországon, amely – megfelelő eltérésekkel – saját hatásköreként ellátja a megyei feladat- és hatásköröket. A megyei jogú várossá alakulás módját, valamint az azzal járó jogokat és kötelezettségeket jogszabályok írják elő.

    Jelenleg, 2006. július 11. óta Magyarországon 23 megyei jogú város van: valamennyi megyeszékhely Budapestet kivéve, és öt további város.”

    egy 120-150ezresre duzzadt csepeli lakosság asszem méltán tartana igényt a megyei jogú város státusra…

  16. LB szerint:

    hehehehe!

    Az a hajó már elment! 🙁

    Lexon!

    Szerinted Budaőrs vagy Törökbálint miért nem akart soha Budapesthez csatlakozni?

  17. matyi szerint:

    Senki ne szervezzen programot 2009. február 10-re, hiszen akkor tartjuk következő Fórumunkat, melynek meghívott vendége Nógrádi Gábor országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere lesz. Előadást tart, az általa vezetett településen önkormányzati beruházásként megvalósuló, emberi léptékű Wellness parkról!!!
    Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért!!!

    Misi 72! hiszen mutattam ,a csepel főépitészét is ,hisz a hátad mögöt ült,
    bent nem szólt de kint probált a Komoly épitésszekkel ,beszélni ,de volt ki legyintet mondani valojára!!! :)))BENT vártuk a beszédét de??:))))))))))))

  18. hehehehe szerint:

    “Az önkormányzati rendszerben (1990 után) [szerkesztés]

    1990-ben ismét létrejött a megyei jogú városok kategóriája, s a címet megkapta minden város, amelynek a lakosságszáma meghaladta az 50 000 főt.”

    na mi van idióta lexon? szerinted mekkora csepel lakossága? :DDDDD
    szerinte dmilyen státust kapna csepel, ha önálló településsé válna?

    a jelenlegi szabályozás szerint automatikusan MEGYEI JOGÚ VÁROS lenne.

    na keresd meg a margitot, oszt siessetek haza, mert a végén a rokonok belakják a magyar utcai villátokat 😀

  19. matyi szerint:

    gratulálok a civil szervezetnek!!!!!!!
    nagyon jó szervezés volt!! Köszönöm!!!

  20. hehehehe szerint:

    LB – miért ment volna el?
    egy helyi népszavazás kell, és kész.

    sak nem szabad hagyni, hogy demszkis ígéretekkel, meg olyan baromságokkal hülyítsék meg a népet, mint 93-ban.

    Csepelnek sokkal jobb lesz önálló megyei jogú városként, mint Budapest páriahkerületeként.

    Nincs alternatívája az elszakadásnak!!

  21. csollány szerint:

    Ne üljetek fel ostoba vitáknak. hehehehe egy balos provokátor.
    Hol van az admin?

  22. CsepeliXXI szerint:

    Lexon!
    Szerinted Csepel mióta Budapest része/kerülete?

  23. hehehehe szerint:

    balos provokátor…az…

    admin? mert? hol fáj?

    milyen ostoba vita te szerencsétlen?
    ostoba vita, hogy maradjunk-e a főváros része, ahol az vár ránk, ami az elmúlt 20 évben – a nagy semmi – vagy önálló településként egy teljesen más utat bejárni …
    az az ostoba, aki szerint ez ostoba felvetés…

    balosprovokátorozni meg adminért kiálltani – ez aztán a színvonal 😀

  24. miska72 szerint:

    Munkahelyet teremtünk! Fessük át a buszokat sárgára?
    Jó az ötlet de ekkot nem kellene nekünk is távolsági bérletet vennünk?
    Csak kérdem.

  25. hehehehe szerint:

    Magyarország megyei jogú városai (a megyei jogú várossá alakulás éve):
    Békéscsaba (1990)
    Debrecen (1990)
    Dunaújváros (1990)
    Eger (1990)
    Érd (2006)
    Győr (1990)
    Hódmezővásárhely (1990)
    Kaposvár (1990)
    Kecskemét (1990)
    Miskolc (1990)
    Nagykanizsa (1990)
    Nyíregyháza (1990)
    Pécs (1990)
    Salgótarján (1994)
    Sopron (1990)
    Szeged (1990)
    Szekszárd (1994)
    Székesfehérvár (1990)
    Szolnok (1990)
    Szombathely (1990)
    Tatabánya (1990)
    Veszprém (1990)
    Zalaegerszeg (1990)

    Miért is ne férnénk mi bele ebbe a listába?

