Visszahívták Deme Gábort a közbeszerzési bíráló bizottságokból

Január 30-án búcsúztatják az áldozatokat

Csepel.info, Stop.hu

Visszahívták Deme Gábort, a kettős gyilkosság  egyik gyanúsítottját a csepeli önkormányzat valamennyi közbeszerzési bíráló bizottságából. A döntést a pénzügyi bizottság fideszes elnöke javaslatára, egyhangúlag hozták meg – értesült a Csepel.info. Közben csendben csökken az iskolát ért kár vélelmezett összege, így egyre érthetetlenebbé válik, miért történt a kettős gyilkosság.

Csendes megemlékezésekkel kezdődtek az újév önkormányzati bizottsági ülései Csepelen. Különösen szomorúan kezdődött azonban az év első ülése a Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságban, ahol Takács József, az egyik áldozat, és Deme Gábor, a gyilkosság felbujtásával vádolt politikus is dolgozott.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Borbély Lénárd Fidesz-KDNP-s elnök az egy perces néma megemlékezés után javaslatot tett Deme Gábornak a közbeszerzési bíráló bizottságokból való visszahívására. Javaslatát a kilencről hét fősre csökkent tagság hét igennel, egyhangúan fogadta el. A bizottsági elnök lapunk kérdésére elmondta: csak a bíráló bizottságokból hívhatták vissza az MSZP-ből hétfőn kizárt politikust, a pénzügyi bizottságnak lemondásáig tagja marad, onnan még az őt delegáló MSZP sem hívhatja vissza.

A XXI. kerületi önkormányzat épületének előterében fényképekkel és mécsesekkel adóznak a munkatársak, ismerősök és barátok a meggyilkolt Takács József és Papp László emléke előtt. A pénzügyi bizottság ülése szívszorító körülmények között kezdődött, Takács József helyén ugyanis egy fekete terítő volt, rajta a fényképével és egy mécsessel. Lapunk úgy tudja, hogy az áldozatok temetése várhatóan január 30-án lesz.

Csökken a kár összege

Mindeközben azonban csendben csökken az iskolát ért kár vélelmezett összege, így egyre rejtélyesebbé válik, miért történt a kettős gyilkosság, és mi lehet a háttérben. “Gábor szakmai hozzá nem értése miatt az alapítványnak 7 millió forint veszteséget okozott, ehhez jött még az az 5 és fél millió forint, amit ő maga sikkasztott el.” – ezt nyilatkozta Kosik György, az iskola alapítványának egyik vezetője a január 10-én megjelent Borsnak. Ez összesen 12,5 millió forint.

Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke tegnap az MTI-vel azonban már azt közölte: hozzávetőlegesen 4-5 millió forint volt a hiány, és a vezetők azt is elfogadhatónak tartották volna, ha megegyeznek, és Deme ezt az összeget visszafizeti. Weszelovszky Károly épp emiatt tartja érthetetlennek a gyilkosságot, hiszen nem akarták a férfi vesszőfutását. Mint mondta: ő csak arra tud gondolni, hogy a rangra vágyó Deme Gábort már ez is sértette.

Kié lesz a nyomravezetői jutalom?

A csepeli kettős gyilkosság nem csak kegyetlenségében, de körülményeiben is különleges a magyar kriminalisztika történetében. A bűncselekmény bejelentése után az egyik első hír volt, hogy Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

A kivégzések elkövetőjét, K. Tamást ugyanakkor gyakorlatilag az egyik áldozat, Papp László “leplezte le” azzal, hogy diktafont tett a zsebébe, és gyakorlatilag az egész beszélgetést, majd főnöke és saját kivégzését is felvette. A hangfelvétel szerint – legalábbis a rendőrség eddigi állítása alapján – a gyilkost egyértelműen azonosítani lehetett, sőt ez a hangfelvétel lett a bűncselekmény fő bizonyítéka. A budapesti rendőrkapitány a nyomravezetői díj ügyében még nem tett bejelentést.

Csepel.info

Csepeli mészárlás: jövő pénteken búcsúztatják az áldozatokat

Január 30-án temetik a csepeli kettősgyilkosság áldozatait – tájékoztatta a kerületi önkormányzat a STOPot.

A január 7-i csepeli kettős gyilkosság áldozatai: a 62 éves korában elhunyt Takács József, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetője, Csepel egykori alpolgármestere, az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője és Papp László, az iskola 32 éves korában elhunyt igazgatóhelyettese végső búcsúztatására és temetésére 2009. január 30-án, pénteken 13 órai kezdettel a Csepeli temetőben kerül sor.

Takács Józsefet és Papp Lászlót a Csepeli Önkormányzat saját halottjának tekinti, az áldozatokat egymás mellett, két külön sírban helyezik végső nyugalomra.

Forrás: Stop.hu

63 hozzászólás “Visszahívták Deme Gábort a közbeszerzési bíráló bizottságokból” bejegyzésre

  1. Tom szerint:

    Ilyenkor szétosztják a nyomravezetői díjat a rendőrök egymás között.

  2. Csaba szerint:

    Szerintem meg az összeget felhasználják más ügyben. És ez így helyes.

  3. csepeli szerint:

    “Prendick:
    Csepeli: Nyugodtan lehet perelni egy hírportált, főleg ezt, hiszen szemlátomást kizárólag forrásmegjelöléssel átvett híreket közöl. Lesz röhögés. ”

    Például erre a hírre gondoltál?

    Mint ahogy most is, Kosik nem 12,5 millió sikkasztásról beszélt, hanem 5 és féll millióról. Weszelovszky szintén 4-5 millió sikkasztásról beszél. Tanuljatok meg szöveget érelmezni. A kettő ugyanaz. a 7 milliós károkozás az nem sikkasztásnak számít.
    Szóval itt van kedves Admin, ahogy ilyen mondatokkal, mint ez is, azt a látszatot próbáljátok kelteni, h valami rejtélyes dolog van az ügy mögött. hogy az ott dolgozó emberek hazdunak, mert mindig mást mondanak, holott a sikkasztás összegében nem mondtak mást…. és ez még egy enyhe cikketek, mert most az előzmények tükrében jobban odafigyeltek, h mit írtok le.. Nos a tények hamis szögben való feltünteséért felelősségre vonható egy hírportál. Vagy a felelős szerkesztője. Ami itt nincs. Mert itt nem vállal senki felelősséget a leírtakért.

