Falus Ferenc: Csepelnek nincs szüksége kórházra

Csepel.hu

Csepelnek nincs szüksége kórházra

Villámlátogatást tett Csepelen Falus Ferenc, a baloldal főpolgármester-jelöltje, aki kedd délután a Sétáló úton felállított DK-MSZP-Együtt-PM-es közös standnál szórólapot osztogatott Horváth Gyulával, a „csepeli demokratikus ellenzék” közös jelöltjével. A kampánycsapat a Szent Imre téren szállt fel a HÉV-re, hogy együtt zötykölődjön a munkából hazatérő csepeliekkel.

Érkezése előtt félórával az egyik DK-s aktivista minden arra járót marasztalni próbált: „hamarosan megérkezik Falus Ferenc, akivel személyesen is tudnak beszélgetni.” Miután  a baloldal közös főpolgármester-jelöltjét látni kívánó tömegek távol maradtak – körülbelül öt-hat érdeklődő ácsorgott – így Falus Ferenc nyugodtan válaszolhatott a sajtó kérdéseire.

Az egyik kereskedelmi csatorna riportere az interneten elhíresült jeges vizes videóról kérdezte, amiről megtudtuk, hogy nem úgy készült, ahogy eltervezték, mert sem a síró gyereket, sem a kutyákat, sem a háttérben farkát lóbáló lovat nem kívánták a felvételen szerepeltetni. A kérdések megválaszolása után Falus kezébe vett egy köteg, saját arcképével díszített szórólapot, azt kínálgatta a stand környékén sétálóknak. Mindenkit igyekezett megszólítani, időst és fiatalt, de negyedóra alatt csak egyvalakit tudott rávenni, hogy aláírásával támogassa indulását a főpolgármesteri székért. Sokan el sem vették a szórólapot, volt, aki emelt hangon utasította vissza közeledését. Alig akadt olyan, aki felismerte, a legtöbben szórólapozó aktivistának vélték. Mivel a tömeg nem akart gyűlni, a kampánycsapat jobbnak látta, ha az akciót nem erőltetik, így Falus Ferenc hátat fordított a standnak, és Horváth Gyulával együtt elindult az Egészségház felé. Ekkor tettük fel kérdéseinket.

– Az nem megy, hogy csak a belvárosban vannak csili-vili beruházások, a külvárosok pedig koszosak. Csepel – főleg Észak-Csepel – a főváros legfontosabb fejlesztési területe, az ország legfontosabb kikötője, nem is beszélve a Csepeli Vasmű rendbetételéről és hasznosításáról – válaszolta arra a kérdésünkre, mit ígér a csepelieknek. Megkérdeztük, főpolgármesterként újranyitná-e a 2003-ban bezárt csepeli kórházat.  Erre azt felelte, hogy bár a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház nem tudja a csepelieket olyan színvonalon kiszolgálni, ahogy ők azt megérdemelnék, de szerinte nem biztos, hogy Csepelen kórházat kellene építeni, mert ha a mentőszolgálat, a sürgősségi ellátás és a betegszállítás kielégítően működik, akkor nem az a kérdés, hogy egy kétmilliós városban a kórházak hol helyezkednek el. Végül kíváncsiak voltunk arra, hogy mint a „demokratikus oldal” jelöltje, aki szerint Magyarország Orbán Viktor újraválasztásával „antidemokratikus és náci eszméket támogató ország lett”, mit szól ahhoz, hogy 2008-ban Gegesy Ferenc, Ferencváros SZDSZ-es polgármestere több mint ötszáz cigány családot telepített ki a IX. kerületből, akik közül sokan Csepelre költöztek. – Annak nincs különösebb jelentősége, hogy milyen családok költöztek Csepelre. Ha dolgoznak, beilleszkednek, és jó szomszédokká válnak, akkor örülni kell, hogy olyanok jönnek ide, akik a kerület életét színesítik – mondta erről Falus Ferenc.