  26. hehehehe szerint:

    miska72 – ezzel a birkasággal hülyítették a népet 93-ban is, hogy sárga busz lesz, meg stb.
    1: a busz olyan lesz, amilyenre a Csepeli Közlekedési Vállalat festi (ha önálló cég létrehozása mellett dönt a város.
    2: arra is van lehetőség, hogy a BVK üzemeltesse tovább a csepeli közlekedést is, amiért Csepel fizetne a BVK-nak, ahogyan más települések is csinálják.

    Gyálra nem jár BKV busz? Budakeszire nem jár BKV busz? Lakihegyre nem jár BKV? Gödöllőre nem jár? Csömörre?

  27. miska72 szerint:

    hehehehe- De jár csak oda nem jó a BKV bérlet. JEGYET KELL JUKASZTANI amint átléped a közigazgatási határt! A havi Budapesti bérlettel is utazhatsz vonaton a közigazgatási határig. De utána már vonatjegyet kell venned.

  28. hehehehe szerint:

    miska72: az egész megállapodás kérdése. ha csepel és a BKV, illetve a főváros vezetése meg tudnak állapodni, hogy x összegért a BKV továbbra is biztosítja a megszokott feltételeket, azaz közösen üzemeltetné a járatokat a két önkormányzat.

    az önállósodással sokkal többet nyerünk a réven, mint esetlegesen bukunk a vámon…

    persze nem maszopnyik városvezetőkkel…

  29. Varga Mihály szerint:

    CsepeliXXI!
    Csepel tudtommal 1950 óta a főváros része, XXI. kerülete! Együtt-vagy külön, lehet vitatkozni, szerintem a fővárosi és a kerületi vezetéssel van itt a FŐ probléma. ezeknek is menniük kell.- már rég menniük kellett volna.
    hehehehe! Azért mert trágár szavakat használsz, attól még nincs igazad.

  30. CsepeliXXI szerint:

    Igen,Varga Mihály.Addig nagyközség volt.
    És sárgás-homokszinűre festett buszok közlekedtek. (Bart)

  31. Gordon szerint:

    Szerintem nem lenne automatikusan megye jogú város, de úgy tudom, hogy minden legalább 50ezer fős település kérheti, hogy azzá nyilvánítsák.

  32. CsepeliXXI szerint:

    Annektálni kell Szigetszentmiklós területét az M0-g! 🙂

  33. admin szerint:

    Kedves hehehehe, kicsit lassabban a harci busszal, légyszíves.

  34. büki szerint:

    A kerület jelenleg is kiemelkedő árbevételekkel rendelkezik. Önálló városként meg egyenesen fényes jövő előtt áll. Munkahely dögivel, fiatal átlagéletkor…A főváros a felvett hitelének ránk eső részét és a kölcsönt nagyvonalúan elengedi majd.
    Ne röhögtessetek tovább.
    Ki fertőzött meg néhány hozzászólót a rózsaszínű homállyal?

  35. Zolika szerint:

    Szerintem az egész sziget legyen egy nagy és boldog család. 🙂

  36. miska72 szerint:

    Csepel.info büszke arra, hogy a WordPress hajtja Bejegyzések (RSS) és Hozzászólások (RSS).Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai és Üzemeltetési Ágazat Ágazatvezető 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ? 1751 Bp., Pf. 85. ? (1)-4276-109 Honlap: http://www.csepel.huE-mail:papp.gyne@budapest21.hu Fax: (1)-4276-….. Portál: http://www.budapest21.huIktatószám: HPÜÁG- /2008. Hivatkozási szám: Ügyintéző: Tárgy: Beszámoló Tóth Mihály polgármester részére H e l y b e n Tisztelt Polgármester Úr! Mellékelve megküldöm a két testületi ülés között eltelt időszakban a Humánpolitikai és Üzemeltetési Ágazat tevékenységére vonatkozó fontosabb események beszámolóját: Ágazatvezetői hatáskörben végrehajtott feladat volt: 1. A „Csepelért” díj kitüntetési javaslat felhívásának elkészítése, 2. Az Ügyfélszolgálati Iroda felújításával kapcsolatos feladatok folyamatos elvégzése, 3. A képviselő –testület a 251/2008(IV.17.) Kt számú határozatával az északi pénzből származó bevétel terhére 200 mFt-ot biztosított a Polgármesteri hivatal felújítására, amelyet a 365/2008(V.15.) Kt számú határozatában 39200eFt átcsoportosításával 160.800 eFt-ra módosított. A 160.800 eFt- ból 2008. december 31-ig az alábbi munkákat végeztük el: 1. Szent Imre téri épület klimatizálása ( közbeszerzési eljárást nem indítottunk, mert a forgalmazó cég monopol helyzetben van a magyarországi forgalmazás tekintetében) 25 265 800 Ft2. Klímához tartozó elektromos fővezeték csere 2 894 605 Ft3. ELMŰ –hálózat bővítés 972 000 Ft4. Ügyfélszolgálat átalakítás tervezési munkái ( látványtervek, kiviteli tervek készítése) 3 534 000 Ft5. Közbeszerzési közzétételi díj 153 600 Ft6. II. emeleti kő és falburkolat (a munka végrehajtása a karácsony és újév közötti igazgatási szünet alatt történt meg) 8 739 938 Ft összesen:41 551 023 Ft