  4. Bubus szerint:

    Ebben a cikkben mi a csúsztatás? Mi nem igaz, ami le van írva? Kosik korábban nem 12,5 millióról beszélt, amiből 5,5 volt a sikkasztás, és most nem 4-5 milliós sikkasztásos összegről beszélnek csak, ami fél-másfél millióval kevesebb mint korábban? Csak ez!

    Arról kéne már beszélni, hogy az iskolában miért nem tartották bűncselekménynek ezt a sikkasztást, és miért nem jelentették be a rendőrségen!

  5. Gordon szerint:

    Szerintem a fenti cikkben semmi olyan nincs, ami már ne jelent volna meg a sajtóban valahol, kivéve a bizottságiról történő beszámolót.
    Csepeli, ha téged ez utóbbi zavar, akkor írd le nyugodtan, mert itt legalább megteheted.

  6. Bubus szerint:

    Ezt most hallottam:

    – Hogy hívják a csepeli MSZP-ben a sikkasztást?

    – Vállalati kölcsön.

  7. Csaba szerint:

    …vállalati kölcsön, vissza nem térítendő!

  8. Bulkár Gyuri. szerint:

    :))))))))

  9. Politikamentesen szerint:

    Legalább tanuljatok meg olvasni, s értelmezni elhangzott, leírt szövegeket mielőtt pánikot keltetek!
    A jogi képviselő nyilatkozata így hangzott:” Jogi lépéseket teszek mindazon újságokkal illetve televíziókkal szemben, amelyek politikai leszámolásként, illetve második Zuschlag-ügyként próbálják beállítani a történteket! “

  10. Politikamentesen szerint:

    Takács József és Papp László búcsúztatása nem a jövő hét péntekjén, hanem 2 hét múlva, január 30.-án lesz 13.00 órakor a csepeli temetőben.

  11. Tom szerint:

    “Gábor szakmai hozzá nem értése miatt az alapítványnak 7 millió forint veszteséget okozott”
    Ezt mifelénk csalásnak hívják.

  12. Gigi szerint:

    A pontatlanság (a hírben K. Tibor?! aki Kun Tamás…) is súlyos baki annak fényében, hogy rendszerint a másik oldalt épp ilyen alapon bíráljátok…

    Egyébként a velvet.hu-n találtam, talán csak trükk, de lehet igaz is:

    A csepeli kettős gyilkossággal kapcsolatban két embert vett őrizetbe [1] a rendőrség. A Takács József és Papp László meggyilkolásával gyanúsított K. Tamás nem hajlandó vallomást tenni [2], az ügy másik gyanúsítottja, már többször is részletesen elmesélte a brutális gyilkosságot a saját szemszögéből. „Deme Gábor az első perctől kezdve együttműködött a rendőrséggel, válaszolt minden kérdésre” – mondta el a Velvetnek Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje.

    Takács Józseffel a gyilkosság napján beszélték meg, hogy este hatkor találkoznak az iskolában, azért hogy Deme leadhassa az alapítvány tulajdonában lévő eszközöket. A találkozó előtt K. Tamás, az iskola biztonsági őre felhívta Demét, mivel neki is van rendezetlen ügye az iskolával, az őr ugyanis nem kapta meg a fizetését, és nem kapta vissza az iskolába bevitt számítógépét. K. Tamás a beszélgetés során megtudta, hogy Deme az iskolába készül és mire az igazgató odaért az iskolához, már ott várta a parkolóban és együtt mentek be az épületbe.
    Deme nem tudott kijutni az épületből

    Deme Gábor és a későbbi két áldozat ezután elkezdte a megbeszélést, és az éppen zajló beszélgetés közben jelent meg K. Tamás, aki szintén csatlakozott. Ekkor előhozakodott az igényeivel, de durva szóváltás alakult ki Takács József és K. Tamás között. Deme ezt nem hallgatta végig, elbúcsúzott és kiment a szobából. Ekkor hangzott el az eső lövés, és az ügyvéd elmondása szerint Deme megijedt, azonnal el akart menekülni, de a bejárati ajtót valaki bezárta és ezért nem tudta elhagyni az épületet.

    Ezután elindult visszafelé a lépcsőn – ekkor még egy lövés eldördült -, ahol már K. Tamás ott állt és ráfogta a pisztolyt Demére. Az igazgató ekkor el kezdett könyörögni, hogy ne lője le, hiszen amúgy is veszi a kamera. Ekkor K. Tamás utasította, hogy szedje szét és hozza ki a szervert. Mivel a szerverszoba zárva volt, szólt, hogy nem tudja kinyitni. A biztonsági őr ekkor kidobta a kulcsot az irodából, majd egy újabb lövés dördült el. Deme a kulccsal sem tudta kinyitni az ajtót, és – ekkor még egy lövés dörrent – K. Tamás kijött vérző kézzel, felrúgta az ajtót, és felszólította Demét, hogy hozza ki. A fegyver hatására megtette, amit kért.

    A biztonsági őr végül megkegyelmezett

    Miután kihozta a szervert, Deme letérdelt a biztonsági őr előtt, és sírva könyörgött életéért – állítja a gyanúsított volt gazdasági igazgató. „K. Tamás végül valamiért megkegyelmezett neki, elzavarta az iskolából, de még figyelmeztette, hogy nem találhatják meg a felvételeket”, mondta el Ruttner György. Deme megkapta a kulcsot és a szervert, elmehetett az épületből, majd K. Tamás utasítására elrejtette a szervert [3] két kukába és hazament, majd később feladta magát a rendőrségen.
    Segédtanárként vették fel biztonsági őri feladatokra

    A Blikk korábban megjelentett egy leírást a gyilkosságról készült hangfelvételről, Ruttner György azonban elmondta, hogy ők még nem hallgathatták meg, mivel a rendőrség megtagadta azt, pedig szerinte ezzel a rendőrség megsérti az ügyfele védekezéshez való jogát.

