Udvarátadó ünnepség a Zsongás tagóvodában

Csepel.hu

Udvarátadó ünnepség a Zsongás tagóvodábanUdvarátadó ünnepség a Zsongás tagóvodában

Nevéhez méltó zsongással kezdődött szeptember 17-én délelőtt az udvarfelújítás átadó ünnepsége. Az apró csöppségek – mint minden ajándéknak – nagyon örültek és most is alig várták, hogy birtokukba vehessék az óvoda felújított, balesetmentes udvarát.       

Az óvó nénik figyelmeztető szavai után kialakult néma csendben először Gugcsóné Nagy Judit intézményvezető üdvözölte a gyerekeket és a megjelent vendégeket. A bevezető beszéde elején feltett kérdése a gyerekekhez szólt.

„Eljött ez a nap is, amikor ünnepelni jöttünk itt össze. Vajon mit ünnepelünk, mit gondoltok?” A válasz kórusban így hangzott: az udvarátadást!

„Engedjék meg, hogy nagyon sok szeretettel köszöntsem a megjelent vendégeinket: Borbély Lénárd alpolgármester urat, Morovik Attila alpolgármester urat, Kontur Pál országgyűlési képviselőt, Tóth János tankerületi igazgatót és Dudás Zoltán járási hivatalvezetőt. Szeretném köszönteni azokat a munkatársakat, akik a Csepeli Városgazda részéről nagyon sok segítséget nyújtottak nekünk. Köszöntöm Dzsida Lászlót, Márki Sándort, Hornyák Zoltánt és Sugár Gézát. Köszöntöm még Baldauf Myrtill köznevelési referens asszonyt, továbbá a csepeli önkormányzat képviselőit, az óvodavezető kollégáimat, a kedves szülőket, valamint Reiner Imolát óvodánk, Szülői Közösségének vezetőjét.

Hosszú évek óta vártunk arra, hogy az udvarunk balesetmentes, biztonságos legyen. Ez az udvarrész valóban fel lett szedve, és alá lett dolgozva a beton. Újra lett építve, több szakaszban az aszfalt, 720 méter kerti szegéllyel. 852 négyzetméter aszfalt valósult itt meg. A két medence közül az egyik el lett bontva, a másikban pedig majd nagy örömötökre, jövő nyáron a nagy melegben lehet majd zuhanyozni. A füvesítés visszaállításával, az időjárásnak köszönhetően, a korábbihoz képest, sokkal szebb lett az udvarunk”.

A nagycsoportos gyerekek kis műsora után Borbély Lénárd, Csepel alpolgármestere mondta el köszöntő beszédét, aki azt személyes vonatkozású kora reggeli élményével kezdte.

„Ma már a második óvodában vagyok, mert reggel a kislányomat vittem a Hétszínvirág óvodába. Kifejezetten jól érzem magam, hogy ennyi kisgyermek között, megint itt lehetek. Néhány hónappal ezelőtt, még a nyár elején az intézményvezető asszony kereste meg az önkormányzatot, azzal a kérésével, hogy szeretné, ha az udvart az önkormányzat rendbe tenné. Áldatlan állapotok voltak, nem biztonságos és nagyon balesetveszélyes az udvar. Hosszú évek óta talán nem történt olyan érdemi dolog ebben a tagóvodában, amiben környezetszépítés szempontjából büszkék lehetnek. Amikor ezt a kérését eljuttatta hozzánk, akkor Morovik Attila képviselő úr, alpolgármester kollégám a kezdeményezés élére állt. Kijöttünk ide a polgármester úrral és megnéztük, hogy néz ki az udvar. Intézményvezető asszonynak több kérése is volt. Az összeset nem tudtuk most megoldani, de a legfontosabbat, az óvoda kertjének a felújítását elvégeztük.

Az óvodában most ez a nap ünnepnap, mert azt gondolom, hogy egy nagyon régi, több évtizedes vágya valósult meg az intézménynek. Szeretném megköszönni a Csepeli Városgazda Zrt. összes kollégájának, az összes fizikai dolgozójának, hogy ilyen szépen dolgoztak, segítségünkre voltak, és saját erejükből rendbe tették ezt az udvart.

Ez a beruházás összesen hatmillió forintjába került az önkormányzatnak, ami egyébként az óvoda szemszögéből nézve nem olyan kevés pénz, egy olyan önkormányzat életében, amelyik jól gazdálkodik – a mi önkormányzatunk pedig ilyen- annak viszont nem sok. Olyan helyzetben vagyunk, hogy lehetőségünk van arra, hogy ilyen beruházásokat elvégezzünk. 

