Közlemény – Csepeli út forgalomkorlátozása

Csepel.hu

lampa

Tisztelt Csepeli Lakótársak! Tisztelt Csepeli és Agglomerációs Autósok!

Évek óta, reggelente óriási autós forgalom ömlik kerületünkre, első sorban az agglomerációból (Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl, Halásztelek, Lakihegy) érkezők részéről, akik Csepelen keresztül mennek a belső kerületek felé, vagy Csepel központját használják P+R parkolónak.

Az itt élők számára mára elviseletlenné vált ez a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De rengeteg panaszos, segélykérő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról. A probléma mind a kertes házakban, mind a lakótelepeken élőket érinti.

A végleges megoldást a csepeli Gerincút teljes kiépítésében és az M0-shoz való csatolásában látjuk a szakemberekkel egyetértésben. A Gerincút első szakaszát ebben az önkormányzati ciklusban megépítettük, 2012-ben átadtuk. Ez a Kossuth Lajos, a II. Rákóczi Ferenc és a Táncsics Mihály úti lakótelepek átmenő forgalmát jelentősen csillapította. A teljes hossz megvalósítása – az tervezés, megépítés, kivitelezés becslések szerint 15 milliárd forint – a most következő önkormányzati ciklusban történik. Azonban addig is tennünk kellett valamit az előbb felsorolt utcákban lakó csepeliek nyugalmáért, biztonságáért, otthonaik megvédéséért, ami Budapest más hasonló részein már beváltak (pl. XIX kerület, Derkovits utca). A kocsisor pedig sokkal gyérebben lakott környéken, és ott is zajvédő fallal védett Orion utcánál torlódik fel, ahol a zaj és a légszennyeződés sokkal kevesebb embert érint.

Az Ön által is tapasztalható forgalomlassító (útszűkítés, jelzőlámpa, teher- és sebességkorlátozás) intézkedést ideiglenes, kísérleti jelleggel vezettük be. Az intézkedésnek a közlekedésre és az itt élők mindenapjaira való hatását minden nap dokumentáljuk, az szerzett adatokat és tapasztalatokat összegyűjtjük, majd 30 nap múlva azokat kielemezve hozunk végleges döntéseket.

Önökkel – a lakókkal és a közlekedőkkel – együtt közös célunk, hogy az említett területeken sokkal kisebb és elviselhetőbb legyen a forgalom az itt élő családok számára, másrészt – a Gerincút megépítéséig – biztosítani tudjuk a normális közlekedést is. Addig is megértésüket, türelmüket kérjük a szokatlan közlekedési helyzetért. Kérjük továbbá, hogy osszák meg velünk jobbító szándékú – a kettős problémát egyszerre és megnyugtató módon kezelhető – javaslataikat, véleményüket.

Tisztelettel és köszönettel:

Werner Péter
vezérigazgató
Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
Telefon: 278-58-48 (mellék: 142, vagy 162)
E-mail: info@varosgazda.eu

546 hozzászólás “Közlemény – Csepeli út forgalomkorlátozása” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Forduljatok bizalommal Navracsics Tibor leendő eu.-s közlekedési és űrkutatási biztosunkhoz!
    Mondjuk Ő sem ért hozzá, de majd megmagyarázza! 😛 😀

  2. GAM szerint:

    A lámpás megoldás lehet, hogy a “zaj, rezgés,” szempontjából jobb lesz, de biztosan a levegő szennyezettségét növeli. Mindhiába van a fal felemelve a kipufogó bűz növekedni fog a balesetekkel együtt. Az M0 már megközelíthetetlen a Csepeli és a Rákóczi útról is.
    Jó ötlet viszont a kék buszjárat Szszentmiklósra. Ezt kéne forszírozni.

  3. grün szerint:

    GAM!
    A HÉV-et pedig Gyártelepig kivinni, persze miután összekötötték mondjuk a Kálvin térrel, ahogy tervezték! 😛 😀

  4. SPeter szerint:

    Már most jobb a helyzet, köszönjük!

  5. Hindenburg szerint:

    Nem értem minek építünk utakat ha aztán lezárjuk, fekvő rendőrözzük stb.. ?
    Én munkába járáskor veszem igénybe az utat. Fél 6 kor megyek rajta, akkor minek megy a lámpa? Egyszerűen baromság olyankor korlátozni. Hazafelé jövet (15-16 óra) inkább választom a Rákóczi utat, mint kerülgessem a “virágládákat”. Mellesleg a kertes házak környékén lakom. Akiket ügye ez a rendelkezés óv!
    A Valódi csúcs 16 óra után van. Ezzel a rendelkezéssel azt érték el, hogy a csúcsforgalom 1 órával de minimum fél órával ki fog tolódni. Mert aki az utat igénybe veszi, vette az azért teszi mert munkába jár! Az, hogy Szigetszentmiklósra haza akar jutni természetes. Mivel nincs más alternatíva ül a dugóba amit a Csepeli önkormányzat okozott! Ennek az intézkedésnek véleményem szerint nem örül senki. Megoldást nem kínál csak bosszankodást.

  6. ez baj szerint:

    Rossz döntés született! A Csepeli-Plútó utat azért építették meg nagyon helyesen, hogy a Rákócziról levegyék a forgalom egy részét. Most mind a két úton dugó van. Mesterséges dugót csináltak, ami a legrosszabb megoldás.
    Ha bárhol dugó van egy településen, akkor a szakemberek azon vannak, hogy megszüntessék vagy mérsékeljék azt. Itt épp az ellenkezőjét tették!

  7. nagyapó szerint:

    ez baj! Nem vagyok biztos abban, hogy a “Csepeli-Plútó utat azért építették meg .., hogy a Rákócziról levegyék a forgalom egy részét.”, ugyanis a Plútó út végállomása a lakótelep. Inkább a volt Duna TSZ területének összekötése az M0-lal volt a cél.
    A “csillapítás” hatása lehet az is, hogy a Szigetről érkezők ne a Csepelen átvezető utakat vegyék igénybe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Hindenburg szerint:

    Nagyapó! De igen azért építették meg. A Duna TSZ összeköttetése az M0-al már csak azért is téves feltételezés mert 3.5T korlátozás van! Kamionnal vagy teherautóval Csepelen egyedül a Rákóczi úton lehet közlekedni. A Belső városrészbe csak engedéllyel lehet bejönni. És ez már jó régen így van.

  9. ez baj szerint:

    “a Szigetről érkezők ne a Csepelen átvezető utakat vegyék igénybe.”

    Akkor mit vegyenek igénybe? Légifolyosót? A Dunát? Utakat azért építenek, hogy igénybe vegyék.

  10. kutya szerint:

    Már akkor forgalom korlátozás kellett volna amikor leaszfaltozták a temető mögötti részt.
    Végre az önkormányzat a csepeliek érdekében tevékenykedik. + 1 szavazat

  11. Jojo szerint:

    És akik itt laknak, és mennének az m0-ás irányába, Szigetszentmiklósra, Tökölre stb. dolgozni, illetve jönnének HAZA, azok kerüljenek, vagy álljanak hosszasan, mire túljutnak a 4db lámpán?

  12. Orphan szerint:

    Már itt volt az ideje, hogy lépjenek valamit! Az Orion utcában, évek óta elviselhetetlen a zaj az óriási forgalom miatt! Még éjszaka is rettenetesen zavaró a szűnni nem akaró intenzitású forgalom! A zajvédő fal pedig szinte semmit nem ér!

  13. Tündér Ilona szerint:

    Reggel a 0-on mennék dolgozni Királyerdőből, és haza is szeretnék jönni, nem plusz fél óra alatt. -1 szavazat

  14. kerdezo szerint:

    Csepelen lakom, de az agglomerációban dolgozom.
    Én is szivatva vagyok…

  15. kerdezo szerint:

    És természetesen ezért -1 szavazat, most már biztos!

  16. kerdezo szerint:

    Hogyan fogják kielemezni az adatokat?
    Megnézik hányan dudálnak?

  17. kutya szerint:

    Tündérkém azt hiszem kisebbségben leszel:)

  18. kerdezo szerint:

    Egyébként pedig ki lehet kerülni a lámpákat!
    Be kell menni Csillagtelepre, nincs lámpa!

  19. Jojo szerint:

    Hát ezaz majd megyünk a zajvédőfal túloldalán! Ez majd tetszik a KUTYÁNAK!

  20. kutya szerint:

    kutyát sem érdekel.

  21. ez baj szerint:

    A Csepeli-Plútó úttól aránylag messze vannak a házak és van zajvédőfal. Minek ez a nyafogás? Akkor mit mondjanak a Rákóczi úton és a Kossuth úton lakók? Ott még nagyobb a forgalom. Vagy oda is lámpákat kéne tenni 100 méterenként?
    Aki tökéletes csendre vágyik, költözzön tanyára.

    Így most szívatják a csepelieket és az agglomerációban élőket egyszerre.
    -1 szavazat.

  22. P.Csabi szerint:

    Tisztelt Szakértők!

    A gerincút meghosszabbítása valóban megoldás lehetne,erre a problémára,de ha valaki egy kicsit is tud reálisan gondolkodni az felfogja,hogy 4-6 évnél előbb ez nem megvalósítható.Gondoljon mindenki a már meglévő útszakasz problémáira:telkek felvásárlása,a Magyarországra jellemző nem túl gyors útépítésekre,lásd Nagykalapács utca,200 m,kb.40 nap,stb.Persze ezt még befolyásolhatja az is ,hogy a csepeliek kire szavaznak.Ha jobbra,akkor a fent említett min.idő,ha bal akkor pedig Isten irgalmazzon nekünk.Én ezt a kevéske időt nem szívesen várnám ki.Visszatérvén a jelenlegi helyzetre vázolom a szitut:Ideges autósok akik bosszúból végig nyomják a dudát amíg áthaladnak az útszakaszon,sokkal nagyobb zaj,nem beszélve a légszennyezésről,és ami a legrosszabb a környező utcák,mint Krizantém,Jupiter,Rakéta,Orion,Tejút megnőtt a forgalom.Ja és a végére,azt is elfelejtették,hogy ezekben az utcákban található 3 iskola és 1 óvoda is.most akkor,hogy is van ez tisztelt Szakértő urak?Ez az ötlet a lehető legrosszabb megoldás volt amit ki lehetett találni erre a problémára.Sajnos ez történik ha a farok csóválja a…

    Tisztelettel P.Csabi

  23. Éva szerint:

    Ezzel az intézkedéssel mind a csepeli mind a Rákóczi utat teljesen lebénították. A Rákóczi úti családi házakból a kihajtás is lehetetlen. Nevetséges 2,5 km szakaszt 30 perc alatt sem lehet megtenni, tömegközlekedéssel 2 átszállást igényel. Az elkerülő út építése újabb 5 évet igényel, addig marad a napi bosszankodás?

  24. felix szerint:

    Könnyebb befejezni amit a szocik elkezdtek, mint elkezdeni azt ami a fidesz dolga lett volna.
    Semmi sem magyarázza, hogy miért nem kezdték tervezni a gerinc út folytatását, hiszen évi kétmilliárd lett megspórolva.

  25. Gábor szerint:

    Gratulálunk!Csak Így tovább,még több dugót,még több lassítást,még több dugóban füstölő autót!Ma arra jötem Csepelfelé este 7-kor a sor kb 1 km volt.Remek.
    Kedves Vezető elvtársak!A forgalmat nem lassítani,hanem gyorsitani kell,nem jöttek még rá?Amit elvesztegetek idöt a lassitással,azt behozom a gyorsítással.Azt megigérem,ha arra megyek akkor mindig dudálni fogok a lámpánál,tiltakozásom jeléül.Végül is fel lehetne bontani az összes aszfaltos utat és jo nagy buckákat kéne vájni a földbe.Az lenne az igazi környezetbarát forgalom lassítás.Egyébként kb egy éve csinálták meg a gyárilag beépített fekvőrendöröket.Szégyen volt az az út,amilyen minöségű lett.Mikor arra jártam motorral majd leestem róla a keresztbe lévő hurkákon.

  26. VendettaII szerint:

    Nos akkor a kedves Szagértőknek üzenek hogy ne csak az autósok részéről figyeljék az adatokat, hanem akik tömegközlekedéssel szeretnének bejutni Csepelre.
    Szigetszentmiklós, Szigethalom, stb stb. Azok a volánbuszok, kék buszok, mind mind részesei a dugónak és ott nem 1-2 emberről beszélünk mint a kocsikban…
    Hiába indulnak el 1,2,3 járattal korábban akkor is ugyan abban a dugóban roha*nak.
    Csepel XXI kerületre összesen 4,5 út vezet. Szabadkikötő, Gubacsi út, II Rákóczi, Csepeli út, és az a fél út az Üdülő sor…
    Ebből lassítanak bedugítanak 1 teljes értékű utat, evvel konkrétan a Mo-ig vissza dugul mind a Rákóczi mind a Csepeli út.
    Ahogy a Google Maps Forgalom funkciója is jelzi egész nap pirosban van ez a két út, tehát dugó van rajta.
    Na most jön az Ősz a szmogos, nyálkás idő, innen is részvétemet küldöm Csillagtelepre, jön majd a jó világ. Arról nem is beszélve hogy jön a Halottak napja amikor is köztudottan olyan “kevés” autó van a Temető környékén…
    Komolyan egy Fővárosi kerületről beszélünk, ha már ilyen csodálatos ötletek születnek akkor csináljuk azt amint Rogán Anti, legyen minden bevezető úton süllyedő oszlop, De a Hév sínek közé is rakjunk.

  27. poolka szerint:

    P. Csabi rátapintott a lényegre. Ez az intézkedés egy ostoba baromság volt. Ez kifejezetten nem jó az ott élőknek sem. Egyrészt az autók egy helyben pöfögnek, ergo nő a szmog. Másrészt aki délről jön és eddig elment az Erdősorig,az már az első lámpa után bemegy/átmegy csillagtelepen, ergo ott sokkal nagyobb a forgalom. Plusz behalt a Rákóczi is, ami valljuk be eddig is könnyen sebezhető volt. Ami biztos -2 szavazat…

  28. felix szerint:

    Csepelt tehermentesíteni, csak a két Duna parton lehet. Nincs más megoldás.
    Ha tetszik, ha nem.

  29. TenkA szerint:

    Orphan

    “A zajvédő fal pedig szinte semmit nem ér!”

    Esetleg új mérésre lenne szükség, amely megállapíthatná, hogy elegendőek-e a zajvédő fal paraméterei, vagy bővíteni kéne. Az elmúlt időszakban végzetek méréseket, utána lehetne járni, hogy az Orion utcára milyen mért adatok vannak, azok mennyire térnek el a megengedett határértékektől.

    Ceterum censeo…Hajrá LMP!

  30. TenkA szerint:

    felix

    “Csepelt tehermentesíteni, csak a két Duna parton lehet. Nincs más megoldás.”

    És mégis kb. merre?

  31. TenkA szerint:

    Ceterum censeo…Hajrá LMP!

  32. poolka szerint:

    Mondjuk a leges leges legelső gerincút terv az volt, hogy az a nagy Duna partján megy végig. Nem így lett. Beljebb vitték, ezt a nyomvonalat nehéz lesz követni…

  33. Szamper László szerint:

    Üdvözletem! Én ebböl az egészből annyit tapasztaltam amikor csak arra járok most dugoba ülök es alig haladunk. Ez nem forgalom csökkentése hanem forgalom feltartása!

  34. ez baj szerint:

    Kedves Tenk András!

    A Rákóczi úton lakókat miért nem véditek, miközben ott jóval nagyobb a forgalom? Most pedig még nagyobb lett, mert oda terelődött a forgalom egy része… Ott eddig is dugó volt, most még nagyobb lett.
    Vendettának igaza van, mert leginkább a tömegközlekedés sínyli meg a Csepeli út forgalomlassítását. Naponta több ezer embert szívatnak, aki arra közlekedik. Gyakorlatilag kampóra tették az összeköttetést Csepel és a déli agglomeráció között. Az utak arra valók, hogy összekössenek és ne szétválasszanak.

    De az ott lakóknak sem lehet jó a mostani helyzet, mert az araszoló autóktól nagyobb a füst, a környezetszennyezés.

  35. felix szerint:

    Egy nagyobb Gubacsi Hidra és a Nemzeti mögött a Soroksárira.
    Kerül amibe kerül.

  36. kerdezo szerint:

    A Puli sétányon nagy az agglomerációból érkező átmenő forgalom?
    Mi a f@sz? 🙂
    Elborzaszt, hogy ezt egy vezérigazgató nyilatkozza

  37. ez baj szerint:

    Nem tudom, mit szólnának az ott lakók, ha pl. a pesti Nagykörúton laknának? No, ott tényleg nagy a zaj éjjel-nappal, nagy a forgalom, dübörög a villamos. A Nagykörútra is fekvőrendőröket kéne tenni? A városi élettel ez együtt jár, ha tetszik, ha nem. Tetszenének falun lakni….

  38. felix szerint:

    Azért csóró Csepel, mert ragaszkodik a külvárosi falú léthez.

  39. tele lett a valamim ezzel szerint:

    Nos azt tanácsolom dudáljuk végig az egész utat és ne csak a forgalom lassító 3 lámpánál hanem benti lakóteleptől kifelé az utolsó lámpáig.Ha már volt olyan idióta aki ezt jónak találta.
    Nem fogok királyerdőből bemenni a központba,hogy kiérjek napi munkába járás miatt M0-ra.
    Úgy tudom nem a zajvédő falas lakótelep kezdeményezte az akciót hanem az autómosónál lévők.Kapjanak ők is. Meglátjuk mi lesz jobb ha átsuhanunk vagy toporgunk.

  40. krapulaxxx szerint:

    a k. anyátokat azt. túráztatni fogom a motort még a pirosnál is. tegye mindenki ezt.

  41. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó írta:A “csillapítás” hatása lehet az is, hogy a Szigetről érkezők ne a Csepelen átvezető utakat vegyék igénybe.

    Akkor hol jöjjenek be a városba? Menjenek át a nulláson és Budafok felől jöjjenek Pestre, maga biztosan kerülne ennyit, hiszen a pénz és az idő nem számít.

    Sajnos ezen az állapoton csak a gerincút teljes megépítése javíthatna.

  42. Szűcs Máté szerint:

    Akkor most már értem azt a pár virágosládát lámpával 😀 Amíg nem voltak kisebb volt ott a forgalom és a dugó, most csináltak arra is. Egyébként ne magyarázzanak a zajról, mert ha nem csal emlékezetem, ott van zajvédő fal is építve. Ha az Szabadság-Plútó-Akácfa és Szabadság-Erdősor utcák kereszteződésébe körforgalmat építenének, lehet kisebb lenne a torlódás, zaj és légszennyezés! De látom megint olyan emberek döntöttek ebben, akik nem járnak autóval minden nap! Szigetszentmiklós, Szigethalom, Halásztelek triónak pedig beindítjuk a chartert a tököli reptérről Budaörsre és Ferihegyre 😀

  43. Tündér Ilona szerint:

    Ennyi erővel egyébként a Hollandi útra is kitehetnének ilyen lassítókat, hiszen az üdülősor felől ugyanígy bejön a szigetszentmiklósi forgalom.

  44. Tündér Ilona szerint:

    Még csak annyit, ha nem ment volna tönkre a CSM akkor nem kellene kimenni a kerületből, mindenki ott üthetné a vasat.:)

  45. nagyapó szerint:

    Azért, ha higgadtan gondolkodunk, akkor felvetődnek a következő kérdések:
    – Több lett az autó? Nem.
    – Lelassult a közlekedés? Igen.
    – Kinek az érdekét kell a csepeli önkorinak képviselni? A csepeliekét.
    – Fontos a Sziget forgalmát Csepelen átvezetni? Nem.
    A megoldáson kell gondolkodni, arra kellenek ötletek. Igaz könnyebb a dudát nyomni, legalább “örüljenek” az ott lakók.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  46. krapulaxxx szerint:

    hol menjen az ember, budafokon ugyanilyen dugó van, lágymányosi hídig eljutni egy óra az m0-tól.
    dögölnének meg akik ezt kitalálták.

  47. krapulaxxx szerint:

    igaz aki kitalálta, még sosem utazott 60 km-t munkába minden nap, másik 60-at meg haza, napi 3 órát vett el eddig az életemből ezután majd 4-et fog.
    amíg le nem lépek, aztán dolgozzon itt meg fizessen adót a dédelgetett cigányaitok.

  48. Tündér Ilona szerint:

    Akkor gondolkodjunk higgadtan:

    -kevesebb autó jön be a kerületbe? Nem
    -több kipufogógáz kerül ki a levegőbe? Igen
    -idegesek lesznek a dugóban álló csepeli és nem csepeli emberek? Igen
    -Jó megoldás ez? Nem

  49. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Ön nagy tudású és széles látókörű stb….

    ,,Fontos a Sziget forgalmát Csepelen átvezetni”

    Ön merre közelítené meg mondjuk a soroksári úti munkahelyét, ha szigetszentmiklósi lakos lenne?

  50. nagyapó szerint:

    Tündér Ilona! Igaza van. Azonban ez a hajó már elment. Privatizálás, a berendezések eladása megtörtént. Maradt a terület, vagy száz tulajdonossal, akik csak jó vevőre várnak.
    Megoldás egy teljes reorganizáció. Ezt csak a kormánnyal egyetértésben lehet megvalósítani, mert máshonnan pénz nem várható. Ezért kell újra egy polgári vezetés Csepelnek, akiknek nagy lobbiereje van.
    Amennyiben szoci vezetés lesz, a kormány gondolom inkább Ózd, Tatabánya, Diósgyőr gondjait orvosolja és nekünk marad a vagyon további felélése, azaz vagyonvesztés..

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  51. S-né szerint:

    Csepel belső részéről kijebb került a dugó, csak ennyi történt. A höbörgök, majd megszokják, vagy meszöknek ami valószínübb.Végre tudnak közlekedni a BKV buszok, köszönjük.

  52. felix szerint:

    Szemétláda.
    A jobbikkal karöltve tartottátok Csepeltől távol a közép és talán a felső középosztályt. /lakópark, észak Csepel. A lakás és telek árak szépen csökkenni kezdtek, ezért Csepelre lehetett bevásárolni a szegényeket. Vajon melyik csoport érdekérvényesítő ereje a nagyobb.
    Nem a vezetés, hanem a lakosság összetétele nyom a latban.

  53. nagyapó szerint:

    Tündér Ilona szerda – 23:00.
    1. Gyalog a H6-os HÉV-vel
    2. Autóval a Petőfi S. út – Csepel Szigeti Gerincút – M0 – Grassalkovich út – Soroksári út
    Kisebb környezetszennyezés, kisebb idegeskedés, gyorsabb (mint állni a dugóban).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  54. kutya szerint:

    >>Ön merre közelítené meg mondjuk a soroksári úti munkahelyét, ha szigetszentmiklósi >>lakos lenne?

    Ez a legjobb példa az elégedetlenkedőkre: HÉV háztól-házig visz
    Erre mondom én akinek ez nem felel meg, az szíívjon.

  55. felix szerint:

    Aki ment csúcsidőben az M0-son az ilyet nem ír.

  56. felix szerint:

    Azért azt nem árt figyelembe venni, hogy a gépkocsi nagyon sokaknál munkaeszköz is.

  57. eznempolitikaikerdes szerint:

    Mivel a Rákóczi a reggeli és délutáni csúcsban így is -úgy is áll, és más lehetőség nincs, a forgalom minimálisan vagy semmit nem fog csökkenni. A környezetszennyezése egy autónak ami végighalad az úton kb. egyenletes tempóban töredéke annak mintha megáll háromszor, pöfög egy – két percet, majd elindul. Ilyenkor a legnagyobb a károsanyag kibocsájtás amíg felgyorsul utazó sebességre. A zaj ott semmi pl. a Kossuth Lajos utcához képest és még fal is van. Senki nem azért közlekedik arra hogy bosszantsa a lakókat, hanem mert ki akar jutni a városból az M0-ra ami ugye csökkentené a város környezeti terhelését. Most ezt akadályozzák. Ezzel elérhető hogy sokan keresztülmenjenek egész Csepelen a város felé a 0-ás helyett, vagy akinek ez nem járható alternatíva az indulhat tíz perccel előbb reggel és pöföghet a dugóban. Hazafelé ugyanez. Az út azért épült (remélhetőleg) hogy ne csak a Rákóczi legyen az egyedüli ki és bevezető út. Egy ilyen úton hogy lehet korlátozni a forgalmat? Még ha a gerincút elkészülte után találták volna ki akkor sem értenék vele egyet, de így teljesen érthetetlen hogy juthatott ez eszébe egyáltalán valakinek? Leginkább velünk az itt lakókkal tesznek ezzel rosszat, azt meg nem lehet megtiltani sehol hogy aki nem ott lakik az ne mehessen keresztül. Mielőbb állítsák vissza az eredeti állapotot, úgy is elég járhatatlan egész Csepel csúcsidőben!!!

  58. VendettaII szerint:

    Nagypapi.
    Ezeket az érveket sorolja fel azoknak is akik itt Csepelen dolgoznak, járnak iskolába tömegközlekedéssel és ez miatt a dilettáns művelet miatt reggel is és délután is alaphangon + fél – 1 órával később érnek a munkahelyre és haza. Maga csak a kocsis társadalomra fókuszál semmi másra.. Mint egy Ló akin szemellenző van és csak előre lát.
    Igaz magát ez nem érdekli, pengeti nyugdíjas éveit valahol.
    Másoknak meg kevesebb ideje jut este a családra, gyerekre, házi feladatra.
    Komolyan szerintem induljon Ön, Borbély helyett a választáson.
    Viccen kívül én magára szavazok, aki ilyen szinten leszarja az embereket annak a Politikai közéletben a helye.

    S-né a dugó nem került se kijjebb se beljebb csak még egy helyen lett plusz dugó. Ugyan az a forgalom mennyiség van jelen csepelen, csak most még egy helyen állnak órákat az emberek. Aki nem közlekedik könnyen veri a billentyűket.
    Ugyan annyi kocsi halad el a Plázánál, a Gerinc úton, a Szent Imre téren. A BKV buszok pedig pont nem tudnak közlekedni, üljön fel a 38-as buszra egy körre. Tetszeni fog….

    Komolyan nem értem miért kell a tényeket elferdíteni, ezt nem tudom megérteni….

  59. Tündér Ilona szerint:

    kutya!
    Valóban azt nem tettem, hozzá, hogy autóval,ha az ugyanis munkaeszköz is akkor nem túl életszerű, hogy otthagyják a munkahelyen és HÉV-el mennek haza.
    Na jó éjszakát!

  60. eznempolitikaikerdes szerint:

    Kellene egy aláírásgyűjtés vagy valami amivel nyomást lehetne gyakorolni hogy vigyék onnan mielőbb. Mindennap keseríti az életünket. Eddig volt egy út ahol reggel gond nélkül ki tudtam jutni az M0-ra, most ez is megszűnt. 🙁

  61. VendettaII szerint:

    Hétvégén megteheted 😉

  62. S-né szerint:

    VendettaII
    Fizikai képtelenség amit ír, és hazudik. Nagyban csökken a belső részek terheltsége.
    38 – kivétel de hány százalékát érinti a csepeli szavazoknak, vizmű lakotelep ennyi.

  63. eznempolitikaikerdes szerint:

    Hülyeséget mindig ki tudnak találni, az független a pártoktól 🙁 Egyre inkább úgy érzem van egy bizottság aminek az a feldadata hogy megkeresse azokat a pontokat ahol még lehetne nehezíteni egy kicsit az életünket. Különben is miért közellenség ebben a városban aki autóba ül? Ez nem is a belváros tudtommal. A dugódíjat is kiterjesztik Csepelre ha lesz egyszer?

  64. eznempolitikaikerdes szerint:

    Mióta kész a 0-ás szélesítés az már nem dugul be naponta 2x. Most erre korlátozzák a kijutást rá?

  65. ez baj szerint:

    Úgy látom, van egy maroknyi helyi lakó, aki az önző érdekét védi, de tojik egész Csepel és a környező települések érdekére. Tojnak pl. a Rákóczi úton lakókra is, akik eddig is nagyobb forgalmat szenvedtek el. Ráadásul az ott lakók is pórul járnak, mert telefüstölik őket az araszoló kocsik.

    S-né téved, a dugó nem került kijjebb, hanem egy újabb dugóval lett több Csepelen. Azt pedig elfelejti, hogy BKV buszok a Rákóczi úton és Csillagtelepen is járnak, csak most rosszabb körülmények között a dugók miatt.

    Csepelt déli irányban mindössze két út köti össze a külvilággal, (és a M0-sal, ami tényleg elkerüli a várost), de az egyiket most kiherélték. Csepel ezzel nem gazdagabb, hanem szegényebb, belterjesebb, önzőbb, környezetkárosítóbb lett.

  66. VendettaII szerint:

    S-né
    Én nem hazudok, én közlekedek önnel ellentétben. És ön csak a BKV buszokat említi, elfelejti azokat akik Volán busszal közlekednek… Amúgy marha érdekes, soha ez előtt nem tapasztaltam semmilyen fennakadást a 152, 148, 36 busz menetidejében amikor reggelente azokkal mentem. (Csúcsidőben)
    Aki a Királymajorban lakik valószínű semmilyen változást nem érez a forgalom változásban.

    Egy kezemen megtudom számolni Csepelen az elmúlt pár hétben hol csökkent a forgalom,
    A Csókás utcában és az Arany János utcában, mind a kettőben azért mert egyírányúsították őket.

  67. S-né szerint:

    Értem ön regelente 152, 148, 36 buszokkal + autóval közlekedett az elmult pár napban. Mostmár minden szavát elhiszem:D

  68. VendettaII szerint:

    S-né
    Értem hogy a korral jár a látás romlása, de ne képzeljen már olyan dolgokat oda amiket nem írok el.
    Egyetlen egy szóval nem írtam hogy az elmúlt párnapban közlekedtem a fent említett buszokkal.
    Az írtam hogy AMIKOR (ez a szó az én értelmezésemben nem elmúlt pár napra utal, hanem AMIKOR Egyetemre jártam, csak ezt nem írtam le) REGGELENTE AZOKKAL MENTEM.

    Úgy látom ön még nem hallott olyanról hogy valaki vált és BKV után autóval közlekedik. Tudom szar a helyzet az országban de a munkám megköveteli a kocsit…..
    Próbáljon meg Ön is egyetemre járni, kifejezetten jót tesz az szövegértelmezésnek, ha ennyire gyengélkedik benne.

    Ön mondta azt idézem hogy ne érje szó a házat: 23:08 “Végre tudnak közlekedni a BKV buszok, köszönjük. ”
    – Erre a kijelentésére reagáltam avval hogy: 00:15 “soha ez előtt nem tapasztaltam semmilyen fennakadást a 152, 148, 36 busz menetidejében amikor reggelente azokkal mentem. (Csúcsidőben)”
    Remélem érit hogy arra gondoltam, eddig is ugyan úgy közlekedtek a fent említett buszok ahogy a Forgalom lassítás előtt. Tartották a menetidejüket, nem volt fennakadás.
    Ennél jobban sajnos nem tudom levezetni önnek a továbbiakban a dolgokat, kérem nézze el nekem.
    És a továbbiakban nem kívánok reagálni a hozzászólásaira. Jó éjszakát/Jó reggelt.

  69. kerdezo szerint:

    Remélem, a TSZ területére nem kell tűz miatt vonulni, mert porrá ég, mielőtt a tűzoltók odaérnek…

  70. kerdezo szerint:

    Valamelyik nagyokos mondta, hogy a soroksári HÉVvel utazzon a fórumtárs.
    Csak egy kérdés: hova rakja az autóját, hol parkolja le?

  71. Orphan szerint:

    ez baj szerint:
    “Úgy látom, van egy maroknyi helyi lakó, aki az önző érdekét védi, de tojik egész Csepel és a környező települések érdekére.”

    Látja az ilyen hozzászólásaival iskolázza le magát! Az önzésről meg annyit, akik a Rákóczi útra költöztek, költöznek tisztában vannak a forgalommal! Az Orion utcai magánlakások zöldövezetbe és csendes környékre épültek! Ennek tudatában adták ki a nem kevés pénzt az ingatlanok megvásárlására a tulajdonosok! Amióta megépült ez a forgalmas útszakasz rész, az ingatlanok értéke a felére csökkent és szinte eladhatatlanná váltak! Így még menekülni sem lehet a környékről, marad az éjjel nappal hallgatható folyamatos zaj!