    A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába halmozottan hátrányos gyerekek járnak. 2008 áprilisában volt egy számvevőszéki vizsgálat, ami megállapította, hogy az alapítvány pénzügyeivel nincs minden rendben és ezeket rendbe kell tenni. Az alapítvány ugyanis fenntart egy házi pénztárat, amelyből az iskola fenntartásához szükséges költségeket fedezik. „Ez a házi pénztár valójában a nem teljesen szabályos költségek kifizetésére volt fenntartva, ebből fizették ki például a K. Tamás bejelentett minimálbérén felüli összeget zsebbe, de ugyanúgy innen egyenlítették ki a diákok számára bérbe vett tornatermet. Tehát itt nem arról van szó, hogy bárki saját személyes célja miatt vett volna ki összeget”, mondta el Ruttner György.
    Takács nem titkolta el az elszámolási vitát

    Az intézmény két vezetője között ezzel kapcsolatban alakult ki nézeteltérés, ugyanis nem tudnak megegyezni abban, hogy tényleg jogosak voltak-e a kivétek. Erről az elszámolási vitáról rengetegen tudtak: a kerület polgármestere, az alpolgármestere, az alapítvány kuratóriuma, valamint a kuratórium által az ügy kivizsgálására felállított vizsgálóbizottság, melynek az elnöke Kosik György. „Ráadásul délután fél négy körül találkozott Deme Gábor a kerület országgyűlési képviselőjével, akinek szintén beszélt erről a vitáról, így nem tűnik valószínűnek, hogy valóban az lenne a gyilkosság indítéka, hogy ennek a vitának a nyomait eltüntessék”, nyilatkozta Ruttner. A részletekről szerettük volna megkérdezni a rendőrséget is, ők azonban nem kommentálták Deme Gábor ügyvédjének a nyilatkozatát.

  13. Bubus szerint:

    Marha jó, a Borka-Szász Tamás beolvasta Borbély Lénárd Csepel.info-nak elmondott szövegét?

    “Deme viszont továbbra is tagja az önkormányzat pénzügyi, ellenőrzési és közbeszerzési bizottságának, mert e tagságából nem lehet visszahívni. Az csak akkor szűnne meg, ha lemondana, tette hozzá Borka-Szász Tamás.”

    http://index.hu/politika/belhirek/374152

    Kedves Gigi, te csak egy elírást tudtál prezentálni, az MSZP-s elvtársak meg a Csepel.info cikkeit olvassák be?

    🙂

  14. admin szerint:

    Köszönjük, Gigi, kijavítottuk az elírást.

    Bár ennyi hiba lenne csak a Csepel.hu-n és a Csepel újságban!

  15. már nem csepeli szerint:

    Persze ,pont a pénzügyiből…!!!Ki lesz ott a temetésen Közülletek?!Vagy csak egy “jó sztori”volt….?!

  16. miska72 szerint:

    Na az elvtársak megkezték a bizonyítékok eltüntetését.

  17. miska72 szerint:

    A végén még kiderül hogy nereség van a kasszában, és osztalékot fognak osztani?

  18. miska72 szerint:

    “Mindeközben azonban csendben csökken az iskolát ért kár vélelmezett összege, így egyre rejtélyesebbé válik, miért történt a kettős gyilkosság, és mi lehet a háttérben.”

    A kérdésem : ha egyre csökken a kár az az s összeg ami hibázik és azért nem érdemes őlni, akkor miért rúgták ki?

  19. CsepeliXXI szerint:

    Miska!
    Ezek a komonisták is olyan hülyék,mint az ügyvéd.
    Még nagyban zajlik a nyomozás,de már tudják a frankót.
    Meg hogy mi hogyan történt,meg mi miért.
    Meg egymást ütik agyon a dumájukkal.
    A “kirúgásról”:

    “Közélet – Belföld
    Új elemek a csepeli gyilkosság ügyében – Nem is rúgták ki a gyanúsítottakat
    2009-01-16 07:51

    Voltak furcsa előzményei a csepeli kettős gyilkosságnak, de a két elkövető motivációja érthetetlen, hiszen egyikük sem volt elbocsátva – cáfolja a korábbi értesüléseket Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke. ”

    Korábban (itt is) a “jólértesült elftásak” az ellenkezőjét bizonygatták.
    Ugyanakkor kizárt,hogy 4 milkóért 2 embert kivégeztek volna.
    Várjuk ki a végét.

  20. miska72 szerint:

    Igaza van Nagyapónak.
    “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.”

    Deme lopott is, hazudik is!

  21. obama szerint:

    Már 20 Ft-ér is öltek embert!
    Meggyőződésem, hogy a tökéletes bűncselekményt akarták elkövetni, hogy megússzák az erkölcsi meghurcoltatást. Szerintem már 3.-án megcsinálták volna, amikor is az iskolába hívta találkozóra Deme Takácsot, de akkor Takács negyedmagával ment oda, ezért nem mentek be az iskolába. Egy tanú azt állítja, hogy a buszmegállóban látta Kunt és Demét. (vagy nem volt elég bátorság, vagy nagy volt a túlerő). Igaza lehet a rendőrségnek, ez nem pacek balhé volt.

  22. Gordon szerint:

    Elképzeltem a Deme fejét, ahogy odavezette a rendőröket a Dunához, vagyis ahova első állítása szerint a szervert dobta. Aztán meglátta a jeget… A kuka história sem túl eredeti.

  23. CsepeliXXI szerint:

    Mint ahogy Nagyapó mondta:a komonista ha kinyitja a száját….
    Ugyanakkor a fakabátoknak is lehetett volna annyi eszük,hogy a kis gömböcnek nem állt fél óra a rendelkezésére,hogy oda-vissza szaladjon.

  24. miska72 szerint:

    Ezt az E-mailt kaptam, én tag vagyok.

    Kérek Mindenkit, hogy a 20.-i keddi “Építész Fórumon” jelenjetek meg, valamint minnél szélesebb körben terjesszétek. Ez nagyon fontos a közelmult eseményeit figyelembe véve, hiszen az önkormányzat nagyobb erővel mint valaha elakarja adni a – fahidtól a strandig -terjedő partszakaszt. Például a jelenlegi pályázati kiírásban már nem is foglalkoznak a lebontásra kerülő ” Ifjúsági Tábor” ujjáépítésével.
    Remélem átérzitek az ügy súlyát – számítunk RÁTOK!

  25. miska72 szerint:

    Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Civil Egyesület.
    remélem sokan leszünk a fórumon.

  26. CsepeliXXI szerint:

    A kis-Dunapart már el van adva.A fahid sem a csepelieknek készült,hanem az új lakóparkosoknak.A Spori területe is el van adva.
    Meg a Kikötő úton sem véletlenül irtották ki a fákat.Majd figyelj,ha megkezdik az épitést.