    41.551.023 Ft közpénzt fordítottak arra, hogy jobban érezzék magukat? GRATULÁLOK!

  37. hehehehe szerint:

    admin: majd akkor, ha egy tök normális felvetésre, nem gúnyolódó idiotizmus a válasz.
    az, hogy az illetőnek fogalma nincs arról, hogy mi a megyei jogú város, és számára ez valami elképzelhetetélen misztikum, még nem ok arra, hogy a másikat gyalázza.

    vagy nem kell csodálkozni, ha a válasz is hasonló kategóriába esik…

    Varga Mihály – a kettő között nincs kapcsolat. a szavak milyenségétől függetlenül igazam van. a trágár szavak meg reakciók, amit meg kellett, hogy előzzön valami. ha elolvasgatod a válaszaimat, láthatod, hogy annak, aki tisztességesen reflektált a beírásomra, annak én is tisztességesen válaszoltam.

    büki: te elvesztél az időben. ez nem az 50-es évek. önálló megyei jogú városként biztos, hogy jobban járnánk. meg lehet nézni, hogy mennyit fejlődött érd 20 év alatt (ami mára szintén megyei jogú város Bp-tel szinte egybeépülve) és mennyit csepel…
    Berente úgy lett a leggazdagabb település, hogy mióta elszakadt Kazincbarcikától, az ipari üzemek iparűzési adóját nem nyeli le a nagytestvér.
    az átlagéletkorról meg annyit, hogy a szigetcsúcs várhatóan 250000 új lakost fog jelenteni, és a dülők helyén létesülű zöldövezeti városrész is legalább ennyi új lakót jelenthet…

    szóval milyen röhögés? milyen rózsaszínű homály?
    vagy nálad már beütött a gyurcsány féle csak1járhatóútvannincsmásikalternatíva gondolkodás?
    vajon a sok hülye agglomerációs település miért nem tülekedik, hogy 24.kerület lehessen? a hülye gyáliak, meg budaörsiek….

  38. hehehehe szerint:

    csepeliXXI: nem hülyeség. szerintem is lenne értelme egy ilyen határmódosításnak, lévén az m0 egy új helyzetet teremtett.
    csak az a kérdés, hogy a felsőtagiak akarnak-e Bp-iek lenni, vagy maradnak miklósiak.

  39. miska72 szerint:

    Fatelepítés December 15-i határidővel 447 db parkfa elültetésére került sor a kerület különböző pontjain, a teljesítés igazolása megtörtént és
    19 103 016 Ft értékben a vállalkozó a munkát leszámlázta. Várható kifizetés január hónapban. A kivitelezést a Harmatkert Kft. végezte.

    19.103.016:447=42736Ft darabja a fáknak! Még a hülyének is megérte, hát még nekünk. 🙂

  40. hehehehe szerint:

    miska72: igazad van, de ez csepp a tengerben…

    Hol a 11milliárd, amit a tolvaj Tóthék elloptak? Valaki látott belőle valamit? Van valami kézzel fogható eredménye?

  41. büki szerint:

    Mi van , gyerekek: ezért is fizet a nagy tesó?

  42. miska72 szerint:

    Sok kicsi sokra megy. Deméjék állítólag nem sikkasztottak ennyit, még is két embert öltek érte. 🙁

  43. hollósi szerint:

    A 21.33-kor íródott he-he-he hozzászólás formája és stílusa nem ismerős?
    Ezt a tagolást, szóhasználatot mind ha már olvastam volna valakitől (he-he-he).