  72. fűvész szerint:

    Lehet, hogy mikor megépültek az Orion úti lakóépületek(talán 40-50 éve?), még “zöld” övezet volt. Viszont azóta sok minden változott. Akkor még nem volt M0, nem épült be így az agglomeráció, és kb. 1/5 ennyi autó volt. A fejlődés természetes folyamat. Tudja erre hivatkozni, hogy mi volt 20-30-40 éve mulatságos. A fagyit is 5 forintért vettük 25 éve. Így vissza lehetne menni 1948-ig, akkor még csak kicsiny helység volt Csepel tutira kevesebb forgalommal. Abban az időben szerintem a Rákóczi út forgalma is kevesebb volt, nem?

    Enyhe kettős mérce szaga van az egész ügynek. Reggelente a Körtefa utcától a Lámpás utcáig áll a sor, itt korábban nem volt dugó….Rákóczi már régen elesett…az ott lakók senkit nem érdekelnek igaz?

    Mit is lehetne mondani ez egy szánalmas megoldás, valós problémakezelés nélkül. Hatalmas -1!

  73. cstg1115 szerint:

    Javaslom továbbá a Csepelre bevezető összes híd felrobbantását, esetleg az minden motorral hajtott jármű betiltását, így majd senkit sem fog zavarni a forgalom.

    Üdvözlet a sötét középkorban!

    Az ilyenekért nem szavazok rátok, Idióták!

  74. ez baj szerint:

    Orphan hozzászólásán látszik, hogy csak a helyi lakók önző érdekei érdeklik, de a többségé nem. A Rákóczi úton lakók dögöljenek meg, ugye? A munkába és iskolába járók dögöljenek meg, ugye?

    Fűvésznek igaza van: 20-40-60 éve nem volt ennyi autó, lovaskocsik jártak, még korábban pusztaság volt a vidék. A városi fejlődés azzal jár, hogy megnőtt a forgalom, ötször több lett az autó. Mindenki azt szeretné, hogy éppen az ő utcájukban ne járjanak autók, de a szomszédban már nyugodtan düböröghetnek — az ott élők már le vannak szarva. Ez tipikus önző magyar hozzáállás.

    Orphantól cinikusan megkérdezném, ahogy ő is teszi a Rákóczi úton élőkel: ha nem tetszik neki a zaj, miért nem költözik el? Pl. tanyára….

  75. ez baj szerint:

    No igen, ha lúd, legyen kövér!

    A Csepeli-Plútó út környékén élők kedvéért zárják le a Csepelt déli irányba összekötő összes (kettő) utat, szüntessék meg az M0 minden csepeli lejáratát, kéretik a hidakat lebombázni, repülőket lelőni.

    Kéretik visszatekerni az idő kerekét, kéretik helyreállítani az eredeti állapotot, amikor Csepel lovászfiúként etette a lovait a környéken és akkor még a légy zümmögése okozta a legnagyobb ricsajt!

  76. Dandelion szerint:

    És hány kulturált P+R parkolót épített a csepeli fidesz a zelmúltnégyévben? Kiraktak három virágládát. Forgalomlassítás. Bravó!

  77. ez baj szerint:

    Ha az útszűkítés bevett szokássá válik, miért akarják szélesíteni a Gubacsi hidat, ami minden párt programjában szerepel? Miért akarnak újabb hidakat létesíteni Csepel és a külvilág között?

    Ha így lesz, nő a forgalom, nem de bár? Néhány tucat lakos kedvéért akkor majd leállítják a beruházást, visszabontják a hidakat? Komolyan, ezt akarják?

  78. felix szerint:

    Kedves Orphan!
    Amikor az Orion utcai lakásokat átadták, ugye önöknek is valahogy meg kellett közelíteni azokat?
    Nem hiszem, hogy ez lakatlan területen keresztül történt.
    Akkor önök is megnövekedett forgalmat és terhelést jelentettek azoknak akik úgy költöztek a környékre, hogy nem voltak meg azok a lakások.
    Sajnos a hivatkozása nem állja ki a próbát.

  79. Calendar szerint:

    Választások előtt egy hónappal ilyen ostoba döntést hozni nem volt szerencsés. A csepeliek dél felé csak két úton tudják elhagyni a kerületet, abból az egyiket most lekorlátozták – a másik pedig már eleve túlterhelt volt -olyan emberek, akiknek a munkahelye Csepelen van. Ezek a döntéshozók azoknak az embereknek az életét keserítik meg, akik nem segélyből és nyugdíjból élnek, hanem korán reggel a munkahelyükre szeretnének eljutni, hogy levonhassák a bérükből az adókat és a járulékokat, amiből ezek a kedves döntéshozók megkapják a fizetésüket. Büszkék lehetnek magukra, gratulálok nekik ehhez a dilettáns döntéshez. Ha ez a sok ember, akinek az életét megkeserítik nem menne be dolgozni, akkor kevesebb autó lenne az utakon, de akkor ki termelné meg az önkormányzati dolgozók munkabérét és a csillagtelepi nyugdíjasok nyugdíját? Mehetnének ők is a kerületen kívülre dolgozni és megértenék, hogy mi most miért hőbörgünk itt ezen a fórumon. Nem dolgozhat mindenki a Polgármesteri Hivatalban és a Városgazdáknál és nem élhet mindenki segélyekből. Valakinek sajnos dolgoznia is kell, nem szórakozásból ülünk minden reggel autóba. Még jó, hogy meg nem lincselnek azért mert reggel dolgozni szeretnék menni. Felháborító ez az egész!

  80. Bringássrác szerint:

    Gratula! Nem volt okos döntés. Se ki, se be! Azért megkérdezném ki vagy kik nézik, mérik a hatását, mert ember nincs a környéken.
    Ez nem a jó megoldás!

  81. belekotkot szerint:

    Ezek szerint a Plútó út, Orion út környékén élőknek nincs autójuk és Ők sehol nem okoznak zajt és forgalmat másoknak. Valószínűleg otthon ülnek egész nap és mérgelődnek a nagy forgalom miatt.

  82. Calendar szerint:

    belekotkot
    Egyetértek veled. Úgy látszik, hogy mi vagyunk itt az ostobák. Minek járunk be dolgozni minden reggel, minek szívunk a dugóba. Maradjunk otthon, kérjünk segélyt az önkormányzattól és hőbörögjünk egész nap, hogy nem tudunk nyugodtan otthon pihenni a sok idióta munkába járó miatt, akitől a járulékaimat levonják. A dolgozó nép pedig csak kussoljon és üljön csak a mesterségesen létrehozott dugóban, ha ekkora idióta, hogy dolgozni akar menni korán reggel.

  83. felix szerint:

    Kedves fidesz.
    Amint a példa is mutatja, képtelenség mindenkinek egyszerre benyalni választások előtt.

  84. Orphan szerint:

    belekotkot!

    Elsősorban a hétvégi, és az éjszakai forgalommal van a gond! És a zajvédő fal rossz konstrukciójával! Többször végeztek zajmérést, és jóval a megengedett határértéken felül mutattak ki zajértékeket! Nem az Orion utcai lakosok miatt lassítják a forgalmat, hanem egy hatályos kormányrendelet betartása,betartatása miatt!

  85. belekotkot szerint:

    Kedves Orphan !

    Akkor nem az lett volna a megfelelő hogy új zajvédőt építenek ? Ezzel a mostani verzióval adtak egy pofont a sz..nak. A zaj és a légszennyezés nem lett kisebb, viszont cserébe megszivattak több ezer embert.

  86. Kerekes Ferenc szerint:

    Calendar!

    Maga nem csak ostoba, de bunkó is! Akik Dél Csepelen laknak segélyből élnek? Legalább venné a bátorságot, és a saját nevét használja a hozzászólásában! Szánalmas!

  87. csumpika szerint:

    ez a megoldás akkor lenne jogos, ha már kész lenne a gerincút, és az autósokat valamivel át kellene szoktatni rá, mert maguktól nem használnák. Jelen állapotában a dugó növeli az autósok menetidejét, az araszoló autósor sokkal tovább pöfög, nő a légszennyezés, és a gyakori fékezés miatt a jóféle, erősen rákkeltő fékpor is sokszorosa a korábbi mennyiségnek.
    ez szerintem nem egy jó ötlet, még ideiglenes megoldásnak is rossz.
    egyébként én is kertvárosból megyek itt el a nullásra egy nap kétszer. a rákóczi nem megoldás, mert még ennél a “büntető útnál” is több idő és km. persze ha a többség ezt akarja, akkor ehhez fogok alkalmazkodni…

  88. Orphan szerint:

    Kedves belekotkot!

    Hosszú évek óta kérik a környéken élők, hogy találjanak megoldást a zajvédő fal javítására, vagy újraépítésére! Aláírásgyűjtések történtek nem egyszer! Beadványok tömkelege lett eljuttatva a megfelelő hatóságokhoz! És mégsem történt semmi!

  89. Calendar szerint:

    Kerekes Ferenc!
    Arra akartam rávilágítani, hogy aki reggel korán kell, elmegy dolgozni és csak esete ér haza a munkából azt annyira nem fogja zavarni az utca forgalma, mert nincs otthon (dolgozik). Vizsgáljuk meg, hogy kik vannak otthon egész nap, akiket zavarhat a zaj? A teljesség igénye nélkül: nyugdíjasok, kismamák, tartós táppénzen levők, munkanélküliek, stb. Velük nekem semmi bajom nincsen, de azt kéne megérteni, hogy ők nem kapnák meg az ellátásukat, ha ezek az autósok nem ülnének be a kocsijukba minden reggel és nem termelnék meg azt a jövedelmet, amiből az adókat és járulékokat levonják. Senki nem szórakozásból kocsikázik Csepelen, a többségük munkába igyekszik és gyerekeket nevel. Miért kell őket büntetni? Aki pedig otthon van és forgalmas úton lakik gondoljon arra, hogy ez a sok birka azért kelt fel és ült be az autójába, hogy legyen miből utalni az otthon lévők ellátását. Így már érthetőbb vagyok?

  90. grün szerint:

    csumpika!
    “egyébként én is kertvárosból megyek itt el a nullásra egy nap kétszer”
    És merre szoktál hazajönni naponta kétszer?! 😛 😀

  91. Kerekes Ferenc szerint:

    Calendar!

    Olvasson egy cseppet a hozzászólásokban előrébb! Talán érthető lesz az ön számára is!

    “Orphan szerint: Elsősorban a hétvégi, és az éjszakai forgalommal van a gond! És a zajvédő fal rossz konstrukciójával! Többször végeztek zajmérést, és jóval a megengedett határértéken felül mutattak ki zajértékeket! Nem az Orion utcai lakosok miatt lassítják a forgalmat, hanem egy hatályos kormányrendelet betartása,betartatása miatt!”

  92. csumpika szerint:

    Kerekes úr!

    javaslom fusson neki még egyszer calendar szövegének. sehol nem írt olyat, amit ön állít. azt mondta, hogy ha az ottaniak ennyire panaszkodnak, akkor nyilván közülük senkinek sincs autója, nem kell munkába járnia. vagy ha mégis van kocsi, akkor neki szabad vele közlekedni, másoknak meg nem? kettős mérce a javából…

  93. csumpika szerint:

    grün, jogos. 🙂 bár nem azt írtam, hogy megyek KI kétszer. de ettől még nálad a pont. 🙂

  94. Vasököl szerint:

    Eddig nem nem érdekelt a politika,de mióta nem tudok hazajutni,eldöntöttem.Elmegyek szavazni és nem a Fityiszre.
    A legszebb az egészben,hogy az autómosó kerítésén a 20 perces dugózás után ott mosolyog ránk.
    -4 szavazat,mert ugye mindenki vigyen magával még egy embert.

  95. csumpika szerint:

    amúgy nagyon szeretném megérteni a döntéshozók gondolkodását. mert, amit jelenleg csináltak az így néz ki:
    túl nagy a forgalom, a meglévő infrastruktúra nem tudja ellátni a megnövekedett igényeket. mit csináljunk hát? MEGVAN! rontsuk le a meglévő infrastruktúra kapacitását. ettől majd még rosszabb lesz a helyzet, és végre elvesszük az emberek kedvét attól, hogy benzint pazaroljanak olyan felesleges dolgokra, mint munkába/iskolába járás.

    amúgy ha 15 milliárdból lehetne megépíteni a gerincutat, akkor mi a bánatért nem veszünk rá fel hitelt? egy ekkora utat jobb helyeken 1-1,5 év alatt meg lehetne építeni. ha pedig az évi két milliárdot, amit megspóroltunk az önkori működésével beletoljuk a törlesztésbe, akkor egy laza tíz év alatt vissza lehet fizetni. és akkor bőven számoltam a kamatot.

  96. kilgore trout szerint:

    Két dolog nem került eddig szóba:
    1. Ki vállalja ezért az ökörségért a felelősséget? Biztosan olvassa a fórumot, legyen gerince és írja le, hogy miért történt mindez? Olyan “áthelyeztetem a 71-es vonalát, mert nem hiányzik a magánbizniszemhez” szaga van, de ne legyen igazam.
    2. A zaj mérsékléséhez elegendő lenne a fal, hiszen szabvány van a tervezésére is kivitelezésére is. A probléma az, hogy a tervezők 50 km/h-s sebességel számolnak és nem ++ 70 km/h-val. A beépített sebességmérő kamera nem olcsó, de hamar meghozná az árát.
    Nem véletlen az, hogy a hétvégi és éjszakai zajra panaszkodnak, amikor lehet padlógázt nyomni azon az úton (persze olyankor az ingerküszöb is alacsonyabb).

  97. kilgore trout szerint:

    a mindez után felkiáltójel van 😀

  98. fűvész szerint:

    Szabadság utcában sokat tartózkodom, bár nem ott lakom. Valóban nagy a forgalom. Mindamellett az egyetlen használható megoldás ennek a városrésznek a forgalom enyhítésére a gerincút teljes megépítése. Addig ez a lámpás forgalom lassítás arcpirító, valós megoldás nélküli lépés. Én is egy vagyok sok száz csepeli lakótársammal együtt akik emiatt szívnak…a mi érdekeinket ki szolgálja?

  99. Calendar szerint:

    Kerekes Ferenc!
    Szerintem a hétvégi és az éjszakai forgalom korlátozása miatt nem háborognának a csepeliek. Akkor még a II. Rákóczi F. út is jobban járható. Az emberek többségének a hétköznap reggel és a délutáni csúcsforgalom akadályoztatásával van a gondja. Az agglomerációban élők pedig sajnos nem tehetnek arról, hogy nincs más útvonal amin el tudják érni a belvárost. A legnagyobb problémát én abban látom, hogy a Csepeli út Lámpás u.-i forgalmi lámpás kereszteződésben ha Szigetszentmiklós felől jövünk, akkor a Csepeli út felé sokkal tovább van zöld jelzés, mint a Lápás utca felé, ami rávinné a forgalmat a II. Rákóczi F. útra, ezért az összes autós a szabad jelzés irányába, a Csepeli úton halad tovább és nem áll be a piros lámpához a rövidke kanyarodó sávba, hanem halad tovább egyenesen csillagtelep felé. Teljesen ésszerű magatartás, bárki így tenne az ő helyükbe, mert a forgalom így folyamatos a Csepeli úton mindkét irányba. Emiatt “szívnak” a csillagtelepen lakók sajnos.
    A forgalomkorlátozás azért nem lesz eredményes, mert az autók száma nem fog csökkenni, hanem ugyan az a mennyiségű autó sokkal lassabban és sokkal tovább fog ott pöfékelni. Az emberek előbb indulnak el dolgozni és később fognak beérni a munkahelyükre, de muszáj dolgozniuk, ha el akarják tartani a családjukat. A tömegközlekedéssel pedig ugyan az a helyzet: a busz is áll a dugóba, tehát nem fognak az autósok busszal járni, mert nincs értelme. Csepelen dél felé két útvonalon lehet jelenleg ki és be jutni, ezt tudomásul kell venni mindenkinek. Amíg nem készül el a Gerincút, addig ez a probléma nem fog megoldódni sajnos.

  100. ez baj szerint:

    Ezt az eszement forgalomkorlátozást azonnal fel kell számolni. A hozzászólások 95 százaléka mutatja, hogy elhibázott a kísérlet. Rengeteg szavazata ráment a Fidesznek, hogy ebbe az őrültségbe beleállt.

  101. Csepeli lakos szerint:

    Alapvetően két nézőpont ütközik, és ez a két nézőpont nem fog közeledni egymáshoz. Az unatkozó nyugdíjasok, otthon ülő családosok köpködnek a közlekedőkre, dolgozni, munkába járókra. Naponta többször vagyok kénytelen járni II. Rákóczi F. úton, Krizantém utcában, a Csepeli úton, Csillagtelep utcáin és látom, hogy évről évre rosszabb a helyzet. Persze, értem én, hogy sok az autó, meg rezgés meg bűz, de sajnos egymás mellett kell élnie sok embernek és sok ember nagyon kényelmes ezért sok autóval jár.
    Utakat nem lehet korlátozni, amíg nem kínálnak más alternatívát.
    Egy ekkora problémát nem lehet megoldani 6 lámpával. Nyálfröcsögve üvöltöző, tajtékzó autósokat lehet látni nap, mint nap az említett útszakaszokon. Kötve hiszem, hogy ez így rendben van. A forgalom nem lesz kevesebb attól, hogy kiteszünk pár virágládát, mert nagy valószínűséggel a környező településekről jövők nem fognak Soroksár, vagy Budafok felé menni, hanem továbbra is Csepelen keresztül szándékoznak a centrumba jutni. Tehát inkább fejleszteni kéne, nem visszalépni.
    Tömegközlekedés, új utak.

  102. Gábor szerint:

    Teljesen egyetértek az elöttem szólóval.Itt a forgalmat akkor lehet csökkenteni barom lámpákkal,mikor van kivezető út alternatíva,pl gerinc út.De javaslom zárjuk le mind a két bevezető utat csepelre,meg az M0-ist.Akkor nem zavar senkitaz autoforgalom,de az otthon ülő nyuggerek,és munkanélküliek is éhen halnak,mert nem lesz semmijük,mert senki nem fog dolgozni ergo én sem fogom megtermelni az ő nyugdijukat,segélyüket!

  103. Alajos szerint:

    Megvan a megoldás!!! 🙂
    A baj az, hogy Szigetszentmiklósról, Tökölről stb. Az átmenő forgalom megnőtt. Nos a megoldás: A Lámpás útca és csepeli út sarkára sorompót kell felállítani. Itt ülne egy ellenőr. A Sok munkanélküli közmunkásból lehet toborozni. Ők ellenőriznék ki az aki helyi lakos? Azokat átengedik. Aki nem helyi lakos mehet a Rákóczi felé. Vagy bizonyos fizetség fejében átengedik. A Másik sorompó meg a krizantém utcánál lenne. Ők a kimenő forgalmat ellenőriznék. A gyorsabb haladás érdekében lehet matricát is alkalmazni mint régen az autópályákon. Na kinek tetszik? 🙂

    Én sem gondolom komolyan ezt az egészet de mint a cikkben írták: “Kérjük továbbá, hogy osszák meg velünk jobbító szándékú – a kettős problémát egyszerre és megnyugtató módon kezelhető – javaslataikat, véleményüket.”

    Próbáltam építő jellegű megoldást javasolni.

  104. Alajos szerint:

    Tehát fizetős útszakasz lenne a Csepeli út a (Lámpás utca és a krizantém utca közt) Kivéve a helyi lakosokat. Remélem érthető voltam.. 🙂

  105. grün szerint:

    Alajos!
    Valamikor tervezték a területi jelzéssel ellátott rendszámot, mint ahogy a legtöbb fejlett közlekedési kultúrával rendelkező országokban van!
    Elég lenne a felállított nagy felbontóképességű rendszámleolvasó kamerákat egy kis igazítással betanítani egy sorompóval összekötve a zidegenszivűek kiszűrésére!
    Járjanak a Taksony vezér hídon, vagy a Deák Ferencen! Még esetleg a kompon is megoldható a zátjárás Soroksár (testvér kerületünk) felé!
    Választási szlogennek javaslom: “Csepel nem átjáróház!” 😛 😀

  106. Levente szerint:

    Csináljatok utakat, ne a meglévőket dugaszoljátok. Bocsánat hogy élnek tőletek délre úgymond vidéken is és munkába járáshoz csak autót tudnak használni. Lehet szidni a mocskot, bűzt, majd most kaptok dudát a lassításért. Ma is nyomtam végig az összes helyen a dudát, munkába menet és munkából jövet is, és mind a 30 nap ez lesz. Persze csak vélemény-nyilvánítás céljából, mert nekem ahhoz jogom van. Minél jobban lassítotok, annál többet halljátok a dudámat. Vigyázzatok, mert a példa ragadós. Hülyék!

  107. han szerint:

    Egy dolgot kell megérteni.10 lámpa is lehet a Csepeli úton, ha nincs más választás az embernek akkor is arra fog menni. Erre az elkerülő részben megoldás lehet, de ettől még Csepel több mint fele az életben nem fogja használni mivel nem éri meg. Át kell kelni a hév síneken ami csúcsidőben 5-6 percenként jár, ugyan úgy torlódnak az autók most is ezeken a pontokon. Én azt gondolom, hogy a jelenlegi állapot megtartás a Csepeli úton a gerincút elkészülése után sem tartható. Sajnos az urbanizáció velejárója hogy forgalomnövekedés van mindenhol. Ezzel meg kell tanulni együtt élni, vagy zsákfaluba kell költözni ahol ez biztosan nem okoz problémát.

  108. Jojo szerint:

    Holnap hajnali 3kor kell indulnom , megyek miklósra. ÉS ha pirosat kapok 3x, el sem engedem a dudát!

  109. ez baj szerint:

    Ez nagyon el lett rontva. Éppen egy szigeten lakók nem tudják, milyen szűkös lehetőség van a közlekedésre? Milyen nehéz egy szigetre ki- és behajtani, ott közlekedni? Most ezt a kevéske lehetőséget is csökkentették.
    Öngól.

  110. Kis Zsigmond szerint:

    Gábor, én nem tudom maga hol dolgozik, de lefogadom legalább 10-szer több adót fizetek egy évben mint ön! Én sem vagyok hajlandó, a “nyugger” apja és anyja nyugdíját fizetni!

    Levente, holnaptól a dudálással vigyázni, mert igen borsos a szabálysértési bírság! És higgye el nekem ezentúl figyelni fogják! Remélem a KRESZ szabályaival tisztában van! Egyébként a hisztizéssel nem old meg semmit! Sőt! Nem háborogni kell, hanem megpróbálni változtatni!

  111. Jojo szerint:

    Kis Zsigmond. Honnan ilyen jól értesült, hogy a dudálásokat “ezentúl figyelni fogják”? Csak nem maga az egyik “intelligens” ember akinek köszönhetjük a lámpákat?

  112. ez baj szerint:

    Kiss Zsigmond máris fenyegetőzik! Honnan ez a nagy mellény?

    Megsúgom, hogy dudálni szabad. Egyszer azért, mert a Kresz nem tiltja veszélyhelyzetben. Másrészt azért, mert a polgári engedetlenség szintén megengedett Magyarországon.

    Csakazértis dudáljunk!!

  113. Korrupt János szerint:

    tudtommal a körzetet képviselő asszony javaslatára történt ez a baromi ötlet, hogy lassítsák a forgalmat. Sok-sok minusz szavazatot szerzett!!!!

  114. Jojo szerint:

    Szerzett 100 szavazatot. És elvesztett vagy 1000et 😀

  115. Kis Zsigmond szerint:

    284/2007. (X. 29.) Kormány rendelet.

    A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól!

    Ez baj! Szerintem adja vissza a jogosítványát! Majd kíváncsi leszek, ha ez a szöveget elismétli egy szabálysértési előadónak, mit fog hozzá szólni! Egyébként a dudálástól nem jut hamarabb egyik helyről a másikra!

  116. Korrupt János szerint:

    A Szilvafától az Akácfáig ma délután, 20 perc volt araszolva……..a virágládák kihelyezése előtt pedig, 5 perc! Ugyanannyi autó érkezik a lakótelep elé….csak most lépésben! Hol itt a forgalomcsillapítás? Köszönjük a BKK-nak! mert hát elvileg Ők engedélyezték????

  117. Kis Zsigmond szerint:

    Egyébként meg nem szapulni kellene egymást, hanem összefogni és valamilyen megfelelő megoldást kieszközölni amely mindenkinek megelégedésére válik!

  118. han szerint:

    Kis Zsigmond: A hisztizést és a háborgás máshonnan indult, amit most rávetítettek a munkába járó emberekre.(<1000) Én is úgy gondolom hogy a hiszti és a háborgás nem megoldás. De ez a filléres, ócska mutatvány amit prezentáltak Ön szerint megoldás? Alternatíva nélkül korlátozni nem megoldás!!! Legalábbis annak nevezni nem lehet.

  119. Kis Zsigmond szerint:

    han! Senki nem állította, hogy ez egy jó megoldás!

  120. ez baj szerint:

    “Majd kíváncsi leszek, ha ez a szöveget elismétli egy szabálysértési előadónak, mit fog hozzá szólni”

    Semmit nem fog hozzászólni, mert meg sem kérdezhet erről. A polgári engedetlenség megítélése nem egy előadóra tartozik. Nézzél csak utána…

  121. Tündér Ilona szerint:

    Kis Zsigmond!

    Arra gondolt, hogy toljuk el együtt a ládákat:)

    Reggel egyébként 3 ,,okos” figyelte a forgalmat és a hölgyek is szorgalmasan osztogatták a tájékoztató lapokat.

  122. Kis Zsigmond szerint:

    Csak a szabálysértési osztály akkor bizony továbbadja a bíróságra az ügyet! És persze ott sem kell mondani semmit! Valószínűleg nem kell utánanéznem!

  123. Kis Zsigmond szerint:

    Tündér Ilona! Törvényes keretek között is lehetne tenni valamit! De itt is csak az acsargás folyik egymás ellen, ugyan úgy ahogy az egész országban tapasztalható! Így semmire sem jutunk!

  124. han szerint:

    Akkor ha nem jó, mért nem lehet megszüntetni és gondolkozni azon hogy lehet megoldani?
    Én ezt még mindíg egyoldalú dolognak látom amit probálnak több ezer ember torkán ledugni. Itt mondhat bárki bármit a válasz úgy is az hogy nincsen rá pénz, máskülönben nem lépték volna meg ezt. Olcsó volt, kb 100 panaszos levelet megoldottak. Az ingázóknak jelenleg egy esélyük lehet, egy olyan polgármester aki Miklóson lakik…:D

  125. Jojo szerint:

    Kis Zsigmond. Ön autóval jár az adott helyen, vagy ott lakik?

  126. ez baj szerint:

    Kis Zsigmond feleslegesen osztja az észt és otromba módon fenyegetőzik. Maholnap bilincsbe veretnéd az embereket?

  127. Korrupt János szerint:

    Jó ötlet Kis Zsigmondtól….toljuk el a virágládákat,……. mivel illegálisan van odarakva!
    A BKK nem tudott nyilatkozni a kihelyezésről.

  128. Spanberger László szerint:

    Szerintem ekkora eget rengető marhaságot igen komoly munka lehetett összehordani.
    Szerdán reggel 7 óra magasságában volt szerencsém vidékről haza felé jönni. Az M0 szigetszentmiklósi lehajtójától 25 perc volt a máskor 4-5 perces út. A Rákóczi út se volt alternatíva, mert ott is jelentős volt a dugó. Más megközelítési lehetőség pedig ugye nincs. Abba belegondolt valaki, hogy a kb ötszörösére megnövekedett menet idő alatt hányszorosára emelkedett a környezetszennyezés? Egyáltalán gondolkodott valaki evvel kapcsolatban valamiről is? Kétlem. Abba belegondolt némely nagytudású, hogy ebben a hónapban jön a halottak napja, amikor a temető környékén katasztrófális a közlekedés? Olyankor a Csepeli út viszi el a forgalom jelentős részét. Na most nem fogja.
    Könnyű azzal is dobálózni, hogy az aglomeráció terheli Csepel forgalmát. Valóban. De aki onnan a fővárosba jár dolgozni, hogy jusson a munkahelyére?
    A sárga busz így is túl zsúfolt. Mostanában kimegy a BKV busz is, de az mind időben, mind távolságban felér egy komolyabb városnézéssel. Persze az is zsúfolt.
    Szóba jöhetne még a helikopter, a metró meg a vizibusz. de ezekből egyik sincs.
    A szóbeszéd szerint a zajvédő fal mögötti lakó telep lakói nehezményezik a zajt, a forgalmat. Megkérdezném tőlük, na most mennyivel jobb, hogy a szemfülesebb autósok a lakótelepen keresztül kerülnek ki a háromból két lámpát.
    Azt pedig, hogy a Csepeli út tulajdonképpen a Rákóczi út tehermentesítésére épült szinte érdektelen információnak tűnik.
    Zárójelben merem csak megjegyezni, hogy a Kossuth Lajos utcában a telefonközpontnál lévő gyalogos átkelőhöz számtalanszor lett kérve egy jelzőlámpa. Bár évente több gyalogos gázolás történik, az illetékesek szerint a forgalmi helyzet nem indokolja annak telepítését, mert van a közelben jelzőlámpás kereszteződés a Szent istván és a Völgy utcánál. Ide jutott három is.

  129. csumpika szerint:

    Hát ha a dudálást büntetik, akkor üresbe kell tenni a váltót és kb 3500-4000es fordulaton tartani a motort. Közismert tény a hazai autók szar műszaki állapota. Ki tehet arról ha az arra járóknak rossz az alapjárata? Csak nem fulladhatnak le minden lámpánál! 😛
    És szeretném hangsúlyozni, hogy nem az ott lakókkat akarom büntetni ezzel. De nagyon fontos, hogy ők is belássák, hogy az autósok szopatásától nekik nem lesz jobb. Ha a 30 nap alatt nem csak az autósoktól jön vissza a negatív feedback, akkor lesz esély rá, hogy nem véglegesítik ezt az agyrémet. Egyébként aki ki találta ezt, az remélem egyszer végig araszolja majd egy szirénázó mentőben az utat. Nagyon felbosszantott ez az agyatlan rombolás. Nem is értem hogy lehetett ezt felvállalni egy héttel a választások előtt. (nem mintha utána védhetőbb lenne)

  130. csumpika szerint:

    Lakókat természetesen, fene a mobil billentyűzetbe. 🙂

  131. felix szerint:

    Mi van kenyérgyár mögé tervezett úttal?

  132. tütü szerint:

    Na végre lesz értelme a hajó kürtnek amit múltkor beszereltem. Pirosnál folyamatosan élvezhetitek azt megigerem. Pusza

  133. Tündér Ilona szerint:

    Tisztelt Kis Úr! és többiek akik védik ezt a védhetetlen baromságot.

    Szeretném, ha felvázolnák, hogy mi lenne a jó megoldás.

    Az jó, hogy ma reggel már láttam olyan autókat akik a lakótelepre behajtva kikerülték ezt a sz…t.
    Az jó, ha minden autó a Rákóczi úton jön be?
    Véleményem szerint amíg a gerincút nem épül meg addig sajnos a lakóknak tűrni kell a valóban zavaró forgalmat, de egyet tudomásul kell venni, vennünk Csepel a főváros egyik külső kerülete és így a városba bejövő gépkocsiforgalom rajtunk keresztül jut be a városba.
    Lehet it jönni a tömegközlekedéssel és más hasonló ötlettel, de sok embernek munkaeszköz a kocsi így nekik nem alternatíva a BKV.

  134. Tündér Ilona szerint:

    Még annyit én évente kb. 45 000 km vezetek, de ekkora hülyeséget amit tudatosan idéztek elő még nem láttam.

