Folytatódik a rezsicsökkentés

A lakossági villamosenergia ára 5,7 százalékkal, a távhő 3, 3 százalékkal csökken

Csepel.hu

Folytatódik a rezsicsökkentés

Szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal csökken a háztartási villamosenergia ára, októbertől pedig a távhő lesz olcsóbb 3,3 százalékkal – jelentette be Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az árcsökkentés ezzel nem fejeződik be, hanem az ipari energia árát is lejjebb kell szorítani a magyar vállalkozások versenyképessége érdekében – hangsúlyozta a politikus.

Kiemelte, hogy idén a tervezett három lépcsőben mérséklődik a háztartási energia ára. Április 1-től 6,5 százalékkal csökkent a gáz ára, szeptember 1-től 5,7 százalékkal lesz kevesebb a villamosenergia ára, októbertől a távhőért kell majd 3,3 százalékkal kevesebbet fizetni.

Ahogy a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa beszédében fogalmazott: a második rezsicsökkentés után sikerült elérni, hogy a magyar fogyasztók fizessék Európa egyik legalacsonyabb villamosenergia-díját. A gázért pedig már csak Romániában fizetnek többet a magyar áraknál az Európai Unión belül.
Németh Szilárd példákkal illusztrálta az energia árak csökkenéséből adódó éves átlagos megtakarításokat. A harmadik rezsicsökkentés után egy távfűtéses lakásban élő nyugdíjas házaspár megtakarítása évi 78 ezer forint lehet, míg családi házban élőknél ez 115 ezer forintot is elérheti. Egy távfűtéses lakásban élő négyfős család 125 ezer forintot, egy családi házban élő pedig 165 ezer forintot spórolhat meg évente, de egy többgenerációs háztartás több mint 250 ezer forintot is megtakaríthat – hangsúlyozta a politikus.

A továbbiakban arról szólt, hogy a kormány döntése értelmében egy társaságcsoportba szervezik majd a villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat. Hozzátette, az érintett minisztereknek erről október 31-ig kell jogszabálytervezetet és intézkedési tervet terjeszteniük a kabinet elé a holdinggal kapcsolatban.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Folytatódik a rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Hegedűs: az emberek fogják megfizetni a rezsicsökkentés árát
    A GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója szerint rezsicsökkentés alapvető problémája, hogy ki van szakítva a gazdasági folyamatokból, és nem lehet sejteni ennek negatív hatásait sem. Hozzátette: érthetetlen ez a gazdaságpolitika, a piacgazdaság alkonyát éljük.”
    .
    Megszívattak, mi meg megszívtuk! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140827-hegedus-miklos

  2. elhallgattatni szerint:

    FELHÁBORÍTÓ!!!!
    A csepeli Nyuszi sétány egyik lakóháztömbjében – több lépcsőházban, több család, magyar emberek házaiban – NINCSEN GÁZ! ELZÁRTÁK TÖBB MINT KÉT HETE!
    Az illetékes szolgáltató a “közös” képviselővel együttműködve hamis adatokkal mutyizik, pénzt sikkasztva, embereket foszt meg az alapvető jogaiktól, a kifizetett szolgáltatásoktól!
    Nincs vizsgálati jegyzőkönyv, nincs hiba megjelölés, két hete csak úgy elzárták. A lakógyűlésen lincselési hangulat uralkodott…

    Forrong az utca, senki nem fog a fideszre szavazni!
    Gyorsan lépjetek valamit?! BIZONYÍTSATOK!!!!

  3. Zulu szerint:

    A közös képviselő záratta el a gázt, nem Fidesz.
    A kérdés, hogy miért záratta el?

  4. elhallgattatni szerint:

    mert ennyi a válaszuk rá

  5. nagyapó szerint:

    elhallgattatni! Fideszes a közös képviselő? Nem.
    “Forrong az utca, senki nem fog a fideszre szavazni!” Azért záratták el, mert a gáz, ha nincs nem érdekes a rezsicsökkentés.
    A közös képviselő olyan, mint Szabó. Megválasztották.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. elhallgattatni szerint:

    a mutyi a lényeg, s a múltkori botrányos “felújítás” címen elsikkasztott összeghez mérhető lehúzás várható ismét.
    a mutogatás jól megy, az obstrukció által megoldást sem kell felajánlani, csak hangosabban visítani a vörösnél.
    szép politika 🙂

  7. elhallgattatni szerint:

    Közben! Több mint 80 lakásban szeptember közepéig nem lesz gáz…

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Mikor kell majd kevesebbet fizetni 1 m3 gázért?

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Elhallgattatni! Ez melyik “neves” épület a Nyuszin?
    A gázt a Közös képviselő is elzárathatja, mielőtt a szolgáltató teszi meg, ha nincs a társasházi tulajdonban lévő alapvezeték felülvizsgáltatva, illetve az a szabványnak megfelelő állapotúra rendbehozva, de még lehet ok a kémények állapota, stb…

  10. nagyapó szerint:

    A paksi atomerőmű kettes blokkján néhány óra alatt elvégezték a szükséges javítási munkát, a reaktor csütörtök 18 óra 27 perctől ismét 100 százalékos teljesítményen üzemel.
    Továbbra is hozzájárul a rezsicsökkentéshez!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. bonifác szerint:

    Szerintem menj be az önkormányzathoz,jelentsd be. Egészen biztos hogy intézkedni fognak. Még ha utálod a Fideszt akkor is. Ha nem, Neked LESZ IGAZAD. Jelentette már valaki, hogy mi történt? Gyűlölködni jaj de jó, hali- hali- HÓÓÓ!

Itt lehet hozzászólni !