  44. Menyhért Péter szerint:

    Kedves hehehehe:
    Sajnos, az a hajó már visszavonhatatlanul elúszott!
    Én nem ős csepeli vagyok: 90 táján, amikor idejöttem, azt láttam, hogy ez egy lepusztult munkáskerület. Ez érthető volt, hiszen kádárék ugyanúgy féltek a munkásoktól, mint a kapitalisták.
    Amikor Csepel el akart szakadni, én teljes szivemmel agitáltam mellete!
    Érveltem, hogy a szajkózott hátrányok könnyedén kifizehetők abból a vagyonból, amit egy elszakadáskor a fővárosnak fizetnie kellett volna Csepelnek!
    Gondoljátok meg: a víz, gáz, csatorna, áram és egyéb közművagyon, a BKV, és a többi fővárosi vállalat Csepelre eső része megillette volna a települést! Ez akkor nagyon nagy értéket képviselt, de a Demszky már akkor is látható hazugságaival megetették Cseperl egyébként is közéleti tohonyaságban szenvedő népét!
    Csepel azt kapta, amit érdemelt; úgy bántak el vele, agogyan kiállt magáért!
    Most már semmilyen komporatív előny nincs, ami az elszakadás hátrányait kompenzálni tudná! Azóta a mi szdsz-mszp fővárosunk elkótyavetyélte a közös vagyont; nem maradt már csak adósság a ténykedésük után.
    Hiába igaz, hogy ezt a települést csak lerabolta a vezetése, ez ellen már nem sokat tehetünk. Egyébként is: mimást várhatsz a csepeliektől, mint hogy a mi misinket újraválasszák, mert olyan barátságos atyai arca van!
    Kedves hehehe
    Nem érdemes álmodozni: a csepeli lakosság arra is képtelen volt, hogy megvédje a kórházát!
    Béke porainkra.
    Üdv menyus

  45. miska72 szerint:

    Tisztelt szilveszter!

    Ez te voltál Szentecki blógján?

    Idézem:
    “Mintha úgy tűnne, hogy nem is annyira fontos a Fidesznek sem Csepel, sem az Ország sorsa. A hatalom megszerzése nyom sokat a latban, cselekedetük, és kommunikációjuk a valóságot tükrözi: nincs veszteni valójuk.
    Amikor amikor Orbán Viktor azt nyilatkozza, hogy a Fidesz nem tesz le arról, hogy 2010-nél előbb átvegyék a hatalmat annak ellenére, hogy rajta kívül minden politikai párt belátja, hogy egy előrehozott választás veszélybe sodorná az országot, akkor arra nincs mit mondani.
    A közalkalmazottak, és köztisztviselők sorsáért ágálnak, de 1300 kérdéssel bombázzák meg a minisztériumokat december végén, amikor mindenki családjával töltené napjait. Amikor Orbán Viktor a magyar munkahelyek megtartásáért, és munkahely teremtésért “küzd”, akkor elég visszás dolog Bécsbe járni zakót vásárolni.
    Ha nincs balhé, akkor csinálnak. És ha már az a mondóka, hogy Csepelen rettenetesen rossz a közbiztonság, akkor valaminek csak történnie kell, hogy ez bizonyítást nyerjen.
    A Fidesz a választásokon legfeljebb az ellenzékiségét veszítheti, cserébe a hatalomért. A hitelben kampányolást valamiből ki kell majd fizetni, de arra ott lennének a soha nem látott megszorítások, amik magyarázva úgy lennének,hogy szükséges, hiszen borzasztó rettenetes, brutális, stb. állapotban vették át az országot. A józanész ettől megmentheti Csepelt is, és az Országot is.
    Lássunk át a szitán! A mumus vízió maradjon meg a horror kedvelő Fideszeseknek, a Fidesz pedig maradjon meggondolatlan ellenzékben, hisz gyakorlatuk bőven van!
    18/1-09 @ 20.40 Szilveszter () “

  46. CsepeliXXI szerint:

    Menyus!
    Csepel őslakosságát lecserélték,amikor lebontották a régi Csepelt.és felépitették azokat a borzalmas panelokat.És hozzá az új lakosokat is betelepitették.

  47. miska72 szerint:

    Tisztelt fórumtársak!

    “Csepelen rettenetesen rossz a közbiztonság, akkor valaminek csak történnie kell, hogy ez bizonyítást nyerjen.”

    Hát akkor az autó gyújtogató fideszes volt. Mert én ezt a következtetést vontam le.

  48. miska72 szerint:

    CsepeliXXI de aranyosan fogalmaztál. 🙂 Új lakosok.

