Új lendület a csepeli sportnak

Csepel.hu

Új lendület a csepeli sportnak

Új lendületet vehet Csepel sportélete, miután a csepeli önkormányzat és a Csepel SC Alapítvány a mai napon megállapodást kötöttek. Ennek alapján a Csepel SC több ingatlanát ingyen átadja az önkormányzat tulajdonába, és több jelentős sportfejlesztést vállal fel – jelentették be a polgármesteri hivatal épületében tartott sajtótájékoztatón.

A jelenlegi önkormányzat tervei között szerepel, hogy újra fellendítse Csepel sportéletét, s ennek érdekében jelentős sportcélú fejlesztéseket hajtson végre. A Csepel SC Alapítvánnyal létrejött megállapodás célja, hogy az alapítvány tulajdonában lévő Béke téri sportpálya egy részét, valamint a Gubacsi hídnál található evezőstelepet is ingyen adják át az önkormányzatnak. Az ingatlanok átvételével az önkormányzat tovább gyarapítja meglévő a csepeliek közös vagyonát, csaknem egymilliárd forinttal. A megszerzett ingatlanokkal ugyanakkor sportfejlesztések megvalósításához is hozzájárulnak.

A Csepel SC Alapítvány azt vállalja fel, hogy a közel 70 milliárdos sport- és városfejlesztési beruházást indít a nagy múltú, és a jövőben is tulajdonát képező Béke téri Központi Sporttelep részterületén. Az önkormányzat által elfogadott koncepcióban a 10 hektáros területen a mostani aktív 40 százalékkal szemben több mint 80 százalékos lesz a ténylegesen sportolásra és közösségi célokra felhasználható terület aránya. A beruházás megkezdéséhez számos fővárosi városrendezési szabályozás módosítására lesz szükség.

A jogszabály-módosításokat követően a munkálatok szinte azonnal elkezdődhetnek.

A szerződő felek leszögezik, hogy fontos feladatuknak tekintik Csepel nagy hagyományokkal rendelkező sportéletének fenntartását és fejlesztését. Továbbra is nélkülözhetetlenek gondolják az alapítványok és egyéb civil szervezetek, valamint az általuk biztosított szponzorok részvételét, ezen belül kiemelkedően szükségesnek tartják a Csepel SC Alapítvány jövőbeni sportcélú tevékenységét.

Németh Szilárd polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kerület újabb tulajdonnal növelte vagyonát, melynek sportcélú fejlesztésére kötelezte el magát. Csepel sportéletére az elmúlt harminc évben a hanyatlás, a lezüllesztés, lenyúlás volt a jellemző. Sportegyesületek, sporttelepek szűntek meg, jelentősen csökkent az ingatlanvagyon, egyre kevesebb világszínvonalú sportolót tudott Magyarországnak és a magyarságnak adni a kerület. A polgármester rámutatott: a szerződés aláírása után minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a sportélet újra fejlődni kezdjen Csepelen. Az önkormányzatnak átadott sportlétesítmények a helyi az iskolai, a tömeg- és versenysport jelentős központjai lesznek.

Jellinek Dániel a Csepel SC Alapítvány kuratóriumának tagja a sajtóeseményen elmondta, hogy a csepeli verseny- és tömegsport csak az önkormányzat, valamint a helyi civilszervezetek és vállalkozások összefogásával fejleszthető eredményesen. A most elfogadott koncepció szerint a csepeli versenysportra fordítható források jelentős részét a felépülő sportkomplexum szolgáltatásainak használatával az új városrészbe költöző cégek és lakástulajdonosok, valamint a sportszerető csepeliek biztosítják majd.

Szeles Béla a Csepel SC Alapítvány elnöke pedig kijelentette, hogy a fejlesztések nyomán Csepel ismét a sport egyik legfontosabb hazai fellegvárává válhat.

Mindhárman hangsúlyozták, hogy a beruházáshoz, a fejlesztéshez, működtetéshez a Kormány, a Főváros, a Kerület, a Csepel SC Alapítvány és az érintett egyesületek, sportolók összefogása, együttműködése elengedhetetlen feltétel.

Forrás: Csepel.hu

6 hozzászólás “Új lendület a csepeli sportnak” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Nem őszinte a mosoly…:)

  2. grün szerint:

    “Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román-magyar labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.”
    .
    Miért nem küldi ki mindjárt a TEK-et?! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141010-szijjarto-elrendelte-a-bukaresti-nagykovetseg-teljes-keszenletet

  3. nagyapó szerint:

    Kíváncsi vagyok, mit írnak a szocik. Jó ez a csepelieknek, vagy nem?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. T.E. szerint:

    Hogy is van ez ??

    “A megszerzett ingatlanokkal ugyanakkor sportfejlesztések megvalósításához is hozzájárulnak.”
    Is ?? És még mihez ??

    “Az önkormányzatnak átadott sportlétesítmények a helyi az iskolai, a tömeg- és versenysport jelentős központjai lesznek.”
    “A most elfogadott koncepció szerint a csepeli versenysportra fordítható források jelentős részét a felépülő sportkomplexum szolgáltatásainak használatával az új városrészbe költöző cégek és lakástulajdonosok, valamint a sportszerető csepeliek biztosítják majd.”
    Új városrész?? Lakástulajdonosok ?? Újra lakóparkot akarnak sport helyett ?? Nem csak sportlétesítmények épülnek ??

  5. grün szerint:

    Öreg Komcsi!
    Vetted az adást?! 😛 😀

  6. robi szerint:

    A helyi bértollnokok 4 éven keresztül azzal hülyítették alacsony szellemi szinten álló tereltjeiket, hogy a csúnya cucik a sporttelepen anno lakópark építéshez járultak hozzá.
    Az utolsó testületi ülésen úgy tűnik, a többség is hozzájárult ehhez.

    Jól látom, kedves érintettek, netán tévednék?
    Ön hogyan szavazott a kérdésben, kedves nagyapó?

    Miért tették?

    A testületi ülés határozataira egy fél év múlva a kutya sem emlékszik majd és mindent rá lehet fogni az új testületre, ahol esetleg többségben sem lesznek.

    Ügyes.

    Tényleg az a legjobb kifejezés rá?

Itt lehet hozzászólni !