Csepeli vérfürdő: Blikk-kacsa a szalag?

MTV Híradó, Habostorta.hu

“Sem a sztori, sem annak a kronológiája nem stimmel”

A BRFK hangsúlyozza: gyilkosságot rögzítő magnófelvételt senkinek sem adták ki, abból részleteket sem közöltek.

Az adatvédelmi ombudsman vizsgálatot indított, mert a Blikk állítólag megszerezte azt a hangfelvételt, amely rögzítette a kettős gyilkosságot. Ha a lap által közzétett szöveg valóban megegyezik az eredetivel, akkor az ombudsman szerint súlyos visszaélés történt.

A Népszabadság informátorai azt állítják, kacsa a Blikk híre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolja azt a feltételezést, amely szerint illetéktelen kezekbe kerültek a csepeli kettős gyilkosság során rögzített hangfelvételek. Tafferner Éva a Független Hírügynökségnek és a Népszabadságnak is elmondta: sem magát a hangfelvételt, sem annak egyes részleteit nem adták ki, így azt egyetlen újságíró sem szerezhette meg.

A Blikk keddi számában lehetett részleteket olvasni az állítólagos hangfelvétel utolsó perceiről, amelyet az egyik áldozat rögzített a gyilkosság idején.

A Népszabadság rendőrségi forrásai „merész találgatásnak” minősítették a Blikk hangfelvételén hallhatókat. A lap forrásai szerint „sem a sztori, sem annak a kronológiája nem stimmel”.

A Blikk szerint az igazgató, Takács József és munkatársa, Papp László egy komoly, de közvetlen hangvételű beszélgetésbe kezdett Deme Gáborral az elbocsátásról. Állítólag Deme ígéretet tett, hogy rendezi a hiányt, amit egy egyszerű adminisztrációs hibának titulált. Miután a két gyanúsított megbizonyosodott arról, hogy még nem született feljelentés, Deme felállt és elköszönt: „Jól van, Jóska, köszönöm! Holnap egy kávé mellett folytatjuk az egészet.”

A Blikk szerint ezután ajtócsukódás hallatszik, majd egy perc múlva eldördült az első két lövés. A gondnok valószínűleg ekkor lőtte fejbe Takács Józsefet. A gondnok ezután az életéért könyörgő Pappra ordított: ”Adjad ide gyorsan a lemezt és a számlákat!” Majd 40 másodperc múlva újabb két lövés hallatszik.

Azt, hogy az átadott dolgok esetleg a sikkasztás bizonyítékai voltak-e, egyelőre nem tudni.

Jóri András adatvédelmi biztos kedden közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben értetlenségét és megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy illetéktelen kezekbe került a felvétel.

Az adatvédelmi biztos szerint az újság és a nyomozó hatóság is súlyosan vétett az áldozatok emberi méltósága ellen, ezért vizsgálatot indított, amelynek célja az áldozatok védelme mellett annak tisztázása, miképpen kerülhetett ki a hangfelvétel vagy annak részletei.

A Blikk szerdai cikkében azt írta, megtalálta azt a 17 éves diákot, akiről a gondnok azt állította, ő követte el a kettős gyilkosságot. A fiú a lapnak elmondta, ő volt az első számú gyanúsított, kezéről lőpornyomot vettek a Teve utcai rendőrpalotában. Kihallgatása 8 órán át tartott.

Hajnali 5 órára vált biztossá, hogy a diák nem ölt, nagyjából ekkor került képbe a gondnok, és kiderült: saját kezét lőtte át alibi gyanánt.

A tanárok és a diákok lelki rehabilitációja már megkezdődött és az iskola új vezetőinek megválasztása is folyamatban van.

habostorta.hu

5 hozzászólás “Csepeli vérfürdő: Blikk-kacsa a szalag?” bejegyzésre

  1. már nem csepeli szerint:

    Én nagyon remélem,hogy “kacsa” a BLIKK cikke!!!Ti mit gondoltok?!?

  2. Politikamentesen szerint:

    Szerintem meg valamelyik “jólértesült rendőr” dumált valamit, amit ilyen formában közöltek azért, hogy pukkadjon meg minden más sajtóorgánum. Ha lenne ténylegesen pontos információjuk, akkor többet is közöltek volna, Egyébként Ruttner azt mondta, hogy Deme a Pappal beszélt, s Kun a Takáccsal, így már em igaz a felvételnek aposztrofált hír.

  3. Ottó szerint:

    És amit az ügyvéd és a deme mond az úgy is van????

  4. miska72 szerint:

    A BLIKK egy BULVÁRLAP!

  5. szkipper szerint:

    Egy biztos itt valami nem stimmel
    Mint már irtam valahol óriási a szakadék a tett és a vélelmezett indíték között legalább két nagyságrend
    Ezért legfeljebb 8 napon túli pofánverés az életszerű.
    Vagyaz egész nem igaz, Vagy a deme ennyire hülye más nemlehet

Itt lehet hozzászólni !