  135. Korrupt János szerint:

    Igazából nem a zajvédőfal mögötti lakók kérték ezt a baromságot, hanem a Szabadság 55 fürészfogas házak lakói…..illetve rájuk hivatkoztak. Ha figyelnék a forgalmat, láthatnák, hogy ugyanannyi autó érkezik oda csak pár perccel később. Csodálkozom, hogy a JEHOVÁS hívők még nem reklamáltak a szándékosan odarekesztett dugók miatt. Aki a választás előtt ezt kitalálta..az tuti , hogy nem jobbos volt! Ha meg az….akkor egy nagy f@sz.

  136. egycsepeli szerint:

    Ott a megoldás, nyomni kell a dudát mindenkinek. 1 hét múlva maguk az ott lakók viszik el a lámpát!:D

  137. eznempolitikaikerdes szerint:

    Aki szerint ki kell tiltani a környező településekről bejárókat és áthaladókat, attól kérdezném: mit szólna ha korlátoznák a forgalmat a Gubacsi hídon Erzsébet felé vagy a gyorsforgalmi végén Ferencváros felé mert a sok csepeli által okozott forgalom, zaj és bűz már elviselhetetlen? Városban élünk nem valami üdülőtelepen könyörgöm. (amúgy csepeli vagyok mielőtt valaki elkezd ebbe az irányba beszólogatni)

  138. Csaba szerint:

    Csökkent a zaj? NEM! Eddig 1-2 másodperc alatt túlhaladtak az autók a kritikus pár méteren,ahol a fallal körülzárt lakókat tárolják,most viszont hosszú percekig hallgathatják – folyamatosan a motorhangot.
    Csökent a környezetszennyezés? NEM, inkább a sokszorosa lett az eddiginek. De nem baj, a fentemlitett lakók tüdeje majd megszűri.
    Viszont a Csepeli út mellett most már a Rákóczi is túl lett terhelve, állandósultak a dugók, a zaj, a füst, az ideges, és önhibájukon kívűl a munkából elkéső emberek.
    Abban a hivatalban, ahol ezt a döntést, – gondolom egy kávé mellett – meghozták, egyáltalán szoktak gondolkodni, számolni? A kiesett munkaidő miatti veszteséget, a feleslegesen elégetett üzemanyagmennyiséget, az eddigihez képest igencsak megnőtt kockázatát a környezetszennyezés okozta egészségkárosodásnak?
    Egyáltalán, volt ennek a dilettáns, idiotizmusba hajló intézkedésnek akár csak egyetlen pozitiv vonzata is? NEM!
    Lehet hogy pár tucat embernek ezzel sikerült kedvezni, pár hobbiból feljelentgető nyugdijasnak, önjelőlt közös képviselőnek, meg a szocialisták bukását igy megtorolni vágyó őskommunistának – viszont többezer ember munkába, illetve hazajutását nehezítették igy meg, ráadásul a Csepelről való kijutás is lassan már egy katasztrófafilmbe illő módon történik. Ugye az is előírás, hogy a vészkijáratokat tilos eltorlaszolni. Ez is az, csak a lépték más. Ha bármi történne, Csepelt egész egyszerűen nem lehetne elhagyni.
    Szóval illene elgondolkodni az illetékeseknek, levonni a megfelelő következtetéseket, és megfogalmazni egy frappáns, szívhezszoló felmondólevelet – természetesen miután megszüntették a mesterségesen létrehozott úttorlaszokat.
    A pofátlanság teteje meg az, hogy idedelegálnak egy beépített embert, egy téglát, aki kikéri magának, természetesen a döntéshozók nevében a hozzászólások tartalmát, szabálysértési eljárással, és bírósággal fenyegetőzik stb. Nem azért van ez a fórum, hogy mindenki leírhassa a véleményét? Szerintem igen. Akkor viszont el lehet hallgatni, és olvasgatni azt a reakciót, amit ez az elhíbázott döntés vált ki az emberekből. és levonni a megfelelőkövetkeztetéseket. Sajnálom a fal mögött lakókat, de sajnos változnak az idők, és ha dönteni kell pár tucat ember viszonylagos kényelme, vagy több ezer ember munkába, illetve hazajutása, és egy ugyan nem tökéletes, de eddig azért többé-kevésbé müködőképes forgalmi helyzet közt, nem hiszem hogy túl sokmérlegelnivaló lenne.
    Végezetűl, mivel ez az intézkedés igen komolyan befolyásolja az amúgy sem könnyű közlekedést Csepelen, és egyértelműen elhibázott, természetesen itt is ugrott egy szavazat. Csak így tovább.

  139. csumpika szerint:

    nagyon reméltem, hogy demszky kirúgásával ezek a hülyeségek megszűntek már. az ő bombasztikus ötlete volt, hogy ne a tömegközlekedés fejlesztésével próbálják átszoktatni az autósokat, hanem azzal, hogy mesterségesen lerontják az autózás feltételeit. már akkor sem jött be. most sem fog.
    igazából bármit tudomásul lehet venni, ha értelmes magyarázat van rá. pár hónappal ezelőtt azért kellett keringeni a lakótelepen, mert útfelújítást végeztek. érdekes, akkor senki nem pampogott az autósok közül. pedig ott is úgy kezdték, hogy kirakták a terelő táblákat, majd két-három nappal később megjelentek az első munkások.

    de amikor a világon semmi értelme nincs az autósok szopatásának, és nem is egy-két hétig tart a móka, az nagyon idegesítő dolog.

  140. Gábor szerint:

    Oké.Én Nyomni fogom a dudát,hadd érezzék a törödést!

  141. eznempolitikaikerdes szerint:

    Ha nem politikai táborok mentén kezelné a többség az ilyen nyilvánvalóan nem politikai ügyeket talán előbb elérnénk valamit. Nem hiszem hogy aki balos vagy jobbos másképp éli meg ezt a lehetetlen helyzetet. Akik védik azok meg nem értik a lényeget: ettől csak nő a környezetszennyezés, a forgalom meg alternatív útvonal híján nem csökken semmit.

  142. felix szerint:

    Kétéltű a megoldás. 🙂

  143. név szerint:

    ez a dudálás nagyon okos dolog
    aki a lámpákat kirakta biztos nem fogja hallani, csak az ott lakók akik mőgé építettek egy ilyen utat a megkérdezésük nélkül és meg merték jegyezni, hogy mennyit romlott az otthonaik értéke.
    de te azért csak nyomjad a dudát, attól haladsz előrébb,mint ahogy az ország is

  144. Tündér Ilona szerint:

    2011-ben Tarlósnak volt esze, hogy megszüntette a buszsáv lezárását.
    Németh Szilárdnak vagy az utódjának lesz-e.

    Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András után a budaörsi településvezető is nyílt levélben fordult csütörtökön Tarlós István főpolgármesterhez a Budaörsi út egysávossá szűkítése miatt. “Ha már segíteni nem tudsz, legalább ártsál. Ez a keserűen gúnyos mondás jutott eszünkbe, amikor szembesültünk a Budapesti Közlekedési Központ legújabb intézkedésével. A Budaörsi út egy kritikus szakaszán buszsávot hoztak létre, amely olyan, régen látott dugókat generált, ami megkeseríti az agglomerációban élők mindennapjait” – olvasható Wittinghoff Tamás polgármester levelében. A honatya szerint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület és a Budapesti Közlekedési Központ nyilatkozatai szemmel láthatóan igyekeznek szembeállítani a budapestieket és az agglomerációban élőket.

  145. Korrupt János szerint:

    Ajánlom a DUDÁK nyomását a Szabadság 122 körül is. Zászló lóg a ház falán!!!!!

  146. ez baj szerint:

    A kommentelőknek sorban igazuk van, jó érveket hoznak fel, egyetértek velük.
    Csumpika jól érvel, mert Demszly tényleg bakot lőtt hasonló intézkedéseivel annak idején.
    Gábort megértem, mert törődni akar az ott élőkkel, ezért dudaszóval lesz ezután az ébresztő.
    A dudálással ugyan nem jutnak előrébb haladni az autósok, de legalább véleményt nyilvánítanak, ami egy szabad országban üdvözlendő és bátorítandó. Ez Kis Zsigmondnak nem tetszik, de másnak az nem tetszik, hogy arrogánsan megfenyegetik.

    Egyetértek, hogy ez nem politikai, hanem közlekedéstechnikai kérdés.

    Tündér Ilona okos példákat sorol, hogy a hasonló intézkedések hová vezettek.

    Való igaz, hogy nem volt háborgás, amikor a nyáron építkeztek az úton, ezért terelés volt — az emberek tudomásul veszik, ami jogos. A mostani lépés nem jogos.

    Minél hamarabb takarítják el a lámpákat, annál jobb.

  147. nagyapó szerint:

    Igaz.
    – meg kell szüntetni a lassítást, had áramoljon a forgalom!
    – le kell venni a teherautóval behajtani táblát, szegény kamionoknak is legyen hol menni!
    – le kell bontani a zajvédő falat, “szívjanak” a rohadt lakók!
    – micsoda dolog, hogy Lórévről nem lehet átmenni Csepelen Kőbányára?
    De azért megkérdezem, hány csepeli lakos akar a Plútó úton közlekedni a központ felé? Nagyon kevés.
    Hány csepeli akar az M0 felé menni? Sok, de a beáramlók dugója nem engedi.
    A csepeli önkori kiknek a szolgálatára van? Véleményem szerint a CSEPELIEK szolgálatára!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  148. Korrupt János szerint:

    nagyapó! Te egy nagyon nagyon, buta idióta ember vagy!!!!!
    Nem unalmas még ez a Ceterum censeo slogened?

  149. nagyapó szerint:

    Korrupt János! Kérdezze Cato római államférfit!! Ha a 6. ált.-nál tovább jutott volna, tudná mi a jelentése.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  150. nagyapó szerint:

    Apropó Korrupt János! Mi az a slogen? Talán a szlogenre gondolt, csak megpróbált ánglus lenni?
    Ki a “buta idióta ember”?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  151. ez baj szerint:

    Nagyapó szerint Tarlós István hülye, mert a főpolgármester is úgy véli, hogy a forgalomnak áramolnia kell. Sokat tett azért, hogy a fővárosban javuljon a forgalom, de ezt nem útszűkítéssel érte el. (De biztos Tarlós is kommunista)

    Senki nem mondta, hogy a kamionokat be kell engedni a Plútó utcára, ez csak nagyapó írta.

    Senki nem mondta, hogy le kell bontani a zajvédő falat, ez megint nagyapó ötlete.

    Ezek szerint a csepeliek sem mehetnek Erzsébeten, Ferencvároson keresztül, mert ott csak erzsébetiek és ferencvárosiak közlekedhetnek?

  152. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Ki beszélt itt a kamionokról, ki beszélt itt a zajvédő fal lebontásáról?
    Én elhiszem, hogy a nagy megfelelési kényszerben még baromságokat is kénytelen idehozni, de higgye el a tartó gazdái sem sértődnek meg, ha ebben a témában nem védi a hibás döntést hozókat.

    Nyugodjon meg ez nem a komcsik és a jobboldaliak harcáról szól.
    Itt most szerencsére nem játszik a pártpolitika és amíg maga nem hozta fel szó sem volt róla.
    Nyogodjon meg a gazdák így is tudják, hogy magában megbízhatnak.
    Mármint mindig az aktuális gazdák.

    na jó éjszakát

  153. felix szerint:

    Ugass csak szemétláda.

  154. nagyapó szerint:

    Pro primo először (ahogy szás eetás mondta). “ez baj”! A főpolgármester is úgy véli, hogy a forgalomnak áramolnia kell. A miniszterelnök úgy véli, hogy több gyorsforgalmi út kell, a zEU úgy véli, hogy folyosók kellenek, DE NEM A LAKÓTERÜLETEKEN keresztül. Nem minden vezető hülye, ergo “ez baj” hülye, de nagyon.
    Pro primo másodszor (ahogy szás eetás mondta). “Boldogok a lelki szegények…, azaz Tündér Ilonával együtt semmi érzékük az iróniához. Érezhetnék, hogy a fő baj a forgalom bevezetése a lakóterületre, megnehezítve az ott lakók nyugalmát. Ennek megoldásán kell gondolkodni, ötleteket adni, nem bunkó módon dudálni!
    Apropó! “ez baj”! Valami azt súgja Erzsébet, Ferencváros Budapest része, Csepel vidék?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  155. ez baj szerint:

    Nagyapó! Maga tényleg nagyon nehéz eset. Ütődött, mit ne mondjak.

    Ilyeneket ír: “Valami azt súgja Erzsébet, Ferencváros Budapest része, Csepel vidék?”

    Nekem meg valami azt súgja, hogy Csepel és vidéke Magyarország része, s nagyon szeretném, ha nem verne éket a magyar emberek közé. A csepeli és a nem csepeli emberek egyenlőek és egyformán magyarok. Tessék békén hagyni a magyarokat, s ne uszítson minket egymás ellen.

    És hagyja a politikát, mert ebben az ügyben nincsen politika.

  156. Anonymous szerint:

    Lenne még pár ötletem a vezetőknek! A rákóczi út vízmű lakótelephez eső részére is be kellene vezetni ugyanezt a csodás ötletet. Elvégre ott is nagy a zaj és sokan is laknak arrafelé. Én a Kossuth Lajos utcát le is zárnám, mert ott aztán végképp rengeteg ember lakik! Sőt igazából ha már a szigetlakókat szopatjuk, akkor egyszerűbb lenne az Auchan körforgalomhoz kibaszni egy behajtani tilos táblát és szép nagy betűkkel kiírni, hogy basszátok meg, menjetek arra amerre akartok! Hát komolyan, akik ezeket a döntéseket meghozzák hogy a rohadt életbe kerültek ide? Akinek nem tetszik a városi zaj, költözzön falura, ott a panellyuk árából tud venni egy hatszor akkora kertest! IDIÓTÁK!

  157. Anonymous szerint:

    Egyébként létezik még egy frankó megoldás. A jelen esetben “sértett” lakók fogjanak össze, és szerezzék meg azt a pénzt, amiből megépülhetne az elkerülő.. Illetve annak a pénznek legalább a kétszeresét kellene gyűjteni, mivel ugyebár számítani kell arra is, hogy a kivitelező (meg még a franc tudja ki) ellopja az összeg nagy részét…

  158. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    ,, Érezhetnék, hogy a fő baj a forgalom bevezetése a lakóterületre, megnehezítve az ott lakók nyugalmát. Ennek megoldásán kell gondolkodni, ötleteket adni, nem bunkó módon dudálni!”

    Gerincút!!!!
    Lehet lámpázni fekvőrendőrözni akkor is átmennek Csepelen az autók, ugyanis ahogy már felhívtam a figyelmét Budapest egyik külső kerülete vagyunk.

    Na megyek sorba állni, de nem a közértbe. 🙂

  159. név szerint:

    “Anonymous szerint:
    2014. október 10., péntek – 02:29

    Egyébként létezik még egy frankó megoldás. A jelen esetben “sértett” lakók fogjanak össze, és szerezzék meg…”

    fogjál össze te dudálós haverjaiddal, te fogsz ott szívni ezentúl

  160. csumpika szerint:

    @név: nem kedves, ahogy ma reggel már tapasztaltam, mindenki szívni fog ott ezentúl. a autósok az araszolással, a lakók a dudálással. mert bizony reggel 6.00-kor már sokan nyomták a dudát. jómagam csak a motor bemelegítését segítettem elő, egy kis emelt alapjárattal. szóval nem jó ez senkinek.
    nem mellesleg az autósok a benzin árának felével folyamatosan tolják a költségvetésbe a pénzt. valami ‘útalap’ megnevezéssel. tehát mi a magunk részéről már többtíz éve gyűjtjük a pénzt.
    egyébként lehet, hogy a gerincút megépítésénél sokkal olcsóbb lenne az út menti házat ablakait jól hangszigetelőre cserélni + hungarocellbe csomagolni azokat a házakat. a forgalom zajának 70-80%-a ki is szűrődne. halkabb lenne, mint jelenleg a lassítással.
    mondjuk 20% önerő mellett futhatna a projekt a többi mehetne önkori pénzből. cserébe még azt sem bánom, ha a három lámpa helyett három fix traffit raknak ki, hogy az autósok is adakozhassanak az épületek felújítására. 😉
    ezzel a lakók is jól járnának, mert a hangszigetelés mellett a hőszigetelésük is meg lenne oldva. és a lakások értéke is növekedne.

  161. zenész szerint:

    Tilos dudalni? Akkor ablak le es hallgatnak egy kis muzsikát. Pihenéshez, jo ebedhez szólhat a nóta. Mindegy mi, csak sok legyen a mély, hogy jól hallhassák.

    Ez olyan, mint amikor Erzsébeten tiltakoztak, hogy hangos a hév. A hév ami 1887 óta arra jár. Mi a fenének költözött oda??

  162. ebihal szerint:

    Azt gondolom, naiv elképzelés, hogy ez nem politika. Korábban itt is lehetett olvasni
    Borbély nyilatkozatát, hogy az ott lakók kérésére gondolkodnak a forgalom lassítás
    és elterelés lehetőségén. Hoztak egy gyors döntést, ami végül is rosszul sült el, viszont
    a panaszos lakók biztosak abban, hogy az önkori mellettük áll./szavazatok/. A nem
    csepeliek véleménye, ahogy nagyapó írta, nem érdekli őket. Ezt a rossz döntést már
    csak presztízsből sem akarja visszavonni, mert ezzel elismerné, hogy bizony ő/ők is
    csinálhatnak hülyeségeket. És végül: a gerincút belső szakaszára a szocik megszerez-
    ték a pénzt, a Fidesz átvágta a szalagot, csakhogy az elmúlt 4 évben elő kellett volna
    készíteni a folytatást, szerezni hozzá pénzt. Történt valami?
    Sajnos ezért politika!

  163. csumpika szerint:

    ebihal: viszont nem csak ‘nem csepeliek’ járnak arra kocsival. és nyakunkon az önkori választás. szerintem elképesztő hiba volt ebbe beleállni a választások előtt, de az ő döntésük volt, lelkük rajta. ezzel együtt nem lennék meglepve, ha a lámpák nem töltenék ki a 30 napos tesztidőszakukat.

  164. kingpeti szerint:

    Ez egy vicc. Reggel jövök be dolgozni és nem lehet beérni normálisan, mert valami barom kitalálta, hogy akadályokat rakjon az útra. Akadályokat az útra…
    Az utakat használni kell, nem szórakozni velük.
    Ne lepődjön meg senki, ha hamarosan semmibe lesz véve a lámpa és simán átmegy mindenki, végül is mindkét irányban elférünk az akadályok között.

    Bravó Fidesz, újra bebizonyítottad, hogy egy kalap sz*** sem érsz.

  165. csumpika szerint:

    szerintem érzik fideszéknél is, hogy ez a pite forróbb lett, mint szerették volna. nem véletlen, hogy nagyon gyorsan süllyed a cikk az idővonalon. míg a ‘több száz romát költöztettek ide’ című valahogy hetek óta ott van az első öt-tíz cikk között.

    viszont jó lenne ha oldaltól függetlenül és politikát nem belekeverve állnának ki az emberek ez ellen az agyrém ellen. mert ez szimplán az emberi hülyeség diadala valamelyik kontra szelektált barom irodista előadásában.

  166. grün szerint:

    Megoldás lehetne a Kyassay zsilipnél elzárni a kis Dunát és a fenekét lebetonozva nyernénk egy észak-déli Csepelt elkerülő 12 sávos utat és elmondhatnánk Blériot Lajos szavaival, aki miután leszállt Doverben így szólt:
    “Anglia (Csepel) megszűnt szigetnek lenni!” 😛 😀
    .

  167. csumpika szerint:

    grün, rád mindig lehet számítani! 😉

  168. grün szerint:

    csumpika!
    Azért vagyok, hogy a tévelygőknek utat mutassak!
    Legyek a Pharos ebben a sötétségben! 😛 😀

  169. név szerint:

    “csumpika szerint:
    2014. október 10., péntek – 07:30

    @név: nem kedves, ahogy ma reggel már tapasztaltam, mindenki szívni fog ott ezentúl. a autósok az araszolással, a lakók a dudálással. mert bizony reggel 6.00-kor már sokan nyomták a dudát. jómagam csak a motor bemelegítését segítettem elő, egy kis emelt alapjárattal. szóval nem jó ez senkinek.”

    nem érzed mennyire szánalmas vagy?

  170. ez baj szerint:

    Talán soha ennyien nem kommenteltek cikket, ami mutatja, hogy egy rossz döntést hoztak előzetes felmérés és az érintettek megkérdezése nélkül. Most véleményt mondanak az emberek. Tolódik lefelé a cikk, mert bizony forró lett a pite.
    Volt már olyan, aki rendőrséggel fenyegetőzött (Kis Zsigmond, ne felejtsük el a nevét!), aztán a jobbos nagyapó, aki a nem csepeli magyarokat kitiltaná Csepelről. (Ő egy jó keresztény “magyarbarát” ember)

  171. csumpika szerint:

    nyilván neked az tetszene, ha az összes autós birka módjára tudomásul venné, hogy a befizetett útadó, és ezer egyéb sarc behajtása után most még a meglévő utakat is lezárják. tudod azért igazán védhetetlen ez az intézkedés, mert a lakók eredetileg a hétvégére, és éjszakára panaszkodtak. erre odavágnak egy 0-24ben kint lévő korlátozást.
    ráadásul senki ne merjen ellene tiltakozni, mert jön ‘név’, és először fölényesen kijelenti, hogy szívjunk csak, majd közli az elégedetlenkedőkkel, hogy nagyon szánalmasak.
    tudod nem szeretem, ha az én időmet más osztja be helyettem. leírtam már azt is, hogy a többi út még nagyobb idő kiesés. leírtam azt is, hogy pár hónappal ezelőtt gond nélkül álldogáltam a dugóban, tekeregtem a lakótelepen, amikor az útfelújítás zajlott. leírtam azt is, hogy maradéktalanul egyetértenék ezzel az útszűkítéssel, ha már kész lenne a gerincút, csak az autósok nem használnák. leírtam azt is, hogy más út híján ugyanennyi autó fog ott elmenni, csak több idő alatt, több káros anyagot kipöfögve. de tudom azt is, hogy a politikus egy nagyon különleges állatfaj. ha kap száz-kétszáz visszajelzést a lakóktól, hogy csendesebb lett a környék, miközben az az 5-600 autós nem emeli fel a hangját (dudáját, alapjáratát, stb.) akkor simán otthagyják a lámpákat arra a röpke 5-10 évre, amíg elkészül a gerincút (és most nagyon optimista voltam). és kérlek nézd el nekem, nem szeretnék 5-10 éven keresztül tök fölöslegesen araszolni. jobb szeretném ezt az időt a családommal és a gyerekeimmel eltölteni.

  172. csumpika szerint:

    az előző hsz. @név-nek ment

  173. név szerint:

    “a lakók eredetileg a hétvégére, és éjszakára panaszkodtak. erre odavágnak egy 0-24ben kint lévő korlátozást.”
    nahát
    azt hittem a csúnya lakókat terheli a felelősség
    most akkor mégis hogy jön a képbe a dudálás?

  174. csumpika szerint:

    @név: ezt ki mondta neked? tőlem ilyet biztos nem olvastál. a kérdésedre a válasz ott van a neked szánt kommentben. ha dudálás van, és a dugó miatt sokáig van dudálás, akkor nem küldenek pozitív feedbacket a lakók a politikusoknak. ellenben az autósok rosszallása hallható formát ölt. a politikus meg egy olyan állatfaj, akit választások idején a saját népszerűségén kívül semmi nem érdekel. ha a döntésnek nincs pozitív visszhangja, cserébe van negatív, akkor a döntést visszavonja.
    hát így jön a képbe a dudálás. és hidd el, őszintén sajnálom az ott lakókat, de ha az ő panaszaikra erre a lépésre tellett a vezetéstől, akkor ez ellen a lépés ellen az autósok meg így tiltakoznak.
    így lesz a kialakult helyzet mindenkinek rossz.

  175. név szerint:

    hamár közvetlen feedbacket nem tudunk küldeni, akkor szerintem meg is kéne verni a lakókat a környéken, hogy még jobban “érezzék a törődést”
    elmehetnénk páran a környező utcákba és random járókelőket verhetnénk agyba-főbe.
    akkor tuti nem küldenének pozitív feedbacket.

  176. felix szerint:

    grün!
    Az ötlet jó, de mi lesz a tervezett evezős versenypályával?

  177. név szerint:

    úgy érezted érvelek?

  178. grün szerint:

    felix!
    Majd feltöltik a nagy Dunából, a kicsié úgyis túl kemény és ki győzné Calgonnal! 😛 😀

  179. Calendar szerint:

    Kíváncsi lennék, hogy a polgármesteri hivatal (szak)emberei milyen adatokat mértek eddig ezen az útszakaszon. Kevesebb lett-e a gépkocsi forgalom? Kisebb lett-e a zaj terhelés? Van-e értelme ennek az egésznek vagy csak egyszerűen szívatják a népet választások előtt? Aki eddig erre járt autóval továbbra is erre félé fog járni, csak előbb fog elindulni otthonról. Tehát ugyan annyian vagyunk a Csepeli úton, csak már jóval hamarabb ráhajtunk és később távozunk róla. Ennek mi értelme van? Kinek jó ez? Nem dolgozhat minden csepeli lakos a Polgármesteri Hivatalban és a Városgazdáknál.

  180. most jártam arra szerint:

    Most mentem végig a Plúton, és az autósok és a buszok is spontán fejezik ki tiltakozásukat dudálással, fényjelzéssel, kürtökkel, szándékos araszolással és sok-sok pöfékeléssel.

    Hajrá Csepel!

  181. csumpika szerint:

    @név: jó, akkor félreteszek mindent, amit eddig leírtam, de főleg az egómat. most pedig légszíves segíts tisztán látni, hogy miért is jó ez a helyzet, amit itt előidéztek ezzel a lezárással. győzzél meg a szükségességéről.
    nem gúnyból írtam, tényleg figyelek.

  182. malnaszorp szerint:

    most jartam arra szerint!

    Erdekes en itt allok a pluto utcanal mar fel oraja mert ide hoztam csomagot! Kozel sem valos amit it irtal, neha dudalas valoban van, de peldaul egyetlen busszal nem talakoztam, es normalis utemben haladnak az autok! Ha nem jarsz elle hulyesegeket ne irj, mert evvel csak uszitod az embereket!

  183. név szerint:

    nem szeretnék a lezárásról vitatkozni, eddig sem tettem
    a dudálást kérdőjeleztem meg mint eszközt, a dugóban ülők céljainak eléréséhez

  184. az igazság odaát van szerint:

    Nagyon mellé ment az okfejtésetek. Mi csak a hangosbeszélő vagyunk a történetben. A választások után a csepeli fejlesztéseket lesöpri a “nincs pénzünk rá” duma felülről. Most kell aláírkálni gyorsan a székházban a megállapodásokat, és akkor csend lesz a választások előtt, és négy év múlva is lehet valahol szalagot átvágni. Ügyes a csepeli vezetés, falkatársak között is köll könyökölni picit…:)

  185. csumpika szerint:

    @az igazság odaát van szerint: gondolod, hogy erről van szó? elég kicsi esélyt adnék rá. eleve bizonytalan a választás kimenetele. ilyen kiélezett szituban az azonnali hatás sokkal fontosabb, mint a hosszútávú. hiába csinálnak most hangos balhét, ha jövő héten már a másik brancs ül a bőrfotelben. ráadásul ezt a választások után is bármikor meg lehetne csinálni.
    én sokkal inkább azt érzem, hogy valaki olyan hozott egy ‘bölcs’ döntést, aki soha nem jár arrafelé. minden további nélkül elhiszem, hogy az illető olyan sötét hülye, hogy TÉNYLEG elhitte, hogy ezzel segíteni tud az ott élők problémáján – a mellékhatások meg le vanna ***-va.
    ez tipikus esete annak, amikor úgy gyógyítjuk a fogfájást, hogy lefejezzük az embert. és tényleg el fog múlni a fogfájás, a többi meg nem számít.

  186. csumpika szerint:

    @név: oké, ezt tudomásul veszem. nem értek veled egyet ebben a kérdésben, de sokkal fontosabb, hogy személyeskedés nélkül tudjunk beszélni róla. mert 10 esetből 9,9 ilyenkor már a vad anyázásnál tart a netes fórumokon.

  187. malnaszorp szerint:

    Csak azt nem ertem kedves autos tarsaim miert kell azt a qrva dudat nyomogatni allandoan! Legyen meg feszultebb a helyzet? En naponta kb, tizszer fordulok meg itt ezen a szakaszon, megsem nyomkodom a dudat, pedig nekem is draga az idom, foleg ha 40 csomagot is ki kell szallitanom! Az ottlakok meg igazan nem tehetnek semmirol! Baj lesz ebbol szerintem, higgyetek el!

  188. Calendar szerint:

    malnaszorp
    Lehet, hogy dél körül kevesebb autó jár arra, de látogass vissza a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban és nézd meg, hogy milyen kellemesen ácsorognak járó motorral a mesterséges dugóban a szerencsétlen munkába igyekvő emberek.
    Ismétlem, senki sem szórakozásból autókázik a Csepeli úton, ez nem a Rakpart, ahol olyan sok a látnivaló lenne. Azért járnak ott az autósok, mert nincs más útvonal, (a II. Rákóczi F. úton szinte mindig dugó van), tehát a forgalom lassítással nem oldunk meg semmit! Eddig ez volt az egyetlen főút, amin még lehet úgy-ahogy haladni, most meg beáll egész dél-Csepel csúcsidőben. Kinek jó ez? A lakóknak nem jó, az autósoknak nem jó, akkor nem kéne sürgősen megszüntetni?

  189. csumpika szerint:

    malnaszorp, nem egész egy órája kérted számon az egyik autóstársadat, hogy miért hazudja, hogy állandóan dudálnak, mikor csak szorványosan fordul elő. most meg kikelsz ellene, hogy miért nyomják állandóan?
    szvsz a dugó növekedésének ütemében nő azok száma, akik dudálással adnak hangot a felesleges sorban állás miatti elégedetlenségüknek. ez egy olyan hibás lépés, amiért a döntéshozónak vállalnia kellene a felelősséget. ha a dudálók száma eléri a kritikus szintet, többé nem lehet szőnyeg alá söpörni a problémát. persze egyszerűbb elfordítani a fejeket, és nem venni tudomást a helyzetről. jelenleg ezt a politikát űzi a csepel.info csapata is. hozzá teszem: sajnos. de ezzel csak azt érik el, hogy tovább fújódik a lufi, aztán egyszer csak kidurran. ez alatt azt értem, hogy felkapja valamelyik országos portál és vagy kertv, és az egész ügy sokkal nagyobbat üt a vezetésen, mintha éjszaka csendben elhordták volna a lámpákat beismerve ezzel a súlyos hibát…

  190. malnaszorp szerint:

    Reggel 8 oratol 18 oraig jarok erre napjaban tobbszor is mint irtam! De a dudalas nem megoldas! Ezen a kornyeken kisgyermekes anyukak is laknak, akik napkozben az otthonukban tartozkodnak! Biztos, hogy a babakat es a pici gyermekeket kell buntetni???

  191. most jártam arra szerint:

    málnaszörp! Én is azt mondom, hogy a dudálás nem megoldás, mert a megoldás a lámpák eltávolítása volna. A dudálás reakció arra, hogy az embereket leszarják. Az emberek véleményt fejeznek ki.

  192. Calendar szerint:

    malnaszorp
    Te is ott laksz, ugye? Vagy ott laksz és közben futár is vagy? Mindegy.
    Komolyan el kell neked magyarázni, hogy miért nyomják az autósok a dudát? Mit csináljanak? Gyújtsák fel a Polgármesteri Hivatalt? Tegyék félre a forgalom korlátozó lámpákat? Mit csináljanak? Csak a bárányok hallgatnak… ők nem azok, ezért nyomják a dudát.

  193. malnaszorp szerint:

    Csepeli vagyok en is, de a Hollandi uton lakom! De nagyreszt csepeli cimekre viszek csomagokat! Tessek tuntetest szervezni a polgarmesteri hivatal ele! Es addig ordibalni és ott dudalni, amig tortenik valami!

  194. malnaszorp szerint:

    A csillagtelepiek mit tehetnenek, ugyan ugy szopnak mint mi!

