Párharc Csepelen: fej-fej melletti a küzdelem

Csepel.info

Választás

Hiába több a jobboldali szavazó: az országgyűlési választásokon a szavazatok megoszlottak, és a nyertes a baloldal lett

Kevés budapesti kerületben várható olyan izgalmas este, mint Csepelen az önkormányzati választás napján. Ha a matematika érvényesül, döntetlen is lehet az eredmény. Amennyiben a nosztalgia lesz erősebb, akkor a baloldal nyer, ha pedig a kerület fejlődése, gazdagodása alapján döntenek a csepeliek, fideszes lesz a győzelem.

Az országgyűlési választásokon a balliberálisok nyertek. Csepel-Soroksáron Szabó Szabolcsnak mindössze 0,6%-kal – 444 szavazattal – sikerült nagyobb támogatást szereznie Németh Szilárddal szemben. A Jobbikot is számolva sokkal több jobboldali szavazó volt mint baloldali, de a szavazatok megoszlásával Szabó Szabolcs lett a nevető harmadik. Az európai parlamenti választásokon viszont fordult a kocka. Hajszálnyi volt a különbség, de akkor a Fidesz javára.

Az önkormányzati választásokon az elmúlt huszonöt év tapasztalatai alapján az országgyűlési és az uniós választás között várható a részvétel. Vagyis, ha a matematikai alapon nézzük, éppen-hogy nyerhet a baloldal vagy éppen-hogy nyerhet a Fidesz. Még az is előfordulhat, hogy patthelyzet alakul ki. Nem csoda, hogy a politikai elemzők véleménye megoszlik. A baloldali Republikon becslése szerint öt-hét kerületben várható ellenzéki polgármester. A legesélyesebbek azok, ahol a regnáló polgármester indul a választáson. Egy áprilisihoz hasonló részvétellel és eredmény mellett a Republikon szerint Csepelen Horváth Gyula, Kőbányán pedig Élő Norbert Gyurcsány-párti jelöltek is nyerhetnének. De még soha nem fordult elő olyan, hogy az önkormányzati választásokon ugyanannyi vagy még több szavazó vett volna részt, mint az országgyűlésin. Mindent összefoglalva a Republikon Csepelt inkább a Fidesz számára tartja nyerhetőbbnek.

A közvélemény-kutató cégek szerint Budapesten Tarlós Istvánnak nincs ellenfele: még baloldaliak is sokan fognak rá átszavazni. A balliberális szavazók ráadásul Bokros Lajosra szívesebben szavaznának Falus Ferencnél, aki szerintük esélytelen.

Balliberálisok: minden rossz, ami történt

Szenteczky János és Horváth Gyula szerint az elmúlt négy évben csak rombolás és pusztítás történt Csepelen. Választási programot lapzártánkig nem hirdettek. Horváth Gyula azonban rendszeresen írt egy-egy témáról, főként arról, hogy mit tart rossznak a jelenlegi önkormányzat esetében.

Az elmúlt négy év legrosszabb eredményének Horváth az önkormányzat kétmilliárdos vagyonnövekedését nevezte meg. 2005-2010 között – amikor alpolgármester volt – eladták Észak-Csepelt, a Görgey Iskolát, a Kis-Duna part egy részét és dobra vertek mindent, amit csak tudtak. “Az állam rossz gazda” – mondogatták, és ennek jegyében privatizálták a köztulajdont. Ez idő alatt 10,2 milliárd forinttal csökkent Csepel vagyona. Horváth szerint a Fidesz birtoklási vágya a felelős a vagyonnövekedésért. “Uralni valamit betegesen egoista embereknek, mindenekfelett álló dolog” – írta erről.

Bár korábban az MSZP is egy uszoda megnyitásával kampányolt, Horváth Gyula élesen bírálta az uszoda üzemeltetését is. Pénzkidobásnak tartja a rendvédelmi kiadásokat, valamint az 1944-ben lebombázott Országzászló 2012-es visszaállítását. Nem tartja jónak a Szent Imre tér felújítását sem, ezért újrakezdené a teljes felújítást. Balliberális győzelem esetén a közterület-felügyelet és a térfigyelő rendszerek leépítésére, a rendőrségi támogatás visszafogására és az uszoda bezárására éppen úgy lehet számítani, mint az Országzászló újbóli lebontására. Egy balliberális vezetés visszatérne a köztulajdon privatizációjának 2010-ben félbehagyott módszeréhez, a csepeliek által megszavazott új zászlót és címert pedig visszacserélnék a régire.