  27. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Én nem értem: senki nem unja még ezt az elkenést, ami itt folyik a magyar sajtóban?Nem tökmindegy, hogy 4-5-7 vagy 12 millát loptak el mszp támogatással?
    Az igazi lényeg a dologban, hogy mszp vezetőként bocsánatos bűn lopni??
    Csak nehogy az emberek megtudják?
    Én jogi tanulmányaim során azt tanulta, hogy a megtörtént bűncselekmény büntetendő martad akkor is, ha a bűnös megtéríti az okozott kárt!
    Az mszp számára ártatlan lesz a sikkasztó, ha visszaadja a szajrét?
    Miért vált divattá ebben az országban, hogy ügyvédi praktikákkal mindent meg lehet úszni?
    Üdv menyus

  28. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeli
    Azt írod:
    “Szóval itt van kedves Admin, ahogy ilyen mondatokkal, mint ez is, azt a látszatot próbáljátok kelteni, h valami rejtélyes dolog van az ügy mögött. hogy az ott dolgozó emberek hazdunak, mert mindig mást mondanak, holott a sikkasztás összegében nem mondtak mást…. és ez még egy enyhe cikketek, mert most az előzmények tükrében jobban odafigyeltek, h mit írtok le.. Nos a tények hamis szögben való feltünteséért felelősségre vonható egy hírportál. Vagy a felelős szerkesztője. Ami itt nincs. Mert itt nem vállal senki felelősséget a leírtakért.”
    Először is: tévedésben tetszik lenni, mivel ezen a portálon is akadnak, akik a nevükkel vállalják a véleményüket!
    Én is csepeli vagyok, de nekem VAN NEVEM, és nem szégyellem a véleményemet!
    Egyébként mi a fenének szidod ezt a portált? Ők legalább leírnak információkat, amivel TE például bátran vitatkozhatsz!
    Mutasd meg nekem kérlek, hogy ezt hol, milyen csepeli médiában teheted még meg! A többi max az itteni infók töredékét hajlandó leközölni!
    Üdv menyus

  29. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gigi
    Azt írtad:
    “Miután kihozta a szervert, Deme letérdelt a biztonsági őr előtt, és sírva könyörgött életéért – állítja a gyanúsított volt gazdasági igazgató. „K. Tamás végül valamiért megkegyelmezett neki, elzavarta az iskolából, de még figyelmeztette, hogy nem találhatják meg a felvételeket”, mondta el Ruttner György. Deme megkapta a kulcsot és a szervert, elmehetett az épületből, majd K. Tamás utasítására elrejtette a szervert [3] két kukába és hazament, majd később feladta magát a rendőrségen.”
    Te valóban elhiszed ezeket a sületlenségeket, amiket idecitáltál?
    A Deme szerinted egy bárány – szerintem egy beképzelt mocsok!
    Te vajon komolyen gondolod, hogy a Deme űgy meg lett gfélemlítve a Kun által, hogy annak rendőrségi letartóztatása óta folyamatosan, szemenszedett módon hazudik a rendőrségnek?
    Érdekes módon pont azt a szervert tüntette el. ami az ártatlanságát bizonyíthatná?
    Netán kiderülne, hogy ő volt a főnök, és a Kun csak a végrehajtó?
    Üdv menyus

  30. Gigi szerint:

    Kedves Menyus!

    A forrást feltüntettem, de attól még nem kell vele egyetértenem. Ahogy az ellenkezőjét (a vádakat) sem kell elhinnem. Honnan tudhatnám (-nk), mi történt? Nem voltam (-unk) ott.

    Arra akartam rávilágítani, hogy a sajnálatos sz.rkenés mellett mennyi a sajtótalálgatás…, hogy mennyien élnek most ebből a témából…, politikai köntösbe burkolva, bulvárrá alacsonyítva egy komoly tragédiát…

    Mert szerintem nem az a fontos, hogy milyen színű szíve volt a tetteseknek és áldozatoknak, hanem hogy két szív nem dobog tovább…

  31. Menyhért Péter szerint:

    Kedves gigi!

    Elnézést kérek tőled, ha szándékom ellenére megsértettelek.

    Ami felbőszített a a sjató zömének népbutítása, amit te is idecitáltál – vélemény helyett.

    Tudod a süketeléssel egyetlen baj van: ha sok helyen és gyakran mondják el ezeket a “híreket”, az emberek jelentős része el is fogja hinni őket!

    Ez a mechanizmus az oka annak is, hogy csepelen kirobbanthatatlan mszp uralom van annak ellenére, hogy a város helyzete folyamatosan romlik.
    Én nem született csepeli vagyok – ide nősültem. Sajnos látom azt a lecsúszást, ami a hátrányos helyzetű munkáskerületből botrányos és szegényes lumpen települést csinál.

    Mindennek ellenére itt még mindig tarol az mszp.

    Természetesen igaza van, mert nem lényeges az áldozatok pártállása.

    Az azonban LÉNYEGES, hogy a két ember még mindig élne, ha az mszp vezetői BETARTANÁK A MAGYAR JOGSZABÁLYOKAT!

    Meggyőződésem szerint egy civilizált jogállamban Tóth Mihály és a csepeli képviselők ott ülnének a vádlottak padján a két gyilkos mellett.

    Üdv menyus

  32. Bubus szerint:

    Kedves Péter,

    a sajtó mennyiségi kényszerben szenved, amit csak tetéz a megfelelési kényszer. Van jobboldali média, meg van baloldali. Slussz. Mindez együtt okoz roppant sok problémát.

    Magyarország egyik rákfenéje, hogy független újságok, TV-k nincsenek. Másik rákfenéje, hogy a baloldali népbutítók vannak többségben, és itt Csepelen totális a hülyítés.

    Csepelit az dühíti, hogy merészelnek valakik nem MSZP-s internetes újságot működtetni. Az meg feltételezem totál kiakasztja, hogy itt nem holmi fideszes anti Csepel újság van, hanem láthatóan adnak teret mindenkinek. Bár ettől még ez egy láthatóan fideszes hely, de az is látható, hogy korrekt.

    Na ez az, amit az olyanok, mint akikről beszélsz, nem tudnak elviselni.

  33. CsepeliXXI szerint:

    Az egyik komonista irta,hogy vegyük tudmásul már,hogy Takács nem volt MSZP tag,csak megkérték,hogy üljön be hozzájuk.
    Akkor az MSZP hazudik? (nem újság amúgy)

    http://mszp.hu/tagok/takacs-jozsef

    Ja,és meg lehet nézni,hogy a “Munkásőr utca” kinek a nevéhez fűződik.
    Na,ennyit ezekről.

  34. Mózsi szerint:

    Csepeli behúzta karmait főleg azután, hogy amivel vádolja az “újság” anonimitását önmaga is “névtelen” marad. Szerintem ez az egész egy teljesen mellékvágány, hiszen a probléma ott van, hogy erős a gyanú, feltételezhető, hogy az alapítvány gazdálkodása nem volt törvényes. Ha ezzel kapcsolatban nem lennének kételyek, akkor miért terjesztette volna ki a rendőrség a nyomozást gazdasági bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt. Napnál világosabb, hogy ez rendkívül kellemetlen a helyi, szociknak, ezért mindent elkövetnek, hogy az infot különféle mondvacsinált rágalmakkal, megkérdőjelezze létezésének hitelességét . Képtelenek elfogani azt a tényt, hogy az info sikeresen tölti be azt az űrt, amit a hivatalos , közpénzen fizetett média maga után hagy.
    VÁRJUK A BEJELENTÉST!
    .