  49. Prendick szerint:

    “gondolom te akkor még a bölcsiben toltad a csattogó falepkét…”

    Köszönöm, ez ma széppé tette az estémet. Nem néztem volna ki ekkora beszólást ebből a fórumból. :DDDD

  50. CsepeliXXI szerint:

    Hehehe!
    Azért tényleg marhaság,hogy pl.a Királyerdő u.egyik oldala Csepel,a másik pedig Sz.sztmiklós.Sz.sztmiklós soha nem törődött a cseplei résszel.
    Csak nézd meg a Hollandi út folytatását,az Üdülősort,ami már régen nem az.Az M0-ig egcsinálták az utat de a Hollandi útig pedig borzalom.

  51. obama szerint:

    Nem értem, hogy miért vagytok oda, hogy milyen a lakosság összetétele, meg, hogy rossz a közbiztonság!
    Csepel egy befogadó kerület. Míg működött a gyár a Nyírségből meg mindenhonnan jöttek a munkások, akik letelepedtek, családot alapítottak. A 70-es évek körül megépítették a panel lakótelepet, amikor is betelepítették a 8. kerület akkor leszanált részéből (Szigony utca, Práter utca és környezete) az ott lakókat, köztük sok etnikumhoz tartozót. 2008-ban a 9. kerület leszanált részéből jönnek a betelepítettek, az ős csepeliek meg menekülnek a kerületből.
    Álszemérmes a kerület vezetése, nem mer nemet mondani, inkább lezülleszti a kerületet. A hasonló pozicióból indult kerületek elszáguldottak mellettünk, itt meg megállt az élet. Előbb-utóbb Szigetszentmiklós fog bekebelezni bennünket, nézzétek meg milyen ütemben fejlődik!

  52. Prendick szerint:

    CsepeliXXI!

    Nekem van egy telkem Királyerdőtől nem messze. Földúton lehet megközelíteni, amit Szigetszentmiklós párhavonta földgyaluval elsimittat. De félúton Csepelé az utca, ott a választások óta nem járt semmi.
    Úgyhogy fészkes túrót Csepelnek, nem a tavakat.
    Maradjon csak Csepel minden prolik fővárosa, ahogy eddig és úgy ahogy eddig. Nincs terjeszkedés. 🙂

  53. Egyesület szerint:

    Köszönettel tartozunk Önöknek, akik megtisztelték részvételükkel 2008. január 20-án megtartott Építész Fórumunkat. Úgy gondoljuk megérte a szervezésbe fektetett rengeteg energia, hiszen az előadó építészek olyan ismereteket adtak át számunkra, melyek segítségünkre lehetnek a Duna part értékeinek megőrzéséért folytatott küzdelmünkben. Jó volt együtt gondolkodni, európai módon, kulturált emberek módjára vitatkozni. Reméljük ez és az ehhez hasonló rendezvények erőt és hitet adnak a további folytatáshoz!

    Senki ne szervezzen programot 2009. február 10-re, hiszen akkor tartjuk következő Fórumunkat, melynek meghívott vendége Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere lesz. Előadást tart, az általa vezetett településen önkormányzati beruházásként megvalósuló, emberi léptékű Wellness parkról.

  54. Lexon szerint:

    csollány: ostoba vita? hol van itt vita?

    Én nem vitázom ostobákkal, ezért nincs vita köztem és hehehehe között…

  55. Szilveszter szerint:

    Igen Miska én írtam! Baj? 😀
    A valóság ilyen. Nyíltan, és őszintén! Ez a jövő sikerének a titka. Én nyíltan mondom, amit gondolok. Azt is csinálom, amit mondok. Nem az asztal alatt rugdosódom, csak Ti még ehhez nem vagytok hozzászokva.
    Lesz még ilyen. és egyre szélesebb körben. Kiderül majd, hogy kik mondanak igazat, kik azok, akik csak riogatnak, és kik azok, akiknek konstruktív gondolatok alapján megvalósítható terveik vannak. Nyugalom, eljön az igazság pillanata. És az jó lesz mindenkinek!

  56. Titok szerint:

    Imádom Csepelt!Csak ez a bagázs tünne el végre.