Fidesz: folytatni kell a fejlesztéseket

Amíg a balliberálisok minden eddig történt dolgot rossznak tartanak, Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a már megkezdett munkát folytatná. Borbély Lénárd polgármester-jelölt 35 pontos választási programjának fontos része a munkahelyteremtés, melyben a Weiss Manfréd programra támaszkodnának. A kormánnyal együttműködve ötezer új munkahelyet szeretnének létrehozni, új életet lehelve az egykori Csepel Művekbe.

A családok támogatása jegyében segítenék a bölcsődés, óvodás és iskolás gyermekeket. Csepel a rezsicsökkentés központja is: ezért sem engednék emelni az étkezések díját. Tanévkezdési támogatást kívánnak adni a rászoruló családoknak, és folytatnák a megkezdett óvodai, bölcsődei felújításokat és bővítéseket. A Fidesz tervei szerint a közbiztonság erősítése érdekében még tovább növelnék a rendőrök és közterület-felügyelők számát valamint a térfigyelő kamerarendszert.

Borbély Lénárd a programjában hangsúlyozta, hogy az elmúlt években megkezdett útépítési és csapadékvíz-elvezetési munkákat fővárosi és kormányzati támogatással tudnák a leghatékonyabban folytatni. Ehhez úgy érzi, hogy a jövőben is kiváló kapcsolatokkal rendelkezne a kerület. Az egészségügy szintén kiemelt pontja a fideszes terveknek. Szeretnék korszerűsíteni a betegellátást, amelynek során modern műszerekkel szerelik fel a kerületi orvosokat. Megszüntetnék a várólistát és bevezetnék az egynapos sebészetet. A közelmúltban vezették be a 24 órás orvosi ügyeletet, de visszaállítanák a 2010 előtt megszüntetett gyermektraumatológiát, korszerűsítenék a felújításra szoruló tüdőgondozót.

Horvath Gyula 2

Horváth Gyula

1953. július 24-én született Budapesten. Házas, egy felnőtt fia van. Középfokú, technikusi végzettségét a Kossuth Lajos Gép- és Öntőipari Technikumban szerezte.

Jelenleg nyugdíjasként élő, tapasztalt politikus. 1971-től vett rész a Kommunista Ifjúsági Szövetség munkájában, majd belépett az MSZMP-be. Pártvonalon végezte el a Politikai Főiskolát: a “foximaxi” néven elhíresült pártképzést azonban ma már nem tekintik rendes végzettségnek. Dolgozott pártmegbízatásban és vállalkozóként. 1994-től MSZP-s önkormányzati képviselő, 1998-tól fővárosi képviselő, 2002-től pedig csepeli alpolgármester volt. 2010-óta nyugdíjas.

Fővárosi politikusként és csepeli alpolgármesterként Horváth Gyula 2003-ban részt vett a Csepeli Kórház aktív részlegeinek bezárásában: hárommillió forintot fel is vett akkor jutalmul. Hozzá kapcsolódik a csepeli rendelő 2006-os, erősen vitatott felújítása is. Az épületben azóta sem működik rendesen a szellőztetés, garanciális megjavíttatását pedig alpolgármestersége idején “elfelejtették”. Azért kell nyaranta több tucat ventillátort használni a rendelő folyosóin, hogy ne ájuljanak el a betegek és az egészségügyi személyzet a hőségtől. Az ellenzék szerint passzív szerepe volt a ferencvárosi romák betelepítése idején: azt viszont tagadta, hogy egynél több nagycsaládot költöztettek volna át Csepelre. Mint ismert, a ferencvárosi nyomortelepekről 34 csepeli lakásba költöztettek családokat. 2002-2010 között több fizetése mellett 17,3 millió forint jutalmat vett fel.

Borbély Lénárd

Borbély Lénárd

1981. augusztus 5-én született Nagyváradon, három éves kora óta él Csepelen. Házas, két kislány, Flóra és Adél boldog apukája. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Főiskolai karán, igazgatásszervezői szakon szerzett diplomát.

Fiatal, de tapasztalt képviselő. 2002 óta vesz részt a közéletben, 2006-tól önkormányzati képviselő, 2010-2014 között pedig Csepel egyik parlamenti képviselője volt. Megszavazta – többek között – a nyugdíjak értékállósága és emelése mellett a rezsicsökkentést és a politikusok számának radikális csökkentését az önkormányzatokban és az Országgyűlésben. 2010 ősze óta alpolgármesterként, Németh Szilárd első helyetteseként felügyelte a kerület pénzügyeit.