  35. Gigi szerint:

    Kedves Menyus!

    Nincs sértődés! 🙂

    Ám azt vitatom, hogy a helyi MSZP jogszabály-betartási hiányosságai hozzájárultak volna a tragédiához. Egyre inkább az körvonalazódik, hogy akár a sikkasztás (jellegű elszámolási vita, bűncselekmény, nevezzük akárhogy) is közrejátszhatott a vérengzésben, de inkább csak apropót szolgáltatott, és elsősorban egy elborult elme ontotta ki az életeket. Annyira amatőr módon csinálta, annyira nem készült rá, ráadásul így sokkal többet ülhet, mint a pénzvita miatt. Isten óvjon, hogy beszámíthatatlannak nyilvánítsák, bűnhődjön inkább, ahogy kell, de attól még az agresszivitásának szerintem továbbra sincs köze semmilyen pártszínhez.

    Azt meg azért ne képzelje senki, hogy az MSZP-n kívüli világban, jelesül “a másik oldalon” nincsenek ügyeskedők, alamuszik… És ezt felvetve az is nagy kérdés, hogy bántani kell-e a megboldogultat, amiért nem tett feljelentést az első gyanús jelre. Lehet, hogy rendezhető lett volna a vita! Hány határeset-szitut ismerünk! Az is lehet, hogy egyfajta emberi (atyai) felelősségérzettől hajtva próbálta békésen rendezni az ügyeket. (Tegnap láttam a Katonában Ibsen: A vadkacsát, abban is van hasonló karakter.) De mindez részemről is csak találgatás.

    A magnófelvétel sok mindent tisztázhat, de még nyomoznak. Szerintem az eredmények nyilvánosságra hozataláig ugyanúgy nem kéne hitelt adni a pro, mint kontra sajtóhíreknek sem. Ez jelképezné azt az objektivitást, amelyért mindannyian kardoskodunk.

  36. Mózsi szerint:

    Kedves Gigi!
    Ne próbáld megetetni velünk ezt a langyos szöveget. Méghogy “elborult elme”! Ez a tetű “pedellusnak” nevezett ember tudatosan, megfontoltan fegyverrel a zsebében ment egy megbeszélésre, ahová meg sem hívták. A kenyéradó gazdáját – a másik tetűt -, aki szinte lépni sem tudott nélküle, szinte testőrként használta, viszont igen. Úgy tudom, hogy deme mutatta be Yettit az iskolában, akitől felnőtt-gyerek egyaránt tartott-félt.
    Az az 52-éves tapasztalt sok mindent megélt ember miért vállal egy kettős gyilkosságot még akkor is, ha az infók szerint elszámolási vitája lehetett a megboldogult Takácssa?
    Látható, hogy az ügyvédnek egyértelműen az a célja, hogy alaposan összekeverjen mindent, ezzel megtévessze a Yardokat, illetve a közvéleményt.
    Csak úgy kérdezem: mennyibe kerülhet egy ilyen kaliberü ügyvéd mint ez a Rutner? A BRFK vezetője szerint ez egy 100%-ban felderített ügy. Ismerjük a rossz fiúkat(tetüket). Vajon ki fizeti ezt a méregdrága ügyvédet? És mi a cél ? A szocialista demét kihúzni a sz..ból még akkor is, ha kegyvesztett lett, nehogy kinyissa a szövegládát és elkezdjen énekelni? Igen “kellemetlen” lenne, hogyha kiderülne az iskolában nem csak oktatás volt,hanem mosoda is.
    VÁRJUK A BEJELENTÉST!

  37. Bubus szerint:

    Ha valóban “fél Csepel” tudott a sikkasztásról, mint ahogy azt az ügyvéd is állítja, és amit Tóth Mihály maga is alátámasztott (ő maga is beszélt arról valamelyik első interjúban, hogy tudott róla), akkor ezt iskolai ügyként és pártügyként egyszerre kezelte az MSZP.

  38. Bubus szerint:

    Ja, és akkor ideje lenne három bejelentésnek is. Egy polgármester, egy igazságügyi államtitkár + parlamenti képviselő, meg egy másik parlamenti képviselő, Szeva bácsi cégvezetője részéről.

  39. Gigi szerint:

    Hm, Mózsi… Ítélheted langyosnak, de nekem továbbra is az az álláspontom, hogy elég gusztustalan olyan gazdasági kérdésekről elmélkedni – és utána politikai tőkét kovácsolni belőle! -, amelyekről csak híreszteléseink vannak. Az ügyvédnek bizonyára csak a pénz lebeg a szeme előtt, ahogy a legtöbb politikusnak is, gyomorforgató ez is, egyetértek. De azért vannak közjót szolgáló közéleti figurák is, pártszíntől függetlenül… Ezért gondolom, hogy ennek a tragédiának egyáltalán nem fontos szála, hogy Takács és Deme milyen pártot képviseltek.

  40. Szilveszter szerint:

    Kedves Menyus!
    Ezt írtad a Gigi-nek:
    “Tudod a süketeléssel egyetlen baj van: ha sok helyen és gyakran mondják el ezeket a “híreket”, az emberek jelentős része el is fogja hinni őket!”
    Szerinted a Fidesz magára ismert?

    Hátha nem! Nyuszi huszárosítom:
    Tisztelt hölgyeim, és uraim! A süketeléssel egyetlen baj van: Az a baj tisztelthölgyeimésuraim, ha sok helyen és gyakran mondják el ezeket, a híreket tisztelthölgyeimésuraim, az emberek jelentős része el is fogja hinni őket! Az emberek JELENTŐŐŐŐS része tisztelthölgyeimésuraim El IS FOGJA HINNI ŐKET!

  41. miska72 szerint:

    Gigi és Szilveszter!

    Gazember az gazember. De most akkor is azt klehet utánna írni, hogy MSZP.
    Nem?

  42. miska72 szerint:

    Gigi és Szilveszter!

    Ne bántsátok Menyhért Pétert, foggalmatok nincs róla, hogy ki Ö.
    Bár csak több ilyen hozzá állású, és meglátású, kerület szerető lakos lenne a kerületünkben.