  195. Calendar szerint:

    malnaszorp
    A tüntetés jó ötlet, csak sok idő a megszervezése. Akik felháborodva dudálgatnak elfoglalt emberek, dolgoznak, gyerekeket nevelnek. Nem érnek rá tüntetésre járogatni. Itt azonnali megoldás kell és sürgősen, különben elszabadulnak az indulatok!

  196. név szerint:

    “Calendar szerint:
    2014. október 10., péntek – 13:29

    malnaszorp
    A tüntetés jó ötlet, csak sok idő a megszervezése. Akik felháborodva dudálgatnak elfoglalt emberek, dolgoznak, gyerekeket nevelnek. Nem érnek rá tüntetésre járogatni. Itt azonnali megoldás kell és sürgősen, különben elszabadulnak az indulatok!”

    te figyeled amit írsz?

  197. k szerint:

    Ezt a dudálást, amivel problémárok van nagyon egyszerű megoldni,
    ugy is lépésben halad a sor, oda kell állítani egy rendőrt aki szedi a pénzt, és így mindenki jól jár, az autosók levezethetik a feszkot, a pénzt pedig lehetne moddjuk a gerincút folytatására fordítani, Írok is az önkormányzatnak.

  198. felix szerint:

    A gerincút folytatásának már rég a tervezőasztalon kéne lennie.

  199. grün szerint:

    felix!
    Nem a tervezőasztalon, hanem a helyén és átadva! 😀

  200. Jojo szerint:

    Ezt a postot kellene a főoldalon tartani nem a politikai szarságotokat. ez nem csepel info, hanem CSEPELFIDESZ.INFO

  201. VendettaII szerint:

    Még mindig azt mondom ne csak azokta gonduljunk akik dudálnak. Én is ott szoktam állni.
    Sokan elfelejtiknazokat akik volánbuszon szenvednek hogy munkába érjenek. Vagy éppen a 38-as buszon.
    És itt nem pár száz emberről beszélunk, az autósokkal együtt ez már egy igen komoly számot produkál.

  202. kis görény szerint:

    Dudálva végigmentem az úton. Nagyon jó feszültséglevezető. Kormányunk olyan kedves, hogy ilyen düh kiadó pontokat helyez el a városban. Éljen éljen

  203. név szerint:

    és le is írtad, most már duplán büszke lehetsz magadra
    több ilyen ember kéne ebbe az országba

  204. nagyapó szerint:

    Azért megkérdezhetné valamelyik nagyhangú dudáló, hogy késtek-e és ha igen mennyit a buszok. (Másodpere pontosan tudják mérni a menetidőt).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  205. felix szerint:

    Szemétláda.
    Mi történt?
    Szabad kérdezni?

  206. Petike szerint:

    Szerintem nem 100 hanem 50 méterenként kellett volna rakni a lámpákat akkor lenne teljes a káosz.
    Gratulálok a kiagyalójának.
    Úgy hülye,ahogy van.
    Petike:1.500.000.-Balesetmentes Km.

  207. Csaba szerint:

    Hát annyit már elértek, hogy gyurcsány ( nem véletlen a kis gy..), és a Csepeli mszp-s jelőlt összeomlott közlekedéssel kampányol. Nem tudom ki volt a szellemi atyja ennek a zseniális tervnek a lámpákkal, de az biztos, hogy megérdemelné, hogy lapátra tegyék.

  208. Jojo szerint:

    nagyapó te vagy itt a legnagyobb kommunista, és mennyi időd, energiád van hogy minden egyes kommentednél beilleszted a jelmondatodat.

  209. pitbull szerint:

    kis görény szerint:
    2014. október 10., péntek – 19:15
    Dudálva végigmentem az úton. Nagyon jó feszültséglevezető. Kormányunk olyan kedves, hogy ilyen düh kiadó pontokat helyez el a városban. Éljen éljen

    Csak arra vigyázz ha beragadsz a dugóba, és valaki kitép a kocsidból, és szétvágja a pofádat f@sszal, akkor nem igen fogsz már dudálgatni egy ideig.

  210. kis görény szerint:

    Pittbul

    A jobb autókban bezáródnak az ajtók ilyen esetek elkerülésére.

  211. hisztike szerint:

    A csepeli úton lakom…én sem jutok be villám gyorsan a munkahelyemre..autóval járok, hiszen a lakótelepről megy csak busz..ami 20 perces kényelmes sétát jelent plusszban..és nem örülök a változásnak,már csak azért sem, mert amikor az udvaromról szeretnék kiállni, csak imádkozom,hogy valaki aki siet,ne verje telibe az autóm, mert az utca ugyan áll,de a kerékpárút,járda kombó alkalmas a soron kívüli előzésre.
    Na mármost..ha itt átjutok,már csak az autós kollegákkal kell megküzdenem,ami nem kis munka..méghogy beengedni egy autót a sorba?? hát az én k*vaanyámat..és egyéb kedves szájról könnyen leolvasható kedvességeket kapok..szóval minimum 190/100 a vérnyomásom mire beérek dolgozni.
    Röviden ha bármi kár éri az autóm..ami kicsit öregecske de ki van fizetve..akkor személyesen fogom végig radírozni a kedves kitalálónak a képét a karosszériámon 🙂

  212. felix szerint:

    Nyugi.
    Holnap felszednek mindent és majd verik a mellüket, hogy mennyire együttműködnek a lakossággal.

  213. hisztike szerint:

    Holnap ??? 30 nap a “tesztüzem”…addig lesz itt még cirkusz

  214. Gábor szerint:

    ARRA a lámpára mi a magyarázat,ami a temető mellet van,és 500 méteres távolságra van a lakótömböktöl?Vajon zavarj a temetőben a halottakat a zaj?

  215. Korrupt János szerint:

    aki a Gerinc út folytatásában bízik, rosszul teszi, mert soha nem fog folytatódni!Az előzőnél is 10 évig tartott a kisajátítási procedura. A Rákóczi Ferenc út jobb oldala lesz kibővítve….valamikor!

  216. Csaba szerint:

    Az kegyeleti okokból van, nem szeretnék ha Jimmy felébredne 🙂

  217. pitbull szerint:

    kis görény szerint:
    2014. október 10., péntek – 20:30
    Pittbul

    A jobb autókban bezáródnak az ajtók ilyen esetek elkerülésére.

    És a szélvédőd is törhetetlen, te kis sz@arházi? Mert azon keresztül leszel kirángatva.

  218. Korrupt János szerint:

    Tudtommal minden ilyen lámpázást a BKK-val kell megterveztetni és engedélyeztetni. A BKK azt közölte, hogy Ők nem tudnak a lámpázásról! Akkor ki a ló@sz engedélyezte?

  219. Korrupt János szerint:

    “kisgörény” ! ne hagyd, hogy ez a pöcs pitbull így beszéljen Veled!

  220. Zoli szerint:

    Igazából ezzel sikerült azt elérni, hogy reggel is, és délután is még nagyobb sor áll a csepeli és a rákóczy úton is. OMV előtt botrány ami van.

    Amíg két darab 2×1 sávos út vezet ide be lentről addig nem lesz jelentősebb változás jó irányba.

  221. Zolibatyo szerint:

    Elment az eszetek teljesen ezzel a forgalom korlátozással??? Néhány évvel ezelőtt még nagy fegyvertényként kezeltétek a Plútó utca megnyitását és azt, hogy csökkenti a Rákóczi úton lévő dugót, most meg azt akarjátok, hogy beálljon az egész kerület, ráadásul az emberek ott pöfögtetik az autóikat a dugóban, amit a kedves lakók szívhatnak. Komolyan mondom egy szellemi fogyatékos volt aki a geriincút megépítése előtt ezt, valószínűleg választási ígéretként kitalálta. A Rákóczi úton lakókat is megkérdeztétek a fenomenális ötletetekről??? Konzultáltatok a Szigeten lakókkal mielőtt jól megszívattátok őket. Látjátok asz emberi hülyeség határtalan!!!

  222. hóhér szerint:

    Pici pitbull! Ne erősködj, mert én a kipufogódon húzlak ki a kocsidból porlasztott formában, hogy sz@r se maradjon belőled.

    Értettük egymást, ugye?!

  223. nagyapó szerint:

    Jojo! Az csak hagyján, hogy én vagyok a legnagyobb kommunista, de Jojó a legnagyobb hülye, ami nagyobb cím.
    Megint leírom, amit már más tudatlannak is, interjúvolja meg Catot!
    Nem nyilatkozott, hogy mit mondtak a buszok késéséről!!!!!!!!
    Persze, hogy nem, mert akkor kiderülne, hogy az az óriási dugó mekkora késést okoz a “kedves”, dudáló szigetlakóknak, mert a csepeli lakók nem számítanak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  224. név szerint:

    ééééés ezzel meg is érkeztünk a legaljára
    ennek a szarrágásnak itt a fórumon kb annyi értelme van mint azoknak, akik azt hiszik hogy a dudálással lehet megoldani a problémát
    további jó szórakozást és dudálást

  225. felix szerint:

    Ejej nagyapó.
    Alig, hogy megkaptad az új titulust, már tékozolnád a régit?

  226. VendettaII szerint:

    Jaj istenem ezt a szöveget 😀
    “Ki kellett próbáljuk”
    Azt is kipróbálhatták volna hogy a Csepeli útra és II Rákóczira kiraknak 4-4 közmunkást hogy számolják a kocsikat, hajnali 4:00-tól mondjuk éjfélig, egy héten keresztül…
    Meglepődtek volna a számokon.
    Jah és a forgalom lassítás előtt nem volt katasztrofális a helyzet, akkor csak forgalmas volt. A katasztrófa most van…

    http://www.lakihegyradio.hu/hir/vizsgaljak-forgalomlassito-lampak-hatasat

  227. M0Speed szerint:

    Nahát megjelent ITT egy cikk erről az eseményről! 😀 Korábban az előző poszt alatt folytak a kommentelések. VendettaII köszi ezt a hangfelvételt, fordítsuk is le amit hallottunk:

    “Hát bakker ezt elkúrtuk, jajj-jajj… október 15-én leszedjük, nem gondoltuk volna, hogy…. ennyire nem értünk hozzá” 😀

  228. Miklósi Ati szerint:

    Én is itt járok. Hát gratulálok. Nem vagyok közlekedési mérnök és forgalomtechnikus sem de józan paraszti eszemmel nem értem a következőket:
    -Ha az adott útszakaszon 5 perc alatt végig mentem és most ehhez 30-40 perc kell miért is szennyezem kevésbé a környezetet?
    -Miért is lesz kevesebb baleset ? Az autósok idegesek és agresszívabbak lesznek a sok várakozástól. Vagy a lakótelepen keresztül mennek és ott sietnek (idegesen sietve lehet hogy veszélyesebb) vagy elhagyva a lámpákat utána próbálják meg behozni az elvesztegetett időt.
    -Na a zaj csökkenés. Mennyivel kevesebb a zaj egy alapjáraton várakozó autó és egy 50-60 km/h-val haladó autó között. Dudálni meg mindenki fog (én is). Tök jó dudaszóra kelni reggel hatkor vagy hajnal kettőkor.

  229. nyugi szerint:

    ezekkel a kerülőutakkal mi lehet a gond?
    ha jól számoltam 175 Ft többletköltséget jelent a kisebbik kerülő, a nagyobbik 350 Ft

    http://kepfeltoltes.hu/141011/K_p_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  230. zenész szerint:

    Pluto egy igazi gyökér. Erőszakosan rángatja az embereket, de attól még nem lesz igaza

  231. kerdezo szerint:

    Nyugi!
    Ugyanezt nézd meg vagy próbáld ki a valóságban, reggel a csúcsidőben.
    És azt is nézd meg, hogy a sétányoktól hogyan lehet Dunaharasztiba eljutni.
    Köszönöm.

  232. kis görény szerint:

    Pitbull

    Amelyik kutya ugat, az nem harap

  233. Jojo szerint:

    És mennyire intelligens emberre vallanak a sorai Pitbullnak 🙂

  234. Sylvya szerint:

    Nagy okosság volt ez a virágládás 100 méterenkénti jelzőlámpás korlàtozás!!!! Most míg végigjövök ezen az úton és az összesen öt lámpán igencsak felforr az agyam. A menetidőm fél órával növekedett és nem beszélve arrol, hogy ez mennyi plusz üzemanyagköltséggel jár! Csepelen lakom és Szigethalmon dolgozom, tehet naponta kénytelen vagyok kétszer megtenni ezt az utat, ha tetszik, ha nem nincs választásom. Nem gondolom, hogy ez a megoldás a problémára. Sőt….. A légszennyezés az idegörlő kényszervárakozás. Nem segít senkin ez a korlátozás mindenképpen az gondolom, hogy csak ront a helyzeten és még nagyon sok probléma lesz ebből mindenki számára. Ésssssz kéne felelős döntéseket hozni, főleg akkor mikor ez több ezer embert érint most az teljesen mindegy milyen szempontból. En megértek mindenkit de könyörgöm miért nem gondolkozunk mielött cselekszünk?! Vannak erre szakemberek, hogy valami kopromiszum képes ötlettel előàlljanak! Ezért kapják a fizetésüket, vagy legalább is ezt gondolom! Üdv.

  235. Csikós szerint:

    A Csikó sétányon lakom, az M0-on keresztül járok munkába. Ezt a forgalomlassítást úgy élem meg, hogy engem azért büntetnek, mert ott lakom, ahol. Nem tudok/érdemes másfelé mennem, és rajtam kívül ezrével járnak még hasonló cipőben. Ennek az intézkedésnek éppen ezért semmi értelme.

    Amennyire örültem annak, hogy a lakótelep mögött rendbe tették a kiserdőt, most legalább annyira bosszankodom ezen az értelmetlen, szakmaiatlan forgalomkorlátozáson.

    Inkább az M0-nál kellene megcsinálni a nyugat felé vezető ágra felhajtónál is a körforgalmat, mert ami nappal ott folyik, az elviselhetetlen…

  236. zollie szerint:

    A helyi fidesznek reagálnia kellene a kialakult helyzetre, elismerni, hogy hiba volt és rákoncentrálni a gerincúttal kapcsolatos dolgokra.
    Ezt még ma kellene, vagy elvesztik a választást és még a balosok sem örülhetnek, mert szembeszél lesz Csepelen legalább 4 évig.

  237. zollie szerint:

    Ha meg nem reagálnak és nem törődnek a gernicúttal és ahhoz kapcsolódó dolgokkal, akkor meg is érdemlik, hogy elvesztik. Más kérdés, hogy minden csepeli ordasat fog szívni.

  238. Korrupt János szerint:

    Megesküdtem volna rá, hogy péntekre lebontják a torlaszokat, s talán a választásig az emberek lehiggadnak…….de nem volt annyi eszük! 100 embert nyertek…..1000-t veszítettek a vasárnapi szavazásra! Remélem!!!! Az EU választást Csepelen egy bérháznyi ember változtatta meg az ellenzék javára! Jól jött az ellenzéknek ez az ingyen reklám!!! Hajrá!! A BKK Forgalomtechnikai Csoportja miért nem nyilatkozik????

  239. Korrupt János szerint:

    A leendő új, ellenzéki polgármester megígérte…azonnal letakarítja a torlaszokat a Csepeli útról.Pár nap az egész……addig meg dudálunk!!

  240. így kellene ezt szerint:

    ezért kell a HÉV-et az auchanig/m0-ig kivinni. nem a kálvinra, astoriára való bekötés kell legyen az elsődleges, hanem a déli meghosszabbítás.

    ahogy láttam a múltkori tervekben, kemény 1 megállóval az erődsorig akarják meghosszabbítani csepelen. azt minek?

    ki kell vinni az auchanig, és ott csinálni egy intermodális csomópontot: onnan járna a 38-138 és a volán buszok is.

  241. ... szerint:

    Korrupt János szerint:
    2014. október 11., szombat – 13:19
    Megesküdtem volna rá, hogy péntekre lebontják a torlaszokat, s talán a választásig az emberek lehiggadnak…….de nem volt annyi eszük! 100 embert nyertek…..1000-t veszítettek a vasárnapi szavazásra! Remélem!!!! Az EU választást Csepelen egy bérháznyi ember változtatta meg az ellenzék javára! Jól jött az ellenzéknek ez az ingyen reklám!!! Hajrá!! A BKK Forgalomtechnikai Csoportja miért nem nyilatkozik????

    Milyen egy bérháznyi emberről beszélsz te idióta? Legalább tanulj meg olvasni.

  242. ... szerint:

    Csepeli út, Orion utca, Arany János utca, Erdősor utca, Akácfa utca, Krizantém utca, Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányok! Ez több ezer lakost jelent! És nem bérházak, hanem saját tulajdonok! Te tudatlan majom! Ne uszíts, és ne írj baromságokat.

  243. Korrupt János szerint:

    így kellene ezt szerint:
    2014. október 11., szombat – 13:59

    a ” bérháznyi” ember az egy 10 emeletes panel 5 lépcsőházának 478 lakója. Idióta az aki a világra “segített”! Ennyi ember döntött, hogy az EU-ba ki kerüljön be a bal oldalról!

  244. ... szerint:

    Azt meg, hogy választások előtt ki mit ígér azt elhiszed, akkor tényleg fordulj orvoshoz!

  245. VendettaII szerint:

    ….
    A fidessnek is elhitték az emberek hogy csökkentik az üzemanyagok jövedéki adóját, azóta is várják a zemberek.

  246. kerdezo szerint:

    Vendettall +1!
    Én is emlékszem a fröcsögő igéretre… Jah, az AFAt is ki emelte fel 27%ra?

  247. kerdezo szerint:

    Ez a ciki cikk miért nincs a főoldalon?

  248. M0Speed szerint:

    pontosan azért, mert CIKI. Ilyen a propaganda média. Ami tetszik, azt kirakjuk, ami meg nem tetszik azt nem rakjuk ki.

  249. Korrupt János szerint:

    Jár valaki a Csepeli úton? Mi van most arra?

  250. Batkamano szerint:

    Tisztelt Főokos!

    Az Arany János utca lakói panaszkodtak, mert megnőtt az utcában a forgalom. Ezt emiatt egyirányúsították, ami talán meg is oldotta a problémát. Ott viszont ahol lassítjátok a forgalmat, szinte senki sem lakik. Egy részen csak erdő, zajvédő fal, meg Jehova központ…. Miért kell többezer embernek kellemetlenséget okozni??? Szeretnél győzni a választáson? Akkor miért bosszantod a csepelieket is. Sok ember arra jár haza és a kedeves édesanyádat emlegeti, mert egy ilyen meggondolatlan hülye vagy.

  251. ... szerint:

    Mi lenne, a bunkók dudálnak! A szerencsétlen lakosok meg hallgatják!

  252. VendettaII szerint:

    Korrupt János.

    Most jöttem arra egy fél órája, a hétvégéi minimális forgalomban, oldalanként 8-10 autó várta a megváltó zöldet minden lámpánál, minden oldalon.
    Közöttük többet dudáltak. A köveken a DUDÁLJ szót fekete sprével, lefújták.

    Délután amikor kifele mentem csepelről, több jehova is bosszankodott a lámpák miatt.
    Főleg a Buszosok akik a jehovákat hozzák, mivel a feltorlódott kocsiktól nem tudtak rendesen kifordulni…
    Szóval dióhéjban ennyi 🙂

  253. Korrupt János szerint:

    A jövő héten tuti, hogy elbontják……ha ezek nyernek, ezért…..ha azok nyernek, akkor azért! Meglátjátok!

  254. ... szerint:

    Korrupt János.

    Most jöttem arra egy fél órája, a hétvégéi minimális forgalomban, oldalanként 8-10 autó várta a megváltó zöldet minden lámpánál, minden oldalon.
    Közöttük többet dudáltak. A köveken a DUDÁLJ szót fekete sprével, lefújták.

    Délután amikor kifele mentem csepelről, több jehova is bosszankodott a lámpák miatt.
    Főleg a Buszosok akik a jehovákat hozzák, mivel a feltorlódott kocsiktól nem tudtak rendesen kifordulni…
    Szóval dióhéjban ennyi 🙂

    Akkor szopjanak ők, állítólag miattuk van az egész, mert zavarta az imádkozásukat, vagy mi a francot csinálnak! Valahol a facebookon kering egy kérelem, amit ők írtak a Fővárosi Önkormányzatnak.

  255. a mai helyzet szerint:

    A lámpák pont ott vannak, ahol nincsenek lakóházak, tehát senkit nem zavar a forgalom. Úgy tudom, ilyen helyeken a 70-es sebességet is megengedik normális helyeken, hogy rendesen haladjon a forgalom.

    Dudaszó hallatszik. Meg kurvaanyázás.

  256. VendettaII szerint:

    Ezt nem a Fővárosi Önkormányzat csinálta, hanem a kerületi.
    Az Arany János utcával együtt jött ez a zseniális ötlet.
    Ott lakik a Hő és az Arany János utca sarkán ismerős, azt mondta hogy jó ha napi 20-30 autó ment el az utcában.
    20-30 kocsi miatt fekvőrendőröket raktak egy nem aszfaltos utcába. Ez sem normális szerintem…

  257. Jojo szerint:

    És felfestették az út közepére!!!! a bicikli jelzést, de nem hagytak “lyukat” a bicikli keréknek a fekvőrendőröknél! ez gáz!

  258. Korrupt János szerint:

    Vendetta II. Jojo !
    Valóban tök gáz, hogy az Arany Jánost teli rakták buckákkal, de ahol kérik évek óta a lakók, ott meg arra hivatkoznak, hogy csak óvodák, iskolák környékére lehet elhelyezni.
    Talán, a Szabadság 122. körül lakik a helyi képviselő aki ezt az okos ötletet szorgalmazta. Zászló lóg a háza falán…..ott is lehetne néhány dudát elengedni!
    Vajon a hivatalban ki vállalta fel ennek, az okos ötletnek az engedélyezését?

  259. Tündér Ilona szerint:

    18 óra körül a Miklós felőli első lámpa sárgán villogott, a többi meg tette a dolgát.
    Szivatta az arra járókat.

  260. hisztike szerint:

    Nemrég értem haza..forgalom alig..a lámpák váltanak…én meg pont nem álldogáltam egyedül a piros lámpánál 🙂
    Álldogáljon este 8 körül forgalommentes időben piros jelzésnél,aki kitalálta.

  261. a mai helyzet szerint:

    Én is azt tapasztaltam, hogy simán átmennek piroson, mert a hülye álljon ott egymagában. A kresz is azt mondja, hogy a lámpa meghibásodása esetén, alapos körültekintéssel szabad az átjárás piroson.

    Arról hallott valaki, hogy vasárnapra megint szerveznek oda valami tüntetésfélét?

  262. ... szerint:

    a mai helyzet szerint:
    2014. október 11., szombat – 23:01
    Én is azt tapasztaltam, hogy simán átmennek piroson, mert a hülye álljon ott egymagában. A kresz is azt mondja, hogy a lámpa meghibásodása esetén, alapos körültekintéssel szabad az átjárás piroson.

    Arról hallott valaki, hogy vasárnapra megint szerveznek oda valami tüntetésfélét?

    A facebookon van szerveződés, élő lánccal akarják körbe venni a jehovások komplexumát, mert egyre többen meg vannak róla győződve, hogy az ő kezük van a dologban! A mai napon lesznek nagy gyűlések náluk egész nap, így a számukra se ki se be! Kíváncsi leszek megvalósul e!

  263. Csaba szerint:

    Az index.hu-n is van egy a témával foglalkozó fórum…
    Remélem a szándékosan létrehozott forgalmi dugó értelmi szerző már nem sokáig dekkol a döntéshozó székében, hiszen ilyen adottságokkal sokkal többre vihetné, lehetne pl disznövény, vagy hogy a közlekedésnél maradjunk, akár kilométerkő is.

  264. ... szerint:

    Emberek, a dudálást az önkormányzatnál nem hallják, ezt ennyire nehéz felfogni? A lakók életét miért kell megkeseríteni evvel a módszerrel? Magyarok vagytok ti egyáltalán? Vagy csak magatokra gondoltok? Hétvége van, nem tűnik fel?

  265. grün szerint:

    …!
    A zönkormányzatnál elég, ha a zemberek panaszára figyelnek!
    Mint ahogy állítják a magas szociális érzékenységű, a nép szavát meghallani képes, nép által választott képviselők! 😛

  266. ... szerint:

    grün szerint:
    2014. október 12., vasárnap – 08:58
    …!
    A zönkormányzatnál elég, ha a zemberek panaszára figyelnek!
    Mint ahogy állítják a magas szociális érzékenységű, a nép szavát meghallani képes, nép által választott képviselők!

    Nahiszen! Azt még megvárjuk!

  267. a dudálóknak szerint:

    ezeket a lámpákat akkor el fogják bontani ha nem dudáltok.
    egy héttel a választás előtt lépni egy ilyet elég átlátszó dolog.
    az ott lakóknak szerintem az esti forgalommal volt problémájuk, amit egyszerűbben is meg lehetett volna oldani, mondjuk este 6 és reggel 6 között mindkét oldalról behajtani tilos kivéve célforgalom, és egy-két fekvőrendőr a lakótelep elé.

  268. a dudálóknak szerint:

    kimaradt egy “is” elnézést
    ezeket a lámpákat akkor IS el fogják bontani ha nem dudáltok.

  269. ... szerint:

    a dudálóknak szerint:
    2014. október 12., vasárnap – 11:40
    ezeket a lámpákat akkor el fogják bontani ha nem dudáltok.
    egy héttel a választás előtt lépni egy ilyet elég átlátszó dolog.
    az ott lakóknak szerintem az esti forgalommal volt problémájuk, amit egyszerűbben is meg lehetett volna oldani, mondjuk este 6 és reggel 6 között mindkét oldalról behajtani tilos kivéve célforgalom, és egy-két fekvőrendőr a lakótelep elé.

    Korrekt hozzászólás.

  270. borembukk szerint:

    Tóth Imre,meg a töbiek.
    Aki nem szereti Gyurcsányt,akkor sincs semmire felhatamazva,főleg leköpni egy embert.
    De azt olvasom,hogy te nagyon szereted,ha letúrháznak.De,ha ezt megalázónad érzed önmagaddal szemben,akkor más embernek is kijár egy bizonyos tisztelet.Ezt fogadd el jótanácsként,azt fogod kapni,amit adsz,ha gyűlöletet szereted a családod is gyülöletben fog veled szemben lenni,és a környezeted is. vélemény nyílvánításnak vannak más lehetőségei is,de ez a köpködés biztosan nem az.

  271. Kritikus szerint:

    Mindig elcsodálkozom azon, hogy egy közlekedési mérnök asszisztál egy önkormányzati képviselő ambícióihoz és ezzel agyonszívat több ezer embert. Ezel nem csak a Szigetről Csepelre áramló forgalmat teszik tönkre, de a csepelieket is ellehetetlenítik. Nem tudom, hogy Okoska típusú képvislő barátunkbank bejött-e a húzás, de jó lenne, ha végre a demokrácia jegyében a többség érdeke érvényesülne, no meg a rációé és elvinnék a virágládákat lámpástól együtt a fenébe onnan.

  272. Csillagtelep szerint:

    Kedves Kritikus!

    Mint már többször el lett magyarázva, törvények kötik az ilyen fajta lassításokat! Most el fogom keseríteni, de ez a lassítási módszer a közeljövőben nem fog megszűnni! Ha van ideje és megnézi a hatályos jogszabályokat látni fogja ennek így kell történnie! Egyik fórumtárs írt elkerülő alternatívákat, amelyek sem időben, sem üzemanyagra fordított összegben nem tér el a most használt útvonal között! Ugyanis ha dugóban áll, gyorsít, lassít, sokkal többet fogyaszt az autó!

    http://kepfeltoltes.hu/141011/K_p_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  273. grün szerint:

    Csillagtelep!
    Semmiféle törvényre nem történt utalás a forgalomlassítással kapcsolatban!
    Azért csak úgy a magánakció takarózása képpen lenyomhatták volna! 😛
    .
    “Az Ön által is tapasztalható forgalomlassító (útszűkítés, jelzőlámpa, teher- és sebességkorlátozás) intézkedést ideiglenes, kísérleti jelleggel vezettük be. Az intézkedésnek a közlekedésre és az itt élők mindenapjaira való hatását minden nap dokumentáljuk, az szerzett adatokat és tapasztalatokat összegyűjtjük, majd 30 nap múlva azokat kielemezve hozunk végleges döntéseket.”
    .
    Tisztelettel és köszönettel:
    Werner Péter
    vezérigazgató
    Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
    Telefon: 278-58-48 (mellék: 142, vagy 162)
    E-mail: info@varosgazda.eu

  274. Csepeli közlekedő szerint:

    Szóval úgy hívják, hogy Werner Péter.
    Jó lenne ha ennek a dilettánsnak a neve és fényképe örökre fentragadna a neten.
    Ha bárki rákeresne, egyből kidobná, hogy ő a “csepeli útszűkítő”
    Hátha máshová megy dolgozni.

  275. grün szerint:

    “Tolass vissza, különben szétverem a fejed” – Zuglóban kétirányú forgalmat kellene megoldani egy sávban”
    Azért máshol is vannak ilyen közlekedési szakértők! 😛 😀
    http://hvg.hu/itthon/20141014_Zuglo_parkolas_rendelet_kerekbilincs

  276. Csillagtelep szerint:

    Kedves csepeli közlekedő! Ha valaki nincs tisztában a törvényekkel, nem mentesíti a butaság alól. Kérném szépen mint béketűrő állampolgár, ha tud olvasni, akkor a hatályos jogszabályokat legyen szíves tanulmányozni! 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet
    a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól.

    Evvel az embernek minősített grünnel pedig nem szabad foglalkozni! Csak keveri a kakát! IP cím alapján megtalálható! Remélem hamarosan személyesen is találkozunk!

  277. Csillagtelep szerint:

    grün! A kormányrendelet persze nem törvény! Sőt be sem kell tartani semmit! Menjen orvoshoz!

  278. Csepeli közlekedő szerint:

    Kivel akarsz te találkozni? Oszt minek?
    Verekedni akarsz? 🙂

  279. Csepeli közlekedő szerint:

    Az IP címes fenyegetőzéseden meg egy tizéves szájbergyerek is röhögőgörcsöt kap.
    Látszik, hogy ehhez is mennyit értesz.

  280. Csillagtelep szerint:

    Talán többet kellett volna iskolába járni! Szánalmas!

  281. Csillagtelep szerint:

    Fenyegetőzésről szó nem volt! Tanuljon meg olvasni!

  282. Csillagtelep szerint:

    Akinek címezve lett, tudja nagyon jól miről van szó!

  283. grün szerint:

    Csillagtelep!
    “Ha valaki nincs tisztában a törvényekkel, nem mentesíti a butaság alól.”
    Ezt talán a korlátozást elrendelőben kellene tudatosítani! 😛 😀

  284. Csillagtelep szerint:

    Csepeli közlekedő! Ha már olyan bátor írja már ki a nevét az oldalon! Szájkaratézni bárki tud.

  285. Csillagtelep szerint:

    grün! Önnel nem foglalkozom, menjen orvoshoz.

  286. Csillagtelep szerint:

    Csepeli közlekedő szerint:
    2014. október 14., kedd – 14:08
    Az IP címes fenyegetőzéseden meg egy tizéves szájbergyerek is röhögőgörcsöt kap.
    Látszik, hogy ehhez is mennyit értesz.

    És ebből látszik, mennyire buta ön!

  287. Csillagtelep szerint:

    Csepeli közlekedő! Attól még hogy egy IP módosító illegális szoftvert feltölt a gépeire, még az alap beazonosított ugyan úgy tisztán látható a hatóságok szerverein. Legyen ez bármilyen internettel csatlakozó eszköz! A saját IP címét nem tudja elrejteni!

  288. haláltelki szerint:

    na akkor:
    csepeli út hála ennek a faszszopó wernernek kilőve.
    rákóczi út 1 sáv járható, egész halásztelek szigetszentmiklós szigethalom tököl arra jár.
    budafokon 1 sáv lezárva a villamos építés miatt.
    merre menjünk faszkalapok, helikopterre csak nektek futja!

  289. Gordon szerint:

    Amikor ócsó vót a telek a zagglomerációban az jó volt!?

