Schumacher már nincs kómában

Origo

Schumacher már nincs kómában

A Michael Schumachert korábban kezelő orvosok közül az egyik kétszer is meglátogatta a németet azóta, hogy elszállították Grénoble-ból, és megerősítette, hogy már nincs kómában. Schumacher felépülése azonban még 3 évig is eltarthat.

Jean-Francois Payen egyike volt azoknak az orvosoknak, akik júniusig a grénoble-i klinikán kezelték a síbalesetet szenvedő Michael Schumachert. A kórház vezető aneszteziológusa a Le Parisien-nek nyilatkozva elárulta, hogy amióta a hétszeres világbajnokot elszállították Grénoble-ból, kétszer is meglátogatta, és a javulás jeleit fedezte fel az állapotában.

“Először Lausanne-ban, most pedig az otthonában látogattam meg, hogy lássam, mennyire javul, és beszámoljak a megfigyelt változásokról a feleségének és a gyerekeinek. Némi javulást fedeztem fel, de azt mondanám, hogy még időre van szüksége (a teljes felépüléshez)” – közölte. “Ez egytől három évig is eltarthat. Muszáj türelmesnek lennünk.”

“Mindazonáltal a lehető legjobb környezetben van. A családjának, a feleségének kitűnő szakemberek segítenek, akik mindent megtettek a javulás érdekében.”

Az orvosi titoktartás miatt részleteket nem árulhat el Schumacher állapotáról, de Payen professzor kijelentette: “Megerősíthetem, hogy már nincs kómában.”

Mások is javulást tapasztalnak

Legutóbb szeptemberben érkezett hivatalos közlemény a német menedzsmentjétől, amelyben csupán annyi szerepelt, hogy Schumacher állapota javult, és otthonában folytathatja a gyógyulást. Júniusban viszont már utaltak rá a lausanne-i klinika részéről, hogy a korábbi versenyző egyre többször van magánál, és bizonyos fokig képes a kommunikációra.

Schumachert nemrég korábbi csapatfőnöke, Jean Todt is meglátogatta, aki azt mondta, hogy “feltételezhetjük, hogy Schumacher rövid időn belül újra viszonylag normális életet élhet.”

Forrás: Origo

3 hozzászólás “Schumacher már nincs kómában” bejegyzésre

  1. körorvos szerint:

    Ha már nem kóma, akkor lehet pl. vigil (“éber”) kóma is. Akkor látszólag tekintget, “mozog a szeme”, de hiába, lényegében nem sok változik. Az sem jelent majd kötelező felépülést, beleragadhat bárki abba a stádiumba is. Persze minden változhat.
    A szkepszisem az, hogy pl. Bajor Imre “ügyvédje” (minek is ő?..) a színész halála előtti napon, is azt nyilatkozgatta ki, hogy egyre jobban van..

  2. elhallgattatni szerint:

    Mi a helyzet a nav-os botránnyal, illetve a tervezett adó emelésekkel? Nem helyi téma?

  3. großmutter szerint:

    Így az önkoris választások után már lehetne róla cikkezni nyugodtan.

    Aztán van 5 év hogy elfelejtse a balga nép.

Itt lehet hozzászólni !