Legnagyobb sikere, hogy Csepel megmenekült a pénzügyi csődtől, és visszafizette minden adósságát. A költségvetési hiány hivatalba lépésekor 3,8 milliárd forintos volt: ebből hivatali idejének végére 1,4 milliárd forintos a többletet ért el. A kerület vagyonát az MSZP-s vezetés 10,2 milliárd forintos zuhanással zárta. Borbély Lénárd alpolgármestersége alatt a vagyoncsökkenést sikerült megállítani és visszafordítani. 2014 októberében több mint 2 milliárd forintos lett a vagyonnövekedés. Alpolgármesterként jutalmat nem vett fel. (2010 októbere óta Németh Szilárd polgármester és az alpolgármesterek elődeiknél több százezer forinttal kisebb javadalmazást vezettek be, jutalmat pedig egyikük sem vett fel.)

Csepel.info

62 hozzászólás “Párharc Csepelen: fej-fej melletti a küzdelem” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Fidesz szín győz Csepelen!

  2. nagyapó szerint:

    A kádári érában szocializálódott embereknek természetes, hogy a veszteség után jutalmat/prémiumot vesznek fel.
    Ezért szeretne a maffiabal nyerni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. TenkA szerint:

    hajrá LMP!

  4. ebihal szerint:

    Maga már csak tudja, eddig is ebből élt!

  5. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Megint a zidétlen brekegés. Fő kőne nőni mán!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. vlaci szerint:

    A sötét múlt vagy a fényes jövő? Minden józan eszű szavazónak át kell gondolnia, hogy mit szeretne. Egy olyan kerületvezetést amely szembe megy majd a kormánnyal, a fővárosi közgyűléssel? Milyen esélye lesz a kerületnek egy ilyen vezetéssel a fejlődésre?

  7. ebihal szerint:

    vlaci!
    A gyerekeidet is ilyen megalkuvónak neveled?

  8. vlaci szerint:

    A józan eszűekhez szóltam.

  9. Tóth Mária szerint:

    Igaza van vlacinak, hajrá Fidesz! A sok “elmeszelt” balos? mit keres még a közéletben?

  10. Calendar szerint:

    Azt nem értem a baloldali vezetésben, hogy azok után, hogy pénzügyileg teljesen ellehetetlenítették Csepelt, még van képük újra indulni a választásokon? Milyen gazdálkodás az, ahol a fizetéseket banki hitelből finanszírozzák (mert elszórták a pénzt), és saját maguknak a vezetés extra magas prémiumokat osztogatott, a semmiből?!? Mi ez, ha nem lopás? Jutalmat osztogatnak maguknak a felelőtlen gazdálkodást megünnepeléseként? Ezeket én eltiltanám a városvezetéstől, nem újra jelöltetném. Ha hatalomra kerülnek újra csődbe viszik Csepelt és magas jutalommal távoznak, mint aki jól végezte dolgát. Aki nem ért a pénzügyekhez ne akarjon várost vezetni.

  11. ebihal szerint:

    vlaci!
    Megadtad a választ!

  12. ebihal szerint:

    Calendar!
    Valami bizonyítékot is próbálj mellétenni! Úgy lenne hiteles.

  13. Calendar szerint:

    ebihal
    Kérjél időpontot a polgármester titkárságán és ott megmutatják a bizonyítékokat neked. Nem rajongok a Fideszért (nincs kedvenc pártom), de lássuk be, sokat fejlődött Csepel amióta ők átvették a kerület irányítását. Rendbe tették a költségvetést, ügyesen gazdálkodnak a forrásokkal. Nem szimpatizálok egyikkel sem, kizárólag azt nézem, hogy ki végzi profibban a dolgát és a kerület pénzügyeit a Fidesz jobban kézben tudja tartani. A választásnál nem az a fő szempont, hogy kinek van szimpatikusabb feje vagy mosolya a plakáton. Kizárólag az eredményeket nézem és az elmúlt 4 évben szépen fejlődött Csepel és közben nem lett deficites a kerület kasszája. Ezt így kell csinálni. Ha ezek után bárki nyeri is a választásokat és csődbe viszi a kerületet (újra) börtönbe záratnám azokat a személyeket, akik ezért felelőssé tehetőek!

  14. spectator szerint:

    Talán nem ártana néha beleolvasni némelyik újságba is. Pl. a Magyar Nemzetben találtam egy érdekességet, aztán a Metro is közölte. Most idemásolom, okulásul :

    “A vasárnapi önkormányzati választás egyik legfontosabb kérdésének Orbán Viktor azt nevezte a VAS NÉPÉNEK adott interjúban, hogy lesznek-e olyan polgármesterek és megyei vezetők, akik képesek együttműködni a kormánnyal. – Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó – fejtette ki a kormányfő. A miniszterelnök ezért azt kérte az emberektől, hogy olyan önkormányzati vezetőket válasszanak, akik őszintén tudnak közösen dolgozni a jelenlegi kormánnyal, és az emberek érezni fogják a közös munka előnyeit.
    A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy a kabinet gazdaságpolitikájában a megszorításnak nincs helye.”
    Ezek után teljesen egyetértek “vlaci”-val “Calendar”-al és a tisztelt Nagyapóval.
    Továbbá ezek alapján Horváth Gyula semmiképpen nem lenne jó polgármester, mert Ő és segítői annyira lejáratták magukat, hogy nem számíthatnak kormányzati támogatásra.
    Szerintem Borbély Lénárd az egyetlen alkalmas és hiteles jelölt !