  290. M0Speed szerint:

    Kedves Csillagtelep, két dolgot jegyezzünk meg. Te itt nem hatóság vagy, az ‘IP cím alapján megtalálható’ című hozzászólásokkal nyugodtan lehet óvatosan bánni, mert megütheted a bokád. Vagy feltételezem, ugyanúgy értesz a közlekedéshez is, mint a joghoz?

    Az általad vázolt dolgokra íme a válaszok:

    Azok a drágalátos ‘javasolt’ elkerülő utak, szerinted milyen állapotban vannak? Üresek és a madár se jár arra? Reggelente szerinted a 6-os bevezetőn mi van? Jártál már életedben arra valaha is? Reggelente szerinted a soroksári úton mi van? Jártál már életedben arra valaha is? Nem? Akkor meg minek magyarázol?

    Egyáltalán MILYEN JOGON küldenél arra bárkit is, az ott élők neked nem számítanak? Ja, persze, hogy nem, hiszen az már nem ‘Csillagtelep’… szóval ebből is látszik, hogy neked addig a jó, amíg a probléma nem nálad van, legyen bárki másnál csak ne nálad. Gratulálok ezen felettébb intelligens megnyilvánulásodhoz.

    Szerinted az a megoldás, hogy a dél-budapesti forgalmat a városba bevezető utakon 3 helyett kettőre sűrűsítjük, mert te meg még pár okos ember azt hiszi, hogy ez a jó? Mi a foglalkozásod? Mert, hogy a közlekedéshez nem értesz (sem a joghoz), ezt gyönyörűen bizonyítottad.
    Itt írják a csepeliek, akik ott laknak (!), hogy ez mekkora fasság és az ő mozgásukat is akadályozza. Ja, vagy a lakásból ki nem mozduló rétegnek ez így megfelelő. OK akkor elnézést, nyilván az a 100 ember véleménye a mérvadó.

  291. Tündér Ilona szerint:

    Kedves Csillagtelep!

    Gratulálok annak aki a Google tervezőjével megalkotta ezt a két alternatív útvonalat, gondolom ő is annyira részt vesz a napi budapesti közlekedésben mint a lámpasor megalkotója.

  292. Tündér Ilona szerint:

    ,, Csak keveri a kakát! IP cím alapján megtalálható! Remélem hamarosan személyesen is találkozunk!”

    Aki ezt fenyegetésnek érzi az természetesen téved, gondolom tortát akar vinni neki.

  293. nedudáljköcsög szerint:

    nem lehetne 1-2 rendőrt kiállítani oda és a dudálókat megbüntetni?

  294. Csaba szerint:

    Eddig a sétányokat egyáltalán nem érintették a lezárás indokaként felsorolt problémák, leszámítva persze a werner rémálmaiban történteket, most viszont mióta összehozták ezeket a lámpával gyönyörűen megvilágított barikádokat, csak úgy visszahangzik a környék a dudaszótól. Amivel természetesen én is egyetértek. Javasolnám egyrészt a dolog hungarikummá minősítését,mert mégiscsak egyedülálló, hogy egy teljes kerületet megkisérelnem részlegesen elvágni a külvilágtól, beleértve az esetleges menekülőutvonalakat is bármilyen nemvárt katasztrófa esetén. Továbbá javasolnám hogy amennyiben valami sajnálatos módon, werner úr valamelyik hasonlóan kiemelkedő képességű kollégájának köszönhetően esetleg áramszünet is elrendelésre kerülne,( mindamellett hogy mostmár a Csillagtelep a dudaszótól eltekintve a barikádnak köszönhetően vagy két komfortfokozatot ugrott, mostmár a nevéhez méltóan az éjszakában csillagként is tündökölhessen) a fennebb Csillagtelep néven nyomuló fogadatlan prókátor ( fogatlan provokátor?) kerüljön kihelyezésre sámlin, fáklyával, hogy azért a dugó az áramszünet idejére is megmaradjon.

  295. Csillagtelep szerint:

    Kedves hozzászólók!

    M0Speed – Nem hiszem, hogy én megüthetném a bokám.
    Gordon – Primitív felvetésre nincs válasz
    Tündér Ilona – Önt nem akarom megsérteni, hiszen nő!

  296. Csillagtelep szerint:

    Nagy az Isten állatkertje.

  297. Csaba szerint:

    Érdekes látni, ahogy időről időre felbukkan egy arc, illetve inkább egy arctalan lény, aki megpróbálja osztani az észt, természetesen a forgalmi akadály mellett kampányolva, majd mikor kifogy a municióból, jön a fenyegetőzés.. Ha jól emlékszem, Kis Zsigmond néven is ez a formáció nyomult. Gondolom hivatalból próbálja védeni a mundér becsületét, vagy ezt parancsolta neki a gazdája….

  298. Csillagtelep szerint:

    Magyarok maguk, sajnos nem! Utálkozó, önző lények!

  299. Csillagtelep szerint:

    Kedves Csaba! Javaslom önnek is a megfelelő szakorvost!

  300. Csaba szerint:

    Hogy beégett nála a “lény ” szó 🙂 Amit mellesleg rá vonatkoztatva írtam 🙂 Már el is sütötte a következő mondatában 🙂 Nem egy lángész 🙂

  301. Csaba szerint:

    Hány néven osztod itt az észt? Vedd észre, hogy ez a fórum nem egy magadfajta önjelőlt bohóc számára kijelőlt helyszin, hanem pontosan azért lett létrehozva, hogy az érintettek, pro és kontra leírhassák a véleményüket. Az a minimum, hogy ráülsz a kezedre, és megpróbálod tiszteletben tartani a mások véleményét.

  302. Csillagtelep szerint:

    Ugye milyen bosszantó ha az embernek idegeskednie kell? Mi evvel élünk napok óta a maguk dudálgatása végett!

  303. Joci szerint:

    Tisztelt Csepeli, Szigetszentmiklósi autósok!
    Első alkalommal amikor a lámpákat megláttam, azt hittem ez csak egy vicc! De sajnos nem! Megértem az ott lakók problémáját, de most jobb, hogy dugó van, senki nem halad sehová, és bűzölögnek az autók? Én is reggel fél 6 körül használom az M0-ás felé haladva ezt az utat! Rendszeresen előztek meg, pedig betartottam az 50-et, de ez a száguldozóknak kevés! Miért nem lehetett kitenni egy 40-es táblát, akár időkorláttal? Itt állhatnának a rend őrei, és fényképezhetnék kedvükre a gyórshajtókat! Ahogy beérünk Csepelre, kint van egy ajánlott útvonal tábla a Rákoczi út felé. Ma kipróbáltam! 40 perc araszolás! Így most jobb? Ennek most örülnek az ott lakók? A dudálást jobban bírják?

  304. Csillagtelep szerint:

    Így van, az itt lakókkal kel kitolni! Gratulálok! Ez aztán megoldás! Csak tessék dudálni! Le vannak szarva a kisgyermekek akik még éjszaka sem tudnak pihenni! Szintén le vannak szarva a beteg és idős emberek, akik végigkulizták az életüket! És le vagyunk szarva mi is negyvenesek, akiknek dolgozniuk kell mint maguknak is, hogy a családjukat eltartsák!

  305. Tündér Ilona szerint:

    Csillagtelep!

    Köszönöm, hogy nem sérteget annak ellenére,hogy nem nő vagyok hiszen én sem gondolom a nick neve alapján, hogy ön nemtelen.:)

    Annyit azért megjegyeznék, hogy a lámpák kihelyezésének másnapján felhívtam az önkormányzat egyik illetékesét és érdeklődtem nála, hogy szerinte a Rákóczi úton marslakók laknak-e vagy ők már annyira hozzászoktak a hatalmas forgalomhoz, hogy nekik már úgy sem számít egy kis többlet szmog és zajterhelés.
    A válasz kb. ennyi volt ÖÖÖÖÖÖÖÖ.

  306. grün szerint:

    “Az Ön által is tapasztalható forgalomlassító (útszűkítés, jelzőlámpa, teher- és sebességkorlátozás) intézkedést ideiglenes, kísérleti jelleggel vezettük be. Az intézkedésnek a közlekedésre és az itt élők mindenapjaira való hatását minden nap dokumentáljuk, az szerzett adatokat és tapasztalatokat összegyűjtjük, majd 30 nap múlva azokat kielemezve hozunk végleges döntéseket.
    Név, pöcsét, telefonszám.”
    .
    Ne keseregjetek!
    A lakók és az autósok érdekeire hivatkozva lehet kérni, hogy szüntessék meg a korlátozást, mert a jelek szerint nem jött be a kísérlet!
    Lássuk a szavahihetőségüket! 😛

  307. Csaba szerint:

    Ha nem tetszik a dudaszó,lehet reklamálni az illetékeseknél. Ha nincs indokolatlan, szükségtelen forgalmi akadály, nincs dudálás. Érthető? Minél több kisgyerekes család, vagy idős nyugdijas reklamál, annál hamarabb. Mindenesetre amig ott az a pár betonszarkofág, ezek után én is rátenyerelek a dudára 🙂

  308. Csillagtelep szerint:

    Én értem! De nem mi kértük az akadályok elhelyezését, mégis mi vagyunk büntetve! A kisgyermekünk felsír éjszaka mert dudálnak! Ha van gyermeke tisztában van vele milyen nehezen alszanak el, és milyen félelemben vannak ha egy éles hang, főleg perceken keresztül hallatszik!

  309. Jojo szerint:

    Csillagtelep! Te annyira ostoba degenerált vagy! Írogatod itt az alternatív útvonaladat. Én az otthonomba akarok eljutni ami a PULI sétányon van. Te isten barma!

  310. Jojo szerint:

    Azért sír fel a gyerek, mert ilyen otromba, ostoba anyja van!

  311. Csillagtelep szerint:

    Ön pedig intelligens és kulturált.

  312. Tündér Ilona szerint:

    Amennyiben ezt előbb leírta volna akkor a fórumozók többsége nem egy bértollnokot látott volna, hanem egy embert aki ugyanúgy megszenvedi ezt az elb…t baromságot mint az aki a dugóban áll.
    Én egyébként nem dudálok csak szidom azt a baromarcút aki ezt kitalálta és engedélyezte.

  313. Joci szerint:

    Ha Önök kérték hallgassák! Én eddig nem dudáltam, de holnaptól fogok! Tehát ha elöbb nem fél 6 körül ébresztő! Milyen elvetemült köcsög az ilyen? Emberek százai nem érnek oda időben iskoába, óvodába várakozó gyerekekér! Ők nem számítanak? Ez a demokrácia? Csak gratulálni tudok! És még egy dolgot javasolni! Dobd ki az ébresztőd! Nem lesz rá szükséged!!

  314. Jojo szerint:

    És bárkinek, legyen miklósi, érdi, halásztelki, tatabányai… Ugyan olyan joga van használni a csepeli utat, mint neked, nekem, meg akik a fal mögött élnek!

  315. Tündér Ilona szerint:

    ,,És le vagyunk szarva mi is negyvenesek, akiknek dolgozniuk kell mint maguknak is, hogy a családjukat eltartsák!,,

    Azért a dugóban ülők se legyenek leszarva, egyedül az illetékes elvtárs legyen …..

    Lassan egyébként fürdetés van, üdv a gyereknek (ez most komoly)

  316. Jojo szerint:

    A legalattomosabb az, hogy hajnali 5kor is piros a lámpa! Nyilván azért, hogy meg kell állni, és véleményezni kell ezt a szituációt!

  317. Gábor szerint:

    Azért visszatérve az elözöekben belinkelt alternatív utvonalakra,ha én kifele megyek a M0 felé,ugyan már merre induljak el?menjek át a Gubacsi hídon vagy a Kwassay hídon budára?
    EMBEREK!GONDOLKODJUNK MÁR!
    A forgalmat nem lassítani,hanem gyorsitani kell.
    EL A BARIKÁDOKKAL!

  318. Csaba szerint:

    Csillagtelep: Akkor ezesetben ne itt oszd az észt, hanem vedd fel a kapcsolatot az illetékesekkel, és nekik sirdogálj. És próbálj következetes maradni. Voltál itt már férfi, nő, kisgyerekes, nyugdijas…
    Mindenesetre amig a lámpák ott vannak, addig a dudálás marad.

  319. Csillagtelep szerint:

    Kedves Jojo! Leírom még egyszer, az itt lakóknak semmi közük a kezdeményezéshez! Ha lett volna akkor nem épül ide az út!

  320. Jojo szerint:

    A hivatalos közleményben nem ez szerepelt! (Gondolom az Ady lakótelepen élők találták ki ezt a 3 csoda lámpát 🙂 )

  321. Csaba szerint:

    Csillagtelep: jelezted ezt az illetékes elvtársaknak? Hivtad őket telefonon? Küldtél e-mailt? Vagy csak itt mered tépni a szád, de ahol névvel, arccal kell megjelenni, ott a távolléteddel tüntetsz?

  322. Csillagtelep szerint:

    Ezért tart itt ez az ország! Csak gratulálni tudok! Mélységesen szégyelljék magukat! Sem gyermekekre, sem idősekre nincsenek tekintettel!

  323. Csaba szerint:

    Ez oda vissza működik. Ha nincsenek tekintettel többezer emberre, akkor mondd,miért számítana pár tucat csillagtelepi lakó nyugalma? Fogd fel úgy, hogy ez egy elhibázott döntés miatti járulékos veszteség. Gondolom ez is bele lett kalkulálva.

  324. Csillagtelep szerint:

    Ön miért nem jelzi! Szájkaratés. Ja az időbe telik, ráadásul ott meg is kellene tanulni fogalmazni! 8 elemivel pedig sikerülhetne! Vacak érzés ilyet olvasni ugye? Csaba

  325. Csaba szerint:

    Egyébként, igy végezetül: nem hiszem hogy Csillagtelepi lakó lennél, szerintem egy egyszerű kis provokátor, bértollnok vagy… Hol Kis Zsigmond-nak, hogy Csllagtelepnek nevezed magad, de ez a lényegen nem változtat. A dudálás meg marad,mig áll az a három gyönyörüen kivilágított barikád.

  326. Jojo szerint:

    Ilyen abszurdum amúgy hol történt még? Volt már ilyenre példa?

  327. grün szerint:

    csillagtelep!
    “Nem az itt lakók kérték!”
    Tehát illetékes eftárs hazudik, amikor eztet állítja, hogy “rengeteg panaszos, segéjkérő levelet kaotunk…..!”?!
    .
    “Az itt élők számára mára elviseletlenné vált ez a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De rengeteg panaszos, segélykérő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról. A probléma mind a kertes házakban, mind a lakótelepeken élőket érinti.”
    Döncsük már el! .P

  328. Tündér Ilona szerint:

    Egyenlőre ez az egész lámpasor arra volt jó, hogy összehozza az embereket, az úton is és a csepelinfón is.

  329. Jojo szerint:

    Amúgy tényleg, ma is amikor álltam a jehovák mellett, kaptam egy mosolyt egy csajszitól :)))

  330. felix szerint:

    Ismeri valaki az zajszínt és a rezgésmérés adatait?

  331. Csillagtelep szerint:

    Jojo szerint:
    2014. október 14., kedd – 19:01
    Azért sír fel a gyerek, mert ilyen otromba, ostoba anyja van!

    Tudja jojo most egyedül vagyok kénytelen a gyermekeimet nevelni, mert az ÉDESAPJUK a Kongói Demokratikus Köztársaságban teljesít katonai szolgálatot! Nem kívánok itt több hozzászólást tenni, mert egyes emberek azért dudálnak, mert hamarabb kell elindulniuk a munkahelyükre! Mások az életüket viszik a vásárra a hazájuk miatt! Tessék ez átgondolni!

  332. grün szerint:

    felix!
    Valszeg nem!
    Annyit tudni, hogy elviselhetetlen volt és az itt lakók tiltakoztak! 😀

  333. Csaba szerint:

    Elég sűrün járok arra, de nyomát sem láttam eddig semmiféle ellenőrzésnek,mérésnek… Valami másról szólhat ez az egész

  334. grün szerint:

    Csillagtelep!
    Ott még behívják katonai szolgálatra a gyerekes apukákat?!
    Szép kis népköztársaság! .D

  335. Csaba szerint:

    Megállt ott az idő 🙂 Érdemes átgurulni a telepen,olyan mint egy időutazás, csak megállni nem szabad, mert lelopják a felniket az autóról 🙂

  336. Tündér Ilona szerint:

    Csillagtelep!

    Szerintem nyugodjon meg, meséljen egyet a gyerekeknek, holnap pedig hívja fel a városgazdálkodást és küldje el őket a …….., utána megnyugszik.

    Egyébként sok összefüggés nincs az Ön férje, a lámpasor, és a dudálók között.

  337. Jojo szerint:

    Ilyen ostoba intézkedést, még a Kongói Demokratikus Köztársaságban sem hoznak! De itt látszik, hogy milyen hülyeségeket beszélsz Csillagtelepi! Kevered a szezont a fazonnal. A haza védelmét, a zsoldossággal :))) VICC

  338. Csaba szerint:

    ” Tudja jojo most egyedül vagyok kénytelen a gyermekeimet nevelni, mert az ÉDESAPJUK a Kongói Demokratikus Köztársaságban teljesít katonai szolgálatot! Nem kívánok itt több hozzászólást tenni, mert egyes emberek azért dudálnak, mert hamarabb kell elindulniuk a munkahelyükre! Mások az életüket viszik a vásárra a hazájuk miatt! Tessék ez átgondolni! ”

    Nehogy már a kongóiak miatt ne lehessen itt közlekedni 🙂 🙂 🙂 Maargit, noormális vagy? 🙂 🙂 🙂

  339. Csaba szerint:

    Csak kiduma lehet ez a nagy kongói hazafiasság, a pasi az első adandó alkalommal lelépett a csaj elől, és összebútorozott valahol Timbuktuban Pákó egyik unokatestvérével 🙂
    De előtte még idecipelt a haverokkal pár beton virágtartót, meg közlekedési lámpát 🙂

  340. Jojo szerint:

    EZ KÉREM KABARÉ 😀

  341. Csaba szerint:

    Igen, az 🙂 Érdekes szempont amúgy: én többször vágtam át a csillagtelepen sötétben -kikerülendő a lámpákat – de eddig szentűl meg voltam győzödve róla hogy éjszaka kihalt… Most derül ki, hogy lehet hogy nem is néptelen, elképzelhető
    hogy degeszre van tömve kongóiakkal, csak ugye nem látszanak a sötétben 🙂

  342. Tündér Ilona szerint:

    Kongó régebben Zaire néven futott 1974-ben Foreman és Ali brutális bokszmeccse ihlette ezt a számot.

    https://www.youtube.com/watch?v=fiftWLA1wTI

    Na ennyit a Kongói Demokratikus Köztársaságról.

  343. Tündér Ilona szerint:

    Várhatóan dollár-százmilliárdokban mérhető veszteségeket okoznak a legfejlettebb ipari gazdaságoknak a közlekedési dugók a következő másfél évtizedben, jósolják londoni pénzügyi elemzők. A Centre for Economics and Business Research közgazdászai az Egyesült Államokra, Nagy-Britanniára, Németországra és Franciaországra dolgozták ki előrejelzésüket.

    És a csepeli utat még hozzá sem számolták.

  344. Csaba szerint:

    Ez más kategória, ez egy szándékosan létrehozott forgalmi dugó. Gondolom a szellemi atyja sokat csuklik mostanában…

  345. integetek az ablakból szerint:

    mi lesz, ha nem lesz eredménye a dudálásnak?
    megpróbáltok utánajárni hogy lehet tényleg tenni valamit ezügyben?

  346. Csaba szerint:

    Az előbb szép kis dudálás volt 🙂 Az ablakból való integetés helyett talán hatékonyabb lenne pár telefon, e-mail a megfelelő helyre… Ha elég sok helyről kapják az ívet, talán elgondolkodnak, már ha egyáltalán megy nekik…

  347. ... szerint:

    Csaba szerint:
    2014. október 14., kedd – 20:38
    Az előbb szép kis dudálás volt 🙂 Az ablakból való integetés helyett talán hatékonyabb lenne pár telefon, e-mail a megfelelő helyre… Ha elég sok helyről kapják az ívet, talán elgondolkodnak, már ha egyáltalán megy nekik…

    Add meg a számlaszámod paraszt, hogy tudjak utalni annyi pénzt hogy tudjál telefonálni! Nem ugatni kell tenni! Nyomorult.

  348. ... szerint:

    Mi a szart képzelsz magadról?

  349. ... szerint:

    Mit piszkáltok ti itt édesanyákat kisgyermeket nevelőket?

  350. ... szerint:

    Ja így megy itt a meló? Rendben paraszt ne állj meg a lámpánál!

  351. integetek az ablakból szerint:

    félreértesz, engem nem zavar
    a nagy forgalom jobban zavart

  352. ... szerint:

    Parasztok vessetek búzát! Ha valakit elkapok dudáláson széttépem az arcát. Nem viccelek. Köcsögök.

  353. ... szerint:

    Nagyon figyeljetek oda szarháziak!!!

  354. ... szerint:

    Nézzenek már a vidéki suttyók ugatnak.

  355. Highway to Hell szerint:

    A Csepeli úton lakunk már majdnem 20 éve. Amikor ideköltöztünk még borzasztó állapotban lévő földút volt, és alig volt forgalom. Aztán kisajátították a telkek elejét, és megépült ez a csodálatos út, amin elég nagy forgalom megy át, főleg a reggeli és délutáni csúcsban. De ez a világ rendje, változik. Kaptunk egy jó utat, vele együtt a megnövekedett forgalmat. Eddig reggelente fél nyolc előtt el kellett indulni a 10 percre lévő suliba, mert utána már szinte lehetetlen kiállni az udvarról. Most már tökmindegy mikor indulunk, az egész Csepeli út lépésben halad vagy áll egész reggel. És a 10 perces autóútból 30-35 perc lett. A mi házunk majdnem 50 méterre van az úttól, de még így is hallani amikor áll a sor a ház előtt. Milyen lehet annak, akinek az úttól 1-2 méterre van az ablaka, és állandó zajban és benzingőzben él ez a fantasztikus intézkedés miatt ?! Itt nincs zajvédő fal, pedig sok ház sokkal közelebb van az úthoz, mint azoknál, akik panaszkodnak, hogy nem eléggé véd a zajvédő fal.
    A világ rendje az, hogy változik. A változás nem csak jó dolgokat hoz. Negyvenesként kezdjek el panaszkodni, hogy gyerekkoromban még alig volt autóforgalom ?! Igen tisztább volt a levegő, és kevesebb a zaj. De nem is vitatkoztunk okos telefonon vagy laptopon az interneten.
    Sajnálom a panaszkodó lakókat, de nem hiszem, hogy ettől az intézkedéstől nekik most jobb. Esetleg aki ennyire nem bírja a városi életet az költözzön tanyára, ott nincs autóforgalom.
    Nem dudálok, és nem csak azért, mert büntethetnék, hanem mert tiszteletben tartom az ott élők nyugalmát, de az ideg néha szétvet ettől a baromságtól. -5 szavazat

  356. Highway to Hell szerint:

    A Csepeli utat azért építették, hogy tehermentesítse a Rákóczit. Kellett, és még kevés is. Lehet emlegetni a Gerincutat, én is használom, ahelyett, hogy Csepel belvárosán rongyolnék át, de hát a 2. szakasz még csak terv, abból még pár évtizedig nem lesz semmi. A Rákóczi minden reggel bedugul, most mesterségesen generáltak a Csepeli úton is dugót. Ezek az emberek, akik itt közlekednek munkába mennek, iskolába, óvodába viszik a gyerekeiket. A mai benzinárak mellett nem hiszem, hogy bárki is csak úgy úri passzióból autózgat. Még véletlenül sem azért autózunk arra, hogy az ott lakókat idegesítsük.
    Ezt az intézkedést többszörösen öngólnak érzem. Az emberek nem tudnak másfelé menni, vagy itt, vagy a Rákóczin dugulnak (sajnos teleportálni még nem tudunk, és helikopterünk sincs). Nem lett kevesebb autó, csak sok ideges autós.
    Ugyanannyi autó megy, csak lassabban, nagyobb zajjal (mert tovább tart az áthaladás), és több benzingőzzel.
    Viszont sokan hogy kikerüljék a Jehováknál lévő két lámpát inkább a lakótelepen át kerülnek, így ott most aztán már a zajvédő fal mögött is biztos van zaj és benzinbűz.
    Plusz hogy behozzák az araszolással elvesztegetett időt, még jól bele is húznak. Még nagyobb zaj, bónusz némi balesetveszély.
    Ha lassítani akartak a forgalmon sokkal ésszerűbb lett volna lámpát rakni a Krizantém utcához útszűkítés nélkül, annak még értelme is lenne.
    Biztos vagyok benne, hogy aki ezt az intézkedést egy íróasztal mögött meghozta, az nem szokott erre járni, főleg nem csúcsidőben.

  357. admin szerint:

    …: Moderáltalak.

  358. Korrupt János szerint:

    Ha tudnátok, hogy ezek a lámpák, felszerelés, üzemeltetés, mind bérelve vannak..és nem is kevés pénzért. 2 naponta akku csere, karbantartás stb. Ma is félre rakták valakik, a virágládákat, lámpát eldöntötték. Szóval nem lesz ez végleges…mert nagyon költséges próba volt! Kitartás !!!

  359. jj szerint:

    a lámpa eldöntése és a dudálás is a rendőrségre tartozik, nem az önkörmányzatra.
    kitartás

  360. Zsolt szerint:

    Hosszú ideje nem Csepelen keresztül megyek a városba Szigetszentmiklós irányából. Tegnap meglepődve tapasztaltam a forgalom lassító intézkedést és nem tudtam szó nélkül elmenni mellette. Nagyon remélem, hogy aki kitalálta, bevezette, támogatta, az közvetlen a közelében lakik és a saját bőrén tapasztalja, hogy mekkora csodát tett. Az az egésszel a baj, hogy megint született egy korlátozás, ahelyett hogy alternatíva született volna. Ha megint arra kell mennem, megígérhetem, hogy hangot adok az egyet nem értésemnek egy dudálással a lámpát elhagyva. Szerintem egy igen rossz döntés született, mely csak mesterséges dugó generálás és ebből kifolyólag környezet szennyezés növelést ért el. A gerincút jó ötlet volt, ideje lenne befejezni. Most a politikai együttállás is adott.

  361. z szerint:

    sziasztok! csillagtelepi vagyok, pont tegnap jártam a zajvedőfalnál , nem hittem el amit látok hogy lámpát raktak oda. Nem is értettem hogy minek van ott az a lámpa azt hittem valami csatornázás. .. De most mar tudom hogy mekkora ötlet “forgalomcsillapítás” Sajnos nagyon sok vén kurva lakik itt, nyilván ők rinyáltak. De abba nem gondoltak bele hogy egész Miklós/Halásztelek mittomenkik szopni fognak emiatt DE legjobban azok szopnak akik maguknak mesterséges dugót generáltak a saját házuk elé, egész nap szívják a bűzt, megérdemlik.

    JA, és most már legalább tudom, hogy miért jön minden reggel értesítés a telefonomra a BKK-tól, hogy “Megnövekedett menetidő. Érintett járatok: “38, 38a, 138, 238” Nyilván még jobban áll ezek után a Rákóczi.
    komolyan nem hiszem el. Sőt, azt sem hiszem el hogy rengeteg olyan villamosvonal van a városban ahol szándékosan megy 30-al a villamos, csak azért, mert odaköltözött valaki a villamos mellé és nem tetszik neki , hogy zörög és egyáltalán hangja van a szerelvénynek. Na de érted. Ki volt ott előbb? ő vagy a villamos? nyilván a villamos. alkalmazkodjon. de legalább azok is hallgathatják ahogy gyorsít-lassít a villamos, ahelyett hogy simán atgurulna a ház előtt. Dettó ez van a csepeli úton is, nem mindegy nekik hogy dugó van ígyis úgyis? most legalább non stop dugó van a házuk előtt. Megérdemlik!

  362. jj szerint:

    azért rakták a zajvédőfalhoz a lámpákat, hogy ott torlódjanak fel az autók, nem azért mert sok ott a “vén kurva”
    valúszínűleg még csak nem is a csillagtelepiek voltak az elsődleges szempont, hanem csepel átmenő forgalmát akarták csillapítani, nyilván nem a központban fognak korlátozni.

    az meg hogy dudáltok meg elégedetlenkedtek biztos benne volt a pakliban, majd abbahagyjátok.

    aki megteheti az kerülni fog és kevesebb autó lesz

  363. Sándor Károly szerint:

    Én Szigethalomról járok be. Eddig reggel húsz perc alatt be lehetett érni a zajvédő fal előtti Rakéta utcáig, és onnan már számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy bejussak a Táncsics Mihály utca túlsó végén levő munkahelyemig. Most ez a húsz perc 35 perc lett. Ezzel mindenki pórul jár, a csepeliek is, hiszen egy folyamatosan haladó kocsisor sokkal kisebb zajjal és károsanyag kibocsátással jár, mint egy dugóban araszoló. Ettől a kocsik száma nem fog csökkenni. Akik ilyen ostoba döntéseket hoznak, jobban tennék, ha a képességeiknek jobban megfelelő munkakörben helyezkednének el.
    Megragadva az alkalmat, tudatom azokkal a sorstársaimmal, akik délutánonként a tököli TESCO előtti szűk keresztmetszeten 25-30 perc alatt jutnak át, hogy azt a szigetszentmiklósi elágazánál elhelyezett korlát okozza, amely miatt a balra kanyarodóktól nem lehet haladni. Ebben az ügyben a Magyar Közútkezelő illetékes. Én tavaly júniusban írtam nekik (Nektek is ajánlom), és volt képük azt válaszolni, hogy azt a korlát a forgalom biztonsága miatt tették oda. Hát igen, 2 km/h sebességnél valóban nem szoktak halálos balesetek történni…

  364. Júlia szerint:

    Szóljon már valaki ennek az agyatlan Werner Péternek, hogy vigye a fenébe a NEMZETI FORGALOMLASSÍTÓ VIRÁGTARTÓIT a lámpáival együtt. Gylaázat, hogy egy ilyen szakmailag inkompetens idióta a városgazda.

  365. csumpika szerint:

    @nedudáljköcsög: “nem lehetne 1-2 rendőrt kiállítani oda és a dudálókat megbüntetni?”
    nem lehetne 1-2 munkást kiállítani oda, és a lámpákat leszerelni a vérbe?
    amúgy ha a dudálást büntetni kezdik, majd rászoknak az emberek a motorbőgetésre. kíváncsi vagyok azt milyen jogszabály alapján igyekeznének büntetni.

    @jj: “az meg hogy dudáltok meg elégedetlenkedtek biztos benne volt a pakliban, majd abbahagyjátok”
    volt már egy miniszterelnöke az országnak, aki hasonlóan “vette figyelembe” az emberek véleményét. viszonylag csúfosan bele is bukott. egyébként igazat írtál. ha leszerelik a lámpát, mindenki abba fogja hagyni az elégedetlenkedést, meg a dudálást.

    “aki megteheti az kerülni fog és kevesebb autó lesz” igen, az a három-négy ember, aki megteheti, ezentúl helikopterrel fog járni, így a lassítás eléri célját, mert annyival kevesebb autó lesz.

    jó lenne tudni, hogy van-e öt olyan ember, akinek ez az intézkedés segítette az életét.
    ha a franciáknál élnénk, a bejelentés és felszerelést követő két napon belül az ÖSSZES autós folyamatos dudaszó mellett haladna el, az összes ott lakó folyamatos utcai demonstrációval tiltakozna az elviselhetetlen zaj miatt, és a harmadik napon le lenne szerelve az egész cuccos. ott valahogy jobban működik a jó célért való összefogás. nem is merne senki a “majd megunják és hazamennek” elv alapján döntést hozni az emberek feje fölött.

