Virágzik a balos-jobbikos összeborulás

Mno

Virágzik a balos-jobbikos összeborulás

Nem kevés olyan települést találtunk, ahol a kormánypárti jelölttel szemben az összeborulás az MSZP-től a Jobbikig ér, és a jelölt is közös lesz a vasárnapi önkormányzati választáson. Érdemes a térképre nézni.

Mantraszerűen ismételgetik a baloldalon, hogy a Fidesz és a KDNP a szélsőjobbal cinkosan összekacsintva kormányozza Magyarországot az elszigetelődés felé. A valóság azonban egészen más képet mutat, ugyanis nem a kormányerők, hanem éppenséggel a balliberális összeborulás támogat mind több és több helyen a Jobbikkal közösen jelölteket a vasárnapi önkormányzati választáson.

Mátészalkáról a minap írtunk az Index információi alapján: Katona Péter független polgármesterjelöltként első helyen szerepel a Jobbik kompenzációs listáján, közben viszont MSZP-s szórólapokon olvashatják a helyiek, hogy pártaspiráns híján Katonára kellene szavazni vasárnap. Viszont mintha a baloldali összeborulás sem volna teljesen egységes, a DK ugyanis itt magát az egyetlen demokratikus pártként tünteti fel azzal, hogy a Jobbik mellé nem áll be. A gyurcsányisták nem mindenhol ennyire elvhűek, de erről később.

És akkor jöjjenek a további települések!

Virágzik a balos-jobbikos összeborulás 2

Balatonbogláron a baloldal egy jól csengő nevű formáció, a Városvédő Egyesület színei mögé bújt el, méghozzá a Jobbikkal együttműködve. Nem állítanak tehát hivatalos jelöltet a fideszes Mészáros Miklós polgármesterrel szemben, gyakorlatilag közös platformon kampányolnak. Fonyódon a baloldal és a Jobbik közösen egy független jelöltet támogat, Kiss Zoltán István személyében, Siófokon dr. Lengyel Róbert mögött pedig a Jobbikon, az MSZP-n és az Együtt–PM-en kívül a gyurcsányista DK is ott van, úgy látszik, itt nem olyan finnyásak, mint Mátészalkán.

Lengyeltótiban is a tuti receptet követik, azaz itt is egy papíron független jelölt mögé sorakozott fel a teljes hazai baloldal, a Jobbikkal karöltve. Ugyanez a képlet Mesztegnyőn is.

Szakáldon a hivatásos függetlent Biró Jánosnak hívják, de mindenki tudja róla, hogy baloldali elkötelezettségű. Itt a jobbikos Bíró László lépett vissza a baloldali polgármesterjelölt javára.

A Jobbik mögött minden megmozdulással

Érsekvadkerten Őszi Attila függetlenként indul, de nagy valószínűség szerint a Jobbiknak és a baloldalnak sem volna ellenére, ha ő győzne a kormánypárti Kovácsné Nagy Mária polgármesterrel szemben. Szécsényben is úgy hírlik, hasonló a helyzet a politikai viszonyokat tekintve.

Szabadszálláson Szekér István, a Jobbik polgármester-jelöltje mögött – értesüléseink szerint – a volt baloldali polgármester biztatása látszik megmozdulásaiban és kommunikációjában.

Battonyán látszólag csupa független jelölt indul, de közülük ugyanazt „nyomja” a Jobbik és az összeborulás. Maronka Lajos szintén Békés megyében, de Gádoroson számíthat számottevő és széles ellenzéki szurkolásra. Kevermesen Tarr Józsefné is névleg független csupán, a Jobbik és a baloldal egyaránt támogatja. Nagykamaráson Nagy Sándorné a baloldal és a Jobbik közösen támogatott jelöltje. Nagyszénáson a Fidesz–KDNP jelöltje, Balázs Róbert az eddigi polgármester kihívója, Nyemcsok János mögött szintén ott áll a baloldal és a Jobbik.

Megyünk tovább. Csongrád megye azonos nevű városában külön MSZP-s és jobbikos jelölt nincs, nem is támogatják egymást, de figyelemre méltó, hogy a 2010-ig MSZP-s polgármesterként dolgozóBedő Tamás most papíron független, de információink szerint a Jobbik is mögötte áll. Szentes városában Szirbik Imre (MSZP–DK–Együtt–PM) és a jobbikos Szabó Zoltán elindul egymással szemben a város vezetéséért, de győzelme esetén Szirbik Szabónak szánja az alpolgármesteri pozíciót. Ezt a jobbikos Szabó tagadja, de Szirbik nem.

Jászapátin már szinte jegyben járnak

Hajdúszoboszlón Sóvágó László mögé sorakoztak föl „névtelenül” a felek, Jászapátin szintén a függetlenség látszatát keltették a jelöléssel, az MSZP-hez ezer szálon kötődő Borics Lászlóegyenesen közös listát akart a Jobbikkal, de ezt a radikálisok hivatalosan már nem vállalták föl.

Forrás: Mno

5 hozzászólás “Virágzik a balos-jobbikos összeborulás” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Emlékszik még valaki erre?!
    A fityesz és a Kisgazdák?! Nem, nem, soha nem! 😛 😀
    .
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNfI3uNV_OkthorK-J_klMu-QA_MO2BLVwPc3fb4kJhspj_rJ4dQ

  2. haláltelki szerint:

    hazug disznoók, kiknek a szülei voltak mszmp vezetők?

  3. nagyapó szerint:

    Na és Csepelen? Megy a tavaszi játék.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. bonifác szerint:

    Nagyon fáj a kétharmad! Nemcsak a lopott holmit fájlaló Nyugatnak, hanem a tehetetlenségre kárhoztatott ellenzéknek is. Ezért mindenre képesek, hogy visszaszerezzék
    a hatalmat. A Jobbik eddig a ” tiszta kéz” politikával kampányolt. Ez a tiszta kéz már
    bemocskolódni látszik. Nem hiszik el, hogy az emberek ennyire undorodnak a l
    baloldalinak álcázott rabló neoliberalizmustól. Aminek Bokros az eső számú díszpintye.
    Halál- pintyőke! Vedd fel legszebb vörös ruhádat, és sirasd el a Fidesz baloldali őseit!
    Gondolj a kommunistává vedlett nyilas keretlegényekre! És szegény magadra…

Itt lehet hozzászólni !