  15. Calendar szerint:

    Spectator!
    Én is egyetértek veled! Nem szimpatizálok egyik párttal sem, de én is úgy gondolom, hogy jelenleg Borbély Lénárd az egyetlen aki alkalmas és megfelelően felkészült jelölt. Eddig is sokat tett Csepelért, adjunk neki még egy ciklusra lehetőséget, hogy tovább bizonyíthasson. A szocik eleget bénáztak, akkor kellett volna minket meggyőzni, nem most erőlködni olyan ígéretekkel, amit nem fognak betartani.

  16. ebihal szerint:

    Calender!
    Valószínűleg más adatbázisból dolgozunk.

  17. ebihal szerint:

    spectator!
    Ez nagyon egyértelmű zsarolásnak tűnik.

  18. spectator szerint:

    ebihal !
    Nézőpont kérdése !
    A Brüsszeli lejáratás, a Tavares-jelentés szoci felvállalása, a kormány feljelentése, stb. maga után vonja a szerinted “zsarolást”. Megérdemlitek !

  19. grün szerint:

    spectator!
    “Mi csökkentjük az államadósságot, kordában tartjuk a költségvetési hiányt, és közben gazdasági növekedés, ebből fakadó munkanélküliség-csökkenés van” – mondta a magyarországi helyzetről a miniszterelnök.”
    .
    Lejáratásban a Vezírünk a fájer!
    Egy ilyen mondat és rajta röhög Európának a magyar gazdaságot ismerő többsége! 😛 😀

  20. Balkanyar szerint:

    “Amennyiben a nosztalgia lesz erősebb, akkor a baloldal nyer, ha pedig a kerület fejlődése, gazdagodása alapján döntenek a csepeliek, fideszes lesz a győzelem.”

    Hadd találjam ki, hogy mit támogat ez a lap… A probléma az, hogy sajnos már nem lehet hinni, ha valaki objektívan néz a dolgokra. A kormánypárt a maga aprócska médiafelületével (89%) bármint mondhat, bármit kiemelhet, amit csak akar. A baloldali pártoknak, a Jobbiknak, vagy bármi másnak meg esélye sincsen igazi ellenpéldát támasztani, mert vannak akikben már nagyon szépen elültették az irányba nézés magvait.
    Én nem állítanám, hogy egy baloldali vezetés nem tudna újítani, fejleszteni. Az nem fejlesztés, hogy véletlenül átadják az el nem készült Szent Imre Teret (azért véletlenül, mert pont Gyurcsány Ferenc látogatásakor történt, pedig harmadik világháborús állapotok uralkodtak ott is). Ahogy az sem, hogy adófizetők pénzéből indítanak kampányt (azok a szép drága fémtáblák, amik mindenhol hirdetik, hogy mit is tettek) lufikkal, hűtőmágnesekkel, táblákkal, stb.
    Az sem feltétlen a mostani városvezetés kizárólagos érdeme, ha befejeztek olyan projekteket, amiket már a szocik indítottak el előttük. Tehát próbáljuk reálisan nézni a dolgokat!
    Ja, és nem kívánom, hogy pofán ordítsatok azért, mert kulturáltan leírtam a véleményemet. Nem vagyok komcsi, libsi, bibsi, fasiszta, náci, hazaáruló, anti-magyar, kádárista, zsidóbérenc, vagy minek szokás még nevezni azt, aki máshogy gondolkodik.

  21. ebihal szerint:

    spectator!
    A zsarolás nem nézőpont kérdése! 98 és 2002 között Budapest megtapasztalhatta a
    Fidesz “tisztességét”. Ha egy településen 51%-l a baloldal győz, a másik 49%-t, adott
    esetben a saját híveit is büntetni fogja, egyszóval szarik az emberekre, a hatalom a
    fontos.
    Esetleg gondolkodj el azon, hogy Viktorka mire is kérte annak idején az Európai
    Néppártot!

  22. spectator szerint:

    Ebihal !
    Ma, 2014-10-10-én olvastam a “MANDINER”-ben (nem kormánypárti lap) a következő csemegét : “Elismerte a TASZ ügyvezető igazgatója, Kapronczay Stefánia, hogy a magyar kormány elleni eljárás megindítását kezdeményezte az Európai Bizottságnál”.
    Talán ez egy még nagyobb zsarolás, mivel nem itthoni ügyről van szó, hanem kiviszi az Únióba !

  23. ebihal szerint:

    spectator!
    Ez még nem válasz a felvetésemre! Talán vizsgálni kellene azt is, hogy miért kellett
    ehhez folyamodniuk Nem lehet-e, hogy a 2/3, ami valójában max.1/3, visszaél a
    lehetőségeivel?

  24. spectator szerint:

    ebihal !

    Rétestészta-ügy.

  25. ebihal szerint:

    spectator!
    Az is egy megoldás, ha nem beszélünk róla, mint úriháznál a dugásról!

  26. Csepeli szerint:

    Aki nem jobboldali az nem is lehet tisztességes…??? Aki csak a maga igazát hajtogatja annyira az talán nem sok mindent lát a világból. Még hogy gyűlölet kampányt folytat a baloldal..??? semmi mást nem olvasok, hallok csak, hogy ha ezek visszajönnek mi lesz!!! Mi lesz??? Talán meg kéne várni, hogy mit tudnak csinálni, ha nem jól csinálják akkor meg le kell váltani őket. Talán figyelmébe ajánlanám azoknak akik annyira magasra emelik a jobboldali jelöltek emberi mivoltát, hogy Ők is csak emberek, és talán még azt megengedhetik maguknak, hogy Ők is tévedhetnek. Tévednek akkor is mikor csak a másik hibáit látják a sajátjukat nem. Mennyi volt a havi összjövedelme Németh Szilárdnak annyi, de annyi nélkülözhetetlen beosztása után…??? Még lett volna képe jutalmazást felvenni az önkormányzattól…??? Vagy Borbély Lénárdnak…??? Emberek ezt hogy gondoljátok…??? Melyen beruházást csináltak saját erőből…??? Semmit!!! A beruházások Uniós pénzekből történtek és történtek!!! Erre olyan büszkék…??? De állandóan harcolnak az Unióval…!!! Nem miattunk maguk miatt..!!! Inkább a nagyobb odafigyeléssel, több megértéssel lennének a másik oldal felé, és nem erőből akarnának megoldani mindent talán többre mennének. Egyébként abban nem gondoltak még bele, hogy nem biztos az, hogy a baloldali politikusok akarnak annyira hatalomra kerülni, sokkal inkább nem ezt a politikai kultúrát akarják az emberek leváltani…??,!!! Emberek gondolkozzatok mielőtt ixeltek!!!

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    ADJON ISTEN JÓ REGGELT MINDEN CSEPELINEK!
    MA VANNAK AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK!

    “új balodali képződményéről.”

    Olvasva a kommenteket:

    Egy-kettőnél erősen elgondolkoztam, mert még mindég nem fér a fejembe, hogy a sértett és a hozzátartozói hogyan állhatnak az elkövető oldalára.
    Kérem, bennünket az elmúlt években alaposan kifosztottak, tették ezt “baloldali” köntösbe bújva, folyamatos riogatással állandó feszültséget fenntartva, ráadásul ehhez társadalmi egyetértést is elvárva.
    Tényleg felháborító egy demokráciában, h. vannak olyan emberek, akik nem szeretik, ha megrövidítik őket és ezt vérmérsékletük, esetleg sérelmük arányában szóvá is teszik???
    Néhányan olyan vehemensen érvelnek a tolvajok mellett, hogy felmerül a kérdés, kik ők és miért?
    Az nyilvánvaló, hogy az OPNI bezárása nagy hiba volt….

    Új Baloldal !?!

    Ha egy herendi porcelánból készült süteményes tálra valaki rácsinál, akkor a tálon lévő dolog micsoda? Megváltozik annak a jellege, ha szépen feldíszítjük, teletűzdeljük születésnapi díszgyertyákkal és ráfogjuk, hogy torta? Akinek az a véleménye, hogy igen, jó étvágyat hozzá!
    NOS EZEK UTÁN IKSZELJENEK, A MEGFELELŐ HELYRE, DÖNTSENEK, HELYESEN, SZAVAZZANAK A GYERMEKEINK, UNOKÁINK JÖVŐJÉRE!!!

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    NE ÁRULD A HAZÁT! http://csepel.info/?p=37424

    Ki vagy te? Ki vagy te aljas, ordítozó bérenc?
    Idegen pénzen vett, hatalom mániás kéjenc?
    Magyart lövettél magyarral, te gyáva, haza áruló bitang?
    Mert féltél és tudtad, hogy galád trónod már ingatag?

    Most sem tudsz nyugodni, hogy legyőztük maroknyi sereged?
    Most sem tudsz úgy élni, hogy ne játszd tovább aljas szereped?
    Árulod hazánkat, úton, útfélen te elmebeteg féreg,
    Hogy kerülj a pokolra és annak tüze emésszen meg!

    Bitang, a bitangot könnyen megtalálja,
    Bitangoknak Magyar honban nincs hazája!
    Békében akarunk élni, szebb jövőt remélve,
    Egymás kezét fogva, egymást segítve!

    Pusztulj innen és férges sereged, de gyorsan,
    Az ország nem eladó Magyar honban!
    Szedd csatlósaid, s mind azt, ki melletted ki állt!
    Mert kis hazánk már régóta békéért esd, kiált!

    SÁNDOR KINGA

  29. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    “Kérem, bennünket az elmúlt években alaposan kifosztottak, tették ezt “baloldali” köntösbe bújva, folyamatos riogatással állandó feszültséget fenntartva, ráadásul ehhez társadalmi egyetértést is elvárva.”
    .
    Ez az igazság!
    De ezt “azemúttnégyévet” még helyre lehet hozni egy jó helyre tett “X”-el!
    Az OPNI-t valóban kár volt becsukni! 😛

  30. GONDOLKODÓ! szerint:

    CSAK SZÁLLJ TOVÁBB!!!

    “Sokszor reggel, arra ébredünk,
    Vajon meddig, mehet ez így?
    Lehullunk, s újjá épülünk
    Csak addig, míg dobban a szív…….”
    Sírunk-nevetünk, zuhanunk-lebegünk,
    Szárnyalunk-és süllyedünk,
    Néha földhöz csapódunk, majd újra felszállunk,
    Az angyalokkal imádkozunk.
    Csak szállj tovább, hisz előtted az út,
    Csak szállj rád még annyi minden vár,
    Csak szállj tovább, hogy a múltnak mit adunk,
    Az mindig csak rajtad áll
    Van úgy, hogy érzed, a leszálláshoz érsz,
    S megpihenni szeretnél,
    Átadni a helyet, hogy felszállhasson más,
    Csodás küldetést teljesítettél.
    Csak szállj tovább, hisz előtted az út,
    Csak szállj rád még annyi minden vár,
    Csak szállj tovább, hogy a múltnak mit adunk,
    Az mindig csak rajtad áll
    Hány és hány millió dobbanás?
    S mi csak, repülünk tovább.
    Hány és hány ezer megtorpanás,
    Ez csak egy átutazás.
    Csak szállj tovább,
    Hisz előtted az út.
    Csak szállj rád még annyi minden vár,
    Csak szállj tovább, hogy a múltnak mit adunk,
    Az mindig, csak rajtad áll.
    Voltunk és vagyunk, mert haladni muszáj.
    Zavartan repkedünk, indulunk s megérkezünk.
    Születünk, s elleszünk…. . . . . . . .”

    MINDENKINEK SZERETETTEL, és VÁTESZNEK AKI BIZONY HIÁNYZIK, DE NAGYON INNEN IS!!! Bízom benne, hogy jól, van kedves családjával együtt. Szívélyes üdvözletem innen is, nekik.

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    T.grűn úr!!!

    A címet letetszett felejteni?!

    -“új balodali képződményéről.”

    -“Az új Baloldal?!”

    Ugye tetszik érteni!

  32. kordon blő szerint:

    Ez a Csepeli a Kál Kali, nem? Na, fizessed szépen vissza a az önkormányzati képviselőséged alatt az önkormányzattól legombolt lóvét, minimum 208 millát, Te szarházi!

  33. kerdezo szerint:

    A jutalmakról végkielégítésekről csak annyit, hogy tessék megnézni a 2014 október 10.-i rendkívüli ülés témáit….
    Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz…

  34. kispajtás szerint:

    Ha valaki a saját hibáit a mások bűneire való mutogatással akarja elfedni, attól még nem lesz belőle SZENT!!!
    Nagyon remélem, hogy érti akinek szól és ha ebből vereség lesz, vállalni is fogja érte a felelősséget!
    Ez a blog többet ártott, mint használt 🙁 de ne legyen igazam!
    Este meglátjuk…

  35. kerdezo szerint:

    Amit a Plútó utcában véghez vittek, bemelegítés a következő öt évre, vagy ennél már csak jobb jöhet?

  36. kerdezo szerint:

    A blogon lévő dolgok az ítéletemet nagyban befolyásolta.