  366. jj szerint:

    amíg nem volt ez az út addig sem voltak különösebb problémák
    viszont amióta itt van, az is erre jár aki eddig nem
    ha valaha is leszerelik a lámpákat az biztos hogy nem azért lesz mert dudálsz

  367. csumpika szerint:

    @jj: szögezzük le, hogy még egyszer sem dudáltam a lámpáknál. bár néha bizsergett a tenyerem.
    aztán, amíg nem volt autó, senki sem autózott. mióta van, az is autózik, aki korábban nem tette. 🙂

    amikor ott még nem volt út, iskolába jártam és nem dolgozni. a suli meg nem arra volt. most viszont dolgozni járok, és mivel a számításba vehető utak közül ez a leggyorsabb (még így is), ezért erre járok.
    a világ fejlődésével egyre növekszik a forgalom. ezért van szükség a gerincútra, és ezért nem volt rá szükség 60 évvel ezelőtt. de még rossz megoldásnak sem nevezném, hogy az amúgy is szűkös kapacitásokat szándékosan tovább szűkítik alternatíva felkínálása nélkül. ez inkább öncélú szopatása sok-sok embernek.
    a dudálás egy kifejezője a szopatott emberek nemtetszésének. ha már magától nem volt annyi esze ennek a szerencsétlen wernernek, hogy ekkora baromságot még az íróasztal mögül csuklóból leszavazzon, akkor a dudálás, és azt azt kísérő lakossági panaszok nyomán igen is le fogják szerelni a lámpákat.

  368. jj szerint:

    nem szoktam megkérdőjelezni mások munkáját, ha nem értek hozzá.
    úgy veszem észre itt mindenki jobban tudja mit kellett volna, vagy mit kéne.

    ha te úgy gondolod, hogy a “szerencsétlen werner” nem jól végzi a munkáját, fejtsd ki neki a véleményedet, jogod van hozzá…

    szerinted reggel felébredt valami rossz álmából, és kitalálta hogy lehet megszopatni egy csomó embert? vagy haszna származik belőle? vagy elolvasta az egyik panaszos levelet, eldörzsölt egy könnycseppet és azonnal kirakatta a lámpákat?

    amúgy meg a forgalom nem a világ fejlődésével növekszik, hanem a népsűrűséggel.

  369. grün szerint:

    jj.!
    Egy rántottáról megállapítani, hogy büdös nem kell tudni tojást tojni!
    Azért tartanánk a szakácsot!
    Jelen esetben a Werner nevű közlekedési infrastruktúrával is törődő szakembriót!
    Ha már felkötötte a kolompot! Ja és felvette a prériomokat! 😛 😀

  370. Sz.D. szerint:

    Csak szeretnék “gratulálni” annak a zseninek, aki egymás után további 3 db lámpát helyezett el és váltott forgalmú közlekedést csinált az eddig teljesen simán, 50 km-es átlagsebeséggel úton, ezáltal mindennapos, óriási dugót okozva az arra közlekedőknek. Az emiatt állandósult dugó, extra CO kibocsátás, feleslegesen fogyó üzemanyag és extra bűz, zaj miatt nagyon “logikus” lépés volt. Legalább az olajipari társaságok jól jártak.

  371. jj szerint:

    rossz hasonlat

  372. csumpika szerint:

    @jj: szinte biztos, hogy nem az ő fejéből pattant ki az ötlet, de a megvalósításhoz neki is jóvá kellett hagynia. a végeredmény kritizálhatóságát grün már megmagyarázta helyettem is.
    természetesen nem csak a fórumon “hőbörgök”, hivatalos úton is kifejeztem a nemtetszésemet a döntéssel kapcsolatban.

  373. Csula hun szerint:

    Nem tudni reggel bemenni. Árut kell boltba betenni.
    Néger ember húzni faszára Werner úr és megpörgetni!

  374. szz szerint:

    Nem értek egyet a forgalmat korlátozó intézkedéssel. Ma az M0-s autóutat Csepelről csak két útvonalon lehet megközelíteni, a Csepeli útról és a II. Rákóczi F. útról. Utóbbin a forgalomterhelés eddig is kimagasló volt, az M0-sra Győr irányába 2-3 lámpát kell várni, hogy fel lehessen hajtani. A Csepeli úton mind az agglomeráció felől, mind Csepelről jelentős a forgalom, de nincs alternatív útvonal, se hatékony és gyors tömegközlekedés. Budafokot csak kerülővel lehet megközelíteni Duna-híd hiányában.
    Nem látok arra reális esélyt, hogy a forgalomkorlátozás a fenti közleményben leírt problémákat feloldja, sőt, a környék légterhelését növeli azáltal, hogy az autósok rendszeresen lelassítanak, majd felgyorsítanak ahelyett, hogy egyenletes sebességgel haladjanak. Nem tapasztalom a csökkenő forgalmat sem.
    Javaslom a kényszerű intézkedés megszüntetését.

  375. Gábor szerint:

    EZEN az alapon az összes forgalmas utat is lassítani kéne sok sok,még több lámpával!
    Pl. Üllöi ,Soroksári,Alkotás u. Körutak stb.
    Na azok a lakók szívnak ott rendesen, nem a csepeli út mellett lakók,akiknek még zajvédőfaluk is van!

  376. Tamás szerint:

    Nem tudtam, hogy miért van mostanában reggel dugó Halásztelken a II. Rákóczi Ferenc úton.
    Most már tudom. Ezidáig 5 perc alatt kiértem az M0-ás autóútra. Az átgondolt forgalom lassítás következtében ez 25-30 percre emelkedett. Gratulálok!!! Gondolom akik ezt kitalálták természetesen nem erre járnak autóval. Csak annyi keserűséget kívánok nekik amit én is kaptam tőlük. Amúgy nem Csepelen keresztül közlekedem.

  377. Sándor Károly szerint:

    Bár nem a kedvenc újságom, idézek a Népszava 2013 október 22-i , Vitézy Dávid lemondását megpendítő cikkéből
    Szándékos lassítás
    Tarlós István augusztus végén bejelentette: szakmai és politikai hibának tartja a gépjárműforgalom szándékos lassítását.
    Én Tarlós Istvánt egy komoly politikusnak tartom, ha budapesti lennék, biztosan rá szavaznék. Javaslom a tisztelt döntéshozóknak, hogy ne okoskodjanak, hanem inkább hallgassanak az okosokra.
    Milyen véletlen, hogy ezek a virágtartók éppen az önkormányzati választás előtt kerültek elő. Nem kellene ennyire hülyének nézni az embereket. Remélem, hogy a 30 nap leteltével, vagy még korábban, Wernerék is osztják majd Tarlós úr álláspontját, és önkritikát gyakorolnak, és 2018-ban sem veszik elő ezt az olcsó trükköt.

  378. Tündér Ilona szerint:

    Most jöttem haza az M0 felől, éjjel természetesen a Lámpás u és a Csepeli u kereszteződésében sárgán villognak a lámpák hiszen nincs forgalom, csak azt nem értem, hogy a Csepeli úti lámpasor mi a k… anyjáért működik éjjel, hiszen ha a forgalom lassítása és elterelése miatt tették ki akkor éjjel forgalom mentes időszakban még annyi értelme sincs mint nappal.
    Még annyi nem nagyon látom, hogy számlálnák a forgalmat, se a Csepeli úton, se a Rákóczin, mi lesz megsaccolják a lámpasor hatását?
    Vagy csak simán elolvassák a csepelinfót?

  379. autós szerint:

    Seggfej banda! Álljon ki a csepeli útra az a barom aki kitalálta a lámpás lassítást és szívja az ott dugóban álló járművek kipufogógázát. Talán megdöglik tőle és végre rájönnek, hogy nem volt jó ötlet. A dugóban álló (alapjáraton pöfögő) autóknak sokkal rosszabb a káros anyag kibocsájtása mint amelyik ideális fordulatszámon halad. Jó lenne ha ezek a döntéspozícióban ülő semmihez nem értő seggfej barom állatok eltűnnének végre!

  380. Orphan szerint:

    Tisztelt gépkocsival közlekedők! Én megértem, hogy önök idegesek, de azt nem értem meg miért kell hajnali kettőkor arra ébrednie a családunknak, mert önök fél órán keresztül nyomják a dudát! Mi is dolgozni járunk nap mint nap, a gyermekeink iskolába! Ez önök szerint megoldás? Kérem menjenek be a csepeli önkormányzathoz és tegyenek ott panaszt! Szeretnék egy óriási félreértést elmagyarázni A Csepeli út rendbetétele, és lebetonozása, még jóval azelőtt történt mielőtt az M0-ás bekötőt megsebesítették volna! Az ok a következő volt! A csepeli temetőt a tervek szerint bővítették volna, és a dél felőli oldalon is bejárás lett volna biztosítva! Ez természetesen azóta sem történt meg! A zajvédő fal melletti forgalomlassítás, nem a Csepeli út hanem a Plútó utca! A Plútó utcát két okból építették, az egyik a Volt Duna Mgtsz megnövekedett áruforgalma, és a kamionok zökkenőmentes közlekedése! De mivel az akkori cég jogutód nélkül megszűnt, így az üt építése és a beruházás is félbe maradt! A volt sporttelepet megvásárolta a Jehova tanúi közösség, és egy kongresszusi központot építettek a területre! A Plútó utcai beruházást önköltségen ők fejezték be! Tehát az út munkálatait is ők finanszírozták! A jelenlegi forgalomlassítás az ő kérelmükre történt! Kérem az itt élő lakosokat, tovább nem zaklatni! Köszönöm! Ezen építési adatok, és az összes információ elérhető Csepel önkormányzatán!

  381. Orphan szerint:

    A megsebesítették, nem félreírás! Mielőtt valaki belekötne! Tessék utánaérdeklődni a környezetvédőknél!

  382. Sándor Károly szerint:

    Elég nehezen hihető, hogy egy vallási közösséget, amely hétvégéken tartja a rendezvényeit, zavarja a hétköznapi forgalom, hétköznap csak egy-két kocsit látok a parkolójukban. De még ha így is lenne, kik vannak többen? És miért kell rögtön hasraesni, ha valamit kérelmeznek? Az utat saját maguknak építették, hogy meg tudják közelíteni a királyságtermüket, de nem ez lenne az első eset, hogy egy beruházó csak akkor kap engedélyt, ha megépít egy utat is, amit mások is használnak, ha nem így szerződtek velük, akkor ott komoly felelősségi problémák lehetnek.
    Semmiféle forgalomszámlálást nem láttam, biztosan a fák mögött rejtőzködnek, vagy kocogóknak álcázzák magukat (akik tele tüdővel szívják a kipufogógázt).
    A gyengébbek kedvéért megismétlem, nem felel meg a valóságnak, hogy ez a módszer máshol bevált. Nem vált be, lásd az előző kommentemet. Ez csak Vitézy Dávid mániája
    volt, ami tavaly csúfosan megbukott. Esetleg neki is van valami köze ehhez a csúfsághoz?
    A munkatársam a Csikó sétányról jár be, és ő is panaszkodik, hogy sokkal tovább tart neki bejutni, mint eddig, tehát a csepeliek is rosszul jártak.

  383. Júlia szerint:

    Ez a hülye Werner még a Lakihegy Rádióban is magyarázta az idióta ötletét, ismét csal bizonyítva saját ostobaságát. Ha nincs alternatív útvonal, akkor miért kell fokozni a káoszt. Nem tudom mit gondol az Isten barma, hogy az emberek hol fognak bejárni Csepelre? Sajnos úgy látszik hiábavaló a méltatlankodás, mert a hülyeséghez asszisztál a hatalom is, amivel ismét csak szegénységi és hülyeségi bizonyítványt állít ki magáról.

  384. Orphan szerint:

    Van alternatív útvonal! Amióta ez a sz@r van mi is ezt használjuk Akkor sem kell éjszaka fél órán keresztül nyomni a dudát!

    http://kepfeltoltes.hu/141011/K_p_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  385. csumpika szerint:

    @orphan: ez neked lehet, hogy alternatív útvonal, de nekem csepel kertvárosából kellene kijutnom a nullásra. majd biztos bemegyek a rákóczi hídig, hogy onnan visszajőve elérhessem a nullást.

    nem kellene hagyni, hogy ezt a helyzetet ‘csepeli lakosok’ vs. ‘agglomerációból ingázók’ ellentétnek állítsák be. én is csepeli vagyok, mint nagyon sok autós társam, és mi mind ugyanúgy szívunk, mint az ingázók.

    jó lenne ha történne valami a vezetés részéről, kiállhatnának az emberek elé és elmondhatnák az eddigi tapasztalataikat.
    akik az út mellett laknak rosszul jártak a szmog és zajterhelés miatt (nem beszélve az éjszakai dudálásokról), akik a szűkítés “után” laknak, szintén rosszul jártak, mert az utakon megjelentek a 200-as vérnyomással, padlógázon közlekedő elborult agyú sofőrök. az autósok szívását talán nem kell nagyon magyarázni. szóval ki is az, aki nyert ezzel a szűkítéssel?

  386. Orphan szerint:

    Kedves Sándor Károly!

    Minden nap tartanak rendezvényeket, nem csak hétvégén! Az hogy ön pár autót lát, az bizony lehetséges, ha hajnalban vagy éjszaka jár erre! Mi lakunk itt, és pontosan tudjuk mi történik. Számtalanszor írtam itt a fórumon, nem mi kértük a forgalom lassítását. Vettem a fáradságot, és az önkormányzatnál utánanéztem dolgoknak. Minden állampolgár megteheti.
    Számtalanszor leírtam, többek között azt is, ha itt dudálgatnak semmi nem fog változni. Írtam azt is tessék tüntetést szervezni az önkormányzat elé, egyik fórumtárs írta az időbe kerül és magánélete is van az embernek. Bemásolom mert úgy tűnik elfelejtődött.

    “név szerint:
    2014. október 10., péntek – 13:44
    “Orphan szerint:
    2014. október 10., péntek – 13:29

    malnaszorp
    A tüntetés jó ötlet, csak sok idő a megszervezése. Akik felháborodva dudálgatnak elfoglalt emberek, dolgoznak, gyerekeket nevelnek. Nem érnek rá tüntetésre járogatni. Itt azonnali megoldás kell és sürgősen, különben elszabadulnak az indulatok!”

    te figyeled amit írsz?”

    Természetesen, mi nem nevelünk gyermeket. Nem járunk dolgozni, nem fizetünk adót. Csak szeretnénk nyugodtan élni!

  387. M0Speed szerint:

    Istenem Orphan de korlátolt vagy te is, az az alternatív útvonal hol alternatív neked? Mikor jársz arra, mert reggel 7:30-kor biztos nem…. láttad már mi van soroksárin befelé? Meg a 6-oson (meg a 7-esen is) ? Arról meg nem is beszélve, hogy szerintetek az emberek csak Csepelen ÁT akarnak menni, nyilván senki se akar ODA menni ugye? 😀 Vagy esetleg onnan kijönni se akar senki mondjuk az M0-ra, nyilván.

    Csumpika esete is nyilván valami csoda lehet. Meg a többié is. Arról már hallottál, hogy P+R közlekedés? Az nem azt jelenti, hogy bemegyünk a Rákóczi hídig. Igen, a P+R közlekedést a külső kerületek szívják meg, annak is az a része, ahonnan tovább lehet utazni más, nagy kapacitású tömegközlekedéssel. Jelen esetben Csepelen ez a Szent Imre tér és nem pedig a IX. kerületi Rákóczi híd. Ez van… tetszik nem tetszik, a P+R mellett megy a kampány évek óta, tehát max amit tehettek, hogy az egész Csepelt fizetős parkolási övezetté teszitek (a kertvárost is!!), gondolom hogy fognak örülni azok az utcák, ahol nulla átmenő forgalom van.
    Viszont ezt csak akkor lehet megtenni, ha a lekorlátozott parkolóhelyek helyett P+R parkolók épülnek a tömegközlekedés mellé, amit ki kéne vezetni Csepelről mondjuk Hárosra, megakadályozván az embereket abban, hogy akik tömegközlekedni akarnak azok bemenjenek Csepelre autóval. Ez megvalósult már? Oh várj, még a gerincút sincs kivezetve oda 😀

    Szóval akkor miről beszélünk? P+R pakoló nem épült, tömegközlekedést nem fejlesztették (az összes déli busz a dugóban áll), II Rákóczit mint ‘alternatív’ útvonalat nem fejlesztették, semmit se csináltak, csak kibaszták ezeket a lámpákat a Plútóra. Ennyi történt.

    Csak úgy hemzsegnek a kiváló alternatívák……….

  388. Orphan szerint:

    M0Speed szerint:
    2014. október 17., péntek – 12:34
    Istenem Orphan de korlátolt vagy te is, az az alternatív útvonal hol alternatív neked? Mikor jársz arra, mert reggel 7:30-kor biztos nem…. láttad már mi van soroksárin befelé? Meg a 6-oson (meg a 7-esen is) ? Arról meg nem is beszélve, hogy szerintetek az emberek csak Csepelen ÁT akarnak menni, nyilván senki se akar ODA menni ugye? 😀 Vagy esetleg onnan kijönni se akar senki mondjuk az M0-ra, nyilván.

    Csumpika esete is nyilván valami csoda lehet. Meg a többié is. Arról már hallottál, hogy P+R közlekedés? Az nem azt jelenti, hogy bemegyünk a Rákóczi hídig. Igen, a P+R közlekedést a külső kerületek szívják meg, annak is az a része, ahonnan tovább lehet utazni más, nagy kapacitású tömegközlekedéssel. Jelen esetben Csepelen ez a Szent Imre tér és nem pedig a IX. kerületi Rákóczi híd. Ez van… tetszik nem tetszik, a P+R mellett megy a kampány évek óta, tehát max amit tehettek, hogy az egész Csepelt fizetős parkolási övezetté teszitek (a kertvárost is!!), gondolom hogy fognak örülni azok az utcák, ahol nulla átmenő forgalom van.
    Viszont ezt csak akkor lehet megtenni, ha a lekorlátozott parkolóhelyek helyett P+R parkolók épülnek a tömegközlekedés mellé, amit ki kéne vezetni Csepelről mondjuk Hárosra, megakadályozván az embereket abban, hogy akik tömegközlekedni akarnak azok bemenjenek Csepelre autóval. Ez megvalósult már? Oh várj, még a gerincút sincs kivezetve oda 😀

    Szóval akkor miről beszélünk? P+R pakoló nem épült, tömegközlekedést nem fejlesztették (az összes déli busz a dugóban áll), II Rákóczit mint ‘alternatív’ útvonalat nem fejlesztették, semmit se csináltak, csak kibaszták ezeket a lámpákat a Plútóra. Ennyi történt.

    Csak úgy hemzsegnek a kiváló alternatívák……….

    1. Én nem sértegettem senkit.
    2. Sokkal többet mozgok a területen mint gondolná.
    3. Szégyellje magát de mélységesen.

  389. Orphan szerint:

    csumpika szerint:
    2014. október 17., péntek – 12:16
    @orphan: ez neked lehet, hogy alternatív útvonal, de nekem csepel kertvárosából kellene kijutnom a nullásra. majd biztos bemegyek a rákóczi hídig, hogy onnan visszajőve elérhessem a nullást.

    nem kellene hagyni, hogy ezt a helyzetet ‘csepeli lakosok’ vs. ‘agglomerációból ingázók’ ellentétnek állítsák be. én is csepeli vagyok, mint nagyon sok autós társam, és mi mind ugyanúgy szívunk, mint az ingázók.

    jó lenne ha történne valami a vezetés részéről, kiállhatnának az emberek elé és elmondhatnák az eddigi tapasztalataikat.
    akik az út mellett laknak rosszul jártak a szmog és zajterhelés miatt (nem beszélve az éjszakai dudálásokról), akik a szűkítés “után” laknak, szintén rosszul jártak, mert az utakon megjelentek a 200-as vérnyomással, padlógázon közlekedő elborult agyú sofőrök. az autósok szívását talán nem kell nagyon magyarázni. szóval ki is az, aki nyert ezzel a szűkítéssel?

    Lehet, hogy ezt az önkormányzatnál kellene elmondni?

  390. Orphan szerint:

    M0Speed!

    Lehet, hogy ön szerint én korlátolt vagyok! De nem vagyok bunkó!

  391. Tündér Ilona szerint:

    Tisztelt Orphan!

    Ezt az ,,alternatív” útvonalat egyszer már kitette ide egy Nyugi néven fórumozó, természetesen a google tervezővel kiváló terveket lehet készíteni az íróasztal mellől, utána elégedetten hátradőlni és arra gondolni, hogy sikerült megvédeni csodás lámpasorunkat és annak kiagyalóját is, hiszen aki ennek ellenére itt sorban áll az csak hülye lehet.
    Szeretném azonban egy -két tényről felvilágosítani.
    Biztosan gyakran használja a budai oldalon javasolt elkerülő utat, csak valamilyen varázsgomba hatása miatt elkerülte a figyelmét, hogy a villamos pálya építése miatt a Szerémi út fel van bontva így ezért reggelente és sajnos napközben is legalább fél óra átkelni a Rákóczi hídon a Budafoki út felől is.
    A Soroksári út szokásos zsúfoltságáról pedig útfelbontás nélkül is kár beszélni, így tehát kötve hiszem, hogy Önön kívül bárki is elkerülő útvonalként használná ezt a két ,,alternatív” útvonalat.
    Arra már pedig már Ön is biztosan gondolt, hogy a térképe ott is hibádzik, hogy nem mindenki a Rágóczi híd pesti hídfőjéhez akar kilukadni, hiszen lehetnek olyan emberek akik Csepelre jönnek, mert itt dolgoznak, vagy mondjuk innen mennének tovább tömegközlekedéssel.

    Remélem hozzászólásom szinvonala, stílusa elnyerte a tetszését és ennek tükrében beismeri magának is, hogy ezeket az útvonalakat Ön sem használja reggelente, csak a mundér védelmében egy gyenge próbálkozásként ide másolta.:D

  392. Tündér Ilona szerint:

    Bocs, Rákózci

  393. Orphan szerint:

    Kedves Ilona! Nem csak napközben használjuk ezen útvonalakat. Csak tudja ha éjszaka kapunk hívást, és betegért vonulunk, megtesszük még azt is, hogy nem használunk megkülönböztető hangjelzést, főleg a lakótelepek mellett közvetlenül elhaladó útvonalakon.Nekünk is rengeteg gondunk van a közlekedéssel. Csak tudja éjszakai félórás dudálgatások, csak azért mert valaki evvel akarja kifejezni a problémáját Írtam többször, tessék bemenni az önkormányzathoz, ha kell fel kell borítani asztalokat, kiabálni kell. Mert ha itt a fórumon egymást szapuljuk nem változik semmi. Esetleg annyi, ha az ember 24 órás szolgálat után nem tudja kipihenni magát, mert önök dudálnak, véletlenül hibát ejt! Ezért ki lesz a felelős? Természetesen én!

  394. Tündér Ilona szerint:

    Tisztelt Orphan!

    Nem kívánom, hogy végigolvassa a hozzászólásaimat, de már leírtam, hogy én nem tartozom a dudálók közé, hiszen annak az ablaka alatt kellene dudálni aki ezt a baromságot kitalálta és engedélyezte valamint a lakosság jogos felháborodása ellenére fenntartja.

  395. grün szerint:

    Tündér Ilona!
    Holnapra százszor leírod:
    Nem Rágóczy, se nem Rákózci, hanem Rákóczi!
    A dugóban álldogálva van idő! 😛 😀

  396. PRincess szerint:

    🙂
    Nézzük a dolgok jó oldalát: a zember lánya munkába menet békésen el tudja fogyasztani a már nála lévő reggelijét, hasznosan felhasználva ezt az időt. Majd már a munkahelyen azonnal teljes lendülettel tudja végezni a dolgát…
    Nem mondom

  397. PRincess szerint:

    Nem mondom, h ez jó alternatíva, de a mérgelődés és mások hergelése sem vezet célra.
    Vagy a jelen helyzetből kell a legjobbat kihozni vagy ténylegesen tenni ellene.

  398. Tündér Ilona szerint:

    Grün!

    Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi,Rákóczi

    Hétfőn a dugóban folytatom, vagy a Csepeli úton vagy valamelyik alternatívon (Budafoki,Soroksári)

  399. grün szerint:

    Tündér Ilona!
    Nem vetted észre, de én is csináltam egy hibát, (Rágóczy) cserében ezért egyezzünk ki döntetlenben! 😛 😀

  400. Tündér Ilona szerint:

    Ok!

    Még egy dologban megegyezhetünk, köszönjük meg az iiletékesnek, hogy áldásos tevékenysége révén létrejöhetett a csepelinfo leglátogatottabb poszja.:D

  401. Orphan szerint:

    Kedves fórumozók! Nem lehetne ezt a problémát békésen rendezni?

  402. Orphan szerint:

    El tudják azt képzelni, ha az ember nem piheni ki magát, azért is mert gyermekeink felsírnak, de mi sem tudunk felnőttek pihenni. Itt persze a dudálókra gondolok. Naponta betegeket látunk el, sokszor életveszélyes állapotban. Nem érdemlek meg annyit, hogy kipihenjem magam? Vagy ha esetlegesen esetkocsit hívnak, csak azért nem tudom ellátni megfelelően a szolgálatomat, mert önök passzióból és mérhetetlen rosszindulatból, nem hagynak pihenni? Tessék ezen elgondolkodni. Ja és aki így döntött, és ezt a forgalomlassító módszert választotta egy dilettáns.

  403. Jojo szerint:

    Nekem meg jogom van áthaladni a Plútó utcán akadálytalanul, ahogy ezt évek óta teszem PONT

  404. Feri szerint:

    Mikor telik le a 30 nap?

  405. ez a baj szerint:

    Vannak diktatúrák, ahol áramkorlátozással szívatják a jó népet. Mert minek állandóan világítani? Ugyanezt teszik most a Plútó utcában, csak nem az áramot kapcsolják ki pár órára, hanem az utakat szűkítik, hogy szívassanak. Ezt valahonnan Észak-Koreából vették át.

  406. ez a baj szerint:

    Az sem lenne semmi, ha a Rákóczi utat is leszűkítenék. Na már miért ne? Valamit rebesgettek. Ha lúd, legyen kövér! Ha már szívatunk, szívassunk mindenkit. Szívassunk még jobban. Legyen egy csepeli szívató mozgalom, mert csepel a csepelieké, és ide ne tegye be a prosztó vidéki k’ anyja a lábát, hanem pusztuljon el valahol félúton.

  407. ez a baj szerint:

    Az oroszok se jöttek volna be Csepelre 45-ben, ha kirakják a Plútóra a lámpákat, mert a tankok ott torlódtak volna össze és egymás lövik halomra!

    Hogy miért ne jöttek rá erre akkor a barmok?!

  408. Tündér Ilona szerint:

    Úgy látom reménykedhetünk a változásban, gondolom nem véletlenül került ismét az első oldalra a téma.

  409. Tündér Ilona szerint:

    ez a baj!

    ez szuper ötlet nem kell ide hadsereg csak egy csomó lámpa 😀

  410. ez a baj szerint:

    2006-ban sem unták meg az emberek a tiltakozást, hiába mondta az a félkegyelmű, hogy “majd megunják, aztán hazamennek”.
    Legföljebb most is agyonverik, szemüket kilövik az embereknek a Plúton, akik tiltakozni mernek a dugók miatt. Csepel a címlapokra kerül!

  411. Egy autós : ) szerint:

    Ezt a baromságot, tényleg ” SZAKEMBEREK ” kényszerítik rá, az autósokra ????
    És kell hozzá 30 nap nekik, hogy kipróbálják …. ??? BRAVÓ !!!!
    Aki erre rábólintott, és aláírta, azoknak mind el kéne menni közmunkásnak, és sepregetni az utakat, mert annyi közük van a közlekedéshez.
    SZERINTEM GYORSÍTANI KÉNE A FORGALMAT ÉS NEM LASSÍTANI !!!!!!!!!!!!!!
    Remélem lesz egy TV műsor belőle …..

  412. kerdezo szerint:

    Jelezném, hog y Németh Szilárd és Borbély Lénárd még prémiumot is adott a Csavak vezérigazgatónak, a választások előtt két nappal, a virágkordonok kihelyezése után.
    Csepel új útakon…
    Chris Rea – Road to hell című számát küldöm nekik sok szeretettel!

  413. Tündér Ilona szerint:

    ,,Sajnos” már nincs Csepp TV, amennyiben lenne akkor a riport így nézne ki.
    Vida úr megkérdezné a Jehovákat és a környékbeli lakókat, hogy mit szólnak a lámpasorhoz. ők valószínűleg dicsérnék, utána még pár keresetlen szóval megemlékeznének a dudáló autósokról.
    Itt véget érne a ripot majd a végén a szerkesztőség megköszönné az Önkormányzatnak, hogy mindent megtettek a lakosság nyugalma érdekében.

  414. Jeniszej szerint:

    Sokan vélik úgy, hogy az önkormányzati választások lezárultával derül ki igazából, tényleg lesz-e banki elszámoltatás. ))) 😀 (((

  415. grün szerint:

    Tündér Ilona!
    Nem-e kellett volna-e megkérdezni egy Csepeli konzultáció keretében a zembereket, ha már ennyire szívükön viselik a sorsukat vezetőink?!
    Akár még a gyerekek üzenőfüzetébe beragasztott cédulán is?!
    Vagy rajzpályázatot hirdetni, aminek a díja mondjuk lehetett volna egy állandó behajtási és parkolási engedély?!
    Vagy autójuk rendszáma felkerült volna a Közterületesek “Ne bírságold meg!” dicsőségtáblájára?!
    Esetleg előtte végezni egy felmérést és nem bevezetni mint a kísérleti tankönyveket és majd jövőre derül ki, hogy neveltek egy rakás birkát?!
    Különös érzékük van mindig a leghülyébb ötlet mellett dönteni! 😛 😀

  416. Jeniszej szerint:

    “A devizahitelesek hazaárulózni mentek Áderhez.
    Ismét vonultak a devizahiteles tüntetők, akik az esős napon az Alkotmánybíróságot, a köztársasági elnököt és az oktogoni bankfiókot is célba vették – videó.”
    http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/10/17/a-devizahitelesek-hazarulozni-mentek-aderhez/#sl

  417. Tündér Ilona szerint:

    Elnézést, hogy Vida úr és a Csepp TV emlegetésével beszivárgott a politika a témához,
    legyünk rá büszkék 😀 hogy ez a rekordszámú hozzászólás a nettó emberi hülyeségről szólt és nem a politikáról.

  418. Jeniszej szerint:

    “A szerelmesek szorult helyzetén csak az orvosok tudtak segíteni. Órákkal későb
    Összeragadt szex közben egy olasz pár” ))) 😀 ((( ))) 😛 (((
    http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/10/17/osszeragadt-szex-kozben-egy-olasz-par/#sl

  419. csapajev szerint:

    El tudom képzelni,mennyire?? zavarhatja a nagy forgalom a Jehovák kerítését…..???

  420. grün szerint:

    Jeniszej!
    “Mentőt hívtak hozzájuk”
    Ezért jó hátulról, mert ilyen esetben a mentő költségeket meg lehet úszni!
    Csak egyszerűen, feltűnés nélkül besétálnak a klinikára! A zorvosi ellátás már ingyenes! 😛 😛

  421. kilgore trout szerint:

    1. Anyósom a Csepeli úton lakik. Azt mondja, hogy elviselhetetlen lett a forgalom és nem tud reggel szellőztetni, mert kék a levegő.
    2. A tranzitforgalmat számolta valaki? Rendszámfelismerő rendszerről hallott már az, aki ennek az intézkedésnek a kiagyalója volt?
    3. Az autósok azon része is nézzen magába, aki a lakott területen közlekedés szabályait megszegve bőven 50 km/h sebesség felett közlekedik az említett szakaszon, megnövelve ezzel a zaj- és levegőterhelést.

  422. ez a baj szerint:

    Elég nyomorult lehet, aki ezt kitalálta. Inkább szélesíteni kéne az utat kétszer két sávra, hely van. Erre nem gondolt még senki?

  423. ez a baj szerint:

    Emlékszem, hogy szidták a Gyurcsány-Kóka barmait, amikor az M7-esen oda is völgyhidakat építettek, ahol nem is volt völgy, és oda is alagutat fúrtak, ahol nem volt hegy.

    Ez pont ilyen! Ott szűkítik a forgalmat, ahol eddig tűrhető volt a forgalom.

  424. kerdezo szerint:

    Kedves Ez a baj!

    A szélesítéssel nem értek egyet, mert az Erdősor utcára így is alig lehet kikanyarodni, ha duplasávos lenne a Csepeli út, akkor még többen jönnének erre a szakaszra.
    Megítélésem szerint jó ez a szakasz, csak lassítást kellene már elbontani.

