Baloldali vélemények Borkos Lajos jelöltségéről

Vélemény – Tóbiás József, Mesterházy Attila, Szabó Tímea

Baloldali vélemények Borkos Lajosról

Tóbiás József: Az Együtt-PM-é és a DK-é a felelősség

Az MSZP országos elnöksége már csak a fővárosi kerületekért folyó kampányra figyel, szerintük ez dönti el, mi lesz Budapest sorsa október 12-e után, mondta sajtótájékoztatóján Tóbiás József, az MSZP elnöke.

Tóbiás József, pár perccel Kunhalmi Ágnes Bokros Lajost támogató nyilatkozata után újságíróknak azt mondta, a párt országos elnöksége nagyon sajnálja, hogy a budapestiek nem szavazhatnak az MSZP főpolgármester-jelöltjére. Az elnökség arra fog buzdítani mindenkit, hogy támogassa a kerületi baloldali polgármesterjelölteket, tette hozzá. Az MSZP elnöke szerint nem elég demokratának lenni, szociáldemokratának kell lenni.

Mesterházy: Bokrost támogatni

“Bokrost támogatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem! ;)”

Bokros „nem” – a PM indokai

„Először is: tiszteljük Bokros Lajost. Viszont mi nem pusztán ellenzékiek, hanem értékelvű baloldaliak is vagyunk, és tőle, a – magát jobbközép pártként definiáló – Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármesterétől nem várhatjuk el értékeink képviseletét. Nem személyes, hanem politikai okok vezetnek bennünket.

Bokros Lajos a progresszív zöld és baloldali pártok értékeit éveken át gyermekdednek, »kommunisztikusnak« minősítette. Tette mindezt a »Kaczinsky-jobboldallal« egy EP-frakcióban ülve: az Európai Parlamentben az ultramontán, fundamentalista lengyel Jog és Igazságosság képviselőivel, a néha fájdalmas színvonalú összeesküvés-elméletek nagymestereivel, Kaczinsky csapatával ült együtt. Ennek ellenére nincs okunk kételkedni demokratikus elköteleződésében, sőt: tiszteljük benne a megingathatatlan demokratát.

Bokros Lajos április hatodika előtt egy időben azzal kampányolt, hogy „akinek elege van” a baloldalból, az támogassa pártját, mozgalmát. Egy öndefiníciója alapján is konzervatív párttól teljesen elfogadható, hogy a jóléti államról és az állami szerepvállalásról folyó diskurzusból elege van, de zöld és baloldali politikusként mi nem csak, hogy nem unjuk, hanem sok évtizednyi, megszorításról megszorításra »vándorló« politikai és közgazdasági gondolkodás után újat, mást és legfőképpen baloldalit akarunk.”

***

+ 1 nem baloldali

Tarlós nem kommentálja Bokros jelölését

Minősíteni nem akarja Falus visszalépését és Bokros jelölését a főpolgármester, de szerinte érdekes, hogy végül nem lesz baloldali logó a budapesti szavazólapon.Tarlós azt a riporteri felvetést sem kívánta kommentálni, hogy mi lesz, ha Bokros vitára hívja.

Forrás: Mandiner

 

3 hozzászólás “Baloldali vélemények Borkos Lajos jelöltségéről” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Baloldali vélemények Borkos Lajos jelöltségéről”
    Szerencsétlenek, legalább a nevét írjátok helyesen!
    Elég kicsinyes bosszú! 😛 😀

  2. kuku szerint:

    állitólag Bokros panamai diszpolgár lesz

  3. helyi szerint:

    Srácok a Borkos hol indul? Mi csak Bokrosről tudunk! 🙂

Itt lehet hozzászólni !