Fotó: MTI

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Falus Ferenc: Csepelnek nincs szüksége kórházra” bejegyzésre

  1. Vélemény szerint:

    Azért ez botrányos! Csepel életét “színesítik”. Ez kell Csepelnek?

    Na meg nem kell kórházat építeni. Nem hát. Van Csepelnek kórháza. Meg kéne nyitni.
    De még Demszki is csak ígérgetett, amikor szó volt róla, Csepel leválik Budapestről.
    Jobban jártunk volna.

  2. Gordon szerint:

    Szégyen ez a Falusi. Szerintem ne nyilatkozzon Csepelről semmit, mert nem lesz benne köszönet.

  3. Tóth Mária szerint:

    Falusnak nem kell kórház, neki OPNI kell! szánalmas balf@sz!

  4. ebihal szerint:

    A Fidesznek volt 4 éve, hogy ígéretéhez híven, újra nyissa a kórházat.

  5. helyi szerint:

    Németh is csak ígérgette 🙂

  6. grün szerint:

    Bamba!
    Hagyd már ezt a ballibsi mocskolódást! 😛 😀

  7. nagyapó szerint:

    Falus szerint ” a kerület életét színesítik” ? Ekkora marhaságot! A bőrszín változik, nem az élet színe (ha tudnám milyen színű a jó, avagy a rossz élet?).
    De Csepelt 1/2eszű1/2x már igyekszik szivárvány színűre festeni.
    Falusnak csak akkor kell kórház, ha állami pénzen magánkórházat tud létesíteni, amit le lehet nyúlni, ahogy tette az egri Markhot kórháznál.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Éva szerint:

    Csepelnek Falusra nincs szüksége (meg azokra, akik mögötte állnak)…

  9. grün szerint:

    éva!
    Persze, hogy nincs szüksége Csepelnek Falusra!
    Most, hogy pártunk és kormányunk új választási törvényt suszterolt össze és saját képviselőnk lesz a saját polgármesterünk személyében. ki a francot érdekel, hogy Taplós Pipi vagy Falus lesz-e a főpolgi!
    Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy valami pipogya alakot válasszunk helyben és lehetőleg gyakorlott, minden hájjal megkentet!
    Akit a helyi fityesz kellően utál egyre szimpatikusabbnak tűnik és már másoknak is! 😛 😀

  10. grün szerint:

    Bocs. Éva! 😛

  11. zúza szerint:

    Na, ha Csepel megint beválaszt magának valami ” vöröset” jól néz ki!
    Ami meg a főpolgármester jelölteket illeti érdemes elolvasni a Tarlóssal készült MTI interjút, és ha valaki ezek után Falust választja, lelke rajta.
    http://mandiner.hu/cikk/20140827_tarlos_nem_kommentalja_a_leontott_embert

  12. Miska72 szerint:

    Nekünk meg egy ilyen hülye faszra.

  13. szevenszi szerint:

    Tisztelt Ábel Úr!
    Innen nem gyűjtene ki néhány IP címet! Lenne miért!
    Tömegek meg a fidesznek kellenek: A baloldalnak, pedig Emberek! Azok meg voltak!
    Bértapsolók sem kellenek! E nélkül sokan voltak! 🙂

  14. nagyapó szerint:

    szevenszi! Értem. A baloldalnak Emberek kellenek, mint a Fallosz Feri, meg Vigyori Gyuszi? Maradjanak a maffiabaloldalé.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  15. kuku szerint:

    grün adjál már jó tippet én téged választanállak egy idióta ide vagx oda mindegy

  16. felix szerint:

    A fidesz szerint sem kell Csepelnek kórház, különben már lenne.
    Stadiont nem kapott, akkor kaphatott volna egy kórházat, ha valóban…….

  17. grün szerint:

    kuku!
    Szavazz Lénárdra!
    Neki nem mindegy, hogy egy idióta ide vagy oda! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !