Demszky Gábor kiosztotta a baloldalt

MNO

Demszky: Semmit sem tudtok

Azért vezet és azért fog győzni Tarlós István, mert a baloldalnak nincs közös szakpolitikája, nincs közös jelöltje, és kidobta a liberálisokat – vágta egy konferencián a jelenlévők fejéhez Demszky Gábor.

Az egykori SZDSZ-es főpolgármester vitte el a műsort a Political Capital Hajléktalankérdés a politikában címmel megrendezett konferenciáján, amelyen Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje, Juhász Péter, az Együtt–PM Szövetség ötödik kerületi polgármesterjelöltje, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti elnöke, az LMP-s Osztolykán Ágnes és Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje vett részt. Demszky Gábor hallgatóként a konferencia végén kapott szót, és alaposan kiosztotta a megjelenteket.

„Nagyon keveset tudtok erről a témáról, mert nincs tudásotok és tapasztalatotok, ehelyett jön az általános politikai lózung, amivel csak kitöltitek az időt” – vágta Demszky a konferencia meghívott előadóinak fejéhez. Szerinte elvárható lenne három héttel a választások előtt, hogy mindegyik pártnak és jelöltjeinek ezekben a szakpolitikai kérdésekben legalább „egy, kettő, három, öt, tíz” ügyben legyen konkrét megoldási javaslata. Az egykori főpolgármester kijelentette, hogy Tarlós István azért vezet és azért fogja megnyerni a választást, mert „az ellenzéknek nincs közös szakpolitikája, nincs közös jelöltje, és kidobta a liberálisokat”. Demszky külön kitért az MSZP-re, amely szerinte nem vállalta és nem vállalja a hajléktalanügyet.

– Nem szabad olyan dolgokat mondani, amelyek eleve az alkotmányos rendellenesek, lehetetlen őket megvalósítani, butaságok, egyszerűen csak arra valók, hogy kitöltsük az időt. Kérem, felelősen kérem, hogy beszéljenek. Nem az idő kitöltéséről van szó, nem a szavak bűvészmutatványait kell előadni három héttel a választás előtt, amikor 50 százalék fölött van a főpolgármesternek a támogatottsága, és meg fogja nyerni a következő választást, azért, többek között, mert nincs ellenfél. Azért, mert az ellenzék nemcsak szakmapolitikai kérdésekben nem tud megegyezni, nemcsak közös jelöltet nem tud állítani, hanem, mi történt, kidobták a liberálisokat, stigmatizálták őket, kidobták többek között erről a területről – mondta Demszky Gábor.

Forrás: MNO

Egy hozzászólás “Demszky Gábor kiosztotta a baloldalt” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Demszkynek igaza volt, hogy lehülyézte az összes jelöltet, de egyben tévedett. De hatalmasat. Az MSZP nek igaza volt, hogy kirúgta a liberálisokat, de sajnos túl későn..
    Emberellenes politikájuk az MSZP t is romlásba vitte. Fletó segedelmével akár meg is
    szűnhet. Gőzerővel dolgozik rajta..Gábor úr pedig lehetőleg soha többé ne szóljon bele
    a magyar politikába! Hazudozzon külföldön, amíg hisznek neki.

Itt lehet hozzászólni !