    Rajtam kívül másnak nem jutott az eszébe a lámpákra rakni egy Borbély Lénárdos – Csepel új útakon című plakátot? 😈 :mrgreen:

    Lámpát viszont lehetne tenni az Erdősor-Arany János utca-Szabadság utca kereszteződésbe. Annak a kereszteződésnek további hibája szerintem, hogy pont a jobbra kanyarodó sáv mellett van egy hatalmas villanyoszlop, aminek az áthelyezése nem biztos, hogy lehetséges.

  425. k szerint:

    Most már kijelenthetjük hogy beváltak az intézkedések a forgalom csökkent. Csepel kicsit fellélegezhet. A Rendőri jelenlét még azért szükséges lenne.

  426. grün szerint:

    k!
    Mint mikor a sérült állapota fekvésben stabilizálódott?!
    A fekete fólia már csak a ráadás! 😛

  427. Itt meg ott szerint:

    Ez az egész lámpás szűkítés egy nagy butaság nem hogy csökken nő a káros anyag kibocsátás hanem nő AZ EGÉSZ NAPOS ÁLLÁS KÖZBEN( MERT HOGY EGÉSZ NAP DUGÓ VAN) csak gratulálni tudok a tisztelt csepeli városvezetésnek és város fenntartónak! : ))))

  428. VendettaII szerint:

    Én még mindig azt mondom hogy azokra senki nincs tekintettel aki nem Csepelen lakik és nem is itt szeretne keresztül menni.
    Azok is szívnak ez miatt a “lassítás” miatt Halásztelek, Szigetszentmiklós… Akik innen szeretnék elérni az M0-t, hogy azon haladjanak tovább nekik is legalább 15 perccel nőtt a menetidejük. Nem beszélve akik Szigetszentmiklósi lehajtónál szeretnének lefordulni…
    Jelenleg a Miklósi M0 csomópont katasztrofális… Lehetőleg idáig is menjenek el a forgalmat számlálni, megnézheti hogy milyen jó kis káoszt hoztak ott is össze…

    A jehovákra reagálván ők amikor megvették a jelenlegi területüket, az volt az egyik feltétel hogy összekössék az Akácfa utcát a Csepeli úttal ami akkoriban még föld út volt.
    Nem saját maguknak építették, mert ők a Szabadság utca felől is simán bejártak…

  429. ez a baj szerint:

    Csúcsidőben nem lehet ráhajtani az M0-ra Csepel felől a szívatós dugattyú miatt. Pedig az M0 is azért épült, hogy eltereljék a fogalmat. Csepel felől el lehet felejteni a déli menekülő utakat.

  430. Pákozdi József szerint:

    Tündér Ilona!
    Ez a értelmetlen és mindenki számára hátrányos állapot igen is a politikáról és nem a nettó emberi hülyeségről szól! Ha érdekli az a tény, hogy miért alkotott ilyen hülyeséget a Fidesz, akkor most még privátban megírom önnek. Elérhetőségem a csepeli jobbik.hu oldalán megtekinthető.

  431. haláltelki szerint:

    remélem egyszer úgy bedugulnak az útjaik hogy mire odaér megromlik a zabálnivaló amit vinnének az önkormányzati hivatalba és össze vissza fossák magukat.

  432. totem szerint:

    Tényleg nem csodálkozom hogy ennyi ember elhagyja ezt az országot. Itt dilettànsok gyülekezete van.
    Itt az ideje, hogy felàlljatok az íróasztaltól és megnézzétek csúcsidőben mit csináltatok. Tényleg csak az ember ilyen hülye hogy szopatja magàt…

  433. totem szerint:

    Addig is keressétek a dudát!

  434. Jeniszej szerint:

    Vajon mit kell tenni egy kellemetlen anyóssal? Lehet, hogy megoldás lehet, a Csepeli út mellé költöztetés? ))) 😀 (((

  435. elhallgattatni szerint:

    AZ AFGÁN BIZTONSÁGI ERŐKET TÁMOGATJA A FIDESZ KORMÁNY
    (“csak” 500 ezer dollárral)!

    2015 és 2017 között évi 500 ezer dollárral segíti az afgán biztonsági erők finanszírozását a magyar (FIDESZ) kormány. Eközben a Gallup kutatóintézet friss felmérése szerint, Magyarországon hat év alatt (2007-től 2013-ig) 32%-kal növekedett a megfelelő táplálékot előteremteni képtelen gyermekes családok aránya. Ilyen elképesztő romlás semelyik másik vizsgált országban sem fordult elő. Hazánkban a gyermekes családok csaknem fele került már olyan helyzetbe 12 hónap alatt, hogy nem tudták megvásárolni a megfelelő mennyiségű ételt.

  436. felix szerint:

    elhallgattatni.
    Olyan nincs, hogy a kormánytagok a vagyonbevallásukban képtelenek követni a vagyonbevallásukat és közben gyarapodik az éhezők száma.
    Nem kell ez a komcsi 🙂 propaganda.
    Ezzel már Amerikát is megfertőzték a libsik, ezért vádolnak meg patyolat tiszta maffia tagokat korrupcióval.
    Ez csontig sérti a tiszta lélekkel hazudozó nagyapót.

  437. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Roppant egyszerű a dolog. a HVG szokás szerint félretájékoztat. Nem tud adatokat, csak feltételez. Ha, meg ha, meg ha-ha.
    Megszűnt a hazudozás a Közgépről, most van más.
    “A kutya ugat, a karaván halad.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  438. felix szerint:

    szemétláda!
    Szoktad te olvasni a Csepel Infót?
    Tudod ott divat az amit írtál.
    Amennyiben hihetek a szememnek, ott dívik az általad leírt módszer és ott rendre be is nyalod.

  439. csapajev szerint:

    Ez semmiképp nem jó,mert dugó keletkezik, nő a légszennyeződés. Ennyi erőből a Hollandi utat a Szent István utat is korlátozhatnák, hisz ezen legalább akkora forgalom van mint az említetten. Az itt lakók is átélik a forgalom okozta problémákat. Tudomásul kell venni az ott lakóknak, hogy az utakon közlekednek és az ezzel járó gondokat mindaddig el kell viselni, míg nem épül meg az ígért út! Van még egy “útakadály” a csepeli Sztk-nál. Nagyon hiányzik egy gyalogosokat kordában tartó közlekedési lámpa, mert tarthatatlan az az állapot. Egyenként, nem törődve az autósokkal, visszaélve az elsőbbségükkel, okoznak sokszor káoszt. A lámpás kereszteződésből nem tudnak kijönni az autók a gyalogosok miatt. Tisztelettel kérem az illetékeseket, vegyék a fáradságot és 7-9 óra között mind a két helyet a saját tapasztalatuk alapján ítéljék meg és döntsenek észszerűen.

  440. kerdezo szerint:

    Döntés? Ésszerűen?
    Ezt politikustól ne várd, és azoktól sem, akik politikai alapon váltak vezérigazgatóvá…

  441. Orphan szerint:

    csapajev szerint:
    2014. október 19., vasárnap – 17:14

    Van még egy “útakadály” a csepeli Sztk-nál. Nagyon hiányzik egy gyalogosokat kordában tartó közlekedési lámpa, mert tarthatatlan az az állapot. Egyenként, nem törődve az autósokkal, visszaélve az elsőbbségükkel, okoznak sokszor káoszt. A lámpás kereszteződésből nem tudnak kijönni az autók a gyalogosok miatt.

    Az hogy a szabályokat nem ismeri, ez már itt tisztán látszik! De gyanítom, hogy az elmeállapotával is problémák lehetnek! Tehát a gyalogosok tanuljanak meg repülni? Isten barma! Tisztában van azzal, évente mennyi gyalogost gázolnak el a zebrákon? És most megint csak az acsarkodás, semmi köze nincs ehhez az ügyhöz, amelyről ez a fórum hozzászólásai folynak! Nagyon remélem, hogy bevonják a jogosítványát mielőtt elgázolna egy gyalogost! Elég barom közlekedik az utakon, természetesen tisztelet a kivételeknek! A hétvégi, valószínű alkoholos befolyásoltsága, nem magyarázza ezt a felháborító hozzászólását! Foglalja el magát inkább valami mással! Szerintem a gépjárművel közlekedők nagy része egyetért velem!

  442. Orphan szerint:

    Egyébként is, november elején letelik a harminc nap. Lebontják a forgalomlassító eszközöket, és minden megy tovább mint azelőtt. Viszont nagyon tanulságosak voltak a hozzászólások. Ez a rengeteg gyűlölet, és a saját embertársaink semmibevétele, sajnos jellemzi a Magyarokat. Ezért tartunk itt ahol tartunk. Nem kellene mindenből politikai kérdést kreálni. Itt teljesen mindegy milyen kormány volt, csak a hiszti ment.

  443. k szerint:

    Egyébként a végleges megoldásnál valóban jobb lenne 3 helyet egy lámpa mert ez hergeli a primitíveket. De az az egy legyen ‘intelligens’. Azaz csepegtetve engedje be az autókat akkor ha azok be is tudnak fordulni azaz nincsen sor. Nem csúcsidőben pedig édes kevés ami jelenleg van. Ilyenkor általában az egész szakaszon 2 pirosat kapok 2*10 mp + gyorsítás ez max. 1 perc többlet ami nem elriasztó. A gyorshajtok pedig kaphatnának hosszú pirosat.

  444. Jojo szerint:

    Orphan az előző hozzászólásoddal amit csapajevnek címeztél, alá is támasztod a legutolsó hozzászólásod! Te vagy itt az isten barma ezt már bebizonyítottad!

  445. ez a baj szerint:

    Orphan, én nem értek veled egyet. Ezt mellékesen jelzem, mielőtt fejedbe szállna a dicsőség és a mai nap elfogyasztott alkohol menyisége. Minek iszol, ha nem bírod?

  446. ez a baj szerint:

    A nyomorék lámpákról annyit, hogy rakjanak ki sorompókat és kész. Álljon mindegyiknél egy csevakos aki néha felcsörlőzi a sorompókat, aztán leengedi. Azt is kiírhatják, hogy a sorompót 10 percen túl is zárva tarthatják, hadd vesszenek meg a pipától az autósok.

  447. körorvos szerint:

    IDIOTIZMUS és gyalázat, autósellenes téboly és terror! Azonnal megszüntetni!!
    Ócska demagógia, hogy “csepeli érdekeket” védnek vele!
    Éppen hogy a csepeliek is ki szeretnének jutni az MO-ásra, onnan bejutni, nem kerülni, és más dugókban rostokolni. Jogunk van- lenne- közlekedni-súlyadó, stb.
    De, hogy mondjak mást is: Nem volt elég a minapi példa, amikor a mentőautó nem ért oda idejében a X. kerületben a Népligetben a sporttelepi újraélesztéshez, mert beton útakadályokat állítottak fel?…
    Én nem hiszem el, hogy ekkora ostobaság már hetek óta megtörténhetik Csepelen..: ((

  448. VendettaII szerint:

    Orphan szerint:
    2014. október 17., péntek – 16:08

    Kedves Ilona! Nem csak napközben használjuk ezen útvonalakat. Csak tudja ha éjszaka kapunk hívást, és betegért vonulunk, megtesszük még azt is, hogy nem használunk megkülönböztető hangjelzést, főleg a lakótelepek mellett közvetlenül elhaladó útvonalakon.Nekünk is rengeteg gondunk van a közlekedéssel.

    Nos én úgy vettem ki az írásából hogy Ön egy beteg szállító esetleg mentős. Bár lehet tévedek. Ezek szerint Ön is közlekedik..Bár csapajev hozzászólására ahogy reagált kezdek kételkedni.
    Csepajev teljesen normálisan leírta az SZTK-nál uralkodó helyzetet. Csak Ön kicsit érdekesen reagált rá…
    Az SZTK-nál az a lámpa nélküli zebra megöli a reggeli forgalmat a Kossuth Lajos utcán, mivel relatíve közel van a Szent István lámpás kereszteződéshez, és nagyon gyorsan feltorlódik azon a 150 méteren egy kocsisor, aminek a következtében a kerszteződésbe is beállnak, így megbénítják….
    Ha már a Plútó utcára képesek kirakni 3 nyomorult lámpát akkor ide is felrakhatnának egyet, ami összhangban ismétlem ÖSSZHANGBAN van a Szent Istvánnál levő lámpával hogy az autósok ne torlódjanak fel és a gyalogosokat bizonyos időközönként engedjék el, ne pedig úgy ahogy a buszról éppen leesnek….

    Egyszerűen káosz amikor egyesével rohangálnak át a zebrán és közöttük 1-1 kocsi tud átmenni. Piacnapokon pedig ne is beszéljünk arról hogy nem csak a zebrán hanem az SZTK után is rohannak a nagymamik utánfutóval a buszhoz Kamikaze módra.
    Nem érdekli őket hogy a busz mellett normális tempóval közlekednek a kocsik, azt hiszik halhatatlanok. Rohannak buszhoz hogy időben haza érjenek az Esmeralda új részére. Mert elképzelhetetlen hogy Ők lekéssenek egy buszt….
    Sajnos az SZTK és a piac környéke igen balesetveszélyes a gyalogosok miatt…
    Azt hiszik hogy nekik mindenhol elsőbbségük van, a járdáról körültekintés nélkül lépnek le, úgy hogy zebra sincs közel s távol, pedig a Táncsicson 400 méteren 6 db is van.
    És ilyenkor Ők háborodnak fel hogy miért csikorgó kerékkel állnak meg az autósok…

    Pedig a 100 Folk Celsius is megénekelte: Balra nézek Jobbra nézek HA NEM JÖN SEMMI ÁT MEGYEK….

  449. körorvos szerint:

    Teljesen egyetértek: az SZTK gyalogátkelőhöz az autós forgalmat gyorsító jól ütemezett közlekedési lámpát kell tenni, mert a gyalogosok folyamatos! áramlása lehetetlenné teszi az autós haladást. És nem mindenkinek a Gerincút felé akad dolga…

  450. körorvos szerint:

    Ez a Plútó utcai cirkusz ékes példája annak, hogy a pokolba vezető út is (állítólagos) jó szándékkal van kikövezve..
    Ezzel a felálással senkinek semmivel sem lett jobb, de sokaknak rosszabb lett, nagyon rosszabb!
    A dudálást kérem ne, mert azokat is sújtja, akik vétlenek a szabad mozgás akadályoztatásában.

  451. körorvos szerint:

    Az utak azért vannak, hogy haladjunk rajtuk!!
    Persze vissza is lehet bontani, feltörni, sóval behinteni a helyét, aláaknázni,stb….Cui prodest?!?
    Olyan álságos farizeus még a kérdés is, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon, mivel ilyen megoldás nincs, nem is lehet. Factum.

  452. csepeliblogos szerint:

    Egy körorvos ne haladjon-rendeljen

  453. dudálj paraszt szerint:

    esetleg az sztk-nál is lehetne dudálni, biztos azt a problémát is megoldaná

  454. grün szerint:

    Az lesz majd a frissen megválasztott önkori első közérzetjavító intézkedése, hogy megszünteti az előző önkori nem eléggé átgondolt, a zönkény erejével a lakosság torkán lenyomott intézkedését megszünteti!
    És minden marad a régiben, mindenki halad a zeddigi úton! 😛 😀
    Ősi dakota mondás: Vonj meg valami életbevágó dolgot és amikor zúg a tömeg add vissza egy részét és imába foglalják a nevedet!
    Természetesen ettől a Városgazdának még jár a prériom! 😛

  455. haláltelki szerint:

    az auchannál állt reggel a sor vége a rákóczin befelé csak gratulálni tudok.
    előbb a gerincutat építenék meg egy normális országban és utána korlátozzák az alternatív utakat. de ahhoz persze az kellene hogy ne tolvajok vezessenek akik az utolsó garasig szétlopják az adónkat és nem marad miből megépíteni az utat.
    remélem családi kriptára költik hamarosan a lopott pénzeket.

  456. Varga Emília szerint:

    Ez a döntés és megoldás elfogadhatatlan! Mint sok korábbi hozzászólásban is olvasom, ezzel az intézkedéssel sikerült elérni, hogy a légyszennyezettség még nagyobb legyen az állandó dugó miatt. Én magam is a közelben lakom (Csikó sétány) és a munkába járáshoz a M 0-áson keresztül kell közlekednem. Emiatt az intézkedés miatt munkahelyemre érkezésem, mely eddig csak cca 20 percet vett igénybe, közel fél órával (!!) növekedett. Hazafelé még rosszabb a helyzet, és mivel a munkából nincs lehetőségem korábban elindulni, folyamatosan lekésem a délután 6 órakor kezdődő másik rendszeres és kötelező programomat!!
    Rendkívül bosszantó és szerintem “agyament” ötlet az, hogy egy problémat úgy próbálunk megoldani, hogy sokkal nagyobbant csinálunk belőle!!

  457. csumpika szerint:

    körorvosnak sok jó gondolata van, és kulturált a stílusa is. egyet kell értsek vele az sztk-s zebra ügyében. senkinek nem jó, hogy egyesével szállingóznak át a gyalogosok, közben a sor vége mindkét irányban több száz méterre van.

    egyébként nem szeretnének minket tájékoztatni az eddigi tapasztalatokról? valami olyanról volt szó, hogy 15-én értékelik az eddigieket, és úgy döntenek a folytatásról… jó, hogy címlapra került ez a hír, de valami új info is jól jönne már.

    @ Varga Emília: úgy veszem észre, hogy nekünk inkább hallgatnunk kellene. a mi panaszunk nem illik bele a ‘derék csepeliek nyugalma’ vs. ‘gonosz ingázó agglomerációsok’ keretmesébe, amit rá szeretnének húzni a döntésre.
    mi vagyunk az ‘így jártak’ kategória 🙂

  458. körorvos szerint:

    Szerintem a Csepeli Városgazda vezérigazgató ura van annyira fineszes, hogy előre látta, mekkora életminőség romlást okoz ez az úttorlaszozás és forgalom akadályozás über alles-dízel korom- és légszennyezés fokozás, Rákóczi út túlterhelése, csillagtelepi eddig nyugis utcákra forgalom zúdítás, mind a csepeli, mind az agglomerációs polgárok autós menetidejének jelentős növelése, düh, elképedés, stresszhormonok, agyvérzés, életminőség romlás, és leginkább, ami modern korunkban a legfontosabb, a drága idő elvesztegetése, stb, stb..
    Ezért eleve “csupán” 1 hónapos próbaidőre tervezte. Ezzel kihúzta azoknak a méregfogát, akik az autós társadalom zsigeri gyűlölői, és legszívesebben föld alatt vakondlukakba száműznék a gépkocsizókat (hja, az alagút építés a gerincútnál is drágább lenne, MO-és északnyugati szektorában lesz csak..)
    A rosszabbik verzió az lenne, ha az állandósított mega dugókkal, csepeli kvázi “útdíjjal” a benzin jövedéki adójába rejtett állami extra bevételt kapta feladatul növelni. De akkor az egy bújtatott rezsi emelés lenne : ) )
    Summa summárum. Jobb volt az eredeti állapot. A Gerincút teljes elkészültéig pedig mindenkinek ki kell bírnia. A környéken élőknek is. De az autósok se repesszenek a Plútó úton 50-nél többel. Akkor 1:1

  459. kalap szerint:

    A mostani forgalomlassító megoldás pont olyan dilettáns, mint az Erdősor utca és Szabadság utca kereszteződése (ahol pl. a gyalogosokat teljesen elfelejtették). Ez ismét egy közlekedésmérnöki bravúr…

  460. Shy Hulud szerint:

    Lehet hogy már írta valaki, nem olvastam el az egészet, de aki a sétányoktól megy a M0 felé, azt ki tud kerülni 3 lámpát a 2-ből, úgy hogy a krisnásokat jobbról megkerülve bemegy a lakótelepre. én ezt szoktam mert utálom a lámpákat és mindig arra megyek amerre nincsen. az utolsó lámpán viszont így is fennakadok és kénytelen vagyok dudálni. Fura intézkedés ez amúgy, hogy egy gyors útszakaszról bekényszerítik az autósokat egy lakótelepre.

  461. körorvos szerint:

    Ide vezet az, amikor egy lakossági fórum megjelent hangadói és különféle autó(sokat) gyűlölő kis lokális lobbi érdekek megpróbálják félre vezetni a városvezetést.
    De hál’ Istennek egyelőre nem véglegesítették a rossz(abb) megoldás erőltetését – bár hatalomtechnikailag megtehetnék.
    A szélesebb rálátás, a csupán száz méteres érdekek diktátumának feltétel nélküli el nem fogadása, a többet veszítünk a réven, mint amennyit nyerünk a vámon belátási képessége reményt ad arra, hogy az eredeti- még működő- állapot visszaállítódhassék.

  462. ez a baj szerint:

    Az autósok azért fizetnek súlyadót, benzinadót, mindenféle adót, hogy a pénzükből megépült utakat használhassák.
    Tehát nem kell lámpa.

  463. autos szerint:

    Ott lakom a környéken, most jól megszívtam, mert heti 2x vinnem kell a gyereket edzésre.
    Mindig elkésünk, én is a dudát, gázfröccsöt javaslom…

  464. autos szerint:

    Ha valaki rámozdulna az aksikra… Úgy rendszeresen

  465. csumpika szerint:

    @autos: az csak még nagyobb káoszt szülne. akkor már inkább vigye a virágos edényeket is. 🙂
    kertbe jól mutatna néhány muskátlival, meg a ‘DUDA!’ felirattal. 😉
    a lámpa meg mehetne a nappaliba hangulatfénynek. :p

    szeretnék szigorúan elhatárolódni magamtól!

  466. dudu szerint:

    gondolom a dudálók azt várják, hogy minél többen panaszkodjanak a környékről az önkormányzat felé. (biztos nem rosszindulatból teszik)
    az önkormányzat vajon mit tesz ha egy rakat szabálysértést jelentenek feléjük?
    tényleg olyanok vagytok mint a birkák.
    az egyik elkezdi, a többi folytatja még akkor is, ha nincs értelme, és még büszkék is vagytok rá.
    szánalmas.
    inkább kolomp kéne minden kocsira

  467. csumpika szerint:

    nem dudu, a dudálók azt várják, hogy elvigyék a vérbe a forgalomlassító virágosládákat. és ezt várom én is, bár még sosem dudáltam egy lámpánál sem.
    hogy az önkori mit lép, azt várjuk meg.
    ha az autósok panaszai mellett lakossági panaszok is érkeznek, akkor nem sok érv lesz az akció fenntartása mellett. ez is lehet az autósok szempontja. nem biztos ám, hogy mindenki birka, aki nem veled ért egyet. 😉
    de ha jobb a lelkednek, általánosíts nyugodtan, és birkázz le minden arra járó autóst. esetleg osztogass a pirosnál állóknak kolompot “szánalmasak vagytok” feliratú pólóban. ez biztosan elősegítené a probléma megoldását.

  468. M0Speed szerint:

    Nos igen, gyönyörűen nem történt semmi az ég világon 15-én sem, utána sem. Ez a fos még mindig ott van. Egyszerűen nem hiszem el, mi a francra várnak még a leszereléssel, hogy leessen a hó és akkor is megnézik meddig ér majd a dugó? Vagy csak akkor nézik meg? Egyszerűen nem fér a fejembe mi a tökömet csinálnak.

    ÉBRESZTŐŐŐŐ bontsátok már el ezt a szart! Köszi.

  469. dudu szerint:

    biztosan érkeznek lakossági panaszok.
    de a dudálás még mindig szabálysértés ami a rendőrségre tartozik:
    30. § Hangjelzés
    Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint – lakott területen kívül – az előzési szándék jelzése céljából szabad.

    speciel én füldugóval alszom amióta iderakták ezt a nyomorék utat, de ezt nem mindenki teheti meg.
    nem is érdekelt eddig a pontig a dolog, de az, hogy dudálással próbálnak arra sarkallni, hogy tegyek lakossági bejelentést, kiverte a biztosítékot, sajnálom.
    most már úgy vagyok vele, hogy maradjon így…

    ezt a fotót ma lőttem az egyik dudálósról, látszik az arcán az elégedettség, úgy érzi tényleg tesz valamit:
    http://i4.dailypost.co.uk/news/north-wales-news/article6166729.ece/alternates/s615/zz081013ramRaid.jpg

  470. grün szerint:

    dudu!
    Ki dönti el, hogy egy autóvezető mikor ítéli balesetveszélyesnek a helyzetét és ennek megelőzésére adhat-e hangjelzést?!
    Hord magával egy közlekedési szakértőt?! 😀

  471. dudu szerint:

    akkor most szórjak szögeket az útra, mert nem tetszik a dudálás?
    hagyjuk már ezt a csillagtelep vs agglomerációt.
    nyilván leszarta mindenki azt a pár segélykérő levelet ami érkezhetett innen, ha érkezett egyáltalán.

    egyébként úgy vettem észre egyre kevesebben dudálnak.
    lehet hogy már csak 312 dudálás hiányozna ti meg feladjátok

  472. grün szerint:

    dudu!
    Az már látod büntetendő!
    Ha valaki az úttesten idegen tárgyat helyez el szándékosan, hogy másoknak kárt okozzon stb….stb! 😛

  473. Jojo szerint:

    dudu azonnal távolítsd el a képemet, mert nem járultam hozzá! legalább az arcom takard ki!!!! … de kedves biztos úr nem látta, hogy egy kutya szaladt át előttem?AZÉRT DUDÁLTAM!!

  474. k szerint:

    A szögeket szórókat se fogja senki se látni.

  475. felix szerint:

    Adnin!
    Meleg a pite?
    Vagy mi volt a gond?

  476. felix szerint:

    Bocsi Admin

  477. haláltelki szerint:

    te mocsok werner, nem loptad volna el a pénzt a gerincútra inkább !

    http://magyarnarancs.hu/belpol/csaladcentrikus-megoldasok-85180

    ez egy ilyen szarházi, ez zárogat le itt utakat.

  478. felix szerint:

    A profik így csinálják.
    Az amatőröket meg……

  479. Korrupt János szerint:

    ez a werner jól megszívta, pedig neki csak annyi köze volt a lámpázáshoz, hogy vele iratták alá a magyarázkodó levelet…a döntés nem nála született! De a prémium az igaz….ne akarjátok tudni, hogy hány milla volt!

  480. Júlia szerint:

    Srácok ne egymást szapuljátok! Elhiszem az ott lakóknak, hogy zavaró a nagy forgalom, ugyanakkor a megoldás nem az, hogy tovább szűkítem a keresztmetszetet, mert az csak további dugókat indukál. Ezt a “remekbe szabott” forgalom lassítást sem kelett volna meglépni, hanem a gerinc út meghosszabbítását kellett volna előrébb hozni. Azért kellett volna erősen lobbizn, mert az érezhetően javította volna a helyzetet. Jelenleg az M0-ról, meg az agglomerációból két úton lehet bemenni Csepelre és ez sem elég. Ahelyett, hogy az önkormányzat “felelős szakértői” as forgalom elosztását, gyorsítását segítenék, ráterelik mindkét út forgalmát a Rákóczi útra. “Nagy ötlet!” Aztán majd ott is lassítani kell mert megnövekedett a forgalom ugye? Ráadásul arrafelé sokkal többen laknak, de úgy tűnik, valamelyik bennfentest zavarta a forgalom és ott lassítja az idiótája, ahol alig laknak. ASrról már csak halkan beszélek, hogy a fineszesebbje így is megtalálta a kerülő utat, amiáltal az eddig nyugodtabb kertvárosi rész is kap rendesen reggelente, de ez sem tűnik fel senkinek. Egyébként úgy látom, hogy ez a fórum is csak azért lett nyitva, hogy az emberek kidühönghessék magukat, mert az önkormányzat, meg ez a hülye Werner szarik az egészre.

  481. VendettaII szerint:

    Nézd már a közel 500 hozzászólásos cikk eltünt a főoldalról. Pedig ez érdekli az embereket…

  482. Besucher szerint:

    Bontsátok már el azt a szart!!!! Teljesen hülye a városvezetés?!

  483. Johnny szerint:

    Tisztelt Cím!
    Én is hozzászólnék az új ”kialakított” forgalmi változáshoz.
    A véleményem, hogy a plusz 3 lámpa beiktatása borzasztó elgondolás volt a kitalálója részéről. Nem is értem, hogy a lakossági bejelentések alapján, miért kell a népet és a környező településeket bűntetni??? Ha nagy a forgalom és nagy a szennyezettség, miért nem lehet körforgalommal helyettesíteni??? Talán mert egyszerűbb és ésszerűbb lenne? A forgalom ígyse úgyse fog csökkenni, mert nem csak egy településről van szó, akiknek a lakói ”áthajtanak” Csepelen, illetve azzal hogy megpróbálják az M0-ra kiszorítani az agglomerációt, az sem megoldás, hiszen, így is sokan dolgoznak olyan kerületekben, amelyekhez a bejutás Csepelen keresztül történhet (pl: 9,20, kerületek stb.)
    Érdekes Szigetszentmiklósnál több helyen is körforgalom van kiépítve, lassítva ezzel a száguldozókat, de mégsem megakasztva a forgalmat. Lásd II. Rákóczi Ferenc úton tele van lámpával és egészen konkrétan a csepeli tesconál áll a dugó kifele minden nap. Sőt, a csepeli úton kihelyezett lámpáknak köszönhetően nőtt a II. Rákóczi Ferenc út forgalma is.
    Illetve meg kell említenem a gerinc utat is.
    Miért is lett megépítve, ha a 2 fő út, melyen be lehet jutni Csepelre tele van akadállyal???? Nem az a lényege, hogy mentesítse a forgalmat? Nem pedig torlaszolja.
    Komolyan nem értem az elgondolást!!!! Hihetetlen! Kertvárosi bejelentés érkezett, de arra senki nem gondol, hogy ezzel a 3 lámpával még többen próbálnak majd ”menekülni” a környező utcákban (orion, vénusz, szabadság utca stb.)? Nem beszélve arról, hogy a ”türelmetlen bunkó sofőr” aki száguldozott, az most is száguldozik? Át a piros lámpákon szlalomban? Saját tapasztalatból írom!
    És akkor nem beszélve a dugók miatt kialakult szennyezésről.
    Szerintem nagyobb szennyezést és még nagyobb zajt hoztak az új ”csodalámpák” mint a régi felállás. Kérdem én, minek akkor a zajvédő fal? Ha az ott lakók kisírták a lámpákat, más kisírja, hogy zavarja a fal. Ezek után azt is lebontják???
    Csepeli lakos vagyok, nem járok arra autóval, tömegközlekedéssel sem, csak pusztán informálódom és látom majdnem napi szinten milyen fennakadásokat okoz az új helyzet.
    Hozzáteszem nem értek egyet vele és remélem átmeneti a helyzet, mert hosszú távon a bejelentők is belátják, milyen rossz helyzetbe hozták magukat. És a kialakult helyzet miatt valószínűsíthetem, hogy több bejelentés lesz a lámpák elbontása miatt, mint a lámpák kiépítésénél volt.
    A problémát körforgalom kiépítéssel látom megoldottnak. Nem értem, hangsúlyozom, nem értem miért nem egyszerűbb és hatékonyabb a szakembereknek????