  57. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Nem baj. Szilveszter miért ide nem merted felrakni?
    Látod én mindenhol megmondom az igaságot.
    Nem félek senkitől!
    Ott is megirtam hogy a jegyző szélhámos!
    Szerinted miért nem indít ellenem senki ejáárást?
    mert VESZÍTENE! 🙂
    Csak emlékeztetlek csepel Önkormányzat Közg Hivatal- miska72

    0 2

    A pert veszítette A pert nyerte

  58. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Hol akadtál el, segítek, csak szólj! Fenti bejegyzésedben bekopiztad egy másik blogra írt bejegyzésem. Ha elolvasod, akkor látod, hogy épp azt a nézetet képviseli, mint amit az ide beírtak képviselnek. Úgy látod, hogy ott nem az igazságot írtam? Akkor segítek, ott is, és itt is az igazságot írom. A magam részéről nagyra értékelem ama bátorságod, hogy a mindenhol kiabálod az önkormányzatra, hogy maffia, és fikázod a jegyzőt. Hogy ez mennyire bátorság mások szemében, azt nem az én tisztem megállapítani.
    Arra a kérdésedre, hogy miért nem indít Ellened senki eljárást azt nem tudom. Tippem azért van.
    Arról azonban ritkán beszélsz, hogy valószínűleg már csak Krisztussal a kereszten nem állsz, vagy álltál peres viszonyban, vagy legalábbis feljelentős viszonyban. Nem beszélsz arról, hogy a megnyert két pereden kívül menniyt veszítettél el, vagy mennyi keresetet utasítottak el. Gyermekek fenyegetéséről és ráncigálásáról sem nagyon beszélsz.
    Ez a blog meg valahogy bölcsen hallgat Szilárd, és Lénárd bebukott fényképes akciójáról, amit annyira nem politikai céllal akartak csinálni, hogy nagyon. Biztos semmi párhuzam nincs a Veres Audijával. ÁÁÁ dehogy!
    Nos hiányolod az igazságot? Nos az a helyzet, hogy a helyi Fidesz két prominens figurája, még arra is alkalmatlan, hogy sunyi legyen. Az átlátszó trükk azonnal bebukott, és még csak annyi eszük sincs, hogy egy köztudottan MSzP-s blogon ne erősítsék a tényt, hogy sumákul fotóztak egy (feltehetően)készülő cikkhez, de a pláne ez, hogy a bolgon azt állítja, hogy a kép nem politikai céllal készült, hanem azt Szenteczkynek csinálták. Deme védelme ettől erősebb! 😀 De miért? Hogy nincs egy magát felelősen gondolkodó politikusnak egy csepp esze sem? Meggondolatlanság, átgondolatlanság, és felelőtlenség. Ez jellemző!
    Itt jegyzem meg, hogy még egy fotó készítésére is alkalmatlanok!
    Szánalmas bohócok, hogy akarnak így válaszásokon hitelesen kampányolni, amikor arra képtelenek, hogy a saját dolgaikat rendesen csinálják? Ha erre nem alkalmasak, akkor egy kerület vezetésére sem alkalmasak!

  59. miska72 szerint:

    Tisztelt szilveszter!

    Közlöm veled a jó hírt, EGY PERT SE VESZÍTETTEM el!
    Azért nem jelent fel senki, mert nekem van igazam.
    Vagy szerited miért?
    A magad részéről nagyra értékeled ama bátorságom, hogy a mindenhol kiabálom az önkormányzatra, hogy maffia, és fikázom a jegyzőt. Hogy ez mennyire bátorság mások szemében, azt nem az te tisztem megállapítani.
    Hát mondok neked valamit. A volt elnökünket beperelte a főépítész. Engem miért nem perel be senki?
    Na miért?
    Na miért?
    Kapisgálod szilveszter?
    MERT NEKEM VAN IGAZAM!
    Széllel szemben ők se tudnak!

    Szilveszter miért a mostani vezetés alkalmas a kerület vezetésére? 🙂 Hahahaha 🙂 ne röhögtess!

    Nem akarok nagyképű lenni de ha az egyik kezemet a seg embe dugom akkor is elvezetem így a kerületet. 🙂 Ezek hozzá nem értő gazemberek. Ezt TAPASZTALATBÓL MONDOM!

  60. matyi szerint:

    A Csepeliek a Zöld Kis-Danapartért civil egyesület
    Tíztelettel meghivja önt
    az Önkormányzati vezetés szerepe a térség fejlődsében cimű
    Február10-én 18-órakor kezdödő lakossági Fórumára.
    meghívott előadó:
    Nográdi Zoltán orzággyűlési képviselő
    Mórahalom polgármestere
    Helyszin:Gyermek és ifjúsági Sport Centrum ebédlője.
    Budapest: XXI k Hollandi út 8-10 .

Itt lehet hozzászólni !