  43. Bubus szerint:

    Kedves Gigi, Tóth Mihály az egyik médiumnak emlékezetem szerint maga is elmondta, hogy tudott a sikkasztásról. Az ügyvéd csak annyiban állít többet, hogy szerinte a két országgyűlési képviselő illetve “fél Csepel” is tudott az ügyről. Az az erős érzésem, hogy a fél Csepel az nem a jobboldal, hanem az MSZP lesz.

  44. Menyhért Péter szerint:

    Kedves gigi
    Azt írod: “közrejátszhatott a vérengzésben, de inkább csak apropót szolgáltatott, és elsősorban egy elborult elme ontotta ki az életeket. Annyira amatőr módon csinálta, annyira nem készült rá, ráadásul így sokkal többet ülhet, mint a pénzvita miatt. ”
    Erre az én logikám több kérdést fet fel:
    – miért viszi a Deme magával a Kunt?
    – miért visz magával a Kun pisztolyt?
    – miért gyilkolja le kivéágzés jellegűen a két embert a Kun, ha ráadásul társa is van – aki miatt nem bízhat a véletlen megúszásban?
    – ha nem ELŐRE MEGFONTOLT szándékkal ment a gyilkos és főnöke a helyszínre, akkor a Kun miért hagyott tanút, miért nem lőtte le a Demét?
    – Meggyőződésem szerint ez profi kivégzés volt: ha véletlenül nem a Papp Gábor megy, akkor valószínűleg nem lett volna diktafon a zsebben. (Valahol olvastam, hogy ő gyakran használta)
    – Ha nincs diktafon felvétel, akkor a Deme alibit biztosított volna a Kunnak
    – Mi magyarázza azt, hogy a Kun hallgat, és a Deme állandóan hazudik?
    Kedves gigi
    Ez csak sebtében néhány kérdés, mely alapján erősen megkérdőjelezhető a már túl sokszor hangoztatott ártatlan Deme teória
    Üdv menyus

  45. Menyhért Péter szerint:

    Kedves gigi
    Egy kiegészítéssel tartozom még az írásodhoz.
    Azt írod: “És ezt felvetve az is nagy kérdés, hogy bántani kell-e a megboldogultat, amiért nem tett feljelentést az első gyanús jelre. Lehet, hogy rendezhető lett volna a vita! Hány határeset-szitut ismerünk! Az is lehet, hogy egyfajta emberi (atyai) felelősségérzettől hajtva próbálta békésen rendezni az ügyeket. ”
    Én a mai napig több civil szervezet gazdasági vezetőjeként dolgozom, így tudom, hogy ebben a szektorban milyen nagy a forráshiány! Nekem ne mondja senki, hogy 3-5-7-12 milliós lenyúlás nem veszélyeztetné meg az alapítvány fizetőképességét! Mert ha nem, akkor hihetetlenül tékozló az alapítvány gazdálkodása, és megérdemelne egy ügyészségi ellenőrzést!
    Még egy apróság. Magas 100 ezer forintos nyugdíjjal mentem el a tűzoltságtól. Ez évente 1,2 millió forint!
    Hogy képzeli bárki is, hogy 3-5-7-12 millió elsikkasztott pénzt “csendben” vissza lehet fizetni?
    Ezt csak úgy lehet, ahogy a Zuhslag tette: a megzsarolt pártvezetéstől kapott milliókkal. Nyilvánvaló itt is ezt játszotta meg a Deme, csakhogy a Takács József túlzottan, talán naívan becsületes volt.
    Persze nem állíthatom, hogy más sötét pártügy nem állt a háttérben – de nem is cáfolhatom ezt.
    Egy biztos: a két férfi nem szívjóságból lett egy feldühödött magányos gyilkos áldozata.
    Üdv menyus

  46. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szilveszter
    Azt írod: “Szerinted a Fidesz magára ismert?”
    Szerinted hogy jön ide a fidesz?
    Nem csupán az a s..r szétkenést alkalmazod, amit az úgynevezett balos sajtó gyakorol?
    Ez szerintem nem vélemény, de értelme sincsen, mert egyetlen egy dologra alkalmas: a két tábor összeugrasztására.
    Kedves szilveszter.
    Ha a valódi baloldaliak és a valódi liberálisok nem fogják végre fel, hogy a hatalom birtokosai egymás ellen uszítják őket, és utána csenndesen kuncognak a parlamenti büfében, akkor ennek az országnak vége!
    Üv menyus

  47. Menyhért Péter szerint:

    Kedves gigi
    Azt írod: “Ezért gondolom, hogy ennek a tragédiának egyáltalán nem fontos szála, hogy Takács és Deme milyen pártot képviseltek.”
    Elmondom neked, hogy szerintem miért EGYÉRTELMŰ TÉNY, hgy ez a gyilkosság mszp pártügy!
    Csepeli civilként 1995 óta foglalkozom a szervezetek együttműködésével, és a civil – önkormányzati kapcsolatokkal.
    A hétköznapi embereknek általában nincs erről információja, mert a csepeli médiák erről nem írtak. A nevem szinte sohasem írődott le a Csepel újságban, vagy hangzott el a Csepp TV-ben, mert “tárgyalásaink” harcunk az önkormányzattal többnyire a nevemhez kötődött. Mondok egy megmosolyogtató példát: egyszer a Csepp TV közölte egy lakossági fórum felvételeit, ahol én is hozzászóltam. Az én nevem és a hozzászólásom nem volt benne az adásban, csupán az, amikor az utánam szólók egyetértettek vele és hivatkoztak rá. Polgári vicc.
    Amit mondani szeretnék: Nem véletlenül kapta meg az iskola üzemeltetését az az alapítvány, és nem véletlenül mszp tag a vezetése!
    Ha gúnyolódni szeretnék, akkor azt mondamám: vélhetően ez a szervezet egy mszp pártpénz-mosoda.
    Plussz ha mellé teszem az mszp vezérkari KÖZ-ELHALLGATÁST, vajon mi sül ki belőle?
    Azt azért elárulom neked: ha az én hozzátartozóm lett volna az egyik áldozat, akkor mindent megtennék annak érdekében, hogy a mi misink és csendestársai megkapják megérdemelt büntettésüket!
    Üdv menyus