Végezetül szeretném megköszönni elsősorban a gyerekeknek, hogy ilyen szép műsorral készültek, az óvónőknek pedig hogy felkészítették a gyerekeket. Remélem, tetszik nektek és élvezitek majd ezt az átalakított udvart. A szülőknek megnyugtatással tudom mondani, hogy próbáltuk úgy kialakítani, hogy biztonságos legyen az udvar. Az intézményvezető asszonynak pedig azt tudom mondani, hogy a további kérésüket is meghallgatjuk, hiszen a kerítés sincs jó állapotban. Ezt minél előbb megoldjuk. Szeretném megköszönni az intézmény dolgozóinak, a gyerekeknek, hogy ilyen szépen feldíszítették az udvart és örülök annak, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a szülők még biztonságosabb környezetbe hozzák a gyerekeket”.

A köszöntő beszéd után a gyerekek ajándékokat adtak át Borbély Lénárdnak, Morovik Attilának és Kontur Pálnak, majd következett a nemzeti színű szalag átvágása, amelyre nagyon sok jelentkező volt.

Borbély Lénárd sem jött üres kézzel, hanem a csepeli önkormányzat ajándékát, játékokat és egy százszeletes tortát hozott, aminek felvágása előtt  a Szülői Közösség elnöke, Reiner Imola  szólt a vendégekhez és a gyerekekhez.

„Nekem két nagyom eleven, nagyon mozgékony gyerekem jár az óvodába, és ha kisüt a nap, akkor már lent vannak az udvaron. Most bővült a mozgási repertoár, és már nem olyan veszélyes az udvaron játszani. Magam, a szülők, és a gyerekek nevében nagyon köszönöm, hogy az önkormányzat ezt a felújítást elvégezte.”

A kis ünnepség végén az óvónénik felszeletelték a tortát, és a gyerekek birtokukba vehették felújított udvart. De később még nagyobb volt a tolongás a játékok és a százszeletes torta elosztásánál, amelyet Borbély Lénárd adott át a gyerekeknek.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Udvarátadó ünnepség a Zsongás tagóvodában” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    “Több budapesti rendőrt is elítélt egy tizennégy vádlottat felvonultató vesztegetési ügyben nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán”

  2. belekotkot szerint:

    Hoffmann Rózsa képes volt felszólalni az iskolák központosítása ellen, amit szerinte nem is ő csinált.

    http://444.hu/2014/09/17/hoffmann-rozsa-kepes-volt-felszolalni-az-iskolak-kozpontositasa-ellen-amit-szerinte-nem-is-o-csinalt/

  3. felix szerint:

    Magyarország jobban teljesít.
    Ugye az világos, hogy ez oldal függetlenül mindenkit érint.
    http://huppa.hu/konok-peter-szerviz-human-eroforrasok-szamara/

  4. nagyapó szerint:

    Mi van eetásak? Semmi öröm, hogy gyarapodik az óvoda?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Hogyne örömködnénk! Itt egy újabb! 😛 😀
    Borbély Lénárd Csepel fideszes polgármesterjelöltje népes rajongói csapata és sportolni vágyók előtt megnyitotta az Ady-lakótelepi fitnesz-parkot!
    .
    https://www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/928447270502198

  6. felix szerint:

    Na nagyapó nyomhatod. 🙂

  7. Építs és ne rombolj! szerint:

    Ti is szeretnétek már egy jó nagy bevételre lecsapni, jogállamiságot, törvényeket megkerülve.

  8. nagyapó szerint:

    Horváth 17 milliójából hány óvodát lehetne korszerűsíteni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. ebihal szerint:

    vén barom!
    Horváth 17 milliója, nettóban évi 1,5 milla volt kb.! A mostani vezetők szolgálati
    autója darabonként cirka 2 millióba fáj évente!

  10. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Újra kérdezem! Hány óvodafelújítás a 17 millió??????????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. ebihal szerint:

    vén barom!
    Kevesebb mint amennyit a mostani vezetők juttatásaiból meg lehetne csinálni!

  12. szirénke szerint:

    Ebihal! És akkor azt a kevesebbet nem lehetett volna mégis óvodára? Vagy az már akkor nem is volt?

  13. ebihal szerint:

    szirénke!
    Igazad van! Lehetett volna, sosem értettem egyet az ilyen jutalmazásokkal vagy
    premizálásokkal. Azt viszont, hogy olyanok ugatnak meg valamit, akik gyakorlatilag
    ugyanazt csinálják, nem igazán díjazom!

Itt lehet hozzászólni !