  37. krapulax szerint:

    ha a tolvaj mocsok mszmp-mszp-dk-akármi kivénhedt kommunista selejtje és feltörekvő gátlástalan csicskásaik győznek akkor a kerület 4 évig leírta magát, egy kapavágást nem érdemel, csak azokat lehet sajnálni akik a sok primitív proli miatt szívnak majd.
    végig kell csak menni a sétálóutcán, vagy felszállni a HÉVre és látni az arcokon sokakról mennyire süt az ostobaság.

  38. kerdezo szerint:

    Krapulax, a helyzet rosszabb, mert 5! évre szól a mandátum…

  39. felix szerint:

    http://www.168ora.hu/itthon/szazezerrel-tobb-szegeny-magyar-131115.html

    Még pár év és ebben egységes lesz az ország.
    Ha ezt akarod akkor szavazz fideszre.
    Köszönjük fidesz.

  40. Doki szerint:

    A Jobbik megosztja a nemzeti oldalt. Ha Léhmann Viktor tavasszal visszalépett volna a Fidesz-KDNP javára, akkor nem győznek a ballibeárlisok. Pákozdi József ma mennyi szavazatot fog elvinni Borbély Lénárdtól, amivel Horváth Gyulát erősíti?

  41. joságos szerint:

    Személyes érintettség jogán! Ha valaki baloldalinak valja magát az másodrendű állampolgár? Magyarországon törvénytelen a baloldali pártok működése? Hol van leírva, hogy a Fidesz csupa feddetetlen, hibátlan, gáncs nélküli emberek gyűjtő helye? Minek alapján kéne elfogadnunk, hogy csak is az az igaz és helyes amit a Fidesz mond és tesz? Végezetül;
    HAJRÁ BAL OLDAL!!

  42. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    A baloldalra szavazók is emberek, és egyenjogúak a Fideszes szavazókkal, sőt ilyen az Lmp szavazók tábora, Jobbik stb
    Nem kellene elferdíteni a dolgokat. Véleménye, akarata mindenkinek lehet, amit megoszthat, elmondhat, ha erre van hely és mód. De a stílus nem mindegy.

    Amilyen a párt stílusa, olyan általában szavazója is 😉

    Az meg hogy lejárató kampány folyik Magyarország ellen, amiket rendre mind látok a szintén balos ZDF, meg ARD adókon, csak nevetek, mert a legtöbb nyugati ember szerencsére a szemének hisz, nem a hallottaknak. Eljön ide Ungarnba, és azt látja, hogy minden rendben van, tisztának titulálja a Cityt, érthető eligazítást kap, fillérekért rendbe rakatja magát, felfrissül, és sehogy sem érzi magát kelet-Európában.

  43. GONDOLKODÓ! szerint:

    A baloldal hosszú évtizedeken át bebizonyította, hogy kellett, kell, tönkre tenni világot. Ezek után rájuk szavazni nem kis balgaság. (lásd az EU korábbi regnálását, nincsen túl messze, benne éltünk, s mást feleltek, ha érthető!) Csupán tagozódás kérdése, és talán egy kis elmaradottság is. Mind ez a történelmi ismeretek hiányából is fakadhat.

  44. Karoly szerint:

    Egyáltalán nem fideszes a csepelinfo 😀 Undorító 😀

    “Amennyiben a nosztalgia lesz erősebb, akkor a baloldal nyer, ha pedig a kerület fejlődése, gazdagodása alapján döntenek a csepeliek, fideszes lesz a győzelem.”

  45. Karoly szerint:

    GONDOLKODÓ!

    Szavazol inkább a fideszre aki 4 év alatt adta el/húzta le az országot annyira amit mások csak 15 év alatt tudtak elérni? 😀 Gratulálok, ülj le egyes 😀

  46. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mondd, Te kit választanál?! Talán inkább a múltra, nem a jövőre?
    Segítek:
    “Hány és hány millió dobbanás?
    S mi csak, repülünk tovább.
    Hány és hány ezer megtorpanás,
    Ez csak egy átutazás.
    Csak szállj tovább,
    Hisz előtted az út.
    Csak szállj rád még annyi minden vár,
    Csak szállj tovább, hogy a múltnak mit adunk,
    Az mindig, csak rajtad áll.
    Voltunk és vagyunk, mert haladni muszáj.
    Zavartan repkedünk, indulunk s megérkezünk.
    Születünk, s elleszünk…. . . . . . . .”

  47. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Karoly 10:55
    Az ország nemzeti vagyonát, nem kevesebb mint 90%-t mintegy 270. 000. milliárdot kótyavetyéltek el, 1994-98 és 2002-2009 között adta el az eszelős hatalom apró pénzért, mert a zseton zsebekbe folyt. Mit számított, és számít nekik a haza? Lásd a vasárnapi 7:07-es és a 7:11-esben írtakat!
    Pedig a nagy favorizált költőjük, költőnk is megírta a Hazám c. versében. Nem tanulták meg, nem tudták értelmezni, mint manapság sokan. Nagy kár! A világ éppen arról tesz tanúbizonyságot, hogy nemzeti identitás nélkül csupán ideig óráig lehet élni, és alkotni.