  48. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Nem bántottam Menyust, nincs Vele bajom. Mondja, ahogy ő látja, és ez rendben is van így. Veled sincs bajom Miska, Te is mondod, ahogy érzed, és ez is jól van így. Senkivel nincs bajom itt, éppen ezért.
    Azért írtam a Menyusnak, hogy vajon a Fidesz magára ismert-e, mert a süketelés minden szinten, minden médiumban, minden közösségben igen erős, és már-már hipnotikus. Ez valóban annak a melegágya, hogy azok, akik hallgatnak rájuk (szerencsére egyre kevesebben) valóban elhiszik, amit mondanak. Ismerem ezt, és meg kell mondanom, hogy nagyon jól csinálják, mert valóban működik. Azt viszon nem értem, hogy akik még hisznek nekik, azoknak miért jó állandó félelemben élni, idegesen, és egyre betegebben, és egyre rosszabbúl? (mert ezt látom, és ezt tapasztalom)
    A társadalom szerencséje, hogy az önteltség, vagy valami más arra tereli a Fideszt, hogy egyre kevésbé átgondoltan teszi azt, amit tesznek, és egyre kevésbé átgondoltan mondják azt, amit mondanak. Egyre inkább kilóg a lóláb. (soroljam az 1300 kérdést, az adócsökkentést, a bécsi zakót, meg a többit?)
    Azt felejtik el, hogy amit mondanak, és állítanak, az éppen ugyanúgy rájuk is vonatkozik, rájuk is igaz. Nincs a Fidesznek arra válasza, hogy “És Ti hogy álltok ezzel?” Mert ha arról van szó, hogy a mondóka visszafelé is igaz, akkor az prsze aljas szoci vádaskodás. Azért van ennyi méltatlankodás, és probléma felvetés, nem beszélve 1300 kérdésről, hogy a közvéleménynek eszébe se jusson azt kérdezni, hogy mi van a Fidesz háza körül?
    Ennél talán nagyobb gond, hogy már nem kell visszanyulni a múltba Fidesz ügyben (Tokaj, bányák, stb), mert épp elég aktuális felróni való van aktuálisan is, ami hiteltelenné teszi azon állításukat, hogy náluk van a varázsige az ország “megmentésére”.
    Később Menyus írta a büfében markukba röhögést az összeugrasztással kapcsolatban. Hát ennél is kevés dolog jellmzőbb a Fideszre. A balhéra röhögnek a markukba. És amíg áll a bál, addig nem velük foglalkozik a közvélemény. Hát ennyi.

  49. Laja szerint:

    Szilveszter, nem gondolod, hogy amit írsz, az pont fordítva igaz. Nézzük a mostani eseteket.

    Nem gondolod úgy, hogy ebben a helyzetben túl sokat foglalkozol az ellenzékkel? Ebben a helyzetben az a véleményem, hogy az MSZP a saját belügyeivel kellene foglalkozzon. Van mivel, ezt másfél hete tudjuk.

    Őszintén mondom, sajnálom, hogy egy pártban ilyen körülmények között kell dolgozni. De az sem lehet kellemes érzés, hogy egy önkormányzaton belül ilyen megtörténhet! Sőt, egy bizottságon belül!

    A hírhez hozzászólva nagyon helyes, hogy Demét visszavonták az összes közbeszerzési bizottságból. Ez talán a minimum…

  50. miska72 szerint:

    Tisztelt szilveszter!

    Na ezért mondom azt, hogy gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    Az összes parlamenti képviselő benne van a buliban? IGEN IGEN!
    Tudom én is, az egyik kutya a másik eb. Monden pártnak vannak gazemberségei. De az MSZP vezeti a toplistát az ilyen ügyekkel akpcsolatban.

    http://WWW.seresmaria.hu. Egyet ért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselők csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés.

    IGEN! IGEN!

    Pont most reklámozza a tv-ben az állam, hogy SZÁMLÁKKAL A MILLIÓKÉRT! Minden szolgáltatásért kérjünk számlát, küldjük be a számla másolatát, és havonta 10 X 1 millió Ft-ot sorsolnak ki a számlamásolat beküldői között.
    Na ebben a állampolgári népi játékban, a képviselő úrak, NEM KÍVÁNNAK RÉSZT VENNI!

    Talán előbb a saját házuk táján kellene rendet tenni! Bort isznak, és vizt prédikálnak.

    Szilveszter mind a kettő rossz! A fidesz is, és az MSZP is! Azért írtam előre a fideszt, hogy örömöt okozzak neked.
    Véleményem szerint az egész bandát le kellene cserélni, de ez ebben az országban az összetertás hiánya nélkül LEHETETLEN! Tehát akkor miért ne válaszuk a kissebb rosszat (fidesz), mint a naygobbat (MSZP)?

  51. miska72 szerint:

    Ha változást akartok, párt hovatartozástól függetlenül, akkor nekiálltok aláírást gyűjteni. Én ott voltam az Örsön, pénteken az aluljáróban, és beszéltem Seres Máriával. Én tettem, azért hogy összejöjjön a 200 ezer aláírás. Én gyűjtöttem támogatást.
    Jöttek emberek demegóg szöveggel.
    Ez az, sz.rban van az ország, költsünk el erre megint 5 milliárdot.
    A legtöbb politikus 18 millió Ft-ot vett fel számla nélkül. Ebbe van bőven sumákolás is. Ha durván számolok, akkor is szerintem 4 év alatt megtérül a népszavazás. Sokan, azt mondták, hogy akkor majd kitalálnak mást. Lehet számlát venni, tudom, de akkor már, csak BŰNCSELEKMÉNY árán tudnak pénzhez jutni.

  52. Jeniszej szerint:

    Miska72:
    Igaza van!
    A szálak nagyon messze, és magasra is vezethetnek- itt Csepelen.
    Csak egy baj van nagyon szövevényes.
    Ha nincs magnó szalag, akkor az ócska gyilkosok egymásnak alibit is igazolnak.

  53. már nem csepeli szerint:

    Papp László/nem Gábor/!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  54. obama szerint:

    Fórumozók!
    Az Aktív című adásban, a TV2-n Deme ügyvédje megmutatta a riporternek védence első vallomását, amelyet a gyilkosságot követően reggel 5 órakor tett, melyben az szerepel, hogy Deme az iskolából az ölés után hazament, szétszerelte a szervert, majd azt követően vitte el kidobni a kukába. Ez egy tudatos cselekvés, és nem egy stresszes ember zavart viselkedése, cselekvése!!! Nem semmi!!! Egyébként a vallomása, legalább is az a része amit ismertettek meggyőzött arról, hogy tuti tettestárs, melyből az ügyvéd nem fogja tudni kihúzni, akárhogy tornázik ezen.