    Üdv, Csilla

  484. én szerint:

    A közelmútban felhívtam Werner urat, a beszélgetés lényegét leírnám.
    Én: szükséges-e kivárni a tesztüzem végét, hiszen már most láthatóak az áldásos hatások.
    Ő: szükséges mert a következtetéseket csak utána tudják levonni, de annyit már tudnak, hogy rengeteg környékbeli lakótól kaptak dicséretet mert lecsökkent a forgalom.
    Én: egyszer sem láttam forgalomszámlálókat, mi alapján tudják megitélni, hogy csökkent-e a forgalom.
    Ő: egy korszerű kamerarendszer van telepítve az útra, ami még a szabálytalankodó autósok lefülelésére is alkalmas, biztonsági öv, telefonálás, sőt még olyat is tud, hogy a rendszámfelismerő rendszer miatt még az úton áthajtó autók tulajdonosának lakóhelyét is meg tudják mondani a BM nyilvántartásból vagyis milyen az utat igénybe vevők összetétele, hány csepeli,miklósi,halásztelki használja az utat. Valamint a BKK és Volán buszok menetidő változásából is következtetéseket tudnak levonni.
    Én: az aglomerációból érkező autósokkal nagyon ki lett tolva.
    Ő: engem a csepeli emberek érdekelnek, mert ők fizetik a kerületbe az adót, egyébként is nagyon jók az alternatív útvonalak és ezt egyre többen használják, mármint a Soroksári és Budafoki utat.
    Én: ezt kétlem, papíron lehet, hogy a menetidő ugyanannyi, de a valóságban nem, ezek szerint jogos lenne, ha Erzsébet vagy Ferencváros lezárná a hidakat, hogy ne menjünk át rajta
    Ő: ez nem ugyanaz és a lámpák egyébként is úgy vannak beállítva, hogy a Csepelről kifelé haladókat ne nagyon gátolja
    Én: lehet, hogy furcsán hangzik, de ha elmegyek itthonról reggel akkor én haza is jövök, tudom, hogy ezt nem mindenki így csinálja, de nálunk ez van.
    Ő: zöldhullámra vannak állítva a lámpák, így hamar haza érek
    Én: szombaton este jöttem haza, mindegyik lámpa megfogott
    Ő: lehet, hogy elállítódtak
    Én: miért nem lehet éjjelre sárga villógóra kapcsolni a lámpákat
    Ő: (ebben nem vagyok biztos, hogy így hangzott el) annyira nem okosak a lámpák (ez az én gondolatom: vagy az üzemeltetők)
    Hát nagyjából ennyi volt. Az egész beszélgetés teljesen normális hangnemű volt, nekem mégis teljesen elkeserítő………….

  485. kerdezo szerint:

    Werner válaszai nem mások, mint bla, bla, bla…
    Lámpa mutyi!

  486. kerdezo szerint:

    Ha valamit mérek kedves Wermer úr, akkor azok nem következtetések, hanem tények.
    De egy(etlen) politikustól ne várjuk el, hogy felismeri a tényt, hogy balfaszságot csinált.
    Kíváncsi lennék, melyik szerencsétlen lakó dícsérte meg a rendszert, az, aki hallgatja a duda szót, vagy amelyiknek semmi dolga ott, csak nyal, meleg szarig.

  487. Tündér Ilona szerint:

    úgy látom nem az érdeklődés hiánya miatt került le az első oldalról.

  488. VendettaII szerint:

    A kamerarendszer amiről Werner Úr ír az a kőzelében nincs a Plútó utcai lámpákhoz, így megkérdőjelezem hogy egyáltalán van fogalam arról hogy miről beszél és hogy ért-e a munkájához…
    Amikről Ő beszél az a Csepeli és a II Rákóczi úton a Budapest tábla mellett van.
    Ezek a kamerák nem látnak el a Tescoig vagy a temetőig. És azt sem látja hogy a jehováknál mekkora sor van….
    Szóval ismét olyan valaki hoz döntéseket aki egyáltalán nem ért a munkájához. Kezet foghat Vitézy Dávidkával….

  489. körorvos szerint:

    ELCSESZETTEBB POLITIKAI AKCIÓT MÉG NEM LÁTTUNK
    Rövid időre lezárták az Együtt-PM és a Szolidaritás aktivistái a Lánchíd pesti oldalát kedden délben. A korrupció és az amerikai kitiltási ügy kezelése ellen tiltakoztak. Óriási dugó lett, a feldühödött autósok kirángatták a molinókat az aktivisták kezéből, és leszorították őket az útról. Az akció körülbelül tíz percig tartott, és nagyon mozgalmasra sikeredett

    http://index.hu/video/2014/10/21/lanchidzaras/

  490. körorvos szerint:

    A fenti műsornak a csepeli-plútói úti valósággal való bármiféle hasonlósága/egyezése kizárólag a véletlen műve..: )

  491. körorvos szerint:

    Bizony, az autósoknak haladni kéne…

  492. körorvos szerint:

    a közutakon mindenütt.

  493. körorvos szerint:

    Ezt- sine ira et studio- azért linkeltem, hogy ahol- bármiféle(!)- küldetéstudatos politika megjelenik, ott az ész megáll(hat). Itt is, ott is, amott is.
    Empátia, elvtársaim az Úrban!

  494. Passenger szerint:

    Üdv Werner Úr!

    Remélem jól alszik és minden este azzal a tudattal fekszik le, hogy na ma megint megszívattam vagy tízezer embert. Nem kizárt, hogy valóban kapott olyan visszajelzést, hogy csökkent a forgalom a kérdéses utcákban, DE miért nem kérdezi meg a Rákóczi út mellett lakókat is, hogy milyen jó lett így nekik? Felmérte azt is, hogy így nem csak az autósokat, hanem a tömegközlekedéssel közlekedőket is agyon szívatja, mert mind a Volán, mind a BKK járatok menetideje jelentősen megnőtt, a gyerekek eklkésnek az iskolából, mert néhány bennfentes nyavajgása miatt korlátozzák a forgalmat. Mit szólna hozzá, ha mondjuk a XX. vagy a IX. kerület úgy döntene, hogy elég volt a Csepeli autósok okozta dugóból és korlátoznák a forgalmat a két híd (Gubacsi, Kvassay) túloldalán. Csepel meg beállna és fuldoklana a füstben az emberek nem érnének be időben a munkahelyeikre, a gyerekek meg az iskolába. Nem értem a csepeli kerületi vezetést sem, hogy alkalmazhat ilyen “szakembert” mint Ön. A demokráciáról hallott már? Tudja az a dolog, amikor a többség érdekét kell figyelembe venni. Rémlik? Nem gondolom, hogy a demokrácia csak Csepelre vonatkozik, bár azt hiszem, hogy ez a barromság ott is kiverte a többségnél a biztosítékot. Felháborító, hogy a vezetők válogatott hülyékkel veszik magukat körbe azért, hogy ne veszélyeztessék az ő pozíciójukat. Harminc nap kell, ahhoz, hogy rájöjjön arra, hogy baromságot csinál? Ennél a dínók idegrendszere is sokkal gyorsabb volt. Ha esetleg megpróbálná használni azt a szép nagy fejét, akkor rájöhetne, hogy az ötlet leve egy állatság volt. Akkor kell ilyet csinálni, ha van egy jobb alternatív útvonal, nem pedig hülyét csinálva magából, meg az egész csepeli vezetésből a környékbeli rádiólban is magyarázni a szegénységi bizonyítványt, hogy ugyan a gerinc út még nincs meg, de mi faszagyerekek majd a hatalom oldaláról pökhendi módon megmutatjuk nektek mocskos kis szigetlakók, hogy ki az úr a háznál és majd jól leszoktatunk benneteket arról, hogy erre járjatok, hogy bevigyétek a gyerekeiteket a Kölcsey Ferenc Általános Iskolába, vagy legyen pofátok bemenni a csepeli munkahelyetekre. Csinálunk jó nagy forgalmi dugókat és élvezzük a mások szenvedését ugye?! Arra lenne inkáűbb esze, hogy a Csepeli úton a lámpa előtt minden esőkor megjelenő tengerszemet eltüntesse. Aha, lehet, hogy az is forgalom lassító céllal lett kialakítva a nemrég “szakszerűen” csatornázott területen. Sorolhatnék még egy tucat dolgot, ami segítené a csepeli közlekedést, mert ugye az lenne a cél, nem? Miért tartják önt ott az önkorményzatnál??? Úgy látom önnel is csak többen vagyunk.

  495. Driver szerint:

    Helló Passenger!

    Magyarázhatsz ennek a retardált idiótának, úgyis ragaszkodik a hülyeségéhez, abban a körben ahováő tartozik egy így dívik.

  496. cs szerint:

    Nem a lakótelep költözött, az út mellé hanem az út jött ide útólag.
    Ha még pár ezeren kiköltöznek mucsára, vágjuk még pár úttal keresztbe Csepelt?
    Mindenek megvan a maga előnye, és hátránya. ennyi.

  497. Besucher szerint:

    Figyelj cs!

    Ha nem akartok belefulladni a forgalomba, akkor bizony át kell vágni pár úttal Csepelt. Mellesleg gondolod, hogy különb vagy akármelyik szigetlakónál??? Nem tűnsz annak.

  498. M0Speed szerint:

    Igen cs, a hátrányod pedig az, hogy szépen elviseled a közlekedést, mert a fővárosban laksz, ahova a legtöbb ember jár, ahol a legtöbben dolgoznak.

    Ha nem tetszik a forgalom, költözz egy tanyára! Ott nem lesz dudálás sem.

  499. én szerint:

    Jönnék haza, de a kiba….. lámpasor nem enged Werner úr jöjjön már ki az irodájából és nézze meg,hogy mekkora dugó van a Rákóczi uton és a Csepelin is

  500. cs szerint:

    Közlekedni, azt lehet, de én nem nevezném közlekedésnek azt, hogy a 4-5-6 személyes autóban ül egy valaki (kb95%) és foglalja a helyet, áll a dugóban. Kihalásra ítélt ‘állatfaj’ az ‘autós társadalom’ (LOL) a nagyvárosokban. Akiket minden eszközzel büntetni kell. Piros lámpa, dugódíj, adó stb. Lásd egy két nyugati nagyváros példáját.

  501. én szerint:

    A cs elől úgy gondolom lemaradt a pö ☺

  502. nagyapó szerint:

    Hogy ez a Városgazda mit művelt? Dugó a Plútó úton, dugó a II. Rákóczi úton, dugó Popieluszko úton, dugó a Kvassay úton, dugó a Sibrik felüljárónál és még rengeteg helyen. Szörnyű.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  503. én szerint:

    Öreg,ha olyan nagyokos akkor menjen oda a Csepeli útra és mondja el az autósoknak,hogy ez a forgalomlassítás egy jó ötlet. Arra azért kiváncsi leszek,hogy az említett szuper kamera,hogy működik, én megálltam a pirosnál a mögöttem lévők közül kb. a harmadik kocsi egy taxi kivágott és simán átment a piroson. A hülye nem tudta,hogy elkapják a kamera miatt.

  504. Korrupt János szerint:

    állítólag a jövő héten ül össze egy stáb, akik kielemzik az 1 hónapot, és ekkor döntenek, hogy marad vagy sem! Milliós tétel már így is a tervezés, fenntartás, bérleti díjak stb. és akkor a benzinről amit elfüstöltünk az araszolással, ….arról ne is beszéljünk! A kamera meg kamu…mert nincs!

  505. én szerint:

    A kamerát én is csak Werner vágyálmának gondolom.A stáb remélem egy ,,szakértői” stáb lesz és nem csak nagyapó és cs féle agytrösztök 😀

  506. Jojo szerint:

    cs én nagyon sajnállak, hogy nem sikerült megszerezni a jogosítványt, túl nagy falat volt számodra. és most utálod az egész világot!

  507. Jojo szerint:

    Remélem hogy nincs kamera, mert akkor soksok ezer bírságra számíthatok piroson áthajtás miatt 😀 Nincs ugye? ugye???

  508. kerdezo szerint:

    A stáb tagja gondolom, még borbély lénárd is.
    Az összehangolt zöld még mindig nem működik, egyik irányba sem!
    Mindez fél nyolckor, este!

  509. VendettaII szerint:

    Héjjj CS..
    A hozzászólásoddal az a baj hogy rohadtul nem gondolsz azokra akik nem a Plútó utcánál állnak a dugóban, hanem mondjuk Halászteleknél ülnek a Volán buszon és reggel nem érnek be suliba és dolgozni.
    Ott nem csak 1 ember ül a buszon te ZSENI.. Nem vagy rokona Werner Úrnak? 😀
    Te is “kihalásra ítélt állatfaj lehetsz” ahogy fogalmaztál, ha ilyen beszűkült látásmódod van…
    Rohadtul nem veszed figyelembe hogy ez a 3 lámpa nem csak azt a pár 1000 autóst gátolja a rendes közlekedésben aki ott megy, hanem vonzáskörzetét is Szigetszentmiklós, Halásztelek.
    Nem vagyok vészmadár és nem is kívánok senkinek rosszat, de ha csak 1x is történik egy olyan, hogy a mentő nem ér időben a beteggel a kórházba, mert oda is és vissza is totális dugó van, ez miatt valaki nagyon megüti magát.

  510. Egy autós : ) szerint:

    Nem igazán értem a politikai összefüggést, és a komcsizást ezekben a beírásokban, mert ezt a káoszt ” sárgák ” csinálták !!!!!
    Nem tűnik fel nekik az a tény, hogy amit használni kéne az autósoknak utat, azt még nem építették meg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ezek tényleg ennyire GYÖKEREK ?????? Vagy valami más a mozgató rugójuk ???
    Ugyanis értelmes választ még nem igazán találtam erre a BAROMSÁGRA !!!!
    REMÉLEM KIRÚGJÁK AZ EGÉSZ BAGÁZST ………..
    Ami számomra a legérthetetlenebb, az az, hogy miért kell 1 hónap a próbához, amikor 1 óra is elég lett volna, hogy kiderüljön a HÜLYESÉGÜK !!!!!!

  511. én szerint:

    Az 1 hónap azért kell mert a lámpát bérbeadó cégtől csak utána jön meg a jutalék.
    Amúgy meg tényleg a komcsik keze is benn lehet a dologban hiszen a lámpák is vörösök szerintem valami szpicológia is van a dolog mögött 😀
    Engem is valami furcsa érzés kerít hatalmába a lámpák környékén.

  512. cs szerint:

    VendettaII , hogy ne gondolnék rájuk, mint irtam rég be kellet volna vezetni a dudódijat.
    Egy megfelöen nagy belépési dij Bp határánál, és minden megoldódna.
    Dugóban araszoló mentőatot, pedig naponta látok máshol, és ezért TI vagytok a felelősek.

  513. körorvos szerint:

    Tíííccsáák be az autózást! Moonnnyyon le az autós! Vissza a főődutakat mindenhova!
    Az autósok gyűlölete is egy betegség, és árt az egészségnek.. : )

  514. VendettaII szerint:

    Cs
    Én még mindig azt mondom amit te is, “kihalásra ítélt állatfaj lehetsz”.

    Ad 1: semmi közöm nincs ahhoz hogy a mentős a dugóban araszol ugyan is nem vagyok politikus sem kerületei önkormányzati képviselő. A lámpákat sem én dobtam ki a Plútó utcára hanem a FideSS.
    Tök átlagos Csepeli lakos vagyok.

    Ad 2: Bevezethetik a dugó díjat Budapesten semmi akadálya, viszont akkor azt is ki kell fizetned amikor a gáz, villany, víz szerelő kimegy hozzád KOCSIVALLL, mert nem hátán fogja, buszon cipelni a szerszámait.
    Szar dolog amikor megkapod a számlát és az szerepel rajta 1 órás munkáért hogy: Munkadíj: 5.000Ft+Áfa, Kiszállási díj: 15.000Ft+Áfa. Mert nem Ő fogja megfizetni helyetted hogy Szar helyen laksz.

    Ad 3: Amíg nincs P+R parkoló addig nem lehet dugódíjat bevezetni ÉRTEMMMM???
    TI 4 évig egy darab P+R parkolót sem húztatok fel ide a kerületbe, szóval addig nekem ne beszélj dugódíjról amíg az agglomerációból érkezők nem tudják hova lerakni a kocsit és tömegközlekedve tovább menni…
    Így is aki ezt választja a HÉV-ig minden képen be kell jöjjön kocsival.

    Szóval hajrá mondj még okosságot 😀

  515. körorvos szerint:

    Egyébként Csepelen a legkevesebb az 1 főre (sem nem) eső autók aránya. Ebben a tekintetben is a főváros szegényháza, továbbá legalacsonyabb ingatlanárak, stb, stb.
    (Egyrészt statisztika, másrészt tapasztalom, hogy ha bármikor egy betegemet kórházba, szakrendelőbe kell(ene) eljuttatni, hát autó az nincs, a hozzátartozónak sincs, talán a jószomszédnak-rokonnak, de az meg dolgozik, vagy már besörözött stb, tehát általában marad a betegszállító rendelése..)
    Egy politikus -pártfüggetlenül- voksra és népszerűségre hajt. Hát könnyen kiszámolható, hogy Csepelen az autósok törpe minoritás. Sőt még osztályharcos irigység is irányul ellenük, bűnbakképző mechanizmussal, harcos (ál)környezetvédőkkel, dögöljön meg a szomszéd tehene jó előrevivő magyarosch mentalitással. Bingó, minden összeállt!
    Legyen egy lakossági fórum, ahol adják elő a kellően át nem gondolt következményekkel járó vágyálmaikat a hangadók, találjanak “megértő” fülekre a döntéshozóknál, akik propagandával bevetik a “megvédjük a csepeliek nyugalmát”- (egy kisebbséget meg éppen gutaütésbe kergetünk vele, zagson)- populista szlogent, és “intézkednek”.
    Mindez- nem véletlenül- az önkori választások előttre időzítve, de azért nem annyira előtte, hogy a botránya már kellőképpen sokáig megmutatkozzon. Ismétlem, hatalomtechnikából csillagos jeles, tényleg az egész világ tanulhat az elmúlt években e téren történtekből, ebben csak dicséret illeti a magyar narancströsztöt, semmi bírálat.
    Bejött ez is.., – természetesen- nyertek, no nem csak ettől, de azért csepp volt a sok között.
    Viszont pragmatikus és tapasztalt hivatalnokokként legalább ők tisztában voltak a várható káros “mellékhatásokkal” is, és 1 hónapos próbaidőre tesztelték a pudingot, mert annak próbája az evés.

    Az empátia egy hasznos tevékenység. Éljük bele magunkat a hatalom birtokosainak helyzetébe, annak ellenére, hogy- mint ahogy eddig sem nagyon-, de most már a legkevésbé sem érinti pozíciójukat ez a kis zűr és zavar.
    A Csepeli és Plútó út forgalmának megdöglesztése még mindig több esélyes a jövőben.
    Lehet így hagyni, lehet valamelyest enyhíteni, és lehet restitutio ad integrum- visszaállítani az eredeti, még működő helyzetet.
    Sok szempont vezet(het)i őket.

    Néhány: helyhatósági választás 5 évig nem lesz, tehát semmi sürgető teendő : )
    Belátás- akkor tkp. minek is készült ez a Csepeli és Plútó út, és ha már van, mi is lenne a funkciója..- enyhülés, esetleg néhányan ők is szeretnének az autójukkal déli irányba ki- és bejutni Csepelről, tehát a fagyi nekik is visszanyal.
    Hiúság ( egyik főbűn) és makacsság- csakazértis ragaszkodunk a propagandánkhoz, különben is ott vannak már a betonterelők, lámpa sor, majd csak megszokják vagy megszöknek Soroksár, Budafok felé-(azért ekkorát kerülni nem bolond az autós…)
    A Rákóczi úton emiatt akkora lesz az állandósult dugó, hogy annak botránya mégis lépés kényszert vált ki.
    Ne adj ‘ Isten egy szirénázó mentős esetkocsi vagy tűzoltó autó – akár éppen a Plútó utcaiak megsegítésére.. – csak időveszteséggel, késve, vagy a terelő-szűkítő betonteknőktől, dugóban össze-vissza nem, vagy rosszul szétrebbenő autóktól beszorulva, felborulva, balesetet okozva jutna el a céljához.
    Egy minapi példa: http://index.hu/belfold/2014/10/03/ingatlanos_haboru_miatt_halhatott_meg_a_teniszezo/

    Tovább mind a két ellenséges fél lobbizhat, kilincselhet, érvelhet itt, személyesen, és kapcsolatait is bevetve a hivatalokban- csepeliekben, de máshol is.. akár végeláthatatlanul, a kimenetelbe nem beletörődve..
    A kitartásuktól is sok függ, erre álljon itt egy tanulságos példabeszéd Lukács evangéliumának 18. fejezetéből:

    Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben. A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.

  516. Kosári szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    Budapest XXI., Csepeli út – Plútó utca építése 2002-ben fejeződött be. Azóta a forgalom folyamatosan, korlátozás nélkül, akadálymentesen haladt. Nézzük már meg milyen évet is írunk? Többek hozzászólásában olvastam, a környéken élő lakosok kérték a forgalomlassítást. Ha ők kérték volna, akkor az önkormányzat ezen kérés teljesítésére 12 évet várt volna. Tessék egy cseppet elgondolkodni ezen. Nem lehet, hogy inkább valami más játszhatott ebben közre?

  517. körorvos szerint:

    Lehet, hogy kérték közvetlen környékbeliek is, és föltehető, hogy a hatóságok eddig nem teljesítették, mert tudták, hogy valójában ostobaság, sőt kontraproduktív, azért vártak vele..
    Nem kell(ene) mindenben összeesküvés elméletet keresni..(?)
    Bár abban, hogy most mégis a végsőkig kitartanak a gépkocsik a kezdettől, 2002-től háborítatlan helyes haladásának durva akadályoztatása mellett, az már annyira irracionális, hogy lehet, mégis van valami mögöttes “unga-bunga” vagy nyomásgyakorlás, amiről a pórnépnek nemhogy tudomása nem lehet, de magától eszébe se jutna.
    Utóbbi esetben valóban fölösleges érvelni, mert minden hiábavaló, ismétlődnek a begyakorlott megszokott lepattintó panel válaszok, és a “végső” eredmény értékelés is azok alapján már borítékolható.
    Már volt egy másik jóval előttem szóló is, aki sejtetett háttér okot, de nem merte, vagy nem látta ildomosnak itt leírni, vagy nem tehette meg.
    Tagadni bármi ilyennek meglétét persze lehet, de cáfolni nehéz (tagadás nem egyenlő cáfolattal, bár sajnos újabban rendre visszaélnek vele, helytelenül szinonímaként használva a két külön fogalmat szép kifejező magyar nyelvünk megerőszakolásaként).
    Majd meglátjuk: ha netán véglegesítik ennek a nélkülözhetetlen és hasznos, sokak által örömmel igénybe vett “egér útnak” a lehetetlenné tételét, akkor előbb-utóbb minden fényre derül, hogy minden nyilvánvaló ésszerűség ellenére mi lehet(ett) a valós kiváltó ok-ha egyáltalán van.., vagy ha negyven évre nem titkosítják : )

  518. cs szerint:

    körorvos
    Betegség ami árt az egészségnek 😀 értem:)
    Le se tagadhatnád csepeli ‘körorvos’ vagy… remélem nem harapsz.

  519. cs szerint:

    Jojo
    >>cs én nagyon sajnállak, hogy nem sikerült megszerezni a jogosítványt, túl nagy falat >>volt számodra. és most utálod az egész világot!

    Nos , Jojo ezt nem tudom tagadni sem cáfolni:), tényleg utálom, tele van olyanokkal mint te:)

  520. cs szerint:

    VendettaII szerint:

    >>Én még mindig azt mondom amit te is

    Ok rendben, örülök hogy végre mindenben egyetértünk.

  521. VendettaII szerint:

    cs szerint:
    2014. október 23., csütörtök – 17:14

    VendettaII szerint:

    >>Én még mindig azt mondom amit te is

    Ok rendben, örülök hogy végre mindenben egyetértünk.
    ________________________________________________

    Te CS, nem vagy véletlen a KEHI tagja? 😀 Azok szoktak mondatokat kiragadni egybefüggő kontextusokból. Mint a z Ökotárs vizsgálatánál 😀

  522. körorvos szerint:

    Közlemény a Csepeli út forgalomkorlátozásának feloldásáról Facebook PDF Nyomtatás E-mail
    2014. október 23. csütörtök, 10:02
    lampaTisztelt Csepeli Lakótársak!

    Tisztelt Csepeli és Agglomerációs Autósok!

    Az elmúlt két hétben kísérleti jelleggel, mesterségesen korlátoztuk a Plútó utca átmenő forgalmát, melyet a szigetszentmiklósi Üdülő sor teljes lezárása és felújítása miatt meg kell szakítani. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése.

    A beavatkozással számottevően csökkent a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De tágabb környezetében is sok köszönő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról.

    Természetesen tisztában voltunk azzal is, hogy az innen elterelt forgalomnak csak egy része kerüli el teljes mértékben Csepelt, a másik része a Rákóczi utat vagy a Hollandi utat választja. A Rákóczi úton, a Csepeli úton illetve a Hollandi úton idén nyáron beüzemelt, és a csepeli rendőrség által üzemeltetett kamerarendszer segítségével pontos forgalmi-statisztikai kimutatások állnak rendelkezésre arról, hogy a beavatkozás előtt, illetve annak során hogyan alakult az egyes utak forgalma. Így arra a kérdésre is választ kapunk, hogy a Plútó utcáról elterelt forgalom milyen mértékben jelentkezett a másik két déli bekötő úton. A rendőrségen kívül ugyancsak segítségünkre van a BKK, illetve Volánbusz járművein található GPS készülékek adatai, amivel percnyi pontossággal kimutatható a beavatkozás miatt a menetidő növekedése a Rákóczi úton.

    A kapott adatok kiértékeléséig visszaállítjuk az eredeti forgalmi rendet a Plútó utcában, amit az is indokolttá tesz, hogy Szigetszentmiklóson lezárják és felújítják az Üdülő sort, így a korábbi három helyett csak két közúti csatlakozási pontja marad átmenetileg a kerületünknek a déli szomszéd településekkel. Az adatok kiértékelése után szakemberek bevonásával döntünk arról, hogy van-e lehetőségünk arra, hogy az Erdősor utca, illetve Szabadság utca környékének lakói védelme érdekében a forgalmat úgy szabályozzuk mesterségesen, hogy az a kerületünk többi lakótársára ne rójon elviselhetetlen terheket. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése. Ehhez hosszú távon nélkülözhetetlen a gerincút teljes megépítése.

    Az elmúlt hetekben tanúsított megértésüket, türelmüket, illetve hozzánk eljuttatott javaslataikat külön köszönjük.

    Tisztelettel és köszönettel:

    Werner Péter

    vezérigazgató

    Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

    Telefon: 278-58-48 (mellék: 142, vagy 162)

  523. körorvos szerint:

    Keserédes utóíz..

  524. zenész szerint:

    Uhh van ám bőr azon az orcán rendesen

  525. Gábor szerint:

    MI IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK Werner-nek ,HOGY ÖRÖMMEL SZÍVATOTT TÖBB EZER EMBERT!!!!!!!!!
    Remélem forog az ágyában éjszaka,és leköpködik a hátát az utcán ezért a szép lámpákért!

  526. Kosári szerint:

    De azért szidjátok nyugodtan az ott lakókat, mert ők találták ki!!! Igaz????

  527. robbie szerint:

    Tisztelettel és köszönettel:

    ide lehet írni az anyázást : minél több annál jobb!

    Forgalomlassító tiltakozástt szervezzünk werner péter utcájába!

    Werner Péter
    vezérigazgató
    Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
    Telefon: 278-58-48 (mellék: 142, vagy 162)
    E-mail: info@varosgazda.eu

    236

  528. robbie szerint:

    http://m.blog.hu/lo/lorincimagazin/image/Werner-P%C3%A9ter.jpg

    csak azért hogy mindenki felismerje ezt a kedves embert!

  529. peli szerint:

    Köszönjük kedves Werner úr.
    Nagyra értékeljük, hogy felülbírálta a döntését.
    Az emberi nagysághoz az is hozzátartozik, hogy belássuk tévedéseinket.

    Ettől függetlenül maga egy dilettáns fasz.

  530. Korrupt János szerint:

    valószínű, hogy közeleg a mindenszentek napja és beszartak a várható nagy forgalom miatt, ezért is adták vissza a bérelt lámpákat, még az 1 hónap lejárta előtt! Okos döntés volt! Vagy elegük volt a kommentekből?

  531. Sándor Károly szerint:

    Remélem, hogy a kapott adatok kiértékelése eltart a következő választásig.
    Én fideszes szavazó vagyok, de már egyre több negatív tapasztalatom van velük kapcsolatban, többek között nem értem, hogyan történhetett meg ilyesmi egy fideszes vezetésű kerületben, amikor a szintén fideszes kötődésű Tarlós István főpolgármester (ő úr) leállította ezt a “nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, két óra várakozás” című packázást az autósokkal. Ennyire fontos volt a szavazatmaximalizálás az önkormányzati választásokon?

  532. Sándor Károly szerint:

    Mindenféle hülye TV műsorokat csinálnak, pedig lehetne csinálni értelmes műsorokat szuper nézettséggel. Ha valamelyik TV látna benne fantáziát, indíthatna egy rovatot “Dugóhúzó” néven, ahol az illetékeseket és autósokat meghívva higgadtan meg lehetne beszélni, hogy egy kis odafigyeléssel, hozzáértőbb forgalomszervezéssel hogyan lehetne bizonyos szűk keresztmetszeteket feloldani – nem tovább szűkíteni – neuralgikus pontokat megszüntetni, van belőlük bőven. Kérdés, hogy lenne e valamelyik csatornának ehhez bátorsága, és nem fúrnák e meg rögtön az illetékesek, mert kiderülne, hogy nem értenek ahhoz, amit csinálnak?

  533. Korrupt János szerint:

    Végig mentem ma a Csepeli úton….6 perc alatt, és semmi dugó! De azért a Szabadság u. 122 szám előtt, nyomtam egy hosszú dudát, a képviselő luvnyának!

  534. Kosári szerint:

    Korrupt János szerint:
    2014. október 27., hétfő – 22:44
    Végig mentem ma a Csepeli úton….6 perc alatt, és semmi dugó! De azért a Szabadság u. 122 szám előtt, nyomtam egy hosszú dudát, a képviselő luvnyának!

    Azért mert buta, és rettenetesen korlátolt vagy!!!

  535. Korrupt János szerint:

    Kosári szerint:
    2014. október 28., kedd – 08:46

    kosári! korlátolt, az aki a világra szart!!!!

  536. név szerint:

    és ezzel gyönyörűen alá is támyaszottad kosári állítását.
    neked ebből az egész törénetből valószínűleg csak az jött le hogy dudálni kell, még azt sem tudod miért dudáltál.
    nem az a baj hogy korlátolt és buta vagy, hanem hogy ugyanannyit ér a szavazatod mint bárki másé.

  537. mano szerint:

    Kedves illetékes Szakértők és csillagtelepi kedves lakók.

    Én a Rákóczi úton lakom, és még sokan mások is rajtam kívül. Van itt egy vízmű lakótelep is. A lélekszám nem tudom pontosan hogyan oszlik meg a csepeli út érintet szakaszával és a Rákóczin lakokkal. De az biztos,hogy itt is van forgalom. Sőt itt nincsen súlykorlátozás és a buszok is erre járnak.
    Javasolnám, hogy ide is építsenek zajvédő falat. És utána nem sokkal ide is rakjanak 100 méterenként 1-1 lámpát szép virágos ládákkal. Mert ugye ha az egyik csepeli lakókörnyezetnek ez jár, akkor szerintem a Rákóczin lakok is kapják meg. Vagy nem egyforma a csepeli lakos??? Ezenkívül még van a városnak, sőt az országnak számtalan ilyen útszakasza. igaz? Javasolnám mindenhol ezzel a kifogással szándékosan lassítani a forgalmat. Bénítsák mag az egész várost. Legalább jogos lesz a dugó díj bevezetése.
    Hol van az emberi hülyeség határa??????? Gondolkodni előre tényleg ennyire fáj?
    Ezt a dugógyártást ami most végre végetért, ennek a költségét ki fizeti meg??? Azok akik csillagtelepen laknak?????? És ezzel az okozott kárt a dugóban ácsorgóknak???
    Szerintem ezek jogos kérdések ezen sztori fényében.

  538. M0Speed szerint:

    Várd ki a végét, simán lehet, hogy visszarakják….. nem mondtak le róla….

  539. mano szerint:

    Abban az esetben akkor én is kezdeményezni fogom a Rákóczin is ugyan ezt!!!!!!!!!!! Mert itt és máshol se különbek a csepeliek, és ezzel együtt a zajterhelés. stb. Ha lúd akkor legyen kövér. Nem de????

  540. név szerint:

    igazad van!!!!!! vannak olyan utcák csepelen, ahol még normális forgalom sincs!!!!!
    javaslom, hogy oda is építsenek autóutat, ahol éjszakánként 80-nal, 100-zal lehet száguldozni!!!!! nehogy már más lakása többet érjen csak azért mert többet fizetett érte!!!!!

Itt lehet hozzászólni !