  48. felix szerint:

    Melyik világváltságért felelős a baloldal?
    Ha már a nagyokos a világ tönkretételéről beszél.
    Ő még a klon is másét húzza le mert önálló “alkotásra” képtelen. 🙂

  49. ebihal szerint:

    Persze! Ezek az egyszerű baloldali, vagy egyszerűen csak élni akaró emberkék a fele-
    lősek minden rosszért! Ezek a “prolik” nem akarnak visszatérni az uram-bátyám világba,
    hogy levett sapkával hajlongjanak az “új földesurak” előtt! És van itt olyan nyomorult,
    aki ezt még hangoztatja!

  50. haláltelki szerint:

    halasztelken harom polgi jelolt kozul csak a baloldali neve mellett volt partlogo a tobbi fuggetlen volt. a kepviselok kozott nem volt jobbikos csak fuggetlenek.
    a jobboldal ezt jol elqrta.

  51. 12345 szerint:

    Szimpatikus cigány ez a borbély lénárd, a fideszbe nem véletlwen fért be….orbán nagy család sarja-

    ábelatti pedig megkapja nagy pofonját, a zs-ket se szeretjük csepelen!!!

  52. haláltelki szerint:

    ha a zs-ket nem szeretik akkor hogy lehetett ogy kepviselo a ratyi zs kategorias majusban ?

  53. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csak énekeljétek, magatoknak, az Internacionálét. Felforgatás centrumával.

    “Pusztuljon a rablóbanda,
    a rabságból elég nekünk.
    A lángot szítsuk, rajta, rajta!
    A vas meleg, hát ráverünk.”

    “Munkások, mentsük hát magunkat!
    S a közjó majd életre kél!
    Hogy pórul járjon mind a tolvaj,
    Hogy rács ne zúzza szellemed,
    Szítsuk a tüzet…tettel – szóval,
    Üssük a vasat, míg meleg!

    Az állam sújt, a törvény színlel,
    Az adó sebzi a szegényt;
    Kötelmet a gazdag nem ismer,
    A “jog” szó nem kelt már reményt.
    A gyámkodásnak legyen vége!
    Az egyenlőség mást kíván:
    Ha jognak van kötelessége,
    Ne legyen ez se jog hiján.

    “Vasútkirályok”, “bányabárók”,
    – Ocsmányok, istenítve is! –
    A munkást ti fosztogattátok!
    Ezt műveltétek, mást nem is!
    S mit alkotott, csak az a banda
    Halmozza föl és élvezi!”

  54. felix szerint:

    Csak úgy, hogy jobban szeretik a fidesznél.
    Szóval…….

  55. felix szerint:

    gondolkodó.
    Aktuális, mert 100000 -rel, több lett a szegény egy év alatt.
    Vesznetek kell.
    Hidd el, hogy jobban jártok, ha ez demokratikus viszonyok alatt történik meg.

  56. felix szerint:

    Most, hogy ennyi érvet felsorakoztattál ellenetek, valamit írhatnál mellettetek is. 🙂 🙂

  57. haláltelki szerint:

    ezt elbuktátok mocskos kommunisták.
    végre eltakarodtok végleg a süllyesztőbe.

  58. Miska72 szerint:

    Ne igyatok többet. 🙂

  59. culiko szerint:

    Remélem a fidesz nyer!!Hajrá Csepel

  60. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves Haláltelkinek: sajnos igen Haláltelken a vörös mszp-ések nyertek, (hallottuk a mondást, hogy már nem “Vörös Csepel ” hanem “Vörös Halásztelek “) pedig nagyon szerettük volna ha a Fideszes vagy a független Sári Mónika lesz a győztes, dehát az emberi hülyeség az határtalan, majd megnézhetjük, hogy fejlődik ez a település, igy is le vagyunk rendesen maradva az összes többitől településtől,(lásd Szmiklós) mit kapunk majd a kormánytól.
    A környező településektől -ahol mindenhol a Fidesz nyert- úgy lemaradunk mint a borravaló !
    Csepel meg csodálatosan épül, szépül, fejlődik gratuláció az önkormányzati vezetésnek !

  61. autos szerint:

    Nem tudom, ki volt az a majom fideszes, aki leszükittette a Pluto utcát és kinek a pénzéböl, de….

Itt lehet hozzászólni !