  55. Gigi szerint:

    obama, valóban megdőlni látszik a megfélemlítés teóriája… Valami ilyesmit próbáltam közvetíteni: se pro, se kontra ne ítélkezzünk elhamarkodottan…

    miska72, személyesen ismerem Pétert és munkásságát, bántva sem volt egy árnyaltabb vélemény közlésével…

    menyus, ama árnyaltabb véleményem nem Deme ártatlanságáról (védelmében) szólt, hanem újabb, napvilágra került részleteket közölt… Ki tudja, mi az igaz? Ha együtt tervelte ki Kun és Deme, logikátlan lépések akkor is vannak az ügyben, mintha csak Kun lenne a főkolompos…

    A lenyúlások, sikkasztások gazemberségek, ahogy miska72 fogalmazott. Az elszámolási vita – amennyiben erről van szó, de még ez sem bizonyított – más kategória, az szólhat arról, hogy épp milyen (helytelen) rubrikába könyvelnek valamit. Ez sem politikai jellemző, hanem gazdasági (tévedés/szabálysértés/bűncselekmény), ez az, ami mellett érvelek… Ha pedig mosoda volt az alapítvány (egyelőre ez is CSAK feltételezés), akkor sem két ember halálával kellett volna kiderülnie…

    A Szilveszternek írt válaszoddal értek egyet mélységesen, kiegészítve, hogy nemcsak a büfében, de a teniszpályán is nagy az összeborulás… És ami a legképmutatóbb, hogy helyi (csepeli) szinten is… Látogassatok el egyszer egy testületi ülésre: amikor forog a kamera, hirtelen mindkét fél (hatalmasok és még a legártatlanabb javaslatokkal előhozakodva is lesöpört ellenzék) hirtelen véresszájú lesz, aztán a szünetben ember módjára, vitaképesen tárgyalnak… Ez a színjáték csak a nem gondolkodó szavazatokért folyik…

  56. Gigi szerint:

    Kedves Beszélgetőtársak, nem szorosan kapcsolódik ide, de hadd osszam meg veletek (pikírten szólva: mielőtt a közbiztonság hiányáért is a politikát tennétek felelőssé):

    “Ma hajnalban a Csepeli Rendőrkapitányság munkatársai újabb bűncselekmény előkészülete közben elfogták a csepeli sorozat-gépkocsigyújtogatással alaposan gyanúsítható A. Attila 31 éves csepeli lakost. A férfit őrizetbe vették, és azonnal megkezdték kihallgatását. A. Attila beismerő vallomást tett. Rendőrségi forrásaink emlékeztettek arra, hogy szeptember 22. óta a XXI. kerületben a gyújtogatások következtében 33 gépkocsi vált a lángok martalékává, illetve rongálódott meg. Mint megtudtuk, A. Attilát akkor fogták el, amikor – hasonlóan a szombat éjszakai akcióhoz – ismét Csepel központjának egyik közterületén arra készült, hogy személyautót lobbantson lángra. A bűncselekmény-sorozat részleteinek vizsgálatát, a gyújtogatással gyanúsított A. Attila kihallgatását a férfi őrizetbe vétele mellett folytatják.”

  57. Gigi szerint:

    Ja, és menet közben kiderülhet ám a tetten ért tettes politikai hovatartozása is indítékként, de ígérjétek meg, hogy ha ellenzék-szimpatizánsként, szocigyűlölettől vezérelve garázdálkodott, akkor is ugyanolyan vehemensen fakadtok ki, mintha egy elvakult szoci-bérenc lenne… Ha meg szimplán egy állat tette tönkre az autókat, akkor azt is a helyiértékén kezeljük…

  58. büki szerint:

    A nem gondolkodók is rájöttek már a politikai szinház előadásaira.
    A ferencvárosi részvétel ezt igazolja. A lakosság háromnegyede elkerüli a szavazófülkéket.

  59. Csaba szerint:

    Gigi!

    Kicsit hátrébb az agarakkal! Milyen hülyeségeket írogatsz? A gyújtogató politikai hovatartozása? Szerintem nem fog kiderülni, mert bár nem ismerem a rendőrségi eljárást, nem hiszem, hogy megkérdezik, hogy figyelj már, te kire szoktál szavazni? Nem is értem, ezt hogyan gondolod?

    2. Nem ismert a szándék. Ha tegyük fel nincs szándék, csak úgy viccből csinálta, akkor figyelmedbe ajánlok valamit: a bal és jobb oldal közti óriási erkölcsi és tartásbeli különbséget. Erre most mondjak példákat?

    Ok, mondok: Vas megye, Fiatal Baloldal. Le kell írjam, vagy mindenki tudja miről van szó? Na azért elevenítsük fel: elnökválasztás alkalmával az egyik jelölt a másik férfi jelöltet jól elbánt. A srácot megerőszakolták. Ez azért nem gondolod, hogy undorító és még számtalan jelzőt lehetne mondani… Fideszben ilyenről hallottál?

    És a legutóbbi eset? Deme problémakezelési módszere? Deme a csepeli MSZP alelnöke volt, amíg ki nem zárták, ha jól tudom. Milyen párt, mégegyszer: MSZP.

    Úgyhogy mielőtt ilyen feltételezésekbe bocsátkozol, hogy talán fideszes volt a gyújtogató, vegyél egy nagy levegőt, és gondold meg, hogy rákattintasz-e a “Hozzászólás elküldése” gombra.

    Egyébként pedig függetlenül attól, hogy milyen érzelmű volt az elkövető, remélem példásan megbüntetik!

  60. LB szerint:

    Csaba, rosszul tudod. December 10-ig volt elnökségi tag.
    Azután kizárásáig a képzési és oktatási bizottságnak volt oszlopos tagja.

  61. Gordon szerint:

    Büki!
    Azért egy időközi mindig más dolog. Ne gondoljuk azt, hogy 2010 tavaszán is otthon marad majd a szavazásra jogosultak 75%-a.

  62. Gigi szerint:

    Kedves Csaba,

    éppen a jelenséggel nem értek egyet – és a magam meglehetősen szerény eszközeivel küzdök ellene -, hogy mindenbe belekeveredik a politika… Ezért fogalmaztam úgy, hogy “menet közben kiderülHET … indítékként”, és amennyiben…, akkor… Ezzel a nyilvánvalóan meredek feltételezésfordulattal próbáltam rávilágítani arra, hogy a kettős gyilkossággal kapcsolatos véleményeink is CSAK találgatásokon alapulnak, mert a mozaiknak egyelőre csak egyes elemei kerültek napvilágra…

  63. Gigi szerint:

    A legfrissebb hírek a fórumtémával kapcsolatban:
    http://hvg.hu/itthon/20090119_blikk_csepeli_hangfelvetel.aspx

Itt